Şimdi Ara

toyota corolla hb alınabilcek araç mıdır??? ilk binilcek araç olarak nasıl olur? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
68.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 zincir=3kayış yani 1 zincir =250-300 bin km kullanmaya bağlı. 1 kayış=70 bin km kullanma fark etmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: myd

Saol Allah razı olsun. Ben çok memnunum arabamızdan. Ben sana model olarak makyajlı kasaları öneririm. 2005 aşasını alma yani. Birde bunların terrası sol versyonu felan var. Terra alma çünkü içi boş. Sol almanı öneririm her ne ararsan var. Bizim araba ne terra ne sol, ikisinin ortasında sport modeli. Bu modelde orjinal etek ve arka tampon kısmı var, Direksyondan kumandalı cd çalar deri krom vites topuzu, spor koltuklar vs..Araba yüksek ya çok güven hissettiriyor içinde kendini. Hatta daha alışamadım çok da geniş duruyor içinden sanki etrafa sürtcekmiş gibi gidiyorum dar sokaklarda (hatta geçen çocuğu ezmiyeyim diye sürttüm çok üzüldüm) Sedanlar ile iç hacmi aynı. Araç 20 cm daha kısa sedanlara oranla bu kısalık da bagaj hacmine yansımış. İçerisi çok ferah ve geniş. Arka koltukda oturanlar da hiç rahatsız olmuyor benim boy uzun bide geriye alırım koltuğu ama diz mesafesi bi hayli fazla arka koltukta. Neyse gelelim yakıta. Henüz araba yeni olduğu için tam deneme fırsatım olmadı ama ilk haftalarda 35 kuruş civarı yakıyordum ama arabaya tam alışamamıştım. Gerçi ben alıştım ama arabayı annemle babam da kullanıyorlar onlar zor alıştı tabi. Ama bu hafta tekrar ölçtüm 28 kuruş felan yakıyor. Yol bilgisayarı da 9,3 litre gösteriyor 100 km de. Yani aman az yaksın felan diye de kullanmadım yani normal kullandım kasmadım kendimi az yaksın diye gerektiğinde yanımdaki araçla yarış da yaptım geçtim doğal olarak . 27 kuruş ile 30 kuruş felan yakar ortalama.

kardeşim 9.3 çok ya ben 8.0 görüyorum 100 kımde bazen 8.1 oluo ona bile çok diyorum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: okanttnc

@myd

Allahaskina bana soyle su aracin neresi a3 e benziyor? 4 tekerlerk hb olmasi dersen olabilir.

Tamam aracin sahibisinde bu kadarda ovme aracini... Guzel arac lafimiz yok ama yol sesini iceriye aldigida bir gercek.

Benim gordugum sekli ile soyluyeyim.

Aracinda celik jant bile yok , ayrica opel astrayada corollayada bu ek parcalar cok basit ve yapmacik duruyor.

Guncel kasa astra ile bu corolla karsilastirilmaz.

Corollanin tek iyi oldugu konusu performanstir digerlerindeki ustunluk hep astradadir.

Yol tutusu , konforu , guvenligi , cekiciligi...

Eski kasa corollaya 25bin ytl verecegime suan ki guncel kasa astraya 25bin ytl vermeyi tercih ederdim dogrusu

Arkadaşım ilk olarak a3 lere benzetiliyor dediğimden ne anlıyorsun bilmiyorum ama arabanın teknik verilerini anlıyorsan sende mantık denen birşey yok diye düşünüyorum. Ben dış görünüş itibari ile dedim; ayrıyeten 2001-2002 model a3 lere bakarsan benzediğini anlarsın gerek duruş olarak gerek çizgiler olarak gerek arka stoplar olarak. Ha yine de benzetemiyorsan o senin eleştirel bakış açından kaynaklanıyor.

Aracımda çelik jant bile olmamasının sebebi tercih edilen opsiyon olmasından, git sol versyonunu al sana versinler çelik...

Yapmacık duruyor dediğin ek parçaların aero dinamiğe etkisi var...

Bi kere güncel kasa astra ile karşılaştıran kim? Arkadaş diyor ki astra var bende ama corolla alacağım. Bu durumda kendisinde güncel kasa astra olma ihtimali nedir?

Ha ben astranın güncel kasa olanlarına binmedim, 2004 elegance modeline bindin en fulüymüş sanırım. Ama corollanın eline su dökemez...

Bu arada 25000 bin liralık yeni kasa astraların arka tekerleğine bakın bakalım kampana mı var disk fren mi? Kaliteyi en çok gösteren ince detaylardan birisidir bu. Corolla 4 tekerlekte de disk kullanıyor.. Astrada sadece belli modellerde var.. o da sizin 25000 liraya alabileceğiniz modellerinde olacağını sanmıyorum. 25 bin liraya boş astra alacağıma 25 bin liraya en fulünden bir corolla alırım...

spor soslu aile otomobili

http://www.milliyet.com.tr/content/otomobil/oto020/oto51.html

kardeşim bmw bile 94 yılından beri disk kullanıyo.disk geç ısınır çobuk soğur ve fren balata tozunu daha iyi silersin.ama kampanada silemezsin.içi toz dolar ve fren tutuşu azalır. hemde kapalı kasa kampana.astralar toyotadan daha fazla arıza çıkarıyor.2005 yılındaki astralarda cd çalar sorunu vardı. cd çaları kapatıyosun yani arabayı kitle git araba kendi kendine radyo açıyor. fabrika değiştiriyor ama ben neden aldığım arabanın sıfır parçasını gidip söktireyim

• yorumlarınıza teşekkür
  • kardeşim ben 8 yıllık ticari taksi şöförüyüm bizim arabaları ne kadar çok yordugumuzu bilirsin ve 5 yıl corolla sedan 1.4 terrayla çalıştım geçen yılda taksiden çıkardım şu anda 600.000 km de hala taş gibi özellikle 100 120 km hız arasında ani manevrayla yada şöyle diyim sert makaslarda bile şimarıp kendini savurmuyor duruş mesafesi ise emsallerine nazaran iyi sayılır esp nin de büyük önemi var tabi bence tamircilerle çok sıkı arkadaş olmak istemiyorsan corollayı öneririm bence istenen fiyatlara göre mersedes ayarında araba araçtaki tek kötü yön arkasının yüksek olusu geri manevralar için biraz sıkıntılı
  • koltukları çok rahat oluyor o bir önceki kasa corollanın, 1.6 olanı muadili araçlara göre biraz az yakabilir ama yine de şehir içi 10-11 lt benzini 100 km gidebilmek için gözden çıkarmanız gerek, bu aracın full donanımlsında bir sürü güzel özellik var, 2.el araçta muadili c sınıfı hb'lere göre daha güvenilip alınabilir olduğunu düşünüyorum, sonuçta japon
  • merhabalar bir sorum olacaktı? corolla hb kullanan arkadaşlarım var onlar bu aracın 150 km den sonra salladığını söylüyorlar bu doğrumu?
    almak istiyom bu araçtan ama bu soru aklımı kurcalıyor
  • 150-160 civarı yola yapışıyor. 210 bastım bir sıkıntı görmedim. Tek sıkıntı bana göre amortisörler spor takılırsa çok çok daha iyi viraj artı yol tutuş salanır. Ama bu hali bile ralli yapmıyorsanız yeterli. 2005 corolla hb sport kullanıyorum bende bu güne kadar beni zora sokmadı ne yolda nede servis bakım v.s konularda. İnanın ne araçlar görüyorum çevremde sorunları ve servis sıkıntıları ile uğraşılıyor. Ben sadece gülüyorum onlara.
  • 140 tan sonra bana pek guven vermiyor yolda.

amortiosorler orta sertlikte. sehiriçinde konforlu ama otobanda 140 geçilmese iyi olur.
  • Annemin 5 yıllık arabası tık demedi hala çok güzel çalışıyor. Araba otomatik vites ve sol versiyonu sunroof da var.
    Bu sıralar yeni araba bakıyor saygım var tercihlerine ama satın alındığı dönemdeki fiyatı ile aynı fiyattakilerde bakıldığı zaman toyota hala üstün gibi geliyor. Tek kusuru çok yakması onun dısında sürüsü çok zevkli
  • Benim arabamda 4 yıllık, 45000 km'ye geldim, en ufak bir sıkıntım olmadı. Bir çok arabayı sürmüş biri olarak karşılaştırma yapmam gerekirse.

Konfor: oldukça iyi ( Megane II ve golf IV 'e göre biraz daha sert, Astra ve Civic'e göre daha yumuşak bir araba, daha çok focus karakterinde). 130'dan sonra yol sesi artıyor, 180'den sonra biraz güvensiz hissettiriyor( zaten bunda güvenli hissetmen için en az 320, c180, passat falan alman lazım.)

Performans: çok iyi. (Honda ile beraber en iyisi diyebilirim, astra,focus,megane ve golf( 1.6 ve 1.6 fsi) buna göre daha az performanslı araçlar.)

Yol tutuşu: iyi ( tabiki focus'un yol tutuşu çok iyidir, opel'de sert süspansiyonlarından dolayı yol tutuşunda başlardadır, fakat diğer araçlar aşağı yukarı aynı seviyede.)

Malzeme kalitesi: orta. ( ön konsolda ve kapılarda yumuşak malzeme kullanılmış ve oldukça başarılı,ayrıca direksiyon ve vites topuzu deri ve oldukça kaliteli, fakat klima ve cd'nin bulunduğu bölgelerde kullanılan plastik kaliteyi biraz düşürüyor, ayrıca silecek kolu ve cd-klima arasında işçilik kusurları var. sınıfında vw ve opel'den sonra gelir. fakat megane, civic ve focus'a göre daha kaliteli diyebilirim)

Yakıt tüketimi: fazla. ( bu araçların hepsini kullandım en fazla yakıt tüketimi corolla'da, performans karşılığında ödenen küçük bir bedel :), ben normal kullanımda 8 LT civarı yakıyorum, diğer araçların hepsi 7,5 lt civarı yakar. kendinizi kasarsanız corolla 7,5 lt'ye düşer diğerleri 6,5. LPG tavsiye edilir.

Sorunsuzluk: Mükemmel (Belki civic biraz yarışır, diğerlerine sorunsuzlukta açık ara fark atar. 200000 km kullanan arkadaşlarım var. 10000 de bir bakıma gitmek dışında servis görmediler.)

sonuçta corolla'nın ikince elde niye bu kadar tutulduğunu anlamak hiç te zor değil. son derece masrafsız ve parası karşılığında herşeyden optimum performans alabileceğiniz çok iyi bir araç. corolla alamyı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim, ama mümkünse otomatik klimalı olan sol veya plusline modellerini tercih edin, bu araçların içleri çok daha zengin duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

140 tan sonra bana pek guven vermiyor yolda.

amortiosorler orta sertlikte. sehiriçinde konforlu ama otobanda 140 geçilmese iyi olur.

140

Mehmet bey lastiklerinizi bence gözden geçirin. Orj. lastikleri ise hala sizi anlarım. Çünkü üzerinde gelen lastikler çok sert ve konforsuz aynı zamanda yola tutunma ve ıslak zemin vasat. Ben michelin ile değiştirdikten sonra hem konfor olarak hem sürüş ve yol tutuş aynı zamanda ABS devreye girme durumları bariz değişti. Rotbalansınızda da sorun yoksa 140 km ve sonrası için çok sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Tabiki bu yazdıklarım benim aracım ve güven duyguma göre yazıldı. Fakat aynı zamanda 2009 Opel Astra Cdti kullanıyorum. Aralarında çok çok fazla fark göremiyorum. Bunlar tamamen benim görüşüm. İyi bayramlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: labienus

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: okanttnc

@myd

Allahaskina bana soyle su aracin neresi a3 e benziyor? 4 tekerlerk hb olmasi dersen olabilir.

Tamam aracin sahibisinde bu kadarda ovme aracini... Guzel arac lafimiz yok ama yol sesini iceriye aldigida bir gercek.

Benim gordugum sekli ile soyluyeyim.

Aracinda celik jant bile yok , ayrica opel astrayada corollayada bu ek parcalar cok basit ve yapmacik duruyor.

Guncel kasa astra ile bu corolla karsilastirilmaz.

Corollanin tek iyi oldugu konusu performanstir digerlerindeki ustunluk hep astradadir.

Yol tutusu , konforu , guvenligi , cekiciligi...

Eski kasa corollaya 25bin ytl verecegime suan ki guncel kasa astraya 25bin ytl vermeyi tercih ederdim dogrusu

Arkadaşım ilk olarak a3 lere benzetiliyor dediğimden ne anlıyorsun bilmiyorum ama arabanın teknik verilerini anlıyorsan sende mantık denen birşey yok diye düşünüyorum. Ben dış görünüş itibari ile dedim; ayrıyeten 2001-2002 model a3 lere bakarsan benzediğini anlarsın gerek duruş olarak gerek çizgiler olarak gerek arka stoplar olarak. Ha yine de benzetemiyorsan o senin eleştirel bakış açından kaynaklanıyor.

Aracımda çelik jant bile olmamasının sebebi tercih edilen opsiyon olmasından, git sol versyonunu al sana versinler çelik...

Yapmacık duruyor dediğin ek parçaların aero dinamiğe etkisi var...

Bi kere güncel kasa astra ile karşılaştıran kim? Arkadaş diyor ki astra var bende ama corolla alacağım. Bu durumda kendisinde güncel kasa astra olma ihtimali nedir?

Ha ben astranın güncel kasa olanlarına binmedim, 2004 elegance modeline bindin en fulüymüş sanırım. Ama corollanın eline su dökemez...

Bu arada 25000 bin liralık yeni kasa astraların arka tekerleğine bakın bakalım kampana mı var disk fren mi? Kaliteyi en çok gösteren ince detaylardan birisidir bu. Corolla 4 tekerlekte de disk kullanıyor.. Astrada sadece belli modellerde var.. o da sizin 25000 liraya alabileceğiniz modellerinde olacağını sanmıyorum. 25 bin liraya boş astra alacağıma 25 bin liraya en fulünden bir corolla alırım...

spor soslu aile otomobili

http://www.milliyet.com.tr/content/otomobil/oto020/oto51.html

kardeşim bmw bile 94 yılından beri disk kullanıyo.disk geç ısınır çobuk soğur ve fren balata tozunu daha iyi silersin.ama kampanada silemezsin.içi toz dolar ve fren tutuşu azalır. hemde kapalı kasa kampana.astralar toyotadan daha fazla arıza çıkarıyor.2005 yılındaki astralarda cd çalar sorunu vardı. cd çaları kapatıyosun yani arabayı kitle git araba kendi kendine radyo açıyor. fabrika değiştiriyor ama ben neden aldığım arabanın sıfır parçasını gidip söktireyim

tek kelimeyle bir numara

• Aracı almamam için bana bahane sun diyen olursa iki bahane sunarım birisi içeri yol sesini fazla alıyor ama bunda en çok etken lastik seçimi ve basıncı lastik olarak michelin kullanırasnız bu şikayetinizide bir nebze azaltmış olursunuz..Ayrıca üst hızlarda yasal hız sınırını üzerinde 140-160 civarı hızlarda şiddetli rüzgar alırsa araç sallanıyor buda gücensizlik hissi veriyor ama dreksiyon hakimiyetini kaybetmezsiniz çünkü yola yapışıyor esnek bir araç süspansiyonları yumşak lduğu için çok konforlu ancak 90km gibi bir hızla viraja girdiğinizde büyük ihtimal savrulacaksınız zaten yüksek hızda sallanmasınada sebep yumşak yaylarıdır...Onun dışında gayet iyi bir araç sol modelide tıka basa donanım doludur ve müzik seti gayet iyidir manuel vites tercihiniz olsun
  • Ayrıyeten araçta 8 hava yastığı dört tekerden frenli hava soğutmalıd sikler var biri çelik jant yok demiş :D güldüm sadece o sınıf bir araç çelik jantı kaldıramaz onun yerine çok daha hafif performanslı ve ekonomik jant kullanılır aliminyum alaşım jant buda sol seçeneğinde mevcut! Sürüşü zevkli bir ara. 4 cam otomatik kararan dikiz aynası yağmur sensörü sis farları mükemmel sayılaack bir abs sistemine sahip kolay kolay görülmemiş bir abs sistemi var volvonun s40 modeli ile aynı koltukları aşırı rahat bir araç iç mekan ferah ve geniş bağajıda gayet yeterli.. Şehir içi ortalama 9litre şehirler arası 6.5 litre benzin tüketimi var. 1.6 vvt-i motor 110hp ve 150torka sahip piyasada bu torka sahip pek araç yok sınıfında astra ilede karşılaştırmayın youtubede kapışma videoları var :) ve corolladan astraya binen bir amcamın yorumu şu an faytonla bildiğin kalas üstünde yolculuk yapıyorum ldu

• bu sol modeli hep dizel midir?

corollanın full olarak benzinlisi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gult3kin

bu sol modeli hep dizel midir?

corollanın full olarak benzinlisi var mı?

sol olarak benzinli var tabi ki, ve sadece 2005 yılı modeli olarak konuşursak benzinli sollar daha bile donanımlı olabilir, dizellerde hız sabitleyici yokken benzinlide opsiyon olarak var.
  • Hocam alırsanız bence toyota hb değil de vw hb alın. Toyotalar bir süre sonra sıkabiliyor hem sürüş keyfi açısından hem de performans açısından.. Tavsiyem polo..
  • bence toyota corolla hb ww polo degil ww golf 4 le kıyaslanacak araç hatta bu corrollayı görmeden araştırmadan önce golf 4 bakıyordum ama 12 senelik bir araç ve yaklasık 23000 tl civarında bir ücret ödemek zorunda kalıyorsun golf4 sürmek için
    ama 23000 tl ye corolla da alınabilir ve daha çok donanımlı benim fikrim bu
  • Benim çok beğendiğim bir kasa,tipini hbnin önü hariç hiç sevmem ama nerdeyse hiç problemsiz bir araba.Şu anda gaz kelebeğinin kurumlanması kaynaklı olarak rölanti düşmesi problemleri olanlar var ama bu haliyle çok basit bir problem ve bu km'lerde normal.Fazla yaktığını iddia eden arkadaş gaz kelebeğine bir baktırsın,Corolla Civicle beraber en ekonomiği,ama otomatikleri çokta az yakmıyor o doğru.Ben aynı motoru taşıyan 2004 Avensisimle bile çok iddialı tüketimlere ulaşıyordum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.