|
Bildirim
14.500 $ x 5,74 (anlık kur) = 83.230 TL
1 bana 1,5 devlete kampanyası = 83.230 *2,5 = 208.075 (silindiri küçük, böyük olsa 2 - 2.5 olurdu kampanya ) %18 kdv: 208.075x1,18 = 245.528,5 %5 bayi karı: 245.528,5*1,05 = 257.804 TL japonya asgari ücret : 1.175 usd 14.500/1.175 = 12,34 ay Türkiye asgari ücret : 2.020 tl 257804/2020 = 127,63 ay |
Net fiyatı 127.000₺ olan(sizin anlık kurunuzdan 22.125$) ev troc 242.500₺ ye satılırken, siz 14.500$ arac icin 257.000₺ lik Satis fiyatı çıkarmanız en iyi ihtimalle tr şartlarını bilmeden işkembeyi kübradan sallamak oluyor.. iskembenizi böyle boş isler icin yormayın..
|
kuzgun_ demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Tam bir komedisiniz, yazılan fiyata göre hemen çarpma yaparak sonucu bulabiliyorsunuz ya yeminlen gülüyorum sizlere, neden mi? Japonya 'da olmayıp ve Japonya 'da bu aracı almayıp şurada yazan fiyata göre kendi ülkesinde bildiği değerlere göre fiyat ortalaması çıkarıp ortada gezinen bu ülke de her zaman kaybedenler olacaktır ve oldu da. Sadece ağlamasını bilir o kesim başka da bir şey bilmez.
ABD den örnek vereyim ABD 'de bestbuy sitesine gir bir laptop bak fiyatı 1000 dolar mı yazıyor işte bizim bu ülke de çok bilen kesim onu 1000 x 5,75 yapıp aha işte fiyatı bizim ülke de ise 1000 x 5,75 x 1,18 x 1,05 gibi saçmalıklara göğüs gerercesine aha ben hesaplamayı yaptım diye ortada gezinerek nefes alırlar ama garibime bilmiyor ki ABD 'de o sitede yazan fiyatlara yüzde 15 'lerden yüzde 25 'lere kadar eyaletlerden eyaletlere vergi alındığını ha bilse idi böyle ortada gezinmezdi ben çok biliyorum diye o yüzdende diyorum ya bu kesim kaybetmekten başka bir şey yaşamıyor diye. ABD 'den laptop getirecektim 1200 dolara beğendik bir tane bestbuy 'dan orasını iyi anlattılar neyse üstüne öyle her model de yok sitede görünüyor ama almaya gelince et bakalım tedarik edebilirsen neyse bulduk bir ürün alalım dedik çıkmaz mı kargosu hadi dedik tanıdık vardı aldıralım gelirken getirsin bir baktık yüzde 25 vergi hadi dedik daha aşağıya alalım başka eyaletlerde daha ucuzmuş sonra bir baktık taaaa anasının gözünde eyalete gideceğiz ve alacağız yüzde 15 vergi ile hesapladık yol parası alıyor başını gidiyor dedik lanet olsun bırak çünkü ülkemde aynı laptop 11900 tl 'ye geliyordu ABD 'den alırsak bize maliyeti 10500 tl civarlarına geliyordu 1000 1500 tl için Türkçe klavyesi olmayan yabancı sürüm Win 10 olan ve üstüne garantisi ABD 'de olan bir ürünü getirmek akıl karı değildi. O yüzden sizler bu gibi şeylere kanmayı çok seversiniz internette her şeyi doğru net gerçek olarak nefes alırsınız. Fransa 'da asgari ücret google 'de yazıyor 1400 euro üstü idi zamanında sarı yelekliler eylemlere başladığında ama sarı yelekliler eylemleri yaparken hükümet ile anlaşma yaptı ve ne istediklerini sordu ve istekleri internet sitelerinde var açar okursun, asgari ücret 1300 euro imiş ve kesintilerle 1150 euro net olarak ellerine geçiyormuş hani google 1400 üstü diyordu ne olduuuu ama işte sizler onu örnek gösterirsiniz çünkü Fransa da mı yaşıyorsunuz da bilesiniz anca kuru salla google bakma ile neyse 1150 euro olan ücretin 1300 euro olarak net olarak ödenmesini talep etmişti sarı yelekliler ha sonra ne oldu bilemem ama böyle bir şeyi yine maalesef oralarda olaylar olunca öğrendik yoksaaaa size göre 1400 euro üstü idi. O yüzden aynı şey ABD 'de 699 dolara iphone çıktı diye reklamlar tanıtımlar yapıyorlar paso o telefonu bana 699 dolar hariç tek bir ücret ödemeden alabilecek biri varsa alnından öperim. O yüzden gerçekleri paylaşın ki bu millet gerçeklerle yaşasın öyle devlete 1,5 2,5 bir tane bize bir tane devlete diye kimse milleti kandıracağını sanmasın, anca kendinizi kandırırsınız. Ben ülkemde vergi adaletinde sorun olduğunu biliyorum ve üstüne Japonya ve ABD gibi ülke ile eşit olmadığını da biliyorum ama kalkıpta 1,5 2,5 kat fark var diye enayi değilim kendimi de böyle saçma algı mesajları yazarak kandırmıyorum. :) |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 5 Kasım 2019; 17:25:50 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |