Şimdi Ara

TOYOTA Alacağım ama Hangisini Alsam?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar öncelikle okuyan ve yanıtlayan herkese çok teşekkürler. Ben Edirne'de öğretmenim. ilk aracım lpg li 93 r9 spring idi. sattım ve şimdi peşin paraya max 11.500 - 12.000 araca verecek bir bütçeyle toyota corolla almak istiyorum. ilk arabamla şehir içi (%30) ve şehirler arası(%70) olmak üzere toplam 24 ayda (2 yılda) 30.000 km yol yaptım. kullanım sistemim biraz azalmakla birlikte devam edecek. bir de alacağım aracın *Klimalı olmasını istiyorum. sorum 3 bölümlü:

1-) Eski kasa mı yoksa 99-2000 modellerdeki kasa mı tercih etmeliyim?
    2-) yeni kasalarda tek yuvarlak farlı olanların durumu nedir? (çift farlı olanlar yüksek fiyatlı zor görünüyor)
    3-) 1.3 mü 1.6 mı? lpg li mi benzinli mi?

şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler.
    Toyota'yı tercih etmemin sebebi dayım(93corona, 2000carina - artık sıfır bmw aldı) ve kuzenimin(96corolla, 2005avensis) uzun süredir kullanıcısı olmaları ve sorunsuzluğundan memnun olmaları.

Düzeltme1: Sayın Toyota'cı abilerim, ablalarım, bir el atıverseniz bir yardım etseniz tam süper olacak! :) Dacia Logan mı daha iyi, Toyota Corolla mı? konulu gereksiz başlığa bile 2 sayfa yazı yazılmış, şurada kardeşinizi mağdur etmeyin, fikirleriniz benim için çok önemli. Türkiye'de bu sorulara cevap bulabilecegim baska bir platform oldugunu sanmiyorum. saygilar selamlar.

volkan öğretmen.
    edirne-uzunköprü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanselvi -- 2 Ocak 2007; 0:56:51 >

• Arkadaşım bende springten corollaya geçtim. O paraya 4 farlı klimalı alırsan al. Alamazsan yuvarlak farlı bul. klimalı al. . Yakması spring kadar. Çok yol yapacaksan uzun zaman kullanırım dersen LPG simit depolu taktır. İşi bitir.Fazla yol yapmıyorsan lpg ye masraf etme...Lpg taktırmaya verecegin parayı benzin parası yaparsın...saygılarımla...Karar senin....

uote]Orjinalden alıntı: volkanselvi

Sevgili arkadaşlar öncelikle okuyan ve yanıtlayan herkese çok teşekkürler. Ben Edirne'de öğretmenim. ilk aracım lpg li 93 r9 spring idi. sattım ve şimdi peşin paraya max 11.500 - 12.000 araca verecek bir bütçeyle toyota corolla almak istiyorum. ilk arabamla şehir içi (%30) ve şehirler arası(%70) olmak üzere toplam 24 ayda (2 yılda) 30.000 km yol yaptım. kullanım sistemim biraz azalmakla birlikte devam edecek. bir de alacağım aracın *Klimalı olmasını istiyorum. sorum 3 bölümlü:

1-) Eski kasa mı yoksa 99-2000 modellerdeki kasa mı tercih etmeliyim?
    2-) yeni kasalarda tek yuvarlak farlı olanların durumu nedir? (çift farlı olanlar yüksek fiyatlı zor görünüyor)
    3-) 1.3 mü 1.6 mı? lpg li mi benzinli mi?

şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler.
    Toyota'yı tercih etmemin sebebi dayım(93corona, 2000carina - artık sıfır bmw aldı) ve kuzenimin(96corolla, 2005avensis) uzun süredir kullanıcısı olmaları ve sorunsuzluğundan memnun olmaları.

volkan öğretmen.
    edirne-uzunköprü.

• klima yuvarlak farlı olanlarda varmıdır bilmiyorum ama yuvarlak farlı olanlardan önceki kasanın çok iyi olduğunun duymuştum. çok sorunsuz diyolardı. yakıt olayı bence lpg ile halledilir
  • taşkafa ve ttt335 rumuzlu arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İlginçtir 97-96 model klimalı corolla lar 99-2000 klimalı modellerden daha yüksek gidiyor sanki. ve yine mesela 2000 model yuvarlak farlı olan araçların fiyatları çift farlı olanlara göre 2-3 bin ytl daha düşük? çeşit model çok olunca seçmek de zor oluyor ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. bir de genel olarak arabayı ne zaman almak daha karlı olur benim için? çin ürünleri girince 2007 baharında piyasa düşecek deniyor?

Düzeltme1: Sayın arkadaşlar Corolla araştırırken 1998 model Carina 2.0 gli buldum sıralı tartarini lpg işli düz vites ful donanımlı bir araç kaportası da iyi görünüyor. 11.500 diyor ama 11 e bırakacak gibi. carina 2.0 gli hakkında ne dersiniz alınır mı? kullanıcısı var mı? acil yardım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanselvi -- 2 Ocak 2007; 18:18:01 >
  • Bence tercihini klimali ve 1.6 olan herhangi bir modelden kullanabilirsin. 97-98-99-2000 bunların hepsi oldukça sorunsuz. Bazı yuvarlak farlı kasalarda(99-2000) yağ yakma olayları oluşabiliyor. Bunu iyice bi araştır. Bence tercihini 97-98 Corolla 1.6 GLİ ve ya XEİ den yana kullanabilirsin. Ben onların 1.3 motorlu olanlarını kullandım ve oldukça da memnundum. Piyasası yüksek, değer kaybetmez. En çok tutulan modeldir. Şimdiden hayırlı olsun. Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

Bence tercihini klimali ve 1.6 olan herhangi bir modelden kullanabilirsin. 97-98-99-2000 bunların hepsi oldukça sorunsuz. Bazı yuvarlak farlı kasalarda(99-2000) yağ yakma olayları oluşabiliyor. Bunu iyice bi araştır. Bence tercihini 97-98 Corolla 1.6 GLİ ve ya XEİ den yana kullanabilirsin. Ben onların 1.3 motorlu olanlarını kullandım ve oldukça da memnundum. Piyasası yüksek, değer kaybetmez. En çok tutulan modeldir. Şimdiden hayırlı olsun. Saygılar...

öğretmenim, benim sana tavsiyem: 1- 1999/2000 modeller tutulmadı, nedeni kasası.2-bulursan eski kasa temiz 98 gli veya xei al.(96-97 model gli ve xei 105 bg.) diğerleri 114 bg. hem daha kolay satarsın hemde sorunsuz bir arabaya binersin. İstersen fiyatlarını internetten karşılaştır. iyi günler....
  • eywallah sayin abim katkilariniza cok tesekkurler. 2001 model vvti 4 farli olan klimali bir arac buldum doktordan 90 binde arac cok temiz ama 15 lira istiyor. biraz birakirim diyor ya 14.5 tas patlasa 14 diyecek. biraz daha beklemem gerekiyor sanirim. bu arada 98 gli lerin fiyatlari da hic azimsanacak fiyatlar degil 13-14 istiyor onlar da. vay anasini ne tutmus arac yaw. hemi de 150 - 200 binlerde araclar. neyse beklemeye ve incelemeye devam sanirim...
  • 98 model carina için 610lira motorlu taşıtlar vergisi ödeyeceğinizi unutmayın , aynı yaşta 1600cc ye kadar olan araçların vergisi 213 lira (2006 yılı verileri)

ben sizin yerinizde olsam 96-98 arası gli arayıp bulurum, yuvarlak farlının piyasası hiç yok gibi zaten araç 1 sene mi ne üretildi, madden zorlamıyosa 2001-2002 düz farlı olan modelleride tercih edebilirsiniz .

benim tercihim 96-98 arası bi gli olurdu tabi bu yazdığınız rakamlara varsa
  • 98 Carina için 2007 yılı motorlu Taşıt Vergisi 426 YTL
    Nasıl mı şöyle vergi miktarı kasko değerinin %5 ini geçerse araç bir alt dilimden vergisini öder. (Hatırladığım kadarıyla)
    2007 yılı normal vergisi 657 YTL

657*20=13.140 YTL
    13.140>12.500 olduğundan carina bir alt dilime yani 1600-1800cc girer.

Bu durumda M.T vergisi 426 YTL olur.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html buradaki linkten vergi miktarına bakabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serrikoc

98 Carina için 2007 yılı motorlu Taşıt Vergisi 426 YTL
    Nasıl mı şöyle vergi miktarı kasko değerinin %5 ini geçerse araç bir alt dilimden vergisini öder. (Hatırladığım kadarıyla)

657*20=13.140 YTL

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html buradaki linkten vergi miktarına bakabilirsiniz.

bak bunu ilk defa duyuyorum güzel bilgi sağolasın

• valla hocam hesaplamana hayram kaldım tebrik eder basarılarının devamını dilerim
    quote:

Orjinalden alıntı: serrikoc

98 Carina için 2007 yılı motorlu Taşıt Vergisi 426 YTL

657*20=13.140 YTL

• carina al iyi arabadır.
    corollaya göre çok çok iyidir çokta yol yapmazsan yakıt ta seni çok etkilemez
    zaten ona bi sıralı lpg takıcan gel keyfim gel
  • Sağolun arkadaşlar. Bende bilmiyordum bir arkadaş %5 olayını anlatmıştı oradan aklımda kalmış.
  • o zaman taksit başına 215 lira gelir bu da fazla koymaz rakamsal olarak. ayrıca diğer türlü 1.6 corolla alsam da taksiti 120 liraya filan geliyor çok da fazla fark yok gibi. işletme maliyeti biraz fazla ama tesis maliyeti çok çok daha ucuz abi. ben en az 2-3 yıl binerim alacağım arabaya. carina mı corolla mı? çok kararsızım ama acele edip de zarar da etmek istemiyorum abiler. ne dersiniz bu çin malları piyasayı düşürecek mi? param nakit hazır. bekleyim mi acelem yok çünkü? bir de dolarda mı bekleyim b tipi fonda mı? ( hey allahım yatırım tiyosuna döndü iş :))
  • Bence paranı elinde tut. Uygun gördüğün arabayı hıc kacırma al. Aceleye gelmez bu konular...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.