Şimdi Ara

Total'e dava açmak üzereyim ne diyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FrozenFlame

böyle şeylerle uğraşacak boş beleş vatin varsa aç tabi. farklı bir deneyim olur, uğraş olur... Ben mesela hayatımda gitmedim hiç mahkemeye, çıkmadım hakimin önüne. Merak ederim hep nasıl bir ortamdır diye

fazla merka etme, sonuçta mahkeme yeri...kimse düşmek istemez.

ben bir kere girdim, arkadaşımın mahkemesi vardı...zavallı adamı dolandırmış komşusu evet yanlış duymadın komşusu. mahkemeye gittim, arkadaşı cezaevinden getirdiler, o anda onu öyle çaresiz görünce yüreğim parçalandı, öylesine iyi yürekli tertemiz bir adam mahkemede elleri kelepçeli. olay baya karışık neyse.

en güzel yanı şu oldu: hakim diğer iki o** ço** hakkında tutuklama kararı verip arkadaşı salıvermesi, bunu anlatamam. koşup hakimi öpesim geldi:)

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2300 -- 17 Eylül 2011; 21:29:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lawyer.66

quote:

Orijinalden alıntı: FrozenFlame

böyle şeylerle uğraşacak boş beleş vatin varsa aç tabi. farklı bir deneyim olur, uğraş olur... Ben mesela hayatımda gitmedim hiç mahkemeye, çıkmadım hakimin önüne. Merak ederim hep nasıl bir ortamdır diye

Hak arama hurriyetini bos beles vakit gecirmek olarak dusunuyorsunuz ya ve suraya sirf laf olsun diye yazi yaziyorsunuz ya pes diyorum size.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekiz

benim corsaya da (2003 1.7 dti 45 lt depo olması lazım) arkadaş kartalda bir istasyondan tam 45. 1 lt yakıt almış. nasıl aldı o araba o yakıtı anlamadım:) bu pompalarda var bi oyun. ben kırmızı yanıp sönerken max 38 -39 litre oda depo ağzına kadar dolacak şekilde alabiliyorum... ani içinde mutlaka 3-4litre kalır

ilginç bir konuda adapazarı bilecik yeni yapılan yol üzerinde bir alpet istasyonundan depoyu fulledim 39 lt civarı aldı. faturaya baktım mazot 3.3 tl heryerde 3.7 3.8 iken alpette nasıl bu fiyata eurodiesel satılıyor anlamadım. bpet vb pek bilinmeyen istasyonlarda 3.4 3.3 satanlarda vardı yol üzerinde....

Hocam doğuda lpg'de nerdeyse 50-65 kuruş oynuyor. 1 lt 2.75 tl başka bir yerde 2.25 tl gibi tabi aynı şehir değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: zekiz

benim corsaya da (2003 1.7 dti 45 lt depo olması lazım) arkadaş kartalda bir istasyondan tam 45. 1 lt yakıt almış. nasıl aldı o araba o yakıtı anlamadım:) bu pompalarda var bi oyun. ben kırmızı yanıp sönerken max 38 -39 litre oda depo ağzına kadar dolacak şekilde alabiliyorum... ani içinde mutlaka 3-4litre kalır

ilginç bir konuda adapazarı bilecik yeni yapılan yol üzerinde bir alpet istasyonundan depoyu fulledim 39 lt civarı aldı. faturaya baktım mazot 3.3 tl heryerde 3.7 3.8 iken alpette nasıl bu fiyata eurodiesel satılıyor anlamadım. bpet vb pek bilinmeyen istasyonlarda 3.4 3.3 satanlarda vardı yol üzerinde....

Hocam doğuda lpg'de nerdeyse 50-65 kuruş oynuyor. 1 lt 2.75 tl başka bir yerde 2.25 tl gibi tabi aynı şehir değil.

ah be kardeşim en büyük hileyi LPG'de yapıyorlar zaten. Mesela tank 43 lt olsun, sana 30 lt'de verse 38 lt'de verse senin gösterge full gösteriyor ilk doldurduktan sonra. Ben 3 yıl kullandım LPG illallah ettim . Mazot veya benzini yanında götürdüğün 5 lt pet içine koydurup görebiliyorsun ne kadar hile yapıldığını ama LPG'de öyle bir şansın da yok. Eğer arabanda yol bilgisayarı varsa yaktıktan sonra anlıyor insan hileli gaz alıp almadığını. eğer o da yoksa anlamana imkan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: substation

ah be kardeşim en büyük hileyi LPG'de yapıyorlar zaten. Mesela tank 43 lt olsun, sana 30 lt'de verse 38 lt'de verse senin gösterge full gösteriyor ilk doldurduktan sonra. Ben 3 yıl kullandım LPG illallah ettim . Mazot veya benzini yanında götürdüğün 5 lt pet içine koydurup görebiliyorsun ne kadar hile yapıldığını ama LPG'de öyle bir şansın da yok. Eğer arabanda yol bilgisayarı varsa yaktıktan sonra anlıyor insan hileli gaz alıp almadığını. eğer o da yoksa anlamana imkan yok.

Hocam peki 30 lt'e alsak 38'de alsak neden gösterge full gösteriyor ? Ayrıca arabaya yakıtı babam alır ben ara sıra işim düşerse binerim arabaya ama genelde aldığı yakıt miktarı aynıdır 20 tl , 50 tl filan ve aracın km'sini hep sıfırlar verdikleri yakıt bir önceki km ile aynı mı gidecek diye.

• LPG basınçla doldurulur, yüksek basınçlıdır yani. zaten LPG göstergeleri 4 kademe ledli, yani yeterince hassas değil. herbir kademenin çeyrek depoya denk gelmesi gerekir ama öyle değildir. ben simit tank kullandım, tankın yapısından kaynaklı olarak ilk led tam dolu gösteren %30 ikinci led %15 üçüncü led %15 ve kırmızı en sondaki led de %40 . diyelimki 50 lt alabilen bir depon var. ilk led ilk 15 litreye tekabul ediyor. ikinci led 7,5 lt üçüncü led 7,5 litre ve son 20 lt kala kırmızı led yanıyor. Benim simit tank depom aynen böyleydi.
    şimdi bu tanka göre 37 lt de alsan 47 lt de alsan bütün ledler full yanar. Şimdi pompacı sana 37 lt doldursa ve abi 47 lt doldurdum ver parayı dese aksini idda edemezsin, kuzu kuzu ödersin, baktın az km yaptı, içinden küfredip başka istasyona gidersin . şahsen ben böyle yapıyordum :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi substation -- 20 Eylül 2011; 19:51:51 >
  • EN İYİSİ YAKIT ALIRKEN LPG DE 40 TL YI BENZINDE 100 TL YI GEÇMEMEK
  • Boş beleş diyen arkadaş, son derece haksızsın. Her depoda 1 litre kazık yesek,tamam bu bazı kişilere dokunmayabilir, hatta farzedelim ki kimseye dokunmasın. Ama o benzinliğin binlerce müşterisi var. Adamın sağladığı haksız kazanç binlerce lira olur. Bazen hepimiz 3-5 lira için onca uğraş vermeye üşeniriz. Kaybımız çok olmasa bile diğer tarafın haksız kazancı oldukça fazla. Birileri bunun farkına varıp peşinden koşuyorsa desteklemek gerek...
  • ALINTIDIR

Benzin İstasyonlarının En Basit Yakıt Hilesi

Akaryakıtın iki günde bir zamlandığı şu günlerde, birde benzin istasyonundan kazık yemek istemiyorsanız; dikkatlice okumaya devam edin.

1. Öncelikle akaryakıt alırken arabanızdan inin.
    2. Akaryakıt pompası aracınıza takıldıktan sonra gözünüzü bir an bile pompadan ayırmayın.
    3. İstasyon çalışanının pompanın kolunu sonuna kadar çektiğinden emin olun.
    4. Eğer pompacı kolu yarım çekip, işlem tamamlanmadan pompanın kolunu tam çekerse suç üstü yapın; çünkü az önce benzin ve hava karışımı bir yakıt almaktaydınız.
    5. Eğer pompacı kolu tam çekmeyip, bir daha da dokunmassa pompacıya direk dalın, çünkü muhtemelen aracınıza bindikten kısa bir süre sonra tekrar benzininizin bittiğini fark edeceksiniz.

Genelde 50 tl benzinde ilk 20 tlsinde bu şekilde yapıp pompa kolunu tam çekip, toplamda 40 tllik benzin vermekteler. Yani 10 tllik bir hırsızlık yapmaktadırlar. Tabi çoğumuzda aldığımız benzin ve karşılığında yaptığımız kilometre hesabını yapmadığımız için; yapılan haksızlığın farkına bile varmamaktayız.

Kaynak :http://www.canalperozturk.com/benzin-istasyonlarinin-en-basit-yakit-hilesi-12806.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeX -- 26 Eylül 2011; 18:35:18 >

• o yüzden pompacınızla aranızı sıkı tutacaksınız. benim 1 bp de 1 de full de iki tane pompacım var onlardan başka kimse benim arabama asla dokunamazlar.

adamlarla muhabbetim çok güzel. o yüzden onlarda asla böyle bişi apmıyorlar.

hatta geçenlerde gittiğimde dumur oldum resmen. fulle dedim adama. abicim fullemiyim bugün alma benden mazot dedi kısık bi sesle neden diye sorduğumda yeni mazot gelmedi tankta az mazot kaldı pompa tortu felan çekebilir dedi.

eyvallah dedim 20 liralık aldım . gittim fulldeki pompacıma orda fulledim. neden öyle yaptı bilmiyorum ancak. benim bildiğim her pompada filtre oması gerekmezmi. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsagency

ALINTIDIR

Benzin İstasyonlarının En Basit Yakıt Hilesi

Akaryakıtın iki günde bir zamlandığı şu günlerde, birde benzin istasyonundan kazık yemek istemiyorsanız; dikkatlice okumaya devam edin.

1. Öncelikle akaryakıt alırken arabanızdan inin.
    2. Akaryakıt pompası aracınıza takıldıktan sonra gözünüzü bir an bile pompadan ayırmayın.
    3. İstasyon çalışanının pompanın kolunu sonuna kadar çektiğinden emin olun.
    4. Eğer pompacı kolu yarım çekip, işlem tamamlanmadan pompanın kolunu tam çekerse suç üstü yapın; çünkü az önce benzin ve hava karışımı bir yakıt almaktaydınız.
    5. Eğer pompacı kolu tam çekmeyip, bir daha da dokunmassa pompacıya direk dalın, çünkü muhtemelen aracınıza bindikten kısa bir süre sonra tekrar benzininizin bittiğini fark edeceksiniz.

Genelde 50 tl benzinde ilk 20 tlsinde bu şekilde yapıp pompa kolunu tam çekip, toplamda 40 tllik benzin vermekteler. Yani 10 tllik bir hırsızlık yapmaktadırlar. Tabi çoğumuzda aldığımız benzin ve karşılığında yaptığımız kilometre hesabını yapmadığımız için; yapılan haksızlığın farkına bile varmamaktayız.

Kaynak :http://www.canalperozturk.com/benzin-istasyonlarinin-en-basit-yakit-hilesi-12806.html

tabancadaki tetiktenmi bahsediyosunuz acaba

• Arkadaşlar bu konuyu ben açtım ve halen arabamın kaç lt aldığını bilmiyorum.
    Hafta sonu yakıt aldım depoda 1-2 lt vardı bunun üstüne 69 lt aldım . evet 1.5 dizel megane 2009 model aracım var katalogda 60 lt depo kapasitesi var diyor ama ben 69 lt alabildim.
    Nedir bu ya kabus gibi.
    Geçen sefer 66 lt almıştım , şimdi 69 lt bu gidişle 100lt felan alırsa hiç şaşırmayacağım. Hiç megane ustası bir Allah kulu yok mu bu forumda ya *

Birdahaki sefere damacana ile gideceğim önce damacanaya doldurtturacağım sonra alıp onu depoya dökeceğim. Yeter artık ya. Bir de video kamera götürecem yanımda.
    Daha ne yapmam lazım bilmiyorum ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi substation -- 27 Eylül 2011; 13:44:32 >
  • @xmiralay Evet, tabancadaki tetikten bahsediliyor.
    @substation Megandaki durumu bilmiyorum ama benim arac 60+10 lt aliyor.
  • quote:

@xmiralay Evet, tabancadaki tetikten bahsediliyor.

peki yarım basıldırğında hava veriyor ise tam basıldığında hava vermesini engelleyen sebep ney
  • Yarım kol tam kol olayı gerçekten doğru mudur ki? Biz araçtan inmiyoruz,camdan anahtarı ve parayı uzatıyoruz her seferinde. Bundan sonra inip bakalım ama yok yere bir rezillik çıkarmayalım da...
  • @xmiralay Pompanin icerisindeki separatorler engelliyor.
  • quote:

sizin araç nedir?

ben sadece tam olarak bu araba ne kadar alır öğrenmek istiyorum 70 mi? 80 mi ? 90 mı ? nedir yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: substation

quote:

sizin araç nedir?

ben sadece tam olarak bu araba ne kadar alır öğrenmek istiyorum 70 mi? 80 mi ? 90 mı ? nedir yani

Mercedes cls serisi kullaniyorum. Meganin kac lt aliyor bilemiyorum. Sizin yapacaginiz en mantikli sey yetkili bir servise gidip ilgili ustayla konusmak.
  • yetkili servislerin bu konuda hiç bir bilgisi yok, yetkiliyi geçtim MAIS'in kendi servisini aradım, diğer ustalara eğitim veren adam ile görüştüm 55 lt onun deposu galiba tam bilmiyorum dedi. ustalara eğitim veren ustlar ustası bir adam yani Allah Allah. Mahkemeden yazı gelir, arabanızın deposunu sökeriz bilirkişi dahilinde doldurur ölçeriz rapor veririz dediler.
    Yani söz konusu benim araba olduğu için direk benim araba üzerinde işlem yapmak istiyorlar. Herhangi aynı model bir arabayı referans göstermiyorlar.

Bir daha ki sefere DAMACANA ile gidecem kamerayı da açacam, artık dayak yersem pompacılardan haberlerde görürsünüz beni.
  • bu nasıl iştir yahu.

Güç bela benzin alıyoruz. Onu da pompacının insafına bırakıyoruz. Vallahi bravo!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.