Şimdi Ara

Total'e dava açmak üzereyim ne diyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nsagency

ALINTIDIR

Benzin İstasyonlarının En Basit Yakıt Hilesi

Akaryakıtın iki günde bir zamlandığı şu günlerde, birde benzin istasyonundan kazık yemek istemiyorsanız; dikkatlice okumaya devam edin.

1. Öncelikle akaryakıt alırken arabanızdan inin.
    2. Akaryakıt pompası aracınıza takıldıktan sonra gözünüzü bir an bile pompadan ayırmayın.
    3. İstasyon çalışanının pompanın kolunu sonuna kadar çektiğinden emin olun.
    4. Eğer pompacı kolu yarım çekip, işlem tamamlanmadan pompanın kolunu tam çekerse suç üstü yapın; çünkü az önce benzin ve hava karışımı bir yakıt almaktaydınız.
    5. Eğer pompacı kolu tam çekmeyip, bir daha da dokunmassa pompacıya direk dalın, çünkü muhtemelen aracınıza bindikten kısa bir süre sonra tekrar benzininizin bittiğini fark edeceksiniz.

Genelde 50 tl benzinde ilk 20 tlsinde bu şekilde yapıp pompa kolunu tam çekip, toplamda 40 tllik benzin vermekteler. Yani 10 tllik bir hırsızlık yapmaktadırlar. Tabi çoğumuzda aldığımız benzin ve karşılığında yaptığımız kilometre hesabını yapmadığımız için; yapılan haksızlığın farkına bile varmamaktayız.

Kaynak :http://www.canalperozturk.com/benzin-istasyonlarinin-en-basit-yakit-hilesi-12806.html

hep muhalefet ediyorum gibi olacak ama bunun şehir efsanesi olduğunu varsayıyorum, bir kere eğer böyle bir durum olsa tabancalara tek kademeli yapılırdı üçkağıt yapılmasın diye, ayrıca test etmek çok basit elinizde damacana ile gidin bir kez ilk kademede bir kez de son kademede dolturtun aynı miktarı aldığınızı göreceksiniz sadece damacanın dolma süresi değişecek, ayrıca geçen gün sık sık yakıt aldığım Shell e uğradım, ne olduysa pompa bir türlü otomatik doldurmadı hep tak diye attı (daha önce böyle bir şey hiç olmamıştı) pompacı mecbur pompanın başında tetiğe neredeyse dokunarak 10 dk civarında falan 100 tl lik yakıtı doldurdu halen aynı yakıtı kullanıyorum normalden hızlı bir azalma yok, zaten göstergede beklediğim kadar yükselmişti, yukarıda yazıldığı gibi olsaydı benim 5-10 lt yakıt almış olmam gerekirdiki şimdiye depom tam takır olurdu, bazı şeylere körü körüne inanmamak lazım. Bundan başka gençlik dönemlerinde çok moped kullandım yağlı benzin kullandıkları için önce bidona gerektiği kadar yağ koyup sonra benzin alırdık yağ benzine iyi karışşın diye, kullandığımız bidonlarda genellikle 5 lt olurdu ve ağızları dar olduğundan hep düşük kademede doldurulmaları gerkirdi, hiç 5 lt den fazla benzin aldığımı hatırlamıyorum. o zaman paramız zaten olmadığından bu tür bişey olsa hatırlamamam mümkün olmazdı çünkü benzinin gramı bile bizim için çok değerliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 30 Eylül 2011; 19:39:18 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.