Şimdi Ara

Nissan Qashqai manuel şanzıman yağ değişimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 2011 model Qashqai j10 1.6 benzinli araca sahibim. Aracın bakımları hep yetkili serviste yapıldı sanayiye girmedi bu zamana kadar. Şuan 120bin km'ye yaklaştı. Youtube'da ustaları izliyorum neredeyse hepsi şanzıman yağının değişmesi gerektiğini söylüyor ama servis ömürlük olduğunu değişmesi gerekmediğini iletti ne yapmalıyım sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Servis rutininde değişmesi gerekirse değişir, zaten servis bakımlı devam ediliyorsa sorabilirsiniz gerekmediğini söyleyeceklerdir muhtemelen.

2012 black edition qashqaim vardı çok severek kullandım 3 yıl. lpg taktırarak büyük hata yapmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı araç bende var 115 bindeyken şanzıman yağı bujiler v kayışı değiştirdim. Şuan 121 binde. Önceki araçlarımdada şanzıman yağı hep değiştirdim zararı yok faydası illaki vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 1 Şubat 2025; 23:29:13 >
  • kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt
    Devam ediyor devam da edecek ama servis gerek dedi ama sanırım yinede değiştirteceğim. 3 bin gibi bir fiyat vermişti.
    LPG konusunda nasıl bir sıkıntı yaşamıştınız?

• Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Şanzıman yağı hariç bende aynı işlemleri yaptım. Hatta v kayışını 100bin civarındayken yapmıştım. Hatta özellikle sormuştum tamam triger zincirli ama değişmesine gerek yok mu diye yok demişlerdi.
    Sadece şanzıman yağı değişimi kaldı. Onuda şehrimde yetkili servis yok müsait zamanda gidip değiştireyim. Balıkesir akoto 3bin gibi fiyat vermişti

• saasc S kullanıcısına yanıt

Hocam şanzıman yağı 500 lira 500de işçilik max 1000 liraya hallolur sanayide. Ne gerek var 3000 vermeye. Yinede sen bilirsin tabi. Para senin  

Orası öyle tabi ama hiç servis dışında bir yere gitmedim. Nedir ne değildir bilmiyorum ki.
    Siz şanzımana hangi yağı kullanmıştınız? Kitapçığa baktım ama bulamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Kitapçıkta 75w85 veya 75w80 yazıyo ben aşağıdaki yağı kullanmıştım. 1.5 litre yeterli geldi

https://www.n11.com/urun/motul-motyl-gear-75w-80-transmission-fluid-sanziman-yagi-1-l-39803649?magaza=tozlumadeniyag

Servis gerek yok dedi yazacaktınız sanırım, kesinlikle serviste değiştirin illaki değiştirecekseniz. hem servis sihrini bozmamış olursunuz hem de kafanız rahat eder.

sizin aracınızda lpg yoktur umarım, buji, bobin ve en son katalitik konvertörü tıkanmıştı aracımda. yarım motor yaptırmak zorunda kalmıştım aşırı titreme ve rölanti dalgalanması nedeniyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamyonlarkavuntaşır -- 3 Şubat 2025; 10:46:55 >
    Teşekkür ederim

• kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt
    Evet gerek yok dedi yazacaktım. LPG düşündüm bu aralar ama az kullandığım için amorti etmesi baya uzun sürüyor o yüzden vazgeçmiştim iyi ki vazgeçmişim. Geçmiş olsun size de

teşekkür ederim yıllar önce sattım, tork fakiri ama sürüşü zevkli bir araçtı. ne de olsa sınıfını ilkiydi. kesinlikle lpg düşünmeyin. ve mümkün olduğunca servis bakımına devam edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.