Şimdi Ara

Toyota Avrupa, 2024'te tüm zamanların satış rekoruna ulaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Satış sonrası hizmetlerin pahalılığına ve ürün kalitesine örnek verebilir misin?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    benim kullandığım en sorunlu araba 2008 avensis'ti hocam. sıfır aldım. direksiyon ve farlara ne yetkili servis çözüm bulabildi ne de ben.. serviste değiştiriyorduk 6 ay sonra yine aynıydı. ki bu araba d sınıfıydı. çözüm bulamayınca sattım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmini Vermek İstemeyen Halil kullanıcısına yanıt

Hükümet senin merkez bankası rezervini veya cari açığını düşünmüyor. Onu geç.

Olay sadece ülkenin cahilliğinden kaynaklı, hem yüksek hacim = çok kaza hem de herkesin araba sahibi olması gece 3'de dur kalk trafik demek tüm ülkede. Bunu biliyorlar ve bundan dolayı kısmi ve kazançlı önlem alıyorlar. Senden aldıkları daha doğrusu kazandıkları ÖTV onların çok umurunda, en kötü milletvekilinin bile L.A.'da 50 milyon dolarlık evi var bilmem anlatabildim mi ?

• akmac A kullanıcısına yanıt
    Hocam fi tarihi mi öyle bir kavram var, çok uzun zaman geçmiş, bir tanıdığımda Avensis'den çok memnun du ama parça bekleme vs tam bilmediğim birkaç sıkıntıdan sattı birkaç yıl önce ve C180 aldı. Şu an Toyota hybrid 1. yada 2. bakım ücreti 7500-8500TL arası, garanti için şart olmayan enjektör temizleyici çıkarılırsa 7000TL civarı. Egea 2. bakımı için 11.500TL isteyen servisler var.
    Toyota Avrupa, 2024'te tüm zamanların satış rekoruna ulaştı
    Toyota Avrupa, 2024'te tüm zamanların satış rekoruna ulaştı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Maalesef ülkemizde çok saçma sistem uygulanıyor diyemiyorum zira üretmeyen, tüketen bir toplumuz.

Siz öyle ortamlarda GSYİH rakamlarına bakmayın boşa. O pek bir anlam ifade etmiyor üretmeyen ülkeler için.

Türk halkı ne üretip para kazanıyor? Ne kadar kazanıyor? Ne kadarı yerli sermaye?

350 milyar dolar para kazanıyoruz. 90 milyon Türk 1 yılda 350 milyar dolarlık mal ve hizmet satıp döviz kazanabiliyor. Hani kıyas olmaz da örnek vermek gerekirse Almanya hep kıyas edildiği için onu örnek verirsek 80 milyon Alman 1 yılda 1.7 trilyon dolar kazanıyor.

Cari açık veren ülke asla istikrar yakalayamaz harcamaları kısmadan.

Yanlış olmasın iktidar bu sebeple yapıyor falan demiyorum. Akp bu menfaati olmadan ülke yararına çivi çakmamasıyla meşhurdur. Sadece olanı söylüyorum.

Sen 350 milyar dolar kazanıp 500 milyar dolar harcıyorsun. Üstelik bu fahiş vergilere rağmen.

Hadi gelin eğri oturup doğru konuşalım. Iphone Türkiye'de AB ya da ABD gibi fiyata sahip olsa Eurasia lideri olmaz mı satış rakamlarında? Ayda 1000 dolar kazanan adam gidip kendine, karısına, kızına almaz mı? Alır. Ben alırım şahsen.

Arabayı düşünün. 400 500 bin liraya satılsa ekonomik modeller araç sayısında Almanya'yı geçmez miyiz? Adamlar bu alım gücü ve zenginliğe rağmen en çok Clio, Golf falan alıyor. Bizdeki gibi bir D sengment hastalığı yok, prestij meselesi görmüyorlar. Biz görüyoruz. Alırız deli gibi.

Her şey böyle. Orta Doğu biziz. Bakın parası olan Orta Doğu halkları nasıl yaşıyor? Burj Halifa yapılırken 2007 falandı sanırım otoparkında yapılacak bir iş için gitmiştim BAE'ne. 4 emirliği gezdim. Adamlar çıldırmış. Tüm dünyada ultra lüks olan, en zengin ülkelerde dahi % 1 pazarı olmayan o arabalar her yerde, sokaklar Ferrari, Laborginhi dolu. Çünkü Orta Doğulu. Hayvan gibi para geliyor hiçbir şey üretmeden ve bu parayla üreten ülkeleri zengin ediyorlar işte. Bizde imkanımız dahilin ihtiyacımız olmayanı alırız paramız yettiğinde.

İş bu sebeple üretmeye başlamadığımız sürece, zenginlerimiz kolay para kazanmak yerine katma değer üretmeyi tercih etmediği sürece, iktidarlarımız sanayi bölgeleri oluşturmadıkça araba da telefon da bilgisayar da lüks olacak, fahiş vergisi olacak.

350 kazanıp 500 harcıyoruz zaten. Serbest kaldığı anda 350 kazanıp 1350 harcar ve 2 senede krize gireriz.

Kriz derken gerçek manada kriz. Şu andaki gibi şeyler değil. Maaşların ödenemediği, paranız olsa bile mal alamadığınız, dövizi merdiven altı yerlerde resmi kurun 3 katına bozdurduğunuz İran gibi, Myanmar gibi krize gireriz ve gerçek manada batarız.

Ülkemizin en zenginleri, 50 100 yıldır zengin olanlar ülkeye bir Whatsapp, bir Toyota kazandıramamışsa onlar da bunda suçludur. 50 sene yabancı otomobil fabrikalarına ortak olup hiçbir şey öğrenememiş olamaz insan değil mi?

Hoş ülkenin döviz girdisinin de % 70'i tarım, turizm ve otomotiv sektörü bu halde bile.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.