Şimdi Ara

Tost Makinası Tavsiyeleriniz Lütfen! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
4
Favori
114.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kjj

quote:

Orijinalden alıntı: manyax

quote:

Orijinalden alıntı: kjj

korkmaz a328 tostkolik aldım......eloktra word ta gıttım fıat 206 tl ıdı hemen ınternetten alısversyap.com dan 123 tl ye aldım ....

Nasıl peki büfedeki tadı alabildin mi?

evdeki mutlulukla alakalı...))) ama sucuk coskun olursa ve ekmek bayat olursa bırebır aynı diyebilirim....

ekmeği sıkıştırmak için bastırınca arkadan kalkıyor mu ?

• kusura bakma gec gordum....ekmegı sıkıstırınca ust kapak cok az kalkıyor hatta bugun hanım ızgara yaptı (tavuk)sallamayayım ama dıs gorunus mangal gıbıydı ızgaralar cıkıyor kesınlıkle tavsıye ederım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 6 Mart 2012; 1:22:50 >
  • Teşekkürler sanırım bende bu modeli tercih edeceğim.
  • evde king tost makinesi vardı ama artık kullanmıyoruz en iyisi ocağın üstünde olanlar bence de.
  •  Tost Makinası Tavsiyeleriniz Lütfen!
     Tost Makinası Tavsiyeleriniz Lütfen!

bunu gördüm bugün. sinbonun ki kenwooddan daha sağlamdı. internette kenwood beğenmiştim ama elektroworlde baktım çok dandik geldi. bastırsan kırılacak yani. hem sinbonun ki baya bi büyük.

kenwood da buydu

Tost Makinası Tavsiyeleriniz Lütfen!

acaba yukarda verdiğim sinbonun kini kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberta12 -- 18 Mart 2012; 16:38:10 >

• Sinboyu migrosta gördüm şöyle bir deneyim dedim ısı ayar düğmesi elimde kaldı

Goldmaster'in bir ürünü vardı migrosta o daha iyi gibi
  • esseye de bakın derim
  • Cucinox marka nasıl arkadaşlar ? Almak üzereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeHoroz

Plakalar döküm demek teflon değil anlamına gelmiyor. Döküm metal üzerine teflon kaplama oluyor genelde.

Zaten sadece döküm olsa , üstünde kaplaması olmasa yıkanmaz o alet , paslanır vs.

Bazı markalar da teflon değil diyorlar ama teflonla tamamen aynı madde içeren PTFE , PFOA , Xylan gibi malzemelerle kaplıyorlar.

Bu maddeler Stockholm konvansiyonu tarafından kanserojen ilan edildi ve birkaç yıl içinde piyasadan kalkacak tamamen.

Alternatifi anodize alüminyum veya seramik kaplı tost makinası olurdu ama Türkiye'de yok.

Piyasada satılan eski usul ocak üstü tost ızgaları bile şu anda teflon yada türevi kaplı. Döküm diye sattıklarının bazıları da döküm aluminyum ve bu da gıdalara direk temas etmemesi gereken bir materyal.

Bu yüzden teflon alacaksanız çok kaliteli bir marka alın diyorum. dandik markaların spreyle püskürtülen teflonları çok çabuk sıyrılıyor ve zehirli hale geliyor.

Ben evde kaliteli teflon kullanıyorum. Çocuğa tost yapacağımız zaman da pişirme kağıdı kullanıyoruz. Ekmeğe teflon değmemiş oluyor.

Gerçi ekmek fırınlardaki tepsilerin halini görseniz evdeki tost makinası aklınıza bile gelmez. Kaplaması sıyrılmış fırın tepsini de sağlığı tehdit ediyor ama denetleme falan yok tabi.

Teflon ya da diğer kaplama malzemesiyle kaplanmayan ürün yok gibi.
    hiç mi alternatif yok acaba?
    çok kaliteli teflon ya da türevi malzemeden üretilenler ne derecede güvenilir?

korkmaz'ın yukarıda bazı arkadaşların bahsettiği ürünleri alüminyum döküm diyor ama onlar da ptfe ile kaplıymış. bu ürün nasıldır sizce?
    http://www.hepsiburada.com/liste/korkmaz-tostkolik-tost-makinasi-a-329/productDetails.aspx?productId=mtkora329&categoryId=22014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 19 Temmuz 2012; 18:29:58 >

• bir de gerçekten dökme demir manuel tost makinesi bulabilen varsa ne olur burdan bildirsin.

bizde bir tane var 25 yıllık falan. inanın ondaki tost köfte lezzetini hiçbir yerde bulamıyorum. ama artık iyice yaşlandı. pimleri falan kırıldı

sanırım herkes bunun arayışında. ekşide şöyle bir yorum buldum

quote:

dökme çelik olanı (dökme alüminyum ya da teflon kaplı olanı değil) istanbul'da bulunmayan nesne. eminönü'nün altını üstüne getirdim yok. kime sorsam sigara kağıdı inceliğinde dandik alüminyumdan olanlarını gösterip "dökme bunlar abi" diye palavra atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 19 Temmuz 2012; 18:39:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Plakalar döküm demek teflon değil anlamına gelmiyor. Döküm metal üzerine teflon kaplama oluyor genelde.

Zaten sadece döküm olsa , üstünde kaplaması olmasa yıkanmaz o alet , paslanır vs.

Bazı markalar da teflon değil diyorlar ama teflonla tamamen aynı madde içeren PTFE , PFOA , Xylan gibi malzemelerle kaplıyorlar.

Bu maddeler Stockholm konvansiyonu tarafından kanserojen ilan edildi ve birkaç yıl içinde piyasadan kalkacak tamamen.

Alternatifi anodize alüminyum veya seramik kaplı tost makinası olurdu ama Türkiye'de yok.

Piyasada satılan eski usul ocak üstü tost ızgaları bile şu anda teflon yada türevi kaplı. Döküm diye sattıklarının bazıları da döküm aluminyum ve bu da gıdalara direk temas etmemesi gereken bir materyal.

Bu yüzden teflon alacaksanız çok kaliteli bir marka alın diyorum. dandik markaların spreyle püskürtülen teflonları çok çabuk sıyrılıyor ve zehirli hale geliyor.

Ben evde kaliteli teflon kullanıyorum. Çocuğa tost yapacağımız zaman da pişirme kağıdı kullanıyoruz. Ekmeğe teflon değmemiş oluyor.

Gerçi ekmek fırınlardaki tepsilerin halini görseniz evdeki tost makinası aklınıza bile gelmez. Kaplaması sıyrılmış fırın tepsini de sağlığı tehdit ediyor ama denetleme falan yok tabi.

Teflon ya da diğer kaplama malzemesiyle kaplanmayan ürün yok gibi.
    hiç mi alternatif yok acaba?
    çok kaliteli teflon ya da türevi malzemeden üretilenler ne derecede güvenilir?

korkmaz'ın yukarıda bazı arkadaşların bahsettiği ürünleri alüminyum döküm diyor ama onlar da ptfe ile kaplıymış. bu ürün nasıldır sizce?
    http://www.hepsiburada.com/liste/korkmaz-tostkolik-tost-makinasi-a-329/productDetails.aspx?productId=mtkora329&categoryId=22014

Pişirme yüzeyi hakkında bilgi verilmemiş. Döküm denilen gereçlerde gövde döküm olsa da gıdaya temas eden pişirme yüzeyi yine kanserojen malzeme oluyor.

Şu tavanın tost makinası varsa almak lazım :

http://www.hepsiburada.com/Liste/hecha-dokum-square-tava/productDetails.aspx?productId=mthechasquarepan&categoryId=22203#Yorumlar

Dökme demir olduğu için ısıyı dengeli iletiyor , harika bir pişirme sağlıyor. Her ne kadar asıl amacı büftek kızartmak olsa da bu tavada tost da yapılır aslında , üzerinden tabak yada ufak tencere ile bastırarak , alsam mı acaba

• quote:

Şu tavanın tost makinası varsa almak lazım :

http://www.hepsiburada.com/Liste/hecha-dokum-square-tava/productDetails.aspx?productId=mthechasquarepan&categoryId=22203#Yorumlar

Dökme demir olduğu için ısıyı dengeli iletiyor , harika bir pişirme sağlıyor. Her ne kadar asıl amacı büftek kızartmak olsa da bu tavada tost da yapılır aslında , üzerinden tabak yada ufak tencere ile bastırarak , alsam mı acaba

tesadüfe bakın ben de o tavayı bir süredir araştırıyordum ve benim de aklıma tost için kullanmak gelmişti.
    indirime girdiğinde almayı düşünüyorum açıkçası.

• korkmaz a329 dökme demir galiba. kullanan varmı?birde fakir oreo güzel demişlerdi.bende çok kararsız kaldım.
  • http://www.ucuzesyaci.com/urun/clatronic-kg-3159-contact-grill-elektrikli-izgara/23

clatronic kg 3159 kimi sitelerde AEG olarak geçiyor. Bu makina migrosta 50 tl ye inmiş nasıldır acaba çok farkeder mi?2000w plakaları çıkmıyor genişliği iyi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbul -- 23 Temmuz 2012; 10:12:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadbul

http://www.ucuzesyaci.com/urun/clatronic-kg-3159-contact-grill-elektrikli-izgara/23

clatronic kg 3159 kimi sitelerde AEG olarak geçiyor. Bu makina migrosta 50 tl ye inmiş nasıldır acaba çok farkeder mi?2000w plakaları çıkmıyor genişliği iyi .

standart teflon kaplama bir alete benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

quote:

Orijinalden alıntı: leoxbjk

arkadaşlar elektriğin pahalı olduğu bir devirde ocakta da doğalgazın ucuz olmasının nimetlerinden niye faydalanmayalım ki. yok mu şu piyasada dökümden ocak üstü tost makinesi satan bir vatandaş ?

+1...
    aynı arayış içerisindeyim..

+1 Arayış devam ediyor..
  • kiler de var döküm. esiki tip uzun kollu.. teflon tencelerin oldugu reyonda gördüm ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kotukedi

kiler de var döküm. esiki tip uzun kollu.. teflon tencelerin oldugu reyonda gördüm ben..

döküm olduğuna emin misin? öyleyse hemen gidip almak lazım.
  • walla reyon aralarında gezerken gözüme ilişti acık gri renkli uzun saplı hatta icimden dedim bunlar hala yasıyormu diye.. ama inceledim desen yalan olur..
  • 2 sayfa boyunca okudum kenwood hg serisinden birşey veya korkmaz a328 den almak lazım. Bir kere alıp bir daha uğraşılmıycak makinalar olduğuna kanaat getirdim. Birde bu ocak üstü tost zımbırtısı sobada olurmu acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.