Şimdi Ara

Toshiba x870-15F Ssd ve Windows 8/7 hakkında birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Toshiba x870-15F notebook nihayet geldi. Birkaç sorum var ve internette araştırma yapmama rağmen net bilgiler edinemedim.
    Cihaz üzerinde 1 adet 1TB Hdd bulunuyor.

1- x870 serisi olduğu için mevcut hdd yanında ssd takmak için yer mevcut olmalı değil mi? Kendim ssd takarsam garanti dışı kalır mı acaba?
    2- ssd alıp windows 7 yüklemek istiyorum. mevcut hdd yi depo olarak kullanmak istiyorum. bu şekilde yapabilir miyim?
    3-Windows 7 lisansım var ve windows 8 sevmiyorum. Bu yüzden mevcut fabrika çıkış halini yedekleyebilir miyim? Veya Acronis ile win 8 imajı alsam ilerde tekrar yükleyebilir miyim?
    4- windows 7 yüklersem nvidia ekran kartını varsayılan olarak kullanması için (malum intel ve nvidia ekran kartları mevcut) ek ayar vs yapmam gerekir mi?
    5- Son olarak windows 8 den windows 7 ye düşürmeye dair bios ayarları vs internette anlatıldığı üzere standart mıdır yoksa bu modele has birşey yapmam gerekebilir mi?

• @Mr.Elm

1.SSD takmak için yer mevcut resimdeki gibi HDD ile yer değiştirin
    Garantiyi etkilemez.
     Toshiba x870-15F Ssd ve Windows 8/7 hakkında birkaç soru

2.SSD windows 7 yüklenir HDD depo olarak kullanılır.
    Sistem SSD ye yüklenirken HDD ilk etap takmayın Yükleme bitince Hdd yi takın.

3.Acronis ile win 8 İmaj alınır tekrar yüklenir ama tat vermez ve BİOS ayarlarını
    Win 8 göre ayarlamanız lazım.
    Acronis True Image Home 2012 v15 ile (Yedek-İmaj) Almak...
    http://forum.donanimhaber.com/m_51805138/tm.htm

4.Ekran kartını ayarlamaya gerek yok o kendini ayarlar ama manuel ayarda var isterseniz.

5.Windows 7 yüklemek için BİOS ta bu ayarları yapınız.

Windows 8 Yüklü Bios üzerinde UEFI Boot ve hdD Üzerindeki GPT korumasının kaldırılması.....
    http://forum.donanimhaber.com/m_69006170/tm.htm

• Yanıt için çok teşekkür ederim @nejaterol
    Recovery imajını alabilmemin yolu var mı acaba bu konuda bilgin var mı? Win 8 sevmesem bile elimin altında bulunsun diyorum.
    Veya aynı versiyon win 8 yükleyip laptop altındaki lisans numarasını girsemde olur değil mi?
  • @Mr.Elm

Recovery imajını alıp geri yüklemenizi tavsiye etmem bütün markalarda olduğu gibi
    üreticinin gereksiz bir sürü uygulama yüklemesi ve PC nin yüke girmesi
    çekilir dert değil. İnternetten windows 8 pro indirirsiniz ve gerektiğinde format atıp lisansınızı
    etkinleştirirsiniz bu sizin sınırsız hakkınızdır..
  • Teşekürler.
  • merhaba
    aynı bilgisayardan ben de aldım..yanlız bir sıkıntım var..zaman zaman (sanırım) harddiskten dı-dıt diye bir ses gelio..data işlerken ses gelmesi normal ama hiç bişi işlem yapmazken yarım saatte bir böyle bir ses neden gelir..cok canım sıkıldı, yeni pc..bi sorun mu var acaba..boşta çalışırken bile geliyor..hadi hdd yi kapattı desek sonra bir daha neden? yardımcı olursanız cok sevinirim..toshibanın hdd koruma programı var içinde onu kapattım ama yine düzelmedi .
  • yok mu toshiba x870-15f kullanan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • navarchs kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Öncelikle bu sesin harddiskten geldiğine emin olunuz.Bahsetmiş olduğunuz ses DVD-RW'dan geliyor olabilir.DVD-RW belli sürelerde kendini kontrol ediyor olabilir.Eğer bahsettiğiniz gibi ses harddiskten kaynaklanıyorsa servise başvurmanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borabalkan

Merhabalar,

Öncelikle bu sesin harddiskten geldiğine emin olunuz.Bahsetmiş olduğunuz ses DVD-RW'dan geliyor olabilir.DVD-RW belli sürelerde kendini kontrol ediyor olabilir.Eğer bahsettiğiniz gibi ses harddiskten kaynaklanıyorsa servise başvurmanız gerekiyor.

merhaba
    öncelikle cevap için teşekkür ederim. söylediğiniz gibi aslında ses dvd rom tarafından geliyor ama dvd rom'un böyle bir ses çıkartabileceğini düşünemediğim için hdd demiştim. sizin cevabınızı okuduktan sonra netten araştırdım toshiba' nın farklı modellerinde dvd rom sesinden şikayet edenler olmuş. malesef şu an alet yanımda değil. tatil dönüşü ilk işim sesim kaynağının dvd rom oldugundan emin olup çözüm araştırmak olacak. eğer ses söylediğiniz gibi dvd rom kaynaklıysa bunun için yapabileceğim bir şey var mı? bu arada dvd romu blu ray yazıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: navarchs

quote:

Merhabalar,

merhaba
    öncelikle cevap için teşekkür ederim. söylediğiniz gibi aslında ses dvd rom tarafından geliyor ama dvd rom'un böyle bir ses çıkartabileceğini düşünemediğim için hdd demiştim. sizin cevabınızı okuduktan sonra netten araştırdım toshiba' nın farklı modellerinde dvd rom sesinden şikayet edenler olmuş. malesef şu an alet yanımda değil. tatil dönüşü ilk işim sesim kaynağının dvd rom oldugundan emin olup çözüm araştırmak olacak. eğer ses söylediğiniz gibi dvd rom kaynaklıysa bunun için yapabileceğim bir şey var mı? bu arada dvd romu blu ray yazıcı.

Merhabalar;

Ses Blu-ray Discten kaynaklanıyorsa bir çözümü var.Windows arama çubuğuna "msconfig" yazıp enter tuşuna basınız.Açılan pencereden "Başlatma" sekmesine gelip aşağıdaki listeden "Toshiba Pc Health Monitör" seçeneğinin yanında bulunan onay işaretini kaldırınız.Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sorun düzelecektir.

• Merhaba,

Bu tür teknik konular hakkında teknik servisimizle görüşebilirsiniz.http://goo.gl/HqiNR linkinden ulaşabileceğiniz DESTEK sekmemiz üzerinden teknik servisimize bağlanarak anında online yardım alabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz 0212 340 60 80 nolu çağrı merkezimizden de konu hakkında yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: navarchs

quote:

Merhabalar,

merhaba

Merhabalar;

Ses Blu-ray Discten kaynaklanıyorsa bir çözümü var.Windows arama çubuğuna "msconfig" yazıp enter tuşuna basınız.Açılan pencereden "Başlatma" sekmesine gelip aşağıdaki listeden "Toshiba Pc Health Monitör" seçeneğinin yanında bulunan onay işaretini kaldırınız.Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sorun düzelecektir.

merhaba,
    söyediğiniz gibi pc health monitorü devre dışı bırakınca dvd-rom tıkırtısından kurtuldum.teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navarchs -- 16 Ağustos 2013; 18:56:50 >

• Toshiba Destek pek başarılı değil. Bir kaç defa aradım çalışanların yeterli bilgisi olmadığını düşünüyorum.
    Evet düzenli olarak blu ray sesi geliyor kendi yazılımını kaldırınca sorun düzeliyor ancak HDD den gelen ses devam ediyor.
    Bunu da HDD programları ile çözdüm.
    Advanced Power management ayarını maksimuma getirince ses gidiyor. Ancak her oturumda yapmak gerekiyor bunu.
  • merhaba arkadaşlar
    ben bu aletin derdinden bıktım birini çözüyorum başka bişey cıkıyor. şimdi de 4 usb girişinden 2 tanesi ara ara calışmıyor. mouse birden bire donuyor yanındaki usb girişine takılı harici hdd kapanıyor. sonra pc yi açıp kapatınca coğu zaman düzeliyor. bazen düzelmiyor. tüm windows güncellemelerini yaptım biosu güncelledim. ama işe yaramadı. ne yapabilirim ? yardım lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.