herkese merhaba. is yerindeki calisanlarima telefon hediye edecegim ve iyi birsey olmasini istiyorum. tabiki pahali olmamasida gerekiyor yaptigim bi kac arastirma sonucu toshiba'nin cikardigi ts 803 modelli telefonu buldum. telefon ingiltere ve ispanyada cok komik meblara satiliyor. internetteki arastirmalarda sadece telefonun 2-3 pozlu resmi disinda menusu makina ile cekilen fotolara ornek olabilecek hic bir resim bulabilmis degilim.
ozelliklerine gelince ise hepsi gayet tatminkar hatta piyasadaki 600-900 milyonluk telefonlarla asik atabilecek durumda. ama boyle ucuz fiyatla iyi ozellikler gorunce insan supeleniyor. her ucuz etin yahnisi acimidir diye merak ediyor
telefona sahip olan yada inceleyen varsa goruslerini paylasabilirse cok sevinirim.
tesekkurler__
BU yazım tüm Toshiba kullanıcılarınadır.
Son zamanlarda Toshiba notebook'u olupda Rem yükseltmek isteyenler Toshiba srvislerine yönlendirilerek yok yere tehditle kazıklanmak isteniyor. Oysa;
Notebookların kullanım klavuzlarının bellek genişletme ile ilgili bölümünü okuduğunuz zaman tıpkı SD kart takılması, pilin takılıp çıkartılması ve diğer slotlarda yapılan genişletmeler kullanıcıya çok güzel öğretilmiştir. Eğer kullanıcının rem takması (yani bellek genişletmesi) yasak olsaydı bunlar son kullanıcıya kullanım Kılavuzunda öğretilmez, gerek garanti şartlarında gerek se kullanım klavuzunda son kullanıcıya " Rem takılması" öğretilmeyeceği gibi, sakıncalı olduğu şeklinde uyarılar yapılırdı. Yani Üretici Toshiba firması Bellek genişletmeyi son kullanıcının öğrenmesini istemektedir ve onun iradesine bırakmıştır. Ama takıp sökerken de slota zarar verilmesinden tabi ki takan taraf sorumludur.Zaten kendine güvenen satıcı vede kullanıcı da bu hataya düşmez. Bu durumda da ; yetkili toshiba satıcısı veya sizin, rem takma ve sökme nedeni ile Rem kapağını açmanız garanti dışı olur anlamına gelmez. Garanti dışı olur tezini doğrulayacak hiç bir yazılı ibare yoktur.Böyle bir şey olsaydı zaten hem kullanıcı kitabında öğretilmez hem de Toshiba firması "O" kapağı fligranlı bir etiketle mühürler ve "Bu etiketin yetkili servis dışında sökülmesi halinde cihaz garanti dışı olur" diye uyarı yazardı.
Bununla beraber herhangi bir toshiba yetkili satıcısından "ben notebook alacağım ancak ilave için rem de satın alıp size taktıracağım " diye yetkili satıcıya sorsanız size "garanti dışılık açısından bir sakıncası yok " takarız tabii derler .Yani remi size bedava takıverirler.Eğer bunu Toshiba yetkili servislerine taktırırsanız sizden 20 ila 30 YTL takma parası isterler.
İşte işin püf noktası burada başlıyor. Geçen gün başka bir forum sitesinde gezerken bir çok kişinin Yetkili servislerce bu şekilde kandırılarak (yani biz takmazsak garanti gider gibi uydurmalarla) elinden bir de rem takma parasının tırtıklandığını okudum. Buradan sizleri uyarıyorum, Toshiba servisleri Remi biz takmazsak garanti gider diye milleti uyutmasın. Garanti nasıl gidermiş! İspat etsinler diyorum. Kaldı ki konu Tüketiciyi Koruma kuruluna veya Mahkemesine yansısa, nasıl ispat edecekler, Son kullanıcıya hangi klavuzda, hangi sözleşmede, hangi garanti belgesinde bu şekilde bağlayıcı madde koymuşlar. Hakim ,Toshiba tarafına sormayacak mı:"Kardeşim kullanım klavuzunda takabilirsin, yapabilirsin diye neden öğretiyorsun madem "demez mi? O zman biz Pil de çıkartmayalım, slotlara SD kart da PCMCI slotuna herhangi bir şey de takmayalım. Neme lazım cihazımız garanti dışı oluverir.:):) :) Anlaşılan yetkili servisler 30 saniyede takılabilecek remi takmak için 20-30 yTl haksız kazanç için son kullanıcıyı kandırma planları içindeler.Burdan Toshibaya sesleniyorum. Müşteriler aldatılmasın. Tam tersi Müşteri korunsun.Böyle garanti uçar, gider vb.yapılan uygulamaların, haksız ve hiçbir yazılı dayanağı yoktur. Aksini savunan belgesi ile ispatlasın diyorum.
üstteki mesajın olayla alakasını çözemedim ama neyse. Bu telefoın geröekten çok güzel görünüyor ama e bay fiyatına baktım 500 dolar. Pek te ucuz sayılmaz. ayrıca aldığında kayıt ettiremeyeceksin. Türkiye de bulmanda imkansız gibi görünüyor