Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.6 vision benzinli yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
22.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni kasa corollanın max yakacağı şehir içi değer 8 litredir. Bence kullanımınızı gözden geçirin. Türkiye şartlarında Japon araçlarının hemen hepsine lpg ile binilmeli ayrıca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgeg kullanıcısına yanıt
    Prins silverline taktirdim. Biraz üst seviye taktım ama memnunum. Takan yer önemli İzmirde Karabağlarda bu işi iyi yapan hem brc hem prins bayisi mevcut.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı araç bende de var hocam. Kışın bile ortalama 8.9 u geçmedi.Tabi kışın anlıkta 11 leri gördüğüm oldu kısa mesafede ama Malatya soğuğu için normal. Şuan 7.5-7.6 civarı şehir dışında da 90 civarı sabit hızla 5.2 lere kadar iniyor. Kullanım tarzına, trafiğin durumuna vs bunlara bağlı.
    Atmosferik araç için büyük şehirlerde bu ortalama biraz zor yakalanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Aynı aracın manueli ben de de var

1.6 atmosferik motoru benzinli kullanmak bence mantıklı değil.

Bu aracı ileride satarken lpg yok düş diye pazarlık yapacaklar niye bu lafları duyup hemde benzine para veriyorsunuz ki ?

Ben 7.000 km de taktırdım 125 tl lpg ile şehir içi 380-400 km yol yapıyorum

Ben istanbul da trafiğe girmeden 7-8 lt civarında kullanıyordum benzinli kullandığım zamanlar

Ortalama hız verisi olmadan net bir şey söylemek doğru olmaz tüketiminiz ile ilgili
    Bilen adam için lpg kullanılmamış araç daha kıymetlidir. Motoru daha iyi durumda olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    Neye göre max 8 litre, siz inandınız mi bu yazdığınıza ?

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Bilen adam için lpg kullanılmamış araç daha kıymetlidir. Motoru daha iyi durumda olur

Alıntıları Göster
    Zaten öyle ama ülkemizde arabanın kalitesi yaptığı hızla ölçüldüğü için lpg takılı araba özellikle corolla gibi modellerde çok daha kıymet görüyor.

Ben zamanında ilk aracım renault 19 3-4 bin üstüne verip aylarca araştırıp benzinli aldım lpg taktırmadım
    Sonraki aracım 1.6 laguna 4-5 bin üstünü verip hiç lpg takılmamış aldım ve lpg taktırmadım

Ama bu iki aracı da satarken beni bıktırdılar bende corolla direk lpg taktırdım.

Ben şahsen lpg takılmış araç almam benzinli alır lpg kendim taktırırım

İnsanlar lpg taktırmaya masraf yapmamak için hazır lpg takılmış araca 1-2 bin daha fazla verip alıyor ülkemiz de

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Konudaki mesajlar okunmamış belli ki. Problem sahibi şehir içi 70 ile gittiğini belirtmiş ortalama. Corollalar benzinli de olsa şehir içinde ortalama 70 km ile çok stabil bir sürüş performansı verir, vermesi lazımdır. Buna rağmen 10 litrelere çıkmaması gerek. Çoğu kullanıcı da bu yönde yanıt vermiş. Civic deseydi mesela anlardım ama bu Corolla. Araçtan alacağınız belli, aracın vereceği bellidir.

• Ortalama hiziniz kac? O olmadan dogru bir sonuc alinmaz?

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Bu yorum corolladan çok daha uyduruk

• quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Konudaki mesajlar okunmamış belli ki. Problem sahibi şehir içi 70 ile gittiğini belirtmiş ortalama. Corollalar benzinli de olsa şehir içinde ortalama 70 km ile çok stabil bir sürüş performansı verir, vermesi lazımdır. Buna rağmen 10 litrelere çıkmaması gerek. Çoğu kullanıcı da bu yönde yanıt vermiş. Civic deseydi mesela anlardım ama bu Corolla. Araçtan alacağınız belli, aracın vereceği bellidir.
    Fotoda böyle bir bilgi yok. Ort 70 km şehir içi değil, şehir dışıdır ki 1.6 şahin bile o kadar yakmaz ort 70 km ile. Ben arkadaşın ort hız ölçtüğünden şüpheliyim. Muhtemelen göstergeye baktı 70 le gidiyorum çoğunlukla dedi. 100-120 bastığımda arabam ort 70-80 gösteriyor zira farkında olmadan çok yavaşlıyoruz. Şehir içi ort 70 imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Civic ve corolla amerikada kendisi ucuz, parçası ucuz diye satıyor. Bizde neden satıyor bilmiyorum zira biZde ucuz da deği. Motoru dahil her tarafından vasatlık akan, zaten vasatlığı hedefleyen arabalar. Orda dedeler ve parasız gençler alıyor. Geçen bir corolla sol şeritte az yakacam diye aheste aheste gidiyordu, şişirdi beni. İhtiyar da değil ama ruhu ihtiyar

• Şimdiden geçmiş olsun Allah kurtarsın diyeyim.
    2017 sonunda 1.6 advance multidriveS aldım 2015 model 20bin km de.
    Şehirdışı 6 litre
    Şehiriçi 10 11 litre benzin yakıyordu (ben benzin değil can yakıyor diyordum)
    Üstunde gelen ER300 lastikler de öküz arabası tekerleğinden halliceydi. Önceki aracımdan kalan Petlas kışlıkları takınca araç sessizleşip yumuşamıştı.
    4 ay dayanabildim sonra sattım kurtuldum.
    LPG yaptırıp 4 lastik değiştireceğime satıp Clio aldım. Şimdi kasmadan 4.5 5 ortalama ile geziyorum. En son ne zaman mazot aldığımı unutuyorum o derece.
    Yani malzeme bu. Ya lpg taktırıp bin ya sat kurtul. Başka yolu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Bu yorum corolladan çok daha uyduruk
    Kesinlikle haklısınız çağdışı derler atmosferige o yuzden sorunsuz derler hayranı olduklari tsi motorlar çağa uygundur 1000 km de bir yağ eklerler aynı turbo motoru yıllar sonra Toyota yapar o turbo motorda sorun çıkmaz ama çağdışı muhabbeti hala devam eder yıllarca çağdışı diyenler hybridi tüm modellerinde sunan başka marka bir gösteremezler basit sığ cümleler kurmaktan öteye de gidemezler

• Merhaba aynı aracın bir üst paketi bayi çıkış lpglisi kayınpederimde var. Geçici olarak 1 hafta ben kullandım. Şehir içi arağırlıklı olarak. Pompadan yaptığım ölçümlere göre ilk depo ortalama 13.2 litre lpg yakmış. İkinci pompa ölçümümde 13.9 yakmış. Aracı da gayet sakin eco modda kullandım.Agresif kullanılsa rahat 15-16 litre lpg yakar şehir içinde.
    Yalnız kayınpeder 3 kere lpg ayarı yaptırdı. Düzen tutturamadılar. İlk bayiden çıktığında araba benzinden lpg ye geçerken stop ediyordu onu hallettiler. Bu defa araba lpg de bariz şekilde tuttuk çalışıyordu gitmiyordu. Onu hallettiler. Bu defada klima açınca rölantide çok titriyordu. En son onuda hallettik dedikten sonra ben ödünç aldım. Kullanım açısından ben bir sıkıntı görmedim ama sözün özü çok yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ok5800 -- 13 Temmuz 2020; 0:24:57 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Çağ dışı ile hybrid kelimesini yanyana kullandığından need for speed yorumları yaptığın belli 😁50 milyon tane örnek var polo GTI da sadece gördüğüne göre sadece GTA oynadığın belli.sig basit anlamsiz yorumlarına devam et bende dedim zaten neden turbo motoru bu kadar geç piyasaya sürdüğünü erken sürünce senin dediğin gibi polo GTI da olan sorunlar olduğunu sen anlamamaya devam et

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.