Şimdi Ara

Toyota Cvt Şanzıman Manuel Mod Testi(videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle neden böyle bir video çektiğimi açıklayayım. Toyota corolla cvt şanzıman için manuel modda kullanım videosunun olmadığını fark ettim. Bence arabanın en güzel yanlarından birisi cvt şanzımandan beklemeyeceğiniz bir manuel kullanım zevki sunması, konuyu gören multidrive s kullanıcıları da bana katılacaktır.

Video spontane çekildiği için pek planlı değil ama genel olarak çoğu şeyi anlattım. Videoda vermediğim bir kaç bilgi var;
    -araç 40 binde ve 10 binlik bakımı yapılmadı.
    -atiker gold lpg kiti var, video lpgde çekildi.

Bunun haricinde sorularınız olursa cevaplamaya hazırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg02 -- 12 Mayıs 2016; 23:01:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vites atarken balata sıyırıyormuş gibimi hissediyrsunuz yoksa keskin bir geçiş mi

• Çok değişik bir şanzıman elinize sağlık ben şahsen cidden merak ediyordum cvt'nin çalışma şeklini

• Yok hocam videonun sonunda da diyorum. Manuel, çift kavrama lılar gibi keskin değil daha yumuşak geçişler ama videoda görüldüğü gibi geçişler hızlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: DriftRacer

Çok değişik bir şanzıman elinize sağlık ben şahsen cidden merak ediyordum cvt'nin çalışma şeklini

Teşekkür ederim, ben de önyargılıydım ama kullanınca gerçekten seversiniz.

• Baskı balatası bitmiş araba gibi ve hiç yürümüyormuş gibi hissettirdi. Zaten Toyota Corolla 'da sürüş zevkinin ''s'' si yok. Siz bide Focus sürün
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Kardeşi mazda 3ü devamlı sürüyorum hocam. Bu arabanın olayı konfor, huzur; onların ki de sürüş zevki. Yani ikisine de binince sürüş tarzım, psikolojim çok farklı oluyor. Baskı balata yorumunuz videonun sonunda dediğim gibi vites değişimlerindeki keskinlikle alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg02 -- 12 Mayıs 2016; 22:37:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CVT araba tarihi kadar eski bir şanzuman tipi olsada, Toyota'nın bunu kendi ayarlarına uyarlaması çok başarılı. Ben şahsen Auris CVT kullanıcısıyım. Gerek performanslı kullanımda gerek sakin kullanımda görevini yerine getiriyor. CVT zaten özünde konfor odaklı bir şanzuman. Ve konfor olarak bakıldığında piyasadaki tüm diğer şanzumanlardan üstün. Performans ve sürüş zevki olarak bakarsak çift kavrama kadar etkili değil.

• Aynen, kesinlikle katılıyorum.

• Güncel

• Ben sürmüş biri olarak performans anlamında gram keyif vermeyen bir şanzıman olduğunu düşünüyorum. Cvt'nin olayı %100 şehir içi sakin takılacaksanız o zaman ilk gaz tepkisiyle, vites geçişini hiç hissettirmeden kayarak ilerlemesiyle konfor abidesi bir şanzıman. Emekli adam şanzımanı. Ama iş biraz sürüş keyfi, biraz performans hissine geldi mi o zaman balatası sıyıran araçtan farkı yok hızlanırken, çok çok kötü.

Zorda kalmazsam tercih etmeyeceğim bir şanzıman. Otomatik isteniyorsa en güzeli tork konvertörlü, olmuyorsa çift kavrama. Başka macera aramamak lazım.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    O kadar kötü olmadığını düşünüyorum. Tam otomatiğin en iyi örneklerini, yani zf8 gibi şanzımanları kullanmadım ama onun haricinde, C sınırdaki tam otomatik şanzımanlarla karşılaştırınca cvt çoğu alanda daha iyi bence.

• Paylasim icin tskler

hala başım dönüyor telefonu direksiyonami yapistirmistiniz.

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Aynen, direksiyon için aparat var. Düşük hızlardaki manevralar biraz öyle oldu maalesef

• Kardes bu araci hic kullanmadim videoda da hicte bahsettiginiz gibi ölü bir motor sanziman kombinasyonu varmis gibide hissettirmedi. Iyi yuruyor gibi gozukuyor. Hele videonun bir yerinde surda bir rampavar dedi ve kaptirdiginda hizlanmasi iyidi bence ...

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Şuan piyasadaki en iyi atmosferik, otomatik ikilisi bu araçta. Dizellerin hepsinden daha iyi gidiyor hocam. Yokuş kısmında da beygir yüksek olduğu için yokuşta tork etkisi yaratıyor o zaman ayrı bir gidiyor

• Ben bu şanzımanı ilk 2004 Honda Jazz da kullanmıştım. Dreksiyondan vites değişimi felan çok havalı gelmişti, otomatik modda çok hissiz ama manuelde çok kötü değil.
    Ş. içi kullanım için bence çok yeterli ve konforlu, tek kavramalar gibi saçmalaması yok, bakım istemiyor. Az torklu motorlar için çok ideal.

Daha sonra 2009 Focus dizelde de bir sene kadar kullanma fırsatım oldu, o tam bi eziyetti, iki kez trafiğin ortasında kaldım, bir kez şanzıman komple değişti, ama yine de düzen tutmadı bir türlü.
  • Nissan qashai de kullandım conforlu ama zevksiz bir şanzıman manuel modu filanda hani arabada bir zorlama gibi olduğunu belli ediyordu bu şanzıman heleki normal modda gaza yüklenince o sabit devirde kalıp hızın artma hissi berbat birşey sanki balata bitmiş gibi hissetitiryor.

• earl2000 kullanıcısına yanıt
    Bende cvt şanzımanı ilk defa 2005 hrv de sürmüştüm. O araçta motor da güçsüz olduğu için cidden çok kötüydü, eski cvtlerle alakası yok derken o yıllardaki cvtlerden bahsediyorum.

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Qashqaideki de çok iyi değil hocam, bazı kronik problemleri var hatta. Toyota multidrive s kullanmanızı tavsiye ederim, fikriniz değişecektir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.