Şimdi Ara

Toshiba Satellite A300 Recovery Tuş Kombinasyon???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
38.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Deyim yerindeyse sıkıştım Kaldım. Makinayı aldım ve bir süre Vista kullanmaya devam ettim. Ama bu arada recovery cd yapma işini hep bir gün sonraya bıraktım. Geçenlerde çalıştırmam gereken bir program Vistada çalışmadı ve acil bir kararla XP yi kurdum. Şimdi tekrar Vistaya dönemk istiyorum ama elimde Vista cd si yok. Recovery cd yok. Anahtar cd yok. WinRe kısmına açılışta bir tuş kombinasyonu ile girileceğini sanıyordum ama yüzlerce denemeye rağmen bu tuş kombinasyonunu bulup vista kurulumunu başlatamadım.
    size sorum şu
    Winre kısmına nasıl girebilirim.
    Girsem de bu kısımdan vistayı yeniden kurabilirmiyim.
    Sonuçta bana servis yolu gözüktümü?

Gözükmedi diye iyimserim çünkü WinRE kısmı hala duruyor. Umarım burdan tekrar kurulum yapılabiliyordur.Çekebileceğim bir anahtar cd ile bu kısmı yeniden başlatabilirmiyim. kendi kendime yeni bir kurulum için vista cd si lazım olsa o zaman 1.5 Gb lık bu kısma ne gerek var diyorum. Sonuçta bir tuş kombinasyonu ile çalıştırmam lazım.Bu konuyu koskoca internet ortamında anlatan bir kısma rastlamadım.
    Bu Konuda yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaos7 -- 22 Ağustos 2009; 0:31:47 >

• yok mu böyle bir kombinasyon?
  • xp kurunca recovery partitionu silindi gitti.en az 8 gb lık gözükmesi lazım.belliki uçmuş.Açılışta f8 tuşu ile HDD recovery dene ama muhtemelen imaj bulunamayacak.
  • Evet Vista için 1.5 gb az bir boyut sanırım. Gerçekten de bizim bölüm uçtu galiba
  • Arkadaşlar recovery dvdsini nasıl yapabilirim. Nerden açılıyor yazma programı?
  • alt#f11 dene bakalım
  • toshiba satellite a-300 1e var elimde şuan f12 ile recovery yapıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    packard bell recovery tuşu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bir konuda yorum yapıyorsanız lütfen biraz araştırıp öyle birşeyler yazın..

Toshiba Satellite A300 Recovery Tuş Kombinasyon???

Switch your notebook ON
    Press F8 to enter advanced boot options
    Choose the first option called “repair my computer” > ENTER
    On next small window just click on NEXT
    User name – your user name > OK
    System Recovery Options window > choose the last option “Toshiba HDD Recovery”
    Follow the menu on the screen

yukarda anlatıldığı gibi yapılırsa herşey normal olarak devam ediyor ve pc formatlanıp ilk güne geri dönüyor.

saygılar..
  • Bir yıla yakın zaman geçmiş sorana yardımı olmaz ama arayan arkadaşlara yardımı olur.

1-ilk olarak kapalı olan bilgisayarımızı açalım ve Toshiba yazısından hemen sonra çıkan siyah ekranda F8 tuşuna ardarda bir kaç kez basalım.

2-Daha sonra gelen siyah ekrandaki bilgisayarınızı onarın yazısını ENTER layın.

3-Bilgisayar yeniden başlar gibi olduktan sonra gelen mavi ekranda kalvye giriş yöntemini Türkçe Q olarak seçip ileri tıklayın.

4-Sistem kurtarma ekranında Admin olan kullanıcıyı seçin ve varsa parolanızı yazın.

5-Sistem kurtarma seçenekleri ekranında en altta yer alan Toshiba HDD Recovery ‘e tıklayın.

6-Toshiba HDD Recovery ekranında ileri deyip daha sonra gelen uyarılara evet şeklinde devam edin.

7-Uyarılardan sonra siyah dos ekranında belirli yazılar başlayıp devam edecektir.Bu işlem yaklaşık yarım saat kadar sürebilir.Bu ekran bitene kadar bekleyeceğiz.

8-İşlem bittiği zaman Kurtarma işlemi bitti Lütfen yeniden başlat’ı tıklayınız şeklinde çıkan uyarıya tıklayarak devam ediniz.

9-Daha sonra bir süre daha siyah ekranda cihaz bazı ayarlamalar yapacaktır.Bu işlemde uzun sürebilir merak edilecek bir surum söz konusu değildir.

10-Siyah ekrandan sonra Beyaz zaemin üreine toshiba yazan bir ekran daha gelecektir.Bu ekranda da cihazımız içinde yüklü olan driver ve programları kuracaktır.Modele göre süre ve sayı değişmekle beraber yarım saatten uzun süren bir bekleme süreniz olacaktır.

11-Driver kurulumları bittikten sonra pcmiz yeniden açılıp kapanacaktır.Şimdiki ekranda Dil seçim ekranı gelecektir buradan hangi dili kullanmak istiyorsak onu seçip devem edeceğiz.Burada unutmamız gereken dil seçimi daha sonra değiştirilemez.

12-Burada da ülke ve klavye giriş şeklimizi seçiyoruz.

13-Şimdiki ekranda ise bilgisayarımıza istediğimiz bir kullanıcı adını ve bilgisayar adını verebiliriz.

14-Eğer kullanmak istiyorsak bir açılış şifresi belirleyebiliriz.

15-Burada bilgisayarı ve Windows’u kullanmamız için gerekli olan lisans anlaşmasını kabul edip ileri demeliyiz.

16-Şimdi tarih ve saat ayarını yaptıktan sonra tekrar ileri diyoruz.

17-Artık işlemlerimiz bitti sayılır.Bu gelen ekranda da bir kaç dakika beklememiz gerekiyor.

18-Çıkan ekranda antivirüs etkinleştirme durumunu atla deyip daha sonraya bırakın.

19-Antivirüs ile ilgili gelen diğer uyarı içinde ileri diyerek devam edelim.

20-Şimdi gelen ekranda birkaç dakika bekledikten sonra masaüstümüz ile ilgili ayarlar yapılacaktır.

21-En son tüm ayarlamalar ve simgeler yerleştirildikten sonra bilgisayarı yeniden başlat yazan kutucuğa bastıktan sonra bilgisayarımız son kez kendine reset atıp kapanıp açılacaktır.

22-Son kez açıldıktan sonra artık bilgisayarımız kullanıma hazırdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalims -- 24 Ekim 2013; 21:05:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.