Şimdi Ara

Toshiba Satellite P100-387 vs HP Pavilion DV9097

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dün bir laptop aldım: modeilde toshiba Satellite P100-387 .fakat aynı fiyata (aralarında 30-40 ytl fark var) hp bilgisayarda aklıma kaldı. tamam toshiba hp'ye göre daha kaliteli ama baktıgımız zaman farklar soyle cıkıyor ortatya:

HP Pavilion DV9097:
    + görünüm cok güzel
    + kumandası var
    - 2ghz
    + 2 gb ram (667mhz)
    + 240 gb (2x120 gb)
    + 512 mb'a kara cıkan nvidia 7600 ekran kartı
    - rami maximum 2 gb :(

toshiba Satellite P100-387 :
    + gorunum güzel ama hp kadar değil
    - kumandası yok
    + 2.16 gz
    - 1gb ram ve 533 mhz
    + 4gb'a kadar ram destekliyor (533 mhz destekliyor)
    - ekran kartı nvidia 7600 ama 512'e kadar cıkma desteği yok.
    - 100 gb hard disk

ben bu toshibayı aldım daha kutusundan bile acamadim kararsızlıktan, ne diyorsunuz geri verip diger hp'yi alayimmi ? sizin yorumlarınızı bekliyorum.

4gb max ram cıkması benim için önemli zira kullandıgım uygulamalar yüzünden su an xp'de 1 gb ucu ucuna zor yetiyor, yarın vistaya geçince zorlanmak istemiyorum bu kadar para veripte .(biliyorsunuz ki vista; linux gibi ram üzerinden çalışan bir teknolojiye sahip.) diğer bilgisayar kısa vadede rahat, toshibayı uzun vadede kullanabileceğim. (upgrade ve masraf yaparak..)

ne diyorsunuz arkadaşlar ?

Toshiba : özellikleri şöyle:
    İşlemci Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi, Intel® Core™2 Duo İşlemci T7400 (2.16 GHz), 667 MHz FSB, 4 MB L2 level cache, Intel® PRO/Wireless 3945ABG network bağlantısı ve Intel® 945GM Express chipset

Memory Standard : 1 GB (512+512 MB), Maximum : 4,096 MB
    Teknoloji : DDR2 RAM (533 Mhz)
    Harddisk 100 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD
    İşletim Sistemi Microsoft® Windows® XP Media Center Edition İngilizce
    CR-ROM&Floppy DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü
    Grafik Kart NVIDIA® GeForce™ Go 7600 256 MB DDR2 Video RAM, 16x PCI Express
    Ekran 17" Toshiba TruBrite® WXGA+ TFT ekran (1,440 x 900 çözünürlük)
    Dahili Video Mod Çözünürlük: 1,440 x 900 Maksimum renk: 16.7 milyon
    Harici Video Mod Max. çözünürlük: 2,048 x 1,536
    Max. renk: 4.3 milyar
    Max. yenileme oranı: 100 Hz
    Ses Toshiba 16-bit stereo, Harman Kardon® stereo hoparlörler
    Klavye Q Türkçe, 103 tuş, Numerik Klavye
    Bios -
    Genişleme Özellikleri 2 x memory slots (Ram)
    PC Card slot (1 x Type II card), Express Card Slot
    Kablolu İletişim Uluslararası V90 modem, Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 Base-TX
    Kablosuz İletişim Dahili kablosuz LAN (802.11 a/b/g network desteği)
    Bluetooth 2.0 EDR
    Arabirimler 1 x DC-in
    1 x line-in
    1 x external monitor
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45
    1 x TV-out (S-video)
    1 x i.LINK® (IEEE 1394)
    1 x SP/DIF
    1 x DVI Out
    1 x external microphone
    1 x headphone (stereo)
    1 x 5-in-1 Bridge Media slot (supports SD™ Cards, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)
    4 (Left 1, Right 2, Rear 1) x USB 2.0

Yüklü yazılımlar Norton Internet Security™ 2006 (includes free Internet updates for 90 days)
    Toshiba Summit
    Toshiba utilities and drivers
    InterVideo® WinDVD™ Creator 2 Platinum
    Sonic™ Record Now!
    Microsoft® Office OneNote™ 2003
    Connectivity Doctor
    Toshiba ConfigFree™
    online user and modem manual
    Toshiba Zooming Utility
    Toshiba Bluetooth® Stack
    WinDVD™

Batarya Li-Ion pil, Mobile Mark™’a göre 2:17 saate kadar pil ömrü
    Ağırlık&Ölçüler En x Boy x Yükseklik: 394 x 275 x 35.9/41.9 mm
    Ağırlık: 3,2 kg
    Güvenlik Wireless LAN switch
    main battery pack (by sliding latch)
    user password
    main hard disk (by screw)
    main memory (by screw)
    supervisor password
    slot for Kensington Cable Lock
    Diğer donanımlar AC adapter
    Garanti süresi 2 Yıl
    ---------------------------------------

HP Pavilion DV9097 özellikleri:
    -----------------
    RP626EA HP Pavilion DV9097 (RP626EA), Core2 Duo, 2.0, 2GB,240GB,512V GF7600,Webcam,DVD±RW,17 WXGA,XMC

HP Pavilion DV9097 (RP626EA), Core2 Duo, 2.0, 2GB,240GB,512V GF7600,Webcam,DVD±RW,17inch WXGA,XMC
    İşlemci : Intel® Core™ 2 Duo işlemci T7200 2 GHz , Düzey 2 önbellek 4 MB, 667 MHz Veriyolu hızı
    Standart bellek :2048 MB DDR2 667 MHz
    Dahili sabit disk sürücüsü : 240 GB (2 x 120 GB) 5400 RPM
    Optik sürücü türü : Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
    Modem : Yüksek hızlı 56K modem
    Ağ arabirimi : 10/100 LAN Ethernet tümleşik
    Kablosuz teknolojileri : Intel® PRO/Wireless 3945 802,11a/b/g Tümleşik Kablosuz LAN
    Kablosuz yeteneği : Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi
    Video yakalama arabirimi : IEEE 1394 Arabirimi
    Genişletme yuvaları : 1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)
    Ekran boyutu : 17" WXGA+ High Definition BrightView Widescreen
    Ekran çözünürlüğü : 1440 x 900
    Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce™ Go 7600
    Web kamerası : Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam
    Elde taşınan uzaktan kumanda : HP Mobile Uzaktan Kumanda
    Güç kaynağı türü : 90 W AC Güç Adaptörü
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows Media Center

-------------------

• fırsatın varken kesinlikle hp ye geç derim arkadaşım .
  • DV9087 KULLANDIM 2HAFTA SONRA HEMEN SATTIM TOSHIBA 100 912 ALDIM..
  • a100 912 15.4" ekran değil mi ? yoksa benim mi yanlışım var ? hem özellik hem de kalite açısından (özellikle ekran kalitesi ) hp bence daha iyi . fakat bir sürü hp modelde tiz ses sorunu var eğer bu sorunu olmayan bir modele denk gelirsen bence o fiyata en alınası model 9097 dir .
  • keske nedeninide yazsaydın abc arkadasim. neden toshibaya gectigibn.

p100 modelinden bahsediyorum. delice_doluca, senin dediğin 15.4"

arkadaslar yorumlarınız bekliyorum. sizien yorumlarınıza gore yarın geri vereceğim. ekran olarak ikiside aynı. toshiba: wxga+ truebright hp'de: wxga+ brithwivew high definition.

kutusunda duruyor daha jelatini bile acamadim. yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar. ortadaki para malum fazla. madem bu kadar para veriliyor en iyisini almak düşünmek lazım. teeşkkürler
  • arkadaşım hangi fiyatlara aldığını bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla toshiba ile hp arasında kayda değer bir fark yok . bir özellikler arasındaki farklara bakalım .

işlemci farkı : 2.16 toshiba 2.0 hp bunlar arasında 0.16 mhz lik bir fark var anak 120 dolar gibi büyük bir fark var değer mi sen karar ver.
    ram farkı : 2 gb hp 1 gb toshiba üstelik toshiba nın ram yuvaları 533 mhz destekliyor . yarın-öbürgün 667 lik bir ram almaya kalksan işe yaramaz . ya da 2 gb a yükselteyim desen 2 slot da dolu boşa çıkan ramler sana zarar ettirir .
    hdd farkı buna değinmeye gerek yok kazanan belli
    ekran konusunda hp nin parlaklığı ve HD desteği yeter . bir de köşelenmeyi azaltmak için yapılmış çerçevelendirilmiş piksel özelliği var .
    ekran kartları arasındaki fark mb tan ibaret değil . hp de çift fan var buna güvenerek ekran kartının işlem hızı daha yüksek olacak şekilde ayarlanmış ani hem hafızadan hem hızdan kazanıyorsun .

aradaki fiyat farkını yok saydık ama bu farklar bence ivmeyi hp yönüne çeviriyor .

• Nedense HP pavilionları kim alsa geri verip daha iyi bişi alıyor.
    Ben ACER 9524 almanı tavsiye ederim, özellikler şöyle;

İŞLEMCİ: INTEL CORE 2 Duo T5600 1.83Ghz, 2MB önbellek, 667 Mhz FSB

HDD: 2 x 100 GB 5400RPM SATA

RAM: 2048 MB DDR2 667MHz

EKRAN: 17" WXGA CrystalBrite TFT LCD Ekran, 16ms, 1440x900

EKRAN KARTI: NVidia GeForce Go 7900 512 MB paylaşımsız

CD-R / DVD / CD-RW: Super Multi DVD WR

Modem : 56K ITU V.92 data/faks modem

Ethernet: Gigabit Ethernet, Dual-band tri-mode 802.11a/b/g Wi-Fi

Port çıkışları: 4x USB2.0, IEEE1394, Kızılötesi, VGA out , S-Video TV-out, DVI Port,

İşletim sistemi: Microsoft Windows Media Center Edition TR

Ağırlık: 3.98 kg

Pil Ömrü: 8 cell 71W 4800 mAh Li-Ion, 2-2.5 saat

Bluetooth: Var

Kart Okuyucu: 5-in-1 kart okuyucu

Web Cam: OrbiCam CMOS Entegre Kamera 1.3 Megapiksel

Tv Kartı: -

Garanti: 2 yıl

En ucuza alabileceğin adres:
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1884

• HP 9087'i satmam da ki sebeplerden bazıları;

1- İnanın samimiyetimle söylüyorum fanın sustuğunu bir kere bile hatırlamıyorum. Hatta Windows hiç bir işlem yapmazken, bir tane program açık değilken bile fan kompresör gibi çalışıyor.

2- Pavilion kasaların tümünde bulunan (9087 ve 9097 dahil) klasik diiit yada dizzzz sesleri... O ses de hiç kesilmiyor...

3- Pavilion kasalarda ısınma problemi de var biliyorsunuz. İsteyen Forumdaki PAVILION kullanıcıları derneğine bir gözatsın...

4- DVDROM okurken ve yazarken yerinden çıkacakmışcasına ses çıkarıyordu.

5- Şarjı aşırı az gidiyor, 1saati zor geçiyor oyunsuz. Bazıları diyebilir ki, ekranı 17, ekran kartı iyi vs...1, 1,5saat normaldir.... bende onlara derim ki; Yukarıda ki toshiba Satellite P100-387 'nin bir kaç alt modeli arkadaşımda vardı (o model TR'de yok, Dubai'den geldi) o da 17Ekran dı, inanın 5saat gidiyordu pili...ben buna şahitim...

6- Tuşları benim hoşuma gitmedi, Microsoft klavye ile en dandik oem klavye arasında ki fark gibi idi... Enter ve Space tuşları artık "koptup kopacam" diyordu...

Daha aklıma gelmeyen sebepler var şuan acil çıkmam lazım........
    ----------

Toshiba aldım Bimeksten kampanya dahilinde, inanın ilk açdığımda kaliteyi hissettim...Yani "Toshiba bu işin Mercedesi dedim"

ne ısınma var, ne fan sesi, tuşları MS klavye gibi walla. performansı çok iyi, şuan vista kullanıyorum...garip geldi sebebini de bilmiyorum ama hiç ama hiç tozlanmıyor bunun sebebini bilmiyorum onuın için yorum yapamıcam..Ama hp de bez elimden düşmüyordu...aynı ortamda kullanıyorum cihazı

• arkadaşım ne yalan söyleyeyim ben de benim pavilion 9097 mi satmaya çalışıyorum ancak acil para ihtiyacımdan dolayı yoksa bir memnuniyetsizliğim yok . hoş şu an kullanamıyorum o istanbulda kutusunda ama olsun . bende senin eski pavilionunla kendiminkini karşılaştırayım .

1- o fan (aslında fanlar) sadece oyun oynamaya başladıktan yarım saat sonra devreye giriyordu o da arada sırada . 2 gün açık bıraktım internetten bişiler indirsin diye ses çıkarmadı alet .
    2- o meşhur ses normalde pilde çalışırken çıkıyor diyor arkadaşlar hp başlığında . bende bir 6000 serisinde şahit oldum ama o ses bende fişteyken de oluyor . ancak arkadaşların tarif ettiği gibi değil . 10 dk içinde toplam 10-15 sn çıkıyor o ses . çıkınca anlaşılıyor inkar edilemez ama sadece masaüstünde beklerken oluyor yani bir oyun oynarken ya da film izlerken (ses kısık olsa dahi ) öle bir ses yok .kısacası bilgisayar işlem yapmıyorken var o ses .
    3- ısınma problemi daha yaşamadım . üstelik ekran kartımı tam performans kullanıyorum ve çalışma masamda bilgisayara yakın mesafeli ışık var . ancak bir kere 3 saat carbon oynamıştım o zaman kasanın sol tarafı belirgin şekilde ısındı o da normaldir .
    4- DVD okurken gerçekten çok ses geliyor buna kasanın ince yapılı ve yayvan olmasının dezavantajını da ekleyince kesinlikle sağlam ses yapıyor . yazarken daha yavaç döndüğü için bir sorunla karşılaşmadım .
    5- işte belki de tek sorunu bu . şarj . 8 hücreli pil ile 2 saati geçiyorum . 1 film bitirdim (saw3 ) 2.si yarım kaldı ancak bunu ekran parlaklığı en üstün bir altındayken yaptım . oyun oynarken ise 2 saati görmedim en fazla 1.50 dk ( zaten 2 kere fiş dışında oyun oynadım )
    6- tuş konusunda katılmıyorum çünkü oldukça büyük tuşları var üstelik yükseklikleri de az olduğu için hareket mesafeleri de az ve bu yüzden ses çıkarmıyorlar . ben yurtta kalan bir insan olarak odad arkadaşlarımın bnim klavyemden şikayet etmelerinden bıkmıştım . hp ye geçince şikayeter kesildi . üstelik gayet de sağlam .

bu arada acer bilgisayarla ilgili de yorum yapayım . o bilgisayara o para sadece ekran kartından dolayı isteniyor . eğer gözden çıkan para 4000 lira üstü bir paraysa ve öyle bir ekran kartına gerçekten ihtiyaç varsa kesinlikle acer değil monster tercih edilmeli derim ben . öyle bir ekran kartına ihtiyaç varsa diye özellikle söylüyorum çünkü ben 9097 nin 7600 ü ile hemen her oyunu son detalarda oynadım .

• sağolun arkadaşlar ama çok büyük bir eksikte HP'de 2gb ram desteklemesi. 4 gb ram desteklemiyor. bence bilerek sürmüyorlar piyasayı 4gb destekleyen laptopları. yarın bir gün vista yaygınlaşınca performans sıkıntısı olacak. daha once yazımda da dediğim gibi 1 gb ram ucu ucuna yetiyor. birde vistayı yüklersem minimum 2 gb yetecek bana.

bu acer hakkındaki fikrim. daha oncede acer kullandım cok fazla memnun değilim açıkcası. bu ürün hem 1.83 ghz hem de 2 mb öncülbellek var. yani vistayı kurarsam Hp'ye ne kadar kaldırabilecek beni orası var. acıkcası ekran kartı cookda önemli degil benim için. sadece "insan" olduğumiçin ve bu kadar para verdiğim için iyisini olsun isterim. önce performans ve dayanıklılık önemli.

bu arada diğer arkadaşımınız deiği gibi toshiba bu işin mercedes'i olmuş. 17" almamım nedeni, hem uzun süre çalıştığım için gözlerimin yorulmasını minimize etmek hem de, 15.4" ekranlar programcı olduğum için bana uymuyor.

arkadaşlkar bu akşama kadar yapacağınız yorumlara göre belirleyeceğim ne yapayım :) elestirileriniz için çok teşekkür ederim

• ayrıca 533 mhz ile 633 mhz arasında cok büyük bir fark yokmuş galiba. belki ilerde ram yükseltmesi yaparsam piyasada bulmak zor olabilir. bios update yaparak bunu 633'e yükseltilebilir belkide.
  • HP'DE UPGRADE KONUSUNDA SORUN YAŞARSIN. BUNU SENDE FARKETMİŞSİN. 2GB RAM YETMEYECEK SANA...

AYRICA 533 667 ARASINDA NEREDEYSE HİÇ FARK YOK...
    HA EĞER RAM BULAMAMAKTAN KORKARSAN İLERİDE RAMLARİNİ ŞİMDİ AL 4GB A YÜKSELT... İŞİNİ GARANTİYE AL

EDİT: HELE BİR DE PROGRAMCIYSAN HİÇ YETMEZ...BENDE PROGRAMCILIK YAPTIM, CİHAZIN KAYMAK GİBİ ÇALIŞIYOR OLMASI LAZIM, PROJE ÜSTÜNE PROJE AÇILIYOR ÇÜNKÜ BU İŞTE...

SEN TOSHIBA KULLAN RAHAT EDERSİN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizhy -- 1 Mart 2007; 16:43:49 >
  • abcboy, arkadaşım en iyi sen anlarsın benim derdimi :) o sanal belleğin bittiğini gördüğün anda laptopu camdan aşağı atası geliyor insanın deme ? :)
  • kesinlikle...
    o kadar para vericen cihaza ne o 2gb ram desteği var...
    dostum madem cihazı da almışsın kimseye aldırma aç kutusunu babalar gibi kullan...
    HP nin Harddiskinin büyük olması seni aldatmasın artık harddisk devri sona erdi, DVD Writer lar büyük ebatlı HDD leri tarihe gömdü...

Ben Toshiba cihazımla daha ilk gün almış kadar memnun ve mutluyum... hiç bir problem çıkmadı çok şükür...
    Toshiba ve Sony laptop da en iyi seçimdir, her firma bazı noktalarda iyidir. Mesela anakartlarda ASUSdan başkasını kullanmam. Ama ASUS laptop hayatta almam, çünkü kimse memnun değil. HP genelde Multimedia ve Kırtasiye ürünlerinde kendini gösteriyor, Printerlar, cep bilgisayarları, PC ler vs...

KISACASI TOSHIBA

quote:

Orjinalden alıntı: selcuklu2

abcboy, arkadaşım en iyi sen anlarsın benim derdimi :) o sanal belleğin bittiğini gördüğün anda laptopu camdan aşağı atası geliyor insanın deme ? :)

• cok sagol abc arkadaşım :) hdd de onemli degil zaten o kadar. sonucta hdd'de yer kaplayan oyun ve mp3ler. bunlarda benim pek de ilgi alanım degil. onemli olan performans.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.