Şimdi Ara

toyota corolla mı sienamı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sen siena ya bin.tüp te taktırmışsın,yakıt olarak iyi olmuştur.arabayı satacağın zaman 500-1000 ytl aşağı bile olsa satarsın.komple motor yaptırsan bile çok masraf açmaz.daha iyi ve yeni bir araç alacaksan siena yı sat.benim bundan önce ki aracım 91 broadway di.3 sene binmiştim.kesinlikle elindeki araçtan daha düşük modelli bir aracı düşünme.
  • sayın dentyılmaz arkadaşım yorumun için teşekkür ederim siz değerli arkadaşların yapıcı yorumları bana güç veriyor.motor yaptırsan bile çok masraf açmaz diyorsun acaba bana kaça mal olur bu konudaki değerli yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: harut.marut27

sayın dentyılmaz arkadaşım yorumun için teşekkür ederim siz değerli arkadaşların yapıcı yorumları bana güç veriyor.motor yaptırsan bile çok masraf açmaz diyorsun acaba bana kaça mal olur bu konudaki değerli yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum saygılar.

bence senin aracın 300.000 km yapabilir.zaten fiatın o motorları bu km yi yapabileecek kapasitede üretilmişlerdir.motor yaptırırsan degişen parçalarına bağlı ama 2000-2500 ytl maximum tutar.
  • sevgili arkadaşım dentyılmaz değerli yorumun için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Uzun yıllar toyotanın her modeline sahip olmuş biri olarak, 93 model Japon kayası 99 model yumurta kasa sienayı her daim her yönden her şekilde ezer geçer de lafı olmaz.... siz 93 model bir corollayı bozamazsınız yolda bırakamazsınız .. o her daim çalışır...

biraz saygısızca uslup olmuş bu..
    sen kullandığın aracı överken belkide hiç kullanmadığın bir aracı aşağılamışsın..
    Herkesin kendi aracı kendince güzeldir..
    tolgao2000 gibi kendi aracının fanatikliğini yapan saçmalayan arkadaşları fazla takmamak lazım..
    Başlıkta düzgün yorumlar yapan arkadaşlar olmuş.. onların yorumlarını dikkate alsanız daha iyi olur

sienayı kullanmış ve bir akrabamın corolla GLİsinde uzun yolculuk yapmış birisi olarak tek söyleyebileceğim şey toyotanın yol tutuşu olarak daha üstün olduğudur..
    Siena 6 yıl daha genç olduğu için kendince avantajları vardır.. LPGli olmasıda yakıt yönünden bir avantajdır..
    Yedek parça fiyatları olarakta siena corrolladan bariz bir şekilde üstündür..
    Bahsedilen arabalar yaşlı arabalar olduğu için her an masraf çıakrabilir.. Bu yüzden sienaya binmek daha mantıklıdır
    Sırf görünüşü daha iyi diye alım-satım masrafına girmeye değmez..
    Eğer illaki araç değişilcekse 93 corolla yerine 2000 civarı modellere bakmak daha mantıklı olur.

• quote:

sevgili arkadaşım tolgao2000 yorumunda sienayı aşağılayıcı bir üslupla (yumurta kasa) nitelendirmişsiniz.forumdada belirttiğim gibi bu benim ilk arabam arabadan anlamam bunun için siz forumun değerli üyelerine akıl danışma ihtiyacı duydum.ama üslubunuz biraz ağır olmuş ben burda sienayı çok iyimi diye sormadım ve de savunmuyorum da ama üslup yönüden benim gibi ilk arabası olup ve de şu mu yoksa bumu diye tedirgin olan birine de bu şekilde açıklama yapmanız biraz kırıcı olmuş.lütfen yorumlarımızı açıklayıcı bir şekilde yapalım.tamam siena belki çok iyi bir araba olmayabilir iyi olduğunuda iddia etmiyorum sadece sizden bu konuda yardım istedim.birde yorumunuzda toyotayı istesenizde bozamazsınız diye bir ibare kullanmışsınız benim hangi araba olursa olsun bozmaya niyetim de yok o kadar zengin değilim sonuçta hangi marka olursa olsun haşa allah yapısı değil kul yapısı illaki bozulur.allah yapısı olan bizler bile hastalanıp yaşlanıyoruz.keşke sizde birkn,erdem09,oznklckp arkadaşların yorumları gibi yapıcı yorumda bulunsaydınız yıkıcı yorum yapmak hiç birimize fayda getirmez.ama ilginiz için yinede teşekkür ederim saygılar.

Gerçi yumurta kasa bir hakaret değil bir tanımlama biçimidir, genelde bombeli yuvarlak hattlı araçlar için kullanılır yumurta kasa deyimi yoksa aşağılama anlamında değil ama yani uygunda olmamış orada.. (Mercedeslerin bazı modellerine de MANDA KASA derler ama bu hakaret ve aşağılama değildir.. )isteseniz bozamazsınızda kasıt aracın çok kötü şartlarda dahi işleyişini koruduğu mesajını vermekti, yoksa sizi tanımam etmem neden itham edeyim maksat aracın çok ama çok sağlam olması, boşuna tarihin en çok satılan ve tercih edilen aracı toyota corolla olmamıştır. Ben toyotaları çok iyi tanırım ... bu japon kayaları ile italyan araçlarını sağlamlık konusunda karşılaştımak hata olur.. Japonun olayı motor ve yürüyen aksamdır, babamın dahil corollası vardır 98 model hiç bakım yaptırmaz senelerdir yağ değiştirmez o yağ su gibi oldu hala gidip değiştirmez ama bir gün 2. kontak yapmamıştır geçen sene o hali ile alıp antalyaya gitim geldim teşekkür edip teslim etttim.. yani bozamazsınzıdan kasıt aracın çok ama çok sağlam olduğudur, keza boyası da öyle 93 model bir corollaya atılan boya 99 sienanınkinden çok daha dayanıklıdır.

Yorum bence yıkıcı değil bakış açısına göre altın değerinde bilgiler vericidir, ama yanlış anlaşılmış olabilir üzgünüm. Aslında kısaca 93 model bir corolla 99 model bir siena ile karşılaştırılamaz, bu araçları kullanmayan bilmez

Bir de dip not vereyim : Toyota servisleri motor elektrik yürüyen aksam gibi parçalardan çok kazanmazlar, çünkü araçlar sorun çıkarmaz ve servis periyotları uzundur, o yüzden kar'ın çoğu boya ve kaporta üzerinedir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 18 Ekim 2007; 15:49:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Uzun yıllar toyotanın her modeline sahip olmuş biri olarak, 93 model Japon kayası 99 model yumurta kasa sienayı her daim her yönden her şekilde ezer geçer de lafı olmaz.... siz 93 model bir corollayı bozamazsınız yolda bırakamazsınız .. o her daim çalışır...

biraz saygısızca uslup olmuş bu..
    sen kullandığın aracı överken belkide hiç kullanmadığın bir aracı aşağılamışsın..
    Herkesin kendi aracı kendince güzeldir..
    tolgao2000 gibi kendi aracının fanatikliğini yapan saçmalayan arkadaşları fazla takmamak lazım..
    Başlıkta düzgün yorumlar yapan arkadaşlar olmuş.. onların yorumlarını dikkate alsanız daha iyi olur

sienayı kullanmış ve bir akrabamın corolla GLİsinde uzun yolculuk yapmış birisi olarak tek söyleyebileceğim şey toyotanın yol tutuşu olarak daha üstün olduğudur..
    Siena 6 yıl daha genç olduğu için kendince avantajları vardır.. LPGli olmasıda yakıt yönünden bir avantajdır..
    Yedek parça fiyatları olarakta siena corrolladan bariz bir şekilde üstündür..
    Bahsedilen arabalar yaşlı arabalar olduğu için her an masraf çıakrabilir.. Bu yüzden sienaya binmek daha mantıklıdır
    Sırf görünüşü daha iyi diye alım-satım masrafına girmeye değmez..
    Eğer illaki araç değişilcekse 93 corolla yerine 2000 civarı modellere bakmak daha mantıklı olur.

Eswod arkadaşım 1.4 EL 1.6 HL lerşi oldukça fazla süre kullanmış, Albea ' yı 2 ay kadar önce 3 günlüğüne kiralayıp bolca kullanma fırsatı bulmuş biriyim, 1.6 HL nin motor performansına diyeceğim yoktur ama yere yakın ve üstelik yumuşak amortisör olamasına karşın corolladan yol tutuşu iyi olduğunu hiç sanmıyorum ben virajlara oldukça sert giren biriyim arada sırada ... her iki araçta korkutuyor ama siena çok daha fazla..

• Sorularına yardımcı olmak adına pozitif yaklaşarak madde madde cevap vereyim cevaplar satır aralarında olacak.

1)çevremde ya o arabalar (siena) piyasada tutulmuyor niye onu aldın keşke corolla alsaydın dediler
    bu iki araba arasında ne gibi farklar var.sadece piyasada çok tutulduğu içinmi

Sienanın tutulmayan tek model 1.4 EL ' dir, yakıt sarfiyatı verdiği performansa göre fazladır. 1.2 ' ler hem daha performanslı hem daha teknolojik motora sahip hemde daha ekonomiktir.

2)sienayı satamazsın diyorlar ama ben arabayı binmek için aldım satmak gibi bi durum şimdilik olmadı.
    dedikleri doğrumu siena hiç mi satılmaz.

Satılmaz diye bir araç yoktur, siena her daim satılır, galericilere bakmayın.

3)bazılarıda sienayı doğan slx'le kafa kafaya takas et diyorlar.sebebi slx ler çok tutuluyormuş.ama iki araba bir değilki konfor v.s siz olsanız napardınız.
    ben sienayı verip corolla almak istiyordum ama biraz araştırdım galeriler sienayı çok ucuza almak istiyorlar.dediğim gibi arabadan şimdilik memnunum ama corollayı o kadar övdülerki kararsız kaldım.çünkü sienaya aldığım günlerde bakım yaptırdım tüp taktırdım (lovato marka) böyle ucuza gitmesine gönlüm razı değil

SLX ile Sienanın her modeli arasında dağlar kadar fark vardır, nasıl corolla ile siena karşılaştırılamazsa siena ile SLX de karşılaştırılamaz. Siean her daim daha iyi bir araçtır slx lerden.

4)araba şirket arabası olduğundan 150,000 yapmış dediklerine göre araba miadını tamamlamış yakında motoru komple yeniden yaptırırsın diyorlar.gerçekten böyle bi durum olurmu olursa bu arabaların motorunun yapılması ne kadara mal olur.

Motor yaptırmak çok pahalı bir şey değil, olmadı yaptırır 100 bin daha kullanırsın ata deve değil yani . 150 bin de de öyle çok motor yapılacak bir km değil ufak revizsayonlar yeterli olur

5)sienanın parçaları ucuz genelde parça konusunda bi sıkıntım olmuyor.peki corollanın parçası ucuz ve yaygın olurmu.Karaman / ermenek'teyim

her daim corolladan parçası ucuzdur, corolla pahalıdır ama ömür olarak 2-3 ka daha uzun olduğundan göreceli olarak sienadan ucuza gelmektedir

6)bazılarıda sienalar doğan ve şahinlerin yerini alacak satma ilerde çok tutulacak diyorlar böyle bi şeyden haberiniz varmı.piyasada o kadar çok doğan ve şahin var ki şahsen ben buna pek inanmıyorum ama yinede acaba olurmu demektende kendimi alamıyorum.

Safsata artık o devirler bitti...

7)sienanın corolla karşısında hiç bir artı yönü yokmu bu iki aracın artıları ve eksileri nedir.mesela hangisi az yakar v.b gibi

+ yönü yaşı o da çok öenmli değil... belki ön konsl malzeme kalitesi diyeceğim ama kafa kafaya denebilir japonlar konsol konusunda hep kötüdür.. 1.4 eel 1.6 corolla ile kafa kafaya yakar ama 1.6 corolla gazı köklediğin zaman koltuğa yapıştırır.

Umarım bunlar faydalı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 18 Ekim 2007; 16:04:34 >

• sevgili arkadaşım tolgao2000 yorumların çok güzel ve faydalı oldu.teşekkür ederim beni utandırdın allah seni utandırmasın.önceki sözlerimi geri alıyorum.
  • sevgili arkadaşım Eswod aydınlatıcı yorumların için çok teşekkür ederim.tavsiyelerine uyacağım.
  • quote:

sevgili arkadaşım tolgao2000 yorumların çok güzel ve faydalı oldu.teşekkür ederim beni utandırdın allah seni utandırmasın.önceki sözlerimi geri alıyorum.

Eyvallah, bir ufak tavsiyem olsun galeriler ile çok fazla alışverişte bulunma, hep sahibinden ara ayrıca elden satıp elden al, eğer corolla alıp gitseydin galeriye sana 8 milyardan alırız diyeceklerdir aman diyim şimdiye kada 10 un üstünde aracım oldu çok iyi biliyorum...
  • sevgili arkadaşım tolgao2000 değerli tavsiyelerine uyacağım teşekkür ederim.galeriler toyota corolla'yla takas için sienaya 8000-8500 ytl arası veriyorlar.dediklerinde sonuna kadar haklısın.forumun başındada söylediğim gibi benim niyetimde corolla almak vardı ama nasip olmadı.bu şartlarda arabadan anlayan biri olarak benim yerimde sen olsan napardın.corolla almak için zarara razı olurmuydun yoksa aman boşver 99 model arabaya biniyorum parçası ucuz yakıtı az sienayımı tercih ederdin.(forumda yorumda bulunan diğer arkadaşların tavsiyeleri)arabadan anlamıyorum gerçekten kafam karışık.değerli yorumlarını bekliyor olacağım.
  • eğer aracınızı değiştirmekte kararlıysanız vede üzerine bir miktar para verebilcek durumdaysanız
    2000 corolla yada fiat marea gibi araçlara bakabilirsiniz..
    Aracınızı yavaştan satılığa çıkarın müşterisini bulduğunuz an satın sonrada istediğiniz bir araçtan alırsınız. Ama aynı fiyattaki bir araba için araç değiştirmek sizin için fazla avantajlı olmaz

2001 corolla fiyatı biraz daha düşürelebilir http://www.sahibinden.com/2001_model_corolla_fuul_orjinal_masrafsiz_bir_arac_kazasiz_darbesizWQQaXQQ4977255WQQpXQQdisplayitem?

fiat mareaya bakabilirsiniz bu düşük fiyata donanımlı iyi görünümlü bir araca binmiş olursunuz.. yalnız marealar fazla yakıyor mutlaka LPG taktırmak gerekir.. http://www.sahibinden.com/acil_satiliktir_WQQaXQQ2452503WQQpXQQdisplayitem?

99 Megane bakılabilir..
    http://www.sahibinden.com/99_megane_rte_1_6_eWQQaXQQ4981109WQQpXQQdisplayitem?

Hem sienadan sonra yine modeli yüksek bir araca binmiş olrsunuz hemde bu araçlar sizi sienayı değiştirdiğinize pişman etmezler..
    Verdiğim ilanlar örnek olsun diye daha ucuz ve temizlerinide bulabilirsiniz..

• quote:

selam arkadaşlar bende 99 model 1,4 siena el var araba lpg li lpg de hesaplamalarıma göre gayet az yakıyor.arabayı alalı 1 yıl oldu ama 1 yıl boyunca kafamdaki sorulara bi çözüm bulamadım.arabamdan şimdilik memnunum ama araba alırken 93-94 toyota corolla almak istedim.ama o markadaki arabalara 11-13 milyar arası istediler konyada benim durumum buna müsait olmadığı için alamadım.sienayı daha önce hiç düşünmemiştim ama nasip oldu 9,250 aldım.araba şirket arabası 150,000 km de ama inanın aldığımdan beri bir türlü kafamdaki sorulara cevap bulamadım sizlerden ricam bu konularda yardımcı olmanız.şimdiden teşekkür ederim.
    1)çevremde ya o arabalar (siena) piyasada tutulmuyor niye onu aldın keşke corolla alsaydın dediler
    bu iki araba arasında ne gibi farklar var.sadece piyasada çok tutulduğu içinmi
    2)sienayı satamazsın diyorlar ama ben arabayı binmek için aldım satmak gibi bi durum şimdilik olmadı.
    dedikleri doğrumu siena hiç mi satılmaz.
    3)bazılarıda sienayı doğan slx'le kafa kafaya takas et diyorlar.sebebi slx ler çok tutuluyormuş.ama iki araba bir değilki konfor v.s siz olsanız napardınız.
    ben sienayı verip corolla almak istiyordum ama biraz araştırdım galeriler sienayı çok ucuza almak istiyorlar.dediğim gibi arabadan şimdilik memnunum ama corollayı o kadar övdülerki kararsız kaldım.çünkü sienaya aldığım günlerde bakım yaptırdım tüp taktırdım (lovato marka) böyle ucuza gitmesine gönlüm razı değil
    4)araba şirket arabası olduğundan 150,000 yapmış dediklerine göre araba miadını tamamlamış yakında motoru komple yeniden yaptırırsın diyorlar.gerçekten böyle bi durum olurmu olursa bu arabaların motorunun yapılması ne kadara mal olur.
    5)sienanın parçaları ucuz genelde parça konusunda bi sıkıntım olmuyor.peki corollanın parçası ucuz ve yaygın olurmu.Karaman / ermenek'teyim
    6)bazılarıda sienalar doğan ve şahinlerin yerini alacak satma ilerde çok tutulacak diyorlar böyle bi şeyden haberiniz varmı.piyasada o kadar çok doğan ve şahin var ki şahsen ben buna pek inanmıyorum ama yinede acaba olurmu demektende kendimi alamıyorum.
    7)sienanın corolla karşısında hiç bir artı yönü yokmu bu iki aracın artıları ve eksileri nedir.mesela hangisi az yakar v.b gibi

1) arabayı almışsınız, aldıktan sonra tutulmamasının bi önemi yok bence, binmek en karlısıdır. bi sorunda yaşamıyorsanız daha ne olsun.
    corolla ile siena arasındaki en basit fark, siena b segment corolla c segment bir araçtır. siena iyidir sorun çıkarmaz ama corollanın üstüne yoktur ve sırf bu yüzden tutulur.
    2) her araç satılır ama corolla olsaydı 10 müşterisi çıkardı, siena olsaydı 2 müşteri çıkar ama mutlaka satılır
    3) siena doğandan daha güzeldir (kişisel görüşüm)
    4) bende tempra motorlu şahin s vardı motoru 400.000 km yaptı lpgli ile. yani korkma bin, motoru en az 400.000 yapar sizinkide içiniz rahat olsun !
    5) corollanın parçası siena kadar ucuz değildir ama başka avrupa arabalar kadar pahalıda değildir. üstelik bol bol yan sanayi parçası vardır
    6)bu söylemlerin hiçbir önemli yok
    7) ikiside aynı yakar, sienanın artısı yaşı olabilir

benim size tavsiyem, tüm sorularını bi kenara bırakın. arabayı alalı 1 sene olmuş zaten lpg kiti de takdırmışsınız eğer size sorunda çıkarmıyorsa hiç dert tasa etmeyin arabanıza güzel güzel binin !
    eğer değiştirmek isterseniz, biraz para biriktirin, 4000-5000 ytl gibi. kendi aracınızı siz satın galericiye vermeyin. yaklaşık 9000-1000 ytl satarsanız üzerine koyacağınız para ile çok güzel 2000 model corolla alabilirsiniz. sadece acele etmeyin

ama yinede siena güzel araçtır kafanızı yormayın binin derim

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 19 Ekim 2007; 11:55:37 >

• quote:

slm rewhard sana göre tek sebep corollanın çekici olmasımı.

aslında corollanın motorundan gelen ses bana çok çekici geliyor.

bizde imzamdaki arabayı almadan 1 hafta önce 99 model 1.2 sienayla anlaşmıştık pazarlık filan yaptık adam sonra vaz geçti. bizde gittik doblo aldık. bizim için bu araba daha iyi oldu. sienayı alıp 2 sene kadar binip satacaktık doblo alıcaktık. kısmet işte direk doblo aldık. yani diyeceğim siena kötü bir araba degil. ama corolla bana göre sienadan daha iyi. ben sienayı corollanın 2000yılında çıkan tutulmayan kasasına benzetiyorum onların da fiyatı donanımına göre uygun.

• sayın Eswod arkadaşım yorumun için teşekkür ederim.tavsiyelerine uyacağım.
  • sevgili arkadaşım utkucay yorumların çok güzel teşekkür ederim.araba ilanları bölümüne ilan bıraktım bakalım bi sonuç çıkacakmı eğer çıkarsa değerlendirmeyi düşünüyorum.ama eğer satamazsam dediğin gibi binmeyi düşünüyorum.forumdaki tüm arkadaşlara yorumlarından dolayı teşekkür ederim.iyiki varsın donanımhaber iyiki varsınız sevgili arkadaşlar.
  • Bence bu saatten sonra fazla zarara girmeyin, sienaya 2-3 yıl binin, daha sonra satıp yüksek model corolla alırsınız, şuan siena size ciddi sorun yapacak km de değil, ufak tefek bakımlarla sizi yolda bırakmaz. Galericilerin dolduruşuna da gelmeyin siena satacak olsalar sienadan iyisi yoktur onlara göre... arabana güzel boya koruma yaptır içini kuaförde temizlet mis gibi olsun, bir ara jantlarını değiştirirsin sportif olur fazla para harcamadan 2 sene binersin sonra satarsın..
  • slm arkadaşlar 93 model toyota corolla gl km:215000 lpg'li rengi bej arabaya 11,500 ytl istiyorlar benim sienayı 9,000 ytl sayıyorlar.sizce sienanın üzerine 2500 ytl verip toyotayı almak akıllıca bir işmi km sizce nasıl çokmu değerli yorumlarınızı bekliyorum.saygılar.
  • quote:

slm arkadaşlar 93 model toyota corolla gl km:215000 lpg'li rengi bej arabaya 11,500 ytl istiyorlar benim sienayı 9,000 ytl sayıyorlar.sizce sienanın üzerine 2500 ytl verip toyotayı almak akıllıca bir işmi km sizce nasıl çokmu değerli yorumlarınızı bekliyorum.saygılar.

şimdi 93 model bi arabanın o kmde olması normal. fiyatta biraz yüksek. 10000 olmalı.

ama bence sienanıza binin. değiştirirseniz üzerine daha çok koyun öyle bir araba alın. bence araba değiştirmenin mantığı budur. model yükseltmek, değer yükseltmek ama 1000-2000 ytl lik değil en az 5000 ytllik değer yükseltmek
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.