Şimdi Ara

TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
788
Cevap
15
Favori
45.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En ucuza nerden alırım 0 2000-2500₺ bütçem var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelden yazarmısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam batarya ile ilgili bir problemim var. Teknik destek bölümüne yazdım ama cevaplayan olmadı.

quote:

Merhabalar, Toshiba Satellite P50-B-116 kullanıyorum, ama uzun zamandır batarya göstergesiyle ilgili bir sıkıntım var. %100 iken şarjdan çıkardığım laptop, çok kısa bir zamanda(10 dk bile dolmadan) %8'e düşüyor. Ama sonra bilgisayar kullanımına göre %8'de sabit kalarak 1.5 saat civarı dayanıyor. Ardından bi anda %7 uyarısı verip 1dk içinde kapanıyor.

Bu durumda bataryanın ne kadar gideceğini kestirmek sıkıntı oluyor. Bu sıkıntının sebebini veya çözümünü bilen var mı?

BIOS ile ilgili birşey olabilir mi? Yoksa donanımsal mıdır bu sorun?
  • Meteormta kullanıcısına yanıt
    Hwinfo64 isimli yazılımla pil tehlike yüzdesine bakabilirmisiniz
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    Galiba bu ekrandan bahsediyorsunuz

TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ

Ekleme: HWINFO32 kurmuşum, bir sorun olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meteormta -- 6 Ocak 2017; 1:52:49 >
    Wear level % 93,2 diyor hocam bu pil ölmüş zaten, yalnız anlayamadığım nasıl oluyor da 1,5 saat gidiyor? Tuhaf bir durum var

Kaç yıldır kullanıcısınız? Hep bataryada mı kulandınız yoksa genelde prize takılı arada bir mi bataryada kullandınız.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 6 Ocak 2017; 1:58:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyz10c

Wear level % 93,2 diyor hocam bu pil ölmüş zaten, yalnız anlayamadığım nasıl oluyor da 1,5 saat gidiyor? Tuhaf bir durum var

Kaç yıldır kullanıcısınız? Hep bataryada mı kulandınız yoksa genelde prize takılı arada bir mi bataryada kullandınız.?

Hocam benim şaşırdığım nokta da orası. Batarya çok rahat 1.5 saati geçiyor. Mart ayında 2 yıl olacak, 5 yıllık garanti kampanyasında almıştım teknosadan. Genelde prize takılı kullandım. Bataryası çıkarılabilir olmadığı için Echo Save modunda(%80 e kadar dolduran mod) kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

quote:

Hocam benim şaşırdığım nokta da orası. Batarya çok rahat 1.5 saati geçiyor. Mart ayında 2 yıl olacak, 5 yıllık garanti kampanyasında almıştım teknosadan. Genelde prize takılı kullandım. Bataryası çıkarılabilir olmadığı için Echo Save modunda(%80 e kadar dolduran mod) kullandım.

Hwinfo64 ile bakabilir misin cycle yani kaç döngü yapmış?

Eco modundan çık cihazı % 100 şarj et bakalım wear level düşebilir yani iyileşebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 6 Ocak 2017; 2:5:31 >

Hwinfo64 indirdim wear level aynı hocam, cyle a nerden bakılıyor acaba?

Her zaman echo modda kullanmıyordum zaten, son birkaç gündür de echo modunda değilim. Bir şey değişmiyor maalesef.
    Hani hwinfo32 için attığınız ekran görüntüsü varya orada gözükmesi lazım bende de toshiba notebook var benimkinde gözüküyor

Hwinfo64 ün portable versiyonu kullanıyorum sitesinde var görürsünüz
    Hocam dediğiniz sürümü indirdim ama maalesef öyle bir seçenek göremedim. Şimdi şarja takarak deniyorum %100 olunca nasıl olacak ona da bir bakayım.

TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ

Bataryanın değerini notebooka ileten çipte bir sıkıntı olabilir mi hocam ? Benim 2 yıl dolmak üzere garantiye göndersem batarya değişimi sağlarlar mı sizce şuan ki durumda?

Çiple ilgili sorduğun sorunun cevabını bilmiyorum hocam

Toshiba türkiyenin yani bizim garantiye bakan firmanın TNB nin iflas ettiğini okudum toshiba cihazlara Aktepe bilişim bakıyormuş sanırım.

Yalnız bu Aktepe bilişime göndermenizi hiç tavsiye etmem cihazın kozmetiğine zarar veriyorlar günlerce cihazınızı geri göndermiyorlar

Eğer cihazınızı seviyorsanız ve bundan sonra da kullanmak istiyorsanız tanıdığınız ve güvendiğiniz bir bilgisayarcıya gösterin bakalım

Yok eğer ben illa garantiye göndereceğim diyorsanız teknosaya bırakın onlar göndersin zaten 20 işgününde yapmazlarsa para iadesi alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 6 Ocak 2017; 2:40:55 >
  • Benim laptop durduk yere ekran kartı çipseti yandı servise verdim anakart bekliyor inşallah 20 iş gününü geçerde iade alırım
    Yakın zamanda ses sorunu için garantiye göndermeye çalıştığımda garanti firmasının değiştiiini öğrendim. Aktepe bilişime yolladım. 5 gün ürünün kaydının yapılmamasının dışında bi sorunla karşılaşmadım ben.

Garanti firmasının değişmesi 5 yıl garanti olayında bi sıkıntı çıkarmaz inş.
  • quote:

Çiple ilgili sorduğun sorunun cevabını bilmiyorum hocam

Toshiba türkiyenin yani bizim garantiye bakan firmanın TNB nin iflas ettiğini okudum toshiba cihazlara Aktepe bilişim bakıyormuş sanırım.

Yalnız bu Aktepe bilişime göndermenizi hiç tavsiye etmem cihazın kozmetiğine zarar veriyorlar günlerce cihazınızı geri göndermiyorlar

Eğer cihazınızı seviyorsanız ve bundan sonra da kullanmak istiyorsanız tanıdığınız ve güvendiğiniz bir bilgisayarcıya gösterin bakalım

Yok eğer ben illa garantiye göndereceğim diyorsanız teknosaya bırakın onlar göndersin zaten 20 işgününde yapmazlarsa para iadesi alırsınız

kozmetiğe zararı bende düşündüm hocam cihazı alırken zarar gelmişse nasıl bi tepki vermeliyim sizce? Gerçi 20 iş günü için pazartesi aricam ama yinede sorayım dedim

• merhaba arkadaşlar ;
    bir şey sormak istiyorum, bu cihazın bataryası çıkıyor mu ?
    tşkler.

toshiba-satellite-p50-c-11w-notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akabey -- 13 Ocak 2017; 19:39:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihgezer

Benim laptop durduk yere ekran kartı çipseti yandı servise verdim anakart bekliyor inşallah 20 iş gününü geçerde iade alırım

Hocam benimde anakart bkleniyo almanyadan geliyormuş anakart 24 iş günü oldu pazartesi tüketici hakem heyetine gidicem. Ama laptop fiyatları cok pahallı acaba beklesem para iadesi almassam mı diyom. Parayı geri alırsan hangi laptop önerirsin. 2800 e almıstım vatandan
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepdrvs

quote:

Orijinalden alıntı: melihgezer

Benim laptop durduk yere ekran kartı çipseti yandı servise verdim anakart bekliyor inşallah 20 iş gününü geçerde iade alırım

Hocam benimde anakart bkleniyo almanyadan geliyormuş anakart 24 iş günü oldu pazartesi tüketici hakem heyetine gidicem. Ama laptop fiyatları cok pahallı acaba beklesem para iadesi almassam mı diyom. Parayı geri alırsan hangi laptop önerirsin. 2800 e almıstım vatandan

Hocam 300-400 daha koy üzerine hp markalı laptoplar var 6700 işlemcili gtx950 ekran kartlı tavsiyemdir.Şuan kafamda yok ama biraz eklenip güzel sıfır bi laptop bulunur.Malzeme kalitesi toshiba kadar güzel olmaz evet ama daha güncel sistem olmuş olur en azından ayrıca şu lanet servisindende kurtulmuş oluruz,benm bugün 20. iş günü oldu.heyete başvurmaadn iade talep edin hocam ben pazartesi öyle yapıcam vatana gidip,sorun çıkarırlarsa başvurun heyete.Ayrıca heyette ne zamana sonuçlanır oda can sıkıcı

• Vatandan mail attılar çarşamba gün ama cuma gün gittim cevap gelmedi bidaha mail attım salı gün uğra cevap gelmezse işlemi başlatalım heyetede başvur laptop gelse bile iade yapar dediler hangisi önce sonuçlanırsa artık dediler. Ne yapcam şuan belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recepdrvs -- 15 Ocak 2017; 22:24:11 >
  • Bilmiyorum hocam ya kabul etmeyip tüketici hakem heyetine gideceksin, ya da kabul edip kullanacaksın. Ayrıca kozmetiğine belli belirsiz zarar verdilerse hakem heyetinden olumsuz karar da çıkabilir
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.