Şimdi Ara

Toyota güncel D-4D motor yağ yakıyor mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

ya sen salak mısın ? 4 tane dizel corollam oldu benim 3 tane de hdim.
    1.4 68 hp 206 2004 model , 2012 dizel corollanın içinden geçiyordu .
    Şanzımanı hele berbat .

Motorun ses çıkartmaması yalıtımla alakalı .
    Çok biliyormuş gibi konuşma . Hiç bir c segmenti sedanda 1.4 90 hp dizel yokken salak gibi toyota koydu . Alan herkeste bu durumdan memnuniyetsiz. Toyotanın 1.6 benzinlileri de yetersiz kalıyor artık millet turboya geçeli 40 sene oldu be.

Yalıtımla filan alakalı değil d4d gerçekten piyasadaki en sessiz dizeldir. Performansı 2006 kasa corolla hb de gayet iyiydi ama kasa ağırlaştıkça demode oldu. 1.6 gitmiyor demişsiniz auris cvt 0-100ü 10sn, tabiki daha seri turbo rakipleri var fakat bu değerlerde tatminkar. Ben aile babasıyım d4d bana yeter dağa taşa vurdum sıkıntı çıkarmadı yağ yakma filanda yoktu.

2006 daki kasa çok hafifti 1200 kg falan 2008 deki kasa ise 1350 kg idi yeni kasa yine hafifletilmiş.

+ o dönemdeki fd6 civic ile rolling draglarına bakın ne kadar başarısız görün yada 1.6 vti 308 ile deneyin olmadı astra ile.
    hepsinden geri kalıyor ne yazikki. Her toyota bir supra 2jz gte değil yani.
    iki motoruda askıda çalıştırdım. Dizelde ses çıkartan nedir ki ? Enjektör işemesi pompa sesi volan sesi.
    Toyotanın içinde bir yalıtım var kaputu açmadan sesi anlayamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarryBlade -- 13 Eylül 2016; 20:25:31 >

• quote:

quote:

quote:

ya sen salak mısın ? 4 tane dizel corollam oldu benim 3 tane de hdim.
    Şanzımanı hele berbat .

Çok biliyormuş gibi konuşma . Hiç bir c segmenti sedanda 1.4 90 hp dizel yokken salak gibi toyota koydu . Alan herkeste bu durumdan memnuniyetsiz. Toyotanın 1.6 benzinlileri de yetersiz kalıyor artık millet turboya geçeli 40 sene oldu be.

Yalıtımla filan alakalı değil d4d gerçekten piyasadaki en sessiz dizeldir. Performansı 2006 kasa corolla hb de gayet iyiydi ama kasa ağırlaştıkça demode oldu. 1.6 gitmiyor demişsiniz auris cvt 0-100ü 10sn, tabiki daha seri turbo rakipleri var fakat bu değerlerde tatminkar. Ben aile babasıyım d4d bana yeter dağa taşa vurdum sıkıntı çıkarmadı yağ yakma filanda yoktu.

2006 daki kasa çok hafifti 1200 kg falan 2008 deki kasa ise 1350 kg idi yeni kasa yine hafifletilmiş.

+ o dönemdeki fd6 civic ile rolling draglarına bakın ne kadar başarısız görün yada 1.6 vti 308 ile deneyin olmadı astra ile.
    hepsinden geri kalıyor ne yazikki. Her toyota bir supra 2jz gte değil yani.
    iki motoruda askıda çalıştırdım. Dizelde ses çıkartan nedir ki ? Enjektör işemesi pompa sesi volan sesi.
    Toyotanın içinde bir yalıtım var kaputu açmadan sesi anlayamazsın.

Her yer yarış pisti mi niye drag yapayım niye roll yapayım? Motor görevini yerine getiriyor. Fazlasını istersem gider gt tarzı bi araç alırım.. az yakıyor sessiz çekişi yeterli daha ne olsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2011 model elegant yağ yakma nedeni ile serviste sekman yatakları değişti o da bin bir nazlanma ile motorda tork patlaması falan yok 190 tork zaten rakipleri 260 320 tork arası,motor cansız,işçilik kusurlu ve özensiz bunlar kullanan olarak yorumlarım, ııhs çarpışma testlerinde yüzü gülmemiş bir araç

• macropolo kullanıcısına yanıt
    burda bahsedilen şey ara sollamalar , 1.4 d4d çok hantal kalıyor . Kesinlikle parasını hakketmiyor. Siz heralde hiç 5 kişi arabayla uzun yola çıkmıyorsunuz ne kadar rahatsız edici oluyor.
    Ben arabaya yazılım yaptırdım sollamaya çıkabiliyoruz artık.
    120 hp oldu vites atmadığı sürece iyi :)
  • quote:

burda bahsedilen şey ara sollamalar , 1.4 d4d çok hantal kalıyor . Kesinlikle parasını hakketmiyor. Siz heralde hiç 5 kişi arabayla uzun yola çıkmıyorsunuz ne kadar rahatsız edici oluyor.

2006 corolla hb ile 4 kişi bagaj full eşya dolu çok defa uzun yol yaptık yokuş bayırda çıktık baymadı yormadı ama 90 100 gittik. 120 130la yokuş çıkması için zorlamak lazım... performans motoru değil efendi gitmek için ideal illa performans istersem gider benzinli güçlü bi araç alırım. Şu anda 1.33 cvt yarisim var o da beni uzun yolda üzmedi... Toyota performansı fazla umuyursamaz, ilk hedefi uzun ömürlü motor yapmaktır, fazla yormaz sıkıştırmaz.

• Corollalar yag yakmaya motor yazilimla güçlenip 6.vites eklendiginde başladı diye biliyorum(e150 kasa ) . Mesela benim aracim 2012 mayıs üretimi neyseki yag yakma sorunu yok . Yeni kasalarda yag yakma yok diye biliyorum

• quote:

quote:

2006 corolla hb ile 4 kişi bagaj full eşya dolu çok defa uzun yol yaptık yokuş bayırda çıktık baymadı yormadı ama 90 100 gittik. 120 130la yokuş çıkması için zorlamak lazım... performans motoru değil efendi gitmek için ideal illa performans istersem gider benzinli güçlü bi araç alırım. Şu anda 1.33 cvt yarisim var o da beni uzun yolda üzmedi... Toyota performansı fazla umuyursamaz, ilk hedefi uzun ömürlü motor yapmaktır, fazla yormaz sıkıştırmaz.

Yahu siz şöyle 2 lt bir araca binmemişsiniz ondan böyle söylüyorsunuz yolculuk nasıl rahat olur olmaz. İnanılmaz yoruyor beni . 206 m da oldu e90 3.20d e63 m6 mda e150 kasa corollamda t7 308 imde . 206 dandikliğinden yoruyordu ama uzun vardı ondada sollamalarda falan hiç kasmıyordum alayına go. e90 3.20d uzun yolda harikaydı cruise 120 . birini sollayacağımda dip gaz koydum mu zaten uçuyordu.. 308 de ise hem rahat hemde hacmine göre mükemmeldi 1.6 hdi 110 hp. keşke corollada 1.6 110 hp olsaydı dedim kaç kere içimdenn..

• quote:

4 tane dizel corollam oldu benim 3 tane de hdim.
    Şanzımanı hele berbat .

Diğer dediklerinizi bilmem de d4d motor sessizlik olarak bambaşka bizim arabanın yanında dizel corolla resmen çalışmıyor gibi gerçekten sessiz zaten bunu bir çok otorite de söylüyor. D4D kullanma şansım olmadı Manuel ine yolcu olarak binme şansım oldu bir süre çok yüklü değilse araç hiç sollamaya vs çıkarken tedirgin etmedi beni. Tabi kullanmadım belirttiğim gibi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Toyota çok kullandık, 2009 1.4 dizel manuel yağ yakıyordu. Servise göre normaldi. Malzeme kalite vs rakiplerinden iyi değildi.
    İyi kötü gidiyordu, çekiyordu yani, ancak o kadar olur.Amaç ekonomi ise yapıyor.

• Bikere kullanma firsatim oldu.. Hakketten cansız motor.

• Arkadaşlar Toyota, 2007 ve daha eski Corolla ve Yaris için servi kampanyası düzenliyor. Detaylar için linki tıklayabilirsiniz.

http://www.vidyoto.com/guncel-haber/toyotadan-2007-oncesi-corolla-yaris-icin-servis-kampanyasi.html
  • Kulaktan dolma laflara bakmayın.

120-130 Ps dizeller gibi gitmiyor tek eksi yanı bu corollayıda sıradan yollarda taşıyor.

Bu motorun kullanıldığı en ağır araç Corolla kaputunun altında araçta 5 kişi ve yük varsa dik yokuşlarda kalkışlarda biraz gaz-debriyaj'ı iyi kullanmak gerektiriyor.

+ Yönleri

Çok sessiz

Çalışma karakteri en beğendiğim dizellerden devirlenmesi vs yağ gibi..

Yakıt tüketimi Karmada 1,5 Dci megan'dan 0,5 Lt 1.6 Crdi İ30,Ceed gibi araçlardan 1,5-2 Lt daha az.

Birçok dizelden daha uzun ömürlü,200-300 bin km'de Orjinal turbo ve enjektör hemen kendini bırakmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 6 Kasım 2016; 22:42:49 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.