Şimdi Ara

Toyota Cvt Şanzıman Manuel Mod Testi(videolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

Bende cvt şanzımanı ilk defa 2005 hrv de sürmüştüm. O araçta motor da güçsüz olduğu için cidden çok kötüydü, eski cvtlerle alakası yok derken o yıllardaki cvtlerden bahsediyorum.

• Yeni kasa auris ilk çıktığında kullanmıştım, belki değişmiştir dedim yok. Motor ızdırap içinde, bağırıyor da bağırıyor. Sevemedim şu cvt'leri arkadaş. Audi'nin multitronic'i farklı
  • quote:

Şuan piyasadaki en iyi atmosferik, otomatik ikilisi bu araçta. Dizellerin hepsinden daha iyi gidiyor hocam. Yokuş kısmında da beygir yüksek olduğu için yokuşta tork etkisi yaratıyor o zaman ayrı bir gidiyor

Kac bg. bu araçlar ?:.
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    132 beygir, 160 tork, 1275 kg. Ağırlığı da az olduğu için gücü gayet iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

132 beygir, 160 tork, 1275 kg. Ağırlığı da az olduğu için gücü gayet iyi.

Bu aracın motoru 2011 avensisle aynımı (Görseldeki ile) , sanırsam aynı motor , bu arac ablamda var ve ben performansını hiç beğenmiyorum. Sizinki gayet yeterli gibi gözüküyor sanırsam aradaki 250 kg.lik ağırlık farkı performansıda olumsuz etkiliyor...

Toyota Cvt Şanzıman Manuel Mod Testi(videolu)

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Aynı motor hocam ama ağırlık farkı var. Arkadaşda aynı avensisden var, performansı daha düşük. Motor genel olarak çok hevesli bir motor değil zaten.

• Elinize sağlık,faydalı paylaşım.Eski cvt'lerden çok daha iyi olsada yinede o vites geçişleri performanslı kullanımda keyfi kaçırıyor.Valvematic/düz vites kombinasyonu başkaAma hızlanması fena gözükmüyor.1.6 Dizelcileri terletir
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel sürücüleri %80 tapa gaz gittiği için trafikte yetişmek zor ama bende sürekli aynı şekilde sürsem affetmem

• Şehirlerarası yollarda arka pandizotun üstü dahil ful yüklü olanları oluyor,arkası yere sürtecek gibi..Solu kapatıp Benim makine ciğerli yüklü bile rampalarda solu kapatıyorumcuların sağından uçarak 160-170-180 Geçince bakakalıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Kardes bu araci hic kullanmadim videoda da hicte bahsettiginiz gibi ölü bir motor sanziman kombinasyonu varmis gibide hissettirmedi. Iyi yuruyor gibi gozukuyor. Hele videonun bir yerinde surda bir rampavar dedi ve kaptirdiginda hizlanmasi iyidi bence ...

Ben auris ile kullandım da yazdım. Aynı motor aynı şanzıman, hemen hemen aynı ağırlık. Dediğim gibi sırf şehiriçi içinse konforlu, yoksa performans istiyorsanız yürümüyor. 10litre tüketim de cabası.
  • quote:

Şuan piyasadaki en iyi atmosferik, otomatik ikilisi bu araçta. Dizellerin hepsinden daha iyi gidiyor hocam. Yokuş kısmında da beygir yüksek olduğu için yokuşta tork etkisi yaratıyor o zaman ayrı bir gidiyor

Hayır honda civicteki motor ve şanzıman kombinesi bu araçtan çok daha keyifli. Aynı pürüzsüzlükte konfora rağmen tork konvertörünün çalışma hissiyatı cvtden çok daha iyi. Gaz tepkisi aynı şekilde canlı. Onun motoru da yürümese de son devirlerinde kesiciye girerek büyük keyif verebilmekte. İlave olarak fabrika çıkış lpgye uygun üretilmekte. Honda civic bariz daha avantajlı. Corolla dış tarz olarak öne çıkıyor bana göre. Honda çok kütük kalıyor ama onun da yeni kasası geliyor zaten.

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    hocam hondadaki motor ve şanzıman corollaya göre 1 nesil geride. bunu teknik verilerden ve bu verilerin gerçek hayata yansımasından rahatça anlayabilirsiniz.

• Nissan kullanıcısıyım. Nissan CVT'de maalesef ...çmış... Nokta.
  • johnkoot J kullanıcısına yanıt
    aynen baya fark var hocam. bida nissan cvtlerde pproblem diyorlar.

• Eski HR-V kullanıcısıyım, inanının hızlanmak istediğimde 5000 devir/dakikaya dayanıp orada kalması daha güzeldi. Nissan kendi yazılımıyla sanki vites değiştiriyormuş hissi vermek için saçmalamış, güzelim CVT'yi mahvetmiş.
    Şöyle açıklayabilirim; yeşil ışıkta hafif dozda 2000 devir/dakika civarında kalacak şekilde pedala sabit bastınız, hafif hafif hızlanıyorsunuz... Bu şiddette bastığınızda ne çift kavrama, ne tork konvertörlü arabada hafif de olsa sarsıntı olmazken, Nissan'da devir bir dalgalanıyor, ne yapacağını şaşırıp kasılıp bırakıyor gibi oluyor... Pedala kuvvetli bastığınızda bunu yaşamıyor, kesintisiz hızlanabiliyorsunuz, ama sakin sakin giderken bu olmuyor maalesef...
    Bu vites attırıyormuş hissi çok gereksiz bir his olmuş. Keza anneme CR-V almadan önce kiraladığım X-trail'de de bu his vardı. Hiç hoşlanmamıştım.
    Kendim Juke kullanıyorum, sadece test sürüşü ile aldım. Keşke birkaç gün kiralasaydım, daha doğru karar verebilirdim... Bundan sonraki aracım Auris CVT olabilir.
    iyi günlerde kullanın arabanızı...

• Araç yürümüyor hissettiriyor ama bal gibi yürüyor. Zaten auris 1.6 cvt nin 0 100 ü 10saniye. Yürümüyor hissettiriyor çünkü şanzıman motor senkronize hareket ediyor. Yüklüyken illa performansta düşüş olur, sonuçta torku çok değil ama tek kişiyle gayet yürüyor.

• quote:

hocam hondadaki motor ve şanzıman corollaya göre 1 nesil geride. bunu teknik verilerden ve bu verilerin gerçek hayata yansımasından rahatça anlayabilirsiniz.

Yalnız siz işin kağıt üstünde kalıyorsunuz. Ben 2003te 4 ileri tam otomatik c5 kullanıyordum, şimdi foruma sorsak 4 ileri otomatik mi kaldı der, bugünün çoğu 6 ileri otomatiğinden daha pürüzsüz bir şanzımandı. Dolayısıyla eski kötüdür anlamına gelmiyor her zaman. Kağıt üstü de önemli ama bir de realiteye bakmak lazım. Realiteye geçince civic'in sürüşü çok daha keyifli özellikle de şanzıman anlamında. İki arabada da performans beklememek lazım, ama ben uzun vade birini kullanacaksam civic tercih ederidm çünkü cvt adamı hasta eder. Hiç uymuyor bana çalışma karakteristiği.

• 1 ay olmadı sıfır auris aldım active skypeck otomatik, hemen brc taktırdım, şuan araç 2000 km de ve çekiş sürüş gidiş herşey çok güzel, Cvt bence üstüne düşeni yapıyor, hızlı gitmek isteğinde bağırıyor ama kaçıyor da araç, focus vardı bende o kıçını kaldıramazdı, bu hafif ve atletik, sport modu da araç sollarken çok işe yarıyor, sakin kullanımda hiç ses yok maşallah

• Makyajlı aurisdeki cvt daha iyi ayarlanmış diyorlar, bilmem ne kadar doğru

• Bana da öyle dedi satış temsilcisi, birkaç yerde daha okudum, şimdilik herşey güzel, focus dan buna geçince biraz afalladım sadece

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.