Şimdi Ara

toyota avensıs 1.6 hakkında yardım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
40.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BİLDİĞİM KADARIYLA VALVEMATİC MOTOR YILLARDAN BERİ BMW ARAÇLARINDA KULLANILMAKTA, HATTA VE HATTA VWTİ MOTORUDA ÖNCE BMW KULLANDI SONRA VANOS TEKNOLOJİSİNİ GELİŞTİRDİ! VANOS = VALVEMATİC
    quote:

Orjinalden alıntı: yunus2003

Toyota Valvematic geliyor
    Supap zamanlaması konusunda VVT-i motorlarıyla rüştünü ispatlayan Toyota şimdi de Valvematic’le bulunduğu noktayı daha ileriye taşımayı amaçlıyor.
    18.06.2007

FOTO GALERİ

PUAN VER ( 77 Kişi)
    9,05 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

Sürekli supap zamanlayıcısı VVT-i teknolojisini bir üst noktaya taşımayı planlayan Toyota, Valvematic’le supap zamanlamasının yanında gaz kelebeğini de kontrol altına alarak silindirler içerisine giren havayı supap zamanlayıcısıyla birlikte sürekli en uygun oranda tutuyor.

Valvematic’le birlikte Toyota mühendisleri benzer silindir hacmindeki motorlara göre yüzde 5’le 10 arasında yakıt ekonomisi, yüzde 10 güç artışı, daha düşük CO2 emisyonu ve daha hızlı gaz tepkisiyle hızlanma değerleri elde edileceğini açıklıyorlar.

İlk olarak 2.0 lt 145 HP’lik 1AZ-FE kodlu motorda kullanılacağı açıklanan Valvematic’in kullanılmaya başlandıktan sonra 6200 d/d’de 158 HP güce ve 4400 d/d’de 196 Nm torka ulaşacağı belirtiliyor. İlk Valvematic’li motorların 2007 yılı sonuyla birlikte piyasaya sunulması bekleniyor

quote:

Orjinalden alıntı: hedo5

1.6 valvematic olacakmı ki? 2.0 diyolar

• quote:

Orjinalden alıntı: yunus2003

Toyota Valvematic geliyor
    Supap zamanlaması konusunda VVT-i motorlarıyla rüştünü ispatlayan Toyota şimdi de Valvematic’le bulunduğu noktayı daha ileriye taşımayı amaçlıyor.
    18.06.2007

FOTO GALERİ

PUAN VER ( 77 Kişi)
    9,05 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

Sürekli supap zamanlayıcısı VVT-i teknolojisini bir üst noktaya taşımayı planlayan Toyota, Valvematic’le supap zamanlamasının yanında gaz kelebeğini de kontrol altına alarak silindirler içerisine giren havayı supap zamanlayıcısıyla birlikte sürekli en uygun oranda tutuyor.

Valvematic’le birlikte Toyota mühendisleri benzer silindir hacmindeki motorlara göre yüzde 5’le 10 arasında yakıt ekonomisi, yüzde 10 güç artışı, daha düşük CO2 emisyonu ve daha hızlı gaz tepkisiyle hızlanma değerleri elde edileceğini açıklıyorlar.

İlk olarak 2.0 lt 145 HP’lik 1AZ-FE kodlu motorda kullanılacağı açıklanan Valvematic’in kullanılmaya başlandıktan sonra 6200 d/d’de 158 HP güce ve 4400 d/d’de 196 Nm torka ulaşacağı belirtiliyor. İlk Valvematic’li motorların 2007 yılı sonuyla birlikte piyasaya sunulması bekleniyor

quote:

1.6 valvematic olacakmı ki? 2.0 diyolar

eğer bu bilgi doğruysa o zaman 2.0 avensisler'de 158 beygirlik valvematic motorlar olacak, hatta 1.6'ya bile koyabilirler

• çok iyi araba sağlam ve sorunsuz yakıtıda 9lt
  • Aklımda bi düşünce var. Kimisine göre saçma kimisine göre mantıklı gelebilir. Bana fikir verin lütfen...

Annem 8 ay önce göğüs kanseri nedeniyle ameliyat oldu ve kolundaki lenf bezleri alındı. Bizim aracımız düz vites ve şu an onu kullanamıyor. Vites değiştirirken çok zorlanıyor. Biz de arabayı değiştirmeyi düşünüyoruz. Alacağımız araba otomatik vites olacak. Piyasaya bakıyorum, hem dizel hem olan ve onların istediği passat tdi. Temiz olanları ise 40.000 YTL den aşağı değil. Fiyat yüksek olduğu için ondan vazgeçtik. Astra, megane, C4 dizel hayatta almazlar. Yeni Corolla' da fiyat olarak bizi aşıyor. Tek tek dizeller elendi...

Benzinli araçlara bakıyoruz. Alacağımız araca kesinlikle LPG takılacak. Ayda 4000 km yol yapıyoruz, benzin bizi iflasa sürükler vallahi. Passat'lara baktım, 1.6 otomatik yok. 2.0 motorlular piyasa da az. Bu seçenek elendi. Bızım arabanın emsalleri de elendi. Şimdi iki araba arasında kaldık.

1) Avensis 2.0 Elegant MM/T (2003-2006)
    2) Honda Accord 2.0 (2004-2006)

Bu araçlar LPG ile uyumlu mu? Avensis'in benzin tüketimi kaç litre? Tüplü halde ne kadar yakar?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir_mert -- 14 Ekim 2007; 23:29:47 >

• Anneniz için öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir. ben 2005 avensis elegant AT aldım.şehir içi 11 lt / 100 km , şehirler arası 7 lt /100 kmDe!
  • bu arada tüp talıkmıyoır diyorlar
  • geçmiş olsun mert..

LPG takılıyor benım bildigim ama motor ikaz lambası sürekli yanık kalıyor
  • Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim...

Bu araca LPG takılmamasına gerçekten üzüldüm. Benim şu an ki planım bu araç üzerineydi ama malesef hayal kırıklıgına uğradım. Yapacak birşey yok kriterleri değiştireceğiz artık. Bu gün yeni bir seçenek ekledim.

1999-2000 Honda CRV... Bu araç hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim...

Bu araca LPG takılmamasına gerçekten üzüldüm. Benim şu an ki planım bu araç üzerineydi ama malesef hayal kırıklıgına uğradım. Yapacak birşey yok kriterleri değiştireceğiz artık. Bu gün yeni bir seçenek ekledim.

lpg takılıyor demiştim mert
  • demirt_mert geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

nacizane önerim madem ekonomi önemli seçiminiz ne olursa olsun tüp taktırmak yerine öncelikle dizel araca yönelmeniz.

şu an 2007 model 1.6 avensis kullanıyorum ve çok memnunum, eşimin arabasını da yakında değiştireceğiz, geçtiğimiz hafta sonu C4 110BG dizel otomatik vitesi test ettik çok memnun kaldık.

Yazınızda C4 eledik demişsiniz ama bence bir kez daha düşünebilirsiniz. Araç üzerinde esp dahil cruise control digital klima vs. herşey standard (park sensörü niye koymamışlar bi onu anlayamadım). En önemlisi ise yol tutşu ve ataklığı çok iyi. Bence birkez daha inceleyin.

LPG sistemlerine ise şahsen araç fabrika çıkışlı LPG sistemli olarak hazır gelmediği sürece sıcak bakmıyorum.
  • 2.0 D4 avensisler direkt enjeksiyon sistemine sahipler, bu yüzden LPG takılamıyor, tabii yeni bir şey çıkardılarsa onu bilemem. ama ayda 4000 km yapılacaksa dizel olmalı.
    bu arada geçmiş olsun:)
  • Takılıyor demişsin ama motor arıza lambası devamlı da yanancakmış. Ben göstergede hiçbir lambanın yanmasını sevmem. O bakımdan bu seçenek de elendi...
    quote:

quote:

• Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim...

Biraz enteresandır ama bizimkiler C4'ün tipini pek beğenmiyor Babam o arabanın yaşına uygun olmadığını, annem de o arabanın tavanının çok basık olduğunu ve içinde çabuk sıkılacağını düşünüyor. Biraz tuhaf bir düşünce ama yapacak birşey yok. Zevk onların, para onların...

Aslında bende ilk zamanlar LPG'ye karşı çıkıyordum. Çevremde bazı insanlar araçlarına LPG taktılar ve çok memnunlar. Onların memnun olması beni LPG'ye yöneltti açıkçası. Hem dizel hem de otomatik vites ve fiyatları 25.000 YTL civarı olan bir araç var mı? Orta ve ya üst sınıf... Ben çok aradım ama bulamadım. Bulamayınca direk LPG'ye yöneldim. Şu an aklımda HONDA CRV var. İnternette de bayağı araştırdım. Aracına LPG takan bir sürü crv sahibi var. Performans ve yakıt tüketimi konusunda da oldukça memnunlar. Bende belki onlar gibi memnun olabilirim. Siz ne dersiniz??
    quote:

Orjinalden alıntı: yazar111

demirt_mert geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

nacizane önerim madem ekonomi önemli seçiminiz ne olursa olsun tüp taktırmak yerine öncelikle dizel araca yönelmeniz.

şu an 2007 model 1.6 avensis kullanıyorum ve çok memnunum, eşimin arabasını da yakında değiştireceğiz, geçtiğimiz hafta sonu C4 110BG dizel otomatik vitesi test ettik çok memnun kaldık.

Yazınızda C4 eledik demişsiniz ama bence bir kez daha düşünebilirsiniz. Araç üzerinde esp dahil cruise control digital klima vs. herşey standard (park sensörü niye koymamışlar bi onu anlayamadım). En önemlisi ise yol tutşu ve ataklığı çok iyi. Bence birkez daha inceleyin.

LPG sistemlerine ise şahsen araç fabrika çıkışlı LPG sistemli olarak hazır gelmediği sürece sıcak bakmıyorum.

• Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ben de bu düşünceden vazgeçtim zaten. Aklımda başka fikirler var. Kısmetse onları uygulayacağım...
    quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

2.0 D4 avensisler direkt enjeksiyon sistemine sahipler, bu yüzden LPG takılamıyor, tabii yeni bir şey çıkardılarsa onu bilemem. ama ayda 4000 km yapılacaksa dizel olmalı.
    bu arada geçmiş olsun:)
  • quote:

Takılıyor demişsin ama motor arıza lambası devamlı da yanancakmış. Ben göstergede hiçbir lambanın yanmasını sevmem. O bakımdan bu seçenek de elendi...
    quote:

quote:

bu videoya bi bak derim içine sinmeyecegine eminim yalnız mümkünse benım videoya yaptıgım yorumu okuma

• Ben video falan göremedim...
    quote:

quote:

Takılıyor demişsin ama motor arıza lambası devamlı da yanancakmış. Ben göstergede hiçbir lambanın yanmasını sevmem. O bakımdan bu seçenek de elendi...
    quote:

quote:

bu videoya bi bak derim içine sinmeyecegine eminim yalnız mümkünse benım videoya yaptıgım yorumu okuma

• quote:

Ben video falan göremedim...
    quote:

quote:

quote:

quote:

bende gerçekten gircekmisin diye öyle yapmıştım zaten

http://www.youtube.com/watch?v=g6n4MYPr1EE ahada burada

• Maşallah yorumun da 10 numara.
    quote:

quote:

Ben video falan göremedim...
    quote:

quote:

quote:

quote:

bende gerçekten gircekmisin diye öyle yapmıştım zaten

http://www.youtube.com/watch?v=g6n4MYPr1EE ahada burada

• haksızsam haksızsın de geçememiş 180'i
  • güncel kasanın bir eskisi honda cıvıc e lpg sorun yarat miyor bide opel astra bir eski kasa g 1 cıvıc 2 de astra var hondada 1.5 yıl oldu 30binde bir ayara gider opellerde biri 6ay diğeri 2ay falan oldu sorun yok avensise nasıl takılmaz anlamadım vw lere takılmiyomuş onlar zaten sorunlu motorlar lpg takılınca 4 viteste geri kalkiyomuşlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.