Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.3 / 1.6 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
13.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 yıldır aynı kasayı kullanıyorum,, 93 1.6 gli, 95 1.6 xei, şuan 98 corolla special 1.6 gli var. hiçbir sorun yaşatmadı. performansı mükemmel. uzun yolda istediğin kadar sıkıştır aracı gitmiyorum demez. 6400 devire kadar son beygirini aktarır. güncel birçok 1.6 atmosferiği tokatlar. 1993'ler 114 hp, gerisi 1998 e kadar 105 hp. istenirse katalizör iptaliyle tekrar 114 hp'ye çıkarılabilir. lpg ile son derece uyumlu. yanlız aracın arka süspansiyonları bağımsız. yolcu konforu için. arkada eğer 3-4 yolcu varsa tümseklerden çok dikkatli geçmek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

7 yıldır aynı kasayı kullanıyorum,, 93 1.6 gli, 95 1.6 xei, şuan 98 corolla special 1.6 gli var. hiçbir sorun yaşatmadı. performansı mükemmel. uzun yolda istediğin kadar sıkıştır aracı gitmiyorum demez. 6400 devire kadar son beygirini aktarır. güncel birçok 1.6 atmosferiği tokatlar. 1993'ler 114 hp, gerisi 1998 e kadar 105 hp. istenirse katalizör iptaliyle tekrar 114 hp'ye çıkarılabilir. lpg ile son derece uyumlu. yanlız aracın arka süspansiyonları bağımsız. yolcu konforu için. arkada eğer 3-4 yolcu varsa tümseklerden çok dikkatli geçmek gerekiyor.

hocam katalizör iptali hakkında bilgi verebilirmisin? herhangi bir zararı varmı? yada yakıt tüketimini arttırıyormu? performansı ne derecede etkiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

quote:

7 yıldır aynı kasayı kullanıyorum,, 93 1.6 gli, 95 1.6 xei, şuan 98 corolla special 1.6 gli var. hiçbir sorun yaşatmadı. performansı mükemmel. uzun yolda istediğin kadar sıkıştır aracı gitmiyorum demez. 6400 devire kadar son beygirini aktarır. güncel birçok 1.6 atmosferiği tokatlar. 1993'ler 114 hp, gerisi 1998 e kadar 105 hp. istenirse katalizör iptaliyle tekrar 114 hp'ye çıkarılabilir. lpg ile son derece uyumlu. yanlız aracın arka süspansiyonları bağımsız. yolcu konforu için. arkada eğer 3-4 yolcu varsa tümseklerden çok dikkatli geçmek gerekiyor.

hocam katalizör iptali hakkında bilgi verebilirmisin? herhangi bir zararı varmı? yada yakıt tüketimini arttırıyormu? performansı ne derecede etkiliyor?

katalizör egzoz gazındaki zararlı maddeleri azaltan bi sistem.. araca bi zararı olarak, eğer katalizör tıkalı ise performans düşüklüğü yaşattırır. temizletmekte pahalı zaten. aracın sesi çok hafif kalınlaşır. katalizör iptali ile araba daha rahat nefes alır diyebiliriz. yakıt tüketimini arttırmıyor. performans olarak 3-5 beygir getirisi var.

• hocam kafama soktun simdi aksam 3-5 beygirin pek farkı olmaz ama zararı yokmus denemekte yarar var gibi. tek zararı cevreye
  • quote:

hocam kafama soktun simdi aksam 3-5 beygirin pek farkı olmaz ama zararı yokmus denemekte yarar var gibi. tek zararı cevreye

adam akıllı yükleme yapmıycaksan gerek yok ama çok tıkalıysa performans düşüklüğü yapmaktansa sökmek en iyisi. 93 gli'de orjinal olarak katalizör yoktu, birde daha hafifti. tabiri caizse fişek gibiydi araç.

• quote:

quote:

hocam kafama soktun simdi aksam 3-5 beygirin pek farkı olmaz ama zararı yokmus denemekte yarar var gibi. tek zararı cevreye

adam akıllı yükleme yapmıycaksan gerek yok ama çok tıkalıysa performans düşüklüğü yapmaktansa sökmek en iyisi. 93 gli'de orjinal olarak katalizör yoktu, birde daha hafifti. tabiri caizse fişek gibiydi araç.

bunu dedin ya tamam şu işler bi düzene girsin yer ucagıma bi el atayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 29 Nisan 2012; 23:53:18 >

• Kaptan naptın 22,500 nedir ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

al işte şunu hocam

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-o-bir-bebek-tr-de-tek-80698864/detay

Maşallah...O fiyata 04-05 bulursun...99-00 iyidir...Çirkin olduğu için tutulmadı ama fiyatları diğer kasalara nazaran daha uygun...Bulabilirsen 1.6 sı, olmassada 1.3 de yeterli olur...Herkesin arabası kendine kıymetli...Dün burda 99 terra luna special 1.6 28bin km de 16000tl ye satıldı...

• Toyota tamam iyi araba ama yaşı itibari ile artık patlaklar vermeye başlar

Benim şahsi fikrim 20 yaş arabaya 15 bin vermek yerine 6 yaş arabaya 15 bin vermek daha karlı ve masrafsız olur (dacia logan)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

Toyota tamam iyi araba ama yaşı itibari ile artık patlaklar vermeye başlar

Benim şahsi fikrim 20 yaş arabaya 15 bin vermek yerine 6 yaş arabaya 15 bin vermek daha karlı ve masrafsız olur (dacia logan)

dacia logan, clio gibi araclar alınabilir zaten o yasta o fiyata. konuyu acan kişi ben onlara binebilirim diyorsa alsın ama pek sanmıyorum. corollla nın gaza bastıkca yere yapışması.. tek sıkıntısı metal yorgunlugu.

demin dısardaydım. 1 viteste agır agır yokus cıkıyordum. önümdeki şerefsiz saga döndü yol acıldı. bende gaza hafif asıldım, aman allahım o da ne.. araba deli gibi patinaj cekiyor bi ara direksiyonu bi saga bi sola sallıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 30 Nisan 2012; 18:03:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

Toyota tamam iyi araba ama yaşı itibari ile artık patlaklar vermeye başlar

Ya Logan karton kaporta bir araba benim gözümde. Renault'a ise güvenemiyorum açıkçası. Gerçi ha Dacia ha Renault.
  • quote:

97 model 1.6 xei var bende. 1.3 lerde tasarruf yapacagın tek nokta alırkenki fiyat farkıdır. az yakcagını pek düsünme hatta bazı anlarda 1.6 dan daha fazla yakabilir. bende ki 97 model ve türk üretimi oluyor sanırım ama yinede mükemmel sorunsuz bir arac. 7 sene oldu ben alalı. km si geldigi için triger kayısını degiştirdim birde ek olarak aküyü. hiç bakım falan yaptırmadıgım halde en ufak arızası olmadı, bi gün beni yolda bırakmadı. motordan keyif almak istiyorsan zaten 1.6 alman lazım. yüksek devirlerde kudurması ve motordan gelen o eşsiz senfoni gaza dahada basıp cok yakmasına neden olabilir ama deger. gercekten deger bir arac

edit: gecenlerde ön taraflardan bi ses gelmeye basladı. arastırdım rulmanların birinde sıkıntı varmıs 10-15 liraya yapılan bişeymiş. 7 senede bana 15 lira masraf cıkardı

Hocam 100 km.de kaç litre yakıyorsunuz, hiç ölçtünüz mü acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

quote:

97 model 1.6 xei var bende. 1.3 lerde tasarruf yapacagın tek nokta alırkenki fiyat farkıdır. az yakcagını pek düsünme hatta bazı anlarda 1.6 dan daha fazla yakabilir. bende ki 97 model ve türk üretimi oluyor sanırım ama yinede mükemmel sorunsuz bir arac. 7 sene oldu ben alalı. km si geldigi için triger kayısını degiştirdim birde ek olarak aküyü. hiç bakım falan yaptırmadıgım halde en ufak arızası olmadı, bi gün beni yolda bırakmadı. motordan keyif almak istiyorsan zaten 1.6 alman lazım. yüksek devirlerde kudurması ve motordan gelen o eşsiz senfoni gaza dahada basıp cok yakmasına neden olabilir ama deger. gercekten deger bir arac

edit: gecenlerde ön taraflardan bi ses gelmeye basladı. arastırdım rulmanların birinde sıkıntı varmıs 10-15 liraya yapılan bişeymiş. 7 senede bana 15 lira masraf cıkardı

hocam litre olarak ölçmedim ama kurusa dökünce litresi 2.61 olan gazla şehirlerarası 25 kurus yaktı.
    yine litresi 2.61 olan gazla günde 3-4 defa 3km lik yol yaptım. yani motor daha kendine yeni gelmişken yol bitiyordu. birde 3km lik yolun 2 dakikası lambalarda geciyordu. bu sekilde 35 kurus yaktı.

ama aynı arac millette daha az yakıyor. ben biraz deli kullanıyorum. 6000rpm i gectigim zamanlar oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 30 Nisan 2012; 21:36:44 >

• quote:

quote:

quote:

hocam litre olarak ölçmedim ama kurusa dökünce litresi 2.61 olan gazla şehirlerarası 25 kurus yaktı.
    yine litresi 2.61 olan gazla günde 3-4 defa 3km lik yol yaptım. yani motor daha kendine yeni gelmişken yol bitiyordu. birde 3km lik yolun 2 dakikası lambalarda geciyordu. bu sekilde 35 kurus yaktı.

ama aynı arac millette daha az yakıyor. ben biraz deli kullanıyorum. 6000rpm i gectigim zamanlar oluyor

Anladım..Taşınma durumumuz var, öyle olursa günde 80 km yol gideceğim az yakan bir araca ihtiyacım olacak.kafamda bir iki alternatif oluşturmaya çalışıyorum şimdiden.verdiğin bilgi için teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım..Taşınma durumumuz var, öyle olursa günde 80 km yol gideceğim az yakan bir araca ihtiyacım olacak.kafamda bir iki alternatif oluşturmaya çalışıyorum şimdiden.verdiğin bilgi için teşekkür ederim

taşınma degil aslında. evden okula, okuldan eve

az yakması için performans önemli degilse albea clio gibi araclar olabilir hocam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende de 2000 1.3 terra var...Dönüşümü yeni yaptırdım...O yüzden ilk depo değeri pek doğru olmaz...Ama ikinci depo gaz bitmek üzere...En son 2,39 dan 91,50 tl lik almıştım...380km oldu ve içerideki gösterge 2 yeşil yanıyor ama bagajdaki depo göstergesi 1/4 kaldığını gösteriyor...Sanırım 400km yi rahat rahat geçecek...Kullanımın tamamı şehir içi...4km gidiş araç pek soğumadan 4km geliş...Bazen günde 2-3 sefer bu şekilde...Uzun yol hiç yok...400km gitse km de 22,874 kr ve 100km de 9,571 lt...Tamamen bitince gerçek değeri yazarım...Tabi bunun içerisinde gaza geçene kadar yaktığı benzin yok...Sadece lpg de yaktığı tutar...Ama havalar sıcak olduğu için hemen geçiyor gaza...Sanırım 100km de 1lt benzin tüketiyordur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Bende de 2000 1.3 terra var...Dönüşümü yeni yaptırdım...O yüzden ilk depo değeri pek doğru olmaz...Ama ikinci depo gaz bitmek üzere...En son 2,39 dan 91,50 tl lik almıştım...380km oldu ve içerideki gösterge 2 yeşil yanıyor ama bagajdaki depo göstergesi 1/4 kaldığını gösteriyor...Sanırım 400km yi rahat rahat geçecek...Kullanımın tamamı şehir içi...4km gidiş araç pek soğumadan 4km geliş...Bazen günde 2-3 sefer bu şekilde...Uzun yol hiç yok...400km gitse km de 22,874 kr ve 100km de 9,571 lt...Tamamen bitince gerçek değeri yazarım...Tabi bunun içerisinde gaza geçene kadar yaktığı benzin yok...Sadece lpg de yaktığı tutar...Ama havalar sıcak olduğu için hemen geçiyor gaza...Sanırım 100km de 1lt benzin tüketiyordur...

Hocam km.de 25-26 kuruş civarında yaksa şu an babamın corolla dizeliyle aynı yaklaşık.kesinlikle işimi görür bu yakıt değerleriyle.sürücü kursunda da kullanmıştım bu araçtan, fakat yokuşlarda yığılma vardı açıkcası.arkada 3 kişiyle 4.viteste girdiğim yokuşta 1.vitese kadar indiğmi hatırlıyorum

• quote:

taşınma degil aslında. evden okula, okuldan eve

az yakması için performans önemli degilse albea clio gibi araclar olabilir hocam.

Şu an günlük 36-37 km yolum ama taşınırsak 80 km olacak ve köprü geçmem gerekecek.çiçeği burnunda bir üniversite öğrencisi için uzun ve epey masraflı bir yol olacak bu, kısmet artık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Hocam km.de 25-26 kuruş civarında yaksa şu an babamın corolla dizeliyle aynı yaklaşık.kesinlikle işimi görür bu yakıt değerleriyle.sürücü kursunda da kullanmıştım bu araçtan, fakat yokuşlarda yığılma vardı açıkcası.arkada 3 kişiyle 4.viteste girdiğim yokuşta 1.vitese kadar indiğmi hatırlıyorum

Aynen öyle...Ama bu yaşlardaki arabalarda bi yerden fedakarlık edeceksin mutlaka...Ya performans ya yakıt...Bulunduğum şehir (Adapazarı) genelde düzlük olduğu için sıkıntı yaşamıyorum...

• aygazdan alın 35 kurus yakarken ipragazdan aldım aynı fiyattan simdi 33 kurus cıktı. cok bi fark sanırım yok gaz istasyonları arasında.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.