Şimdi Ara

Toyota güncel D-4D motor yağ yakıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes çok çabuk bozuluyır hemde yağ yakıyor diyor d-4d motor için gerçektende öyle mi

Konu kalabilir başka öğrenmek isteyen için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazda Motor Corporation -- 13 Eylül 2016; 15:48:55 >

• Belirli bir serisi var, o seride bu yağ yakma problemi vardı. 2008 li yıllar sanırım. Onlarda da servise götürdüğünde ücretsiz motor revizyonu yapıldı. Şu anki motorlar taş gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Belirli bir serisi var, o seride bu yağ yakma problemi vardı. 2008 li yıllar sanırım. Onlarda da servise götürdüğünde ücretsiz motor revizyonu yapıldı. Şu anki motorlar taş gibi.

2008 li yıllardaki motorlar sorunluydu hiç bir yerde 2 yorum okuyup karar vermemek lazım
  • Cansız kansız bir motor sankı 90hp atmosferık benzinli,hıc dızel esamesı yok ama nedeyse benzınlı kadar sessız
  • Ben 2006 modeliydi sanırım 3 yıl 165.000 km kullandım
    Otobanda maksimum hızında da gittim
    Ziganaya da tırmandım
    Hiç birşey olmadı yağ da yakmadı
    2008 leri bilmiyorum
    Faydası olur umarım
    Kullandığım kasa motor ve Donanım buydu
    CEYLAN OTO DAN 2007 COROLLA
    İlan No: 329406907

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ceylan-oto-dan-2007-corolla-329406907/detay
  • 2011 yada 12 idi.Bindiğim en sessiz dizel motorlardan biri.Çekişi gayet tatminkar.Atmosferik gibi falan değil.2-3 bin devir arası motorda tork patlaması vardı.Yani o devirlerde çekişi gayet güzeldi.Az yakıyor.Yağ problemi falan da yoktu.Bence alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hearthland

2011 yada 12 idi.Bindiğim en sessiz dizel motorlardan biri.Çekişi gayet tatminkar.Atmosferik gibi falan değil.2-3 bin devir arası motorda tork patlaması vardı.Yani o devirlerde çekişi gayet güzeldi.Az yakıyor.Yağ problemi falan da yoktu.Bence alınabilir.
    hayatın boyunca görebileceğin en dandik dizel motor. çok gücsüz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç/motor eşleşmesi olarak bakmak lazım.

Yaris için güzel motor ama corollayı götürüyor işte. Tork 190'dan 200'e çıkarılınca yağ yakma sorunu başladı, 2009 sonrası olması lazım (eski makyajlı kasaya denk gelir)

Yeni kasadaki durumu bilmiyorum ama bir doktor abimiz en üst donanım alıp bir süre sonra sattı gitmiyor diye.

Toyotada dizel c sınıfı ve üstü alınacaksa bmw motorlu Avensis ve Verso 1.6 d4d alınmalı.

Bu arada konu sahibi önce soruyu sorup sonra enteresan biçimde cevap vermiş. Trolleme yotur umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Araç/motor eşleşmesi olarak bakmak lazım.

Yaris için güzel motor ama corollayı götürüyor işte. Tork 190'dan 200'e çıkarılınca yağ yakma sorunu başladı, 2009 sonrası olması lazım (eski makyajlı kasaya denk gelir)

Yeni kasadaki durumu bilmiyorum ama bir doktor abimiz en üst donanım alıp bir süre sonra sattı gitmiyor diye.

Toyotada dizel c sınıfı ve üstü alınacaksa bmw motorlu Avensis ve Verso 1.6 d4d alınmalı.

Bu arada konu sahibi önce soruyu sorup sonra enteresan biçimde cevap vermiş. Trolleme yotur umarım.

Yok hocam trolleme yok babam dizel bakıyor t-jet benzinli motor babamıda zorladı değiştirip dizel almak istiyor kendi talisman istiyorum dedi boş 110 dci olanından benimde aklıma 1.6 d4d premium avensis geldi.

• 2007 model otomatik 1.4D-4D kullanan akrabam çok memnun.
    Ancak ben bu aracı çok agresif buluyorum. Zapetmesi güç.
  • Belki de en sessiz dizel motorlardan biri ama hızlanma isteği hiç yok artık bir yenilenme bir değişiklik istiyor…
  • HarryBlade H kullanıcısına yanıt
    1.6 Hdi la 300 falan yapıyosun galıba sen traktore bındım hıssıyatı yok bu motorda kullan önce sonra yorum yaparsın
  • WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    4 tane dizel corollam oldu benim 3 tane de hdim.
    1.4 68 hp 206 2004 model , 2012 dizel corollanın içinden geçiyordu .
    Şanzımanı hele berbat .

Motorun ses çıkartmaması yalıtımla alakalı .
    Çok biliyormuş gibi konuşma . Hiç bir c segmenti sedanda 1.4 90 hp dizel yokken salak gibi toyota koydu . Alan herkeste bu durumdan memnuniyetsiz. Toyotanın 1.6 benzinlileri de yetersiz kalıyor artık millet turboya geçeli 40 sene oldu be.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 2010-2011 serisinde ağırlıklı olarak sorunlar vardı. Şimdi bir sorun yok düzeltiler. Motor tatsız b sınıfı için güzel c sınıfı için yetersiz bir motor. C sınıfında 1.6 130 lu bg güçler alınırken vergi avantaji da olmayan vasat motor. Yakıt tüketimi makul.
  • Araca daha önce binmeyen kişiler yorum yapmış,klasik otomobil genel.Siz bir yerde test edin beğenip beğenmemel size kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Şanzımanı hele berbat .

Çok biliyormuş gibi konuşma . Hiç bir c segmenti sedanda 1.4 90 hp dizel yokken salak gibi toyota koydu . Alan herkeste bu durumdan memnuniyetsiz. Toyotanın 1.6 benzinlileri de yetersiz kalıyor artık millet turboya geçeli 40 sene oldu be.

Yalıtımla filan alakalı değil d4d gerçekten piyasadaki en sessiz dizeldir. Performansı 2006 kasa corolla hb de gayet iyiydi ama kasa ağırlaştıkça demode oldu. 1.6 gitmiyor demişsiniz auris cvt 0-100ü 10sn, tabiki daha seri turbo rakipleri var fakat bu değerlerde tatminkar. Ben aile babasıyım d4d bana yeter dağa taşa vurdum sıkıntı çıkarmadı yağ yakma filanda yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Şanzımanı hele berbat .

Şu forumda bu kadar boş beleş bir mesaj daha görmedim. Bir de çok bilmiş konuşmayın falan demiş.
    1.4 HDI 206, 1.4 D-4D'nin içinden geçiyormuş öyle mi ? Arada ki 24 beygir ve 55 NM tork farkına rağmen ?
    Kafan güzelmiş kardeş. Güle güle kullan.

• Bu konuda Toyota bülten yayınlamıştı. Aynı hatayı yapmamışlardır herhalde.
  • D4-D nin suan ki tek kronik sorunu bir miktar yağ eksiltmesi. 10.000 de bir yağ değiştiği icin önemsenecek birsey değil.

Bende suan 330.000 de 2.0 D-4D Avensis kullaniyorum. Bu km ye kadar motor açılmadı bile.320.000 de turbo revizyonu, alternator değişimi vs yaptırdım o kadar.
  • Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    Şu an şirkette kullanılan 2015 dizel corolla var bundan önceki kasa corolla makyajlısını da almıştık onlar yağ yaktı ama şimdiki araçta sorun yok 38 bin kmde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.