MERHABA ARKADAŞLAR YURTDIŞINDAN ALINAN BU CİHAZIM ÇALIŞIRKEN BEKLEME MODUNA GEÇİNCE 2-3 SAAT SONRA KİLİTLENİP KALIYOR HİÇ BİR TUŞ VB İŞLEMİYOR BUNUN KAYNAĞINI BİLEN VAR MI NEDEN BU ŞEKİLDE BİR ŞEY YAPABİLİR. ORJİNAL ROM ÜZERİNDE HERHANGİ BİR PROGRAM YOK , HAFIZA KARTI BİLE TAKILI DEĞİL. TÜRKİYE DE Kİ SERVİSLERİNE SORDUM CİHAZ TÜRKİYE YE GELMEDİĞİ İÇİN BİLEMEYİZ DİYE BİR YANIT VERDİLER. SİZLERDEN CEVAP BEKLİYORUM İLGİLENEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER.
Cihazından bütün önemli verileri al rehber fotolar dosyalar vs. Daha sonra hard-reset işlemini uygula. Cihazın fabrika çıkışı gibi olacaktır. Hafızasındaki herşey silinir. Hard-resetten sonra ekran hizalama gelir burada ekranda çıkan artı işaretine kalemle tam ortasına tıklatın, 4 kere tıklatmaya devam edin ekran hizalandıktan sorna cihaz kullanılmaya hazırdır. Halen şikayet devam ederse daha güncel rom yüklemeniz gerekebilir.
Hard-reset için :
Cihaz açıkken cihazın arka kapağını çıkarın. Kalemi çıkarın. Kalemi çıkardığınız yerde kırmızı reset tuşu vardır. Yandaki ses açma kapama tuşunun ikisine birden basılı tutarken kalemle reset tuşuna basın ve ses tuşlarına basmaya devam edin. Siyah uyarı ekranı gelince tuşları bırakın. Gelmezse tekrarlayın. Uyarı ekranında ses açma tuşuna basarsanız işlem başlar, diğer tuşlar iptal eder.
Güncel rom htc sitesinden indirdim yükledim ama yine sorun çözülmedi.
O zaman arıza donanımsal kaynaklıdır. Servislerin Diamond2 servisi vermesini bekleyeceksiniz. Üzgünüm.
Bugün cihazda birşey tespit ettim cihaz sim kartı çıkartınca kapanma olayını yapmıyor paşa paşa çalışıyor sabahtan beri anlamadım gitti valla.
Buradan güncel rom indirebilirsiniz. PDAlarda cihaz haricinde birde RADIOrom dedikleri olay var sadece şebeke ile. Burada güncel radioromlar var fakat nasıl yüklendiği konusunda bir fikrim yok denemedim hiç. Rom yüklemişsiniz madem Hard-spl olayını da yapmışsınızdır demek bu rom yükleme kilidini açar, yukarda verdiğim linkte var. Bunu yaptıktan sonra diğer mesajlardaki romlara bir bakın.
Yaptım işlemi önce hata verdi ama sonra çözdüm sizin kullandığınız romu yükledim radio rom değiştirdim bakalım yine aynı sim takınca kapamayı yapacak mı yoksa düzelecek mi . sim kart yokken hiç bir sorun yok cihaz da kapanmıyor ama sim takınca 1-2 saatte bir kapatıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: uygar2580
HardSPL işlemini yaptınız mı ?
Evet Hardspl yapman lazım.....rom yükleme ile alakalı: