Şimdi Ara

Toyota rav4 gibi sağlam aracın tutulmama sebebi nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
6.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tuscon vs varken millet bakmiyor
  • piyasası pahalı ve öyle bir araba tercih edecek olursam subaru forester alırım.
  • 4x2 ler manuel olduğu için hepten tutulmuyor, bizim gibi alacak olanların işine geliyor

Tasarım görecelidir ama bütün olarak bakıldığında bence de 2011 öncesi tüm versiyonlar daha uyumlu hatlara sahip.
  • Zaten dunya genelinde en cok satan araclardan biri.
    Turkiyede tutulmamasinin sebebi fiyat ve vergiler. 2.0 oldugu icin yuksek vergi diliminde kaliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Verecek cevabın yok tabi, hemen şikayet et sildir.
  • Bu ülkede iyi araç tutmaz hocam.
  • Konu manidar olmuş hakikatten. 2018'de tüm Amerikanın en çok satan aracı Rav4 idi, 1 yılda neredeyse yarım milyon satış.
    The Motley Fool
    These Are the 10 Best-Selling Cars of 2018 -- The Motley Fool
    https://www.fool.com/investing/2019/01/05/these-are-the-10-best-selling-cars-of-2018.aspx

Son nesilde de gaza gelip ciddi iyi bir makina yaptılar, malzeme kalitesi, teknolojisi dizaynı falan avrupadaki çerçöp C sınıfından bozma suvcuklarla alakası yok. Toyota'nın muhasebeciliği bırakıp otomobil yapma işine girince neler becerebileceğinin göstergesi. CX5'ten bile iyi bir alet bence.

Toyota rav4 gibi sağlam aracın tutulmama sebebi nedir?
    Toyota rav4 gibi sağlam aracın tutulmama sebebi nedir?

Türkiye'de satmıyor çünkü arabanın Türkiye ile alakası yok. Sen 1.5 dizel kaşkay alıp oturacaksın. veya Ateca, kamiq, kodiaq, karoq, troc, tiguan, arona vs al bir uyduruk isimli 1.0 tsi bir grup mamülü geç. 2.5 hybrid RAV4'ler falan neyine, noluyoruz.

Avrupada da Tiguan 26bin pound ise, Rav4 30binden başlıyor. Arada bu fiyattan fazla fark var da, dev bir yerel üretici ile rekabet etmen zor fiyat avantajı sunmadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingsman01

2008 den beri toplamda 750 bin kmdir raw4 kullanıyoruz. 2008 makyajsız, 2011 makyajlı ve 2013 yeni kasasını kullandık. 2008 ve 2013 model olanları halen kullanıyoruz. 2011 olanı bir takasta vermek zorunda kaldık. 2008 olan 500 bin kmyi devirdi, 2013 olan ise 200 bin kmyi geçti üstelik lpgli hem de şantiye aracı olarak kullanılıyor. fazlası ile memnunuz. muhtemelen 2019 da gelecek olan yeni kasasını da alacağız. sorularınız var ise yanıtlayabilirim
    Vay maşallah hocam. 2011 rav4 aldım. Mesajınızdan sonra kendimi daha güvende hissettim :)
  • Arkadaşlar bu araçlar günlük şehir içi kullanımda nasıllar ?
    ara sıra köy yayla için uygunmudur

%50 şehir içi
    %30 Şehirler arası
    %20 köy yayla taşra yolları.

bu kullanıma göre sizce bu araç uygunmu yoksa courier, dacia sandero falan daha mı mantıklı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

6000 küsür lira olan mtv si. Kapıda duran rav4 ün sırf mtv si 6000. Senede anca 100.000 km yol yapacaksın ki anca bir dizele göre kâr eder.
    6000TL mtv mi?! cus yahu! bakin UK deki 2013-2019 model arasindaki rav4 vergilerine,
    https://www.parkers.co.uk/toyota/rav4/estate-2013/car-tax/

ikinci el 88bin milde 2015 model 2.0D-4D Icon 5dr dizel manuel in fiyati £7,999 ve yillik vergisi ise sadece £125!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 18 Haziran 2020; 14:45:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

Arkadaşlar bu araçlar günlük şehir içi kullanımda nasıllar ?
    ara sıra köy yayla için uygunmudur

%50 şehir içi
    %30 Şehirler arası
    %20 köy yayla taşra yolları.

bu kullanıma göre sizce bu araç uygunmu yoksa courier, dacia sandero falan daha mı mantıklı ?
    Sorman hata hocam adı üzerinde Toyota

Ama arabanın canı cehenneme misali kullanacaksan yazık etme Dacia al gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Sorman hata hocam adı üzerinde Toyota

Ama arabanın canı cehenneme misali kullanacaksan yazık etme Dacia al gitsin

Alıntıları Göster
    asıl sorma nedenim şehir içi bu araçlar mantıksız mı olur çünkü çoğunluk şehir içiyim.
    şehir içi kullananlar otomobile göre kıyaslarsa memnun olurum.
    yoksa şimdi ki aracım auris 2010 1.4 d :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 19 Haziran 2020; 8:48:57 >

• Senkei kullanıcısına yanıt
    babamda 2015 4x2 2.0 dizel olanından var. önceki aracı da 2009 corolla dizeldi. Dolayısıyla uzun vadede ikisinin de artı ve eksilerini görme şansım oldu.

Öncelikle şehir içi için pek uygun olmadığını düşünüyorum. Bir kere çok büyük, arka koltuklar yatınca doblo gibi oluyor bir süre sonra park etmeye alışsanız da dar yerlerde zorluyor. süspansiyon görece sert ayarlanmış, bence corolla/auris şehir içi şartlarda daha konforlu. ama bozuk yollarda çukurlardan kaçma gereği duymuyorsunuz orası güzel. bizdeki manuel olduğu için şehir içinde koca cüsseyle bir de vitesle oynamak pek keyifli değil. benzinli-otomatik bu açıdan daha güzel olur.

yakıt açısından bakarsak, uzun yolda corolladan 1lt fazla yakıyor, şehir içinde makas biraz daha açılıyor. yine de 1600kg olduğunu düşünürsek tüketim çok başarılı. ayrıca 1.4ün naif çalışma sesi bunda yok, baya tok-homurtulu çalışıyor, ben seviyorum şahsen benzin-otomatik olanlarının lpgsiz çok müsrif olacağını düşünüyorum.

dizeller sadece manuel vitesle geldiği için az tercih ediliyor ve fiyatları benzinliye göre baya düşük(tü). biz alırken tam bir f/p idi yani. bir bütün olarak bakarsak bence çok başarılı bir araç, ben beğeniyorum. bir de ne kadar şehir içi olduğunuza göre iş biraz değişebilir, örneğin beşiktaşta günlük kullanmak sıkıntılıyken beylikdüzünde o kadar da değil.

çok mantıklı bulduğum bir özelliği var, onu da yazayım tam olsun. bizimki malum önden çekiş, normalde esp olduğu için ön tekerler patinaja düştüğünde gücü kesiyor. diyelimki kar-çamur gibi çok kaygan bir yerdesiniz, esp açıkken güç kesildiği için çıkamayabiliyor. esp yi kapatıyorsunuz, bu sefer elektronik diferansiyel kilidi otomatik olarak devreye alınıyor. 2 lastikte de güç olduğu için kazıya kazıya kurtulabiliyor. bir çok kullanıcı muhtemelen hiçbir zaman kullanmayacak ama benim gibi offroad sevenler için hoş bir teknik detay

şimdilik aklıma gelenler bunlar, merak ettiğiniz birşey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• Teşekkürler hocam düşünecek olursam daha ziyade benzin lpg düşünürüm. o da eski kasaları için.
  • amerika'da şöyle amerika'da böyle. yahu arkadaş bu ne amerikan hayranlığıdır. her ülkenin kendi gerçekleri vardır. burada insanlar yüksek, konforlu, şık otomobiller istiyor. rav4 bunlardan sadece yüksek kısmını sağlıyor. tiguan, qq,3008, xtrail, crv, tucson bu işi çok ta güzel yapıyor. xtrail ve crv'nin otomatik dizeli artık yok ve bu sebeple satışları bıçak gibi kesti. tiguan'ın eskiden beri yok ancak diğerlerine göre göreceli olarak daha az yaktığı ve vw kalitesine sahip olduğu için benzinli olmasına rağmen diğerleriyle rekabet edebiliyor. rav4 çok ta çirkin. eski modelleri güzeldi ve o zamanlar ciplerin hepsi büyük motorlu, benzinliydi, bu sebeple rav4 burada da satıyordu ama artık satamaz.

kafalarınızı buna yoracağınıza burakın toyota için ağlaşmayı, zaten çok zengin bir firma, kendinize güzel bir suv seçip geçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

6000TL mtv mi?! cus yahu! bakin UK deki 2013-2019 model arasindaki rav4 vergilerine,
    https://www.parkers.co.uk/toyota/rav4/estate-2013/car-tax/

ikinci el 88bin milde 2015 model 2.0D-4D Icon 5dr dizel manuel in fiyati £7,999 ve yillik vergisi ise sadece £125!

Alıntıları Göster
    Ya diyorum yanlış ülkede doğduk. Ya da doğduğumuz ülkeyi hep yanlış adamlar yönetti

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

amerika'da şöyle amerika'da böyle. yahu arkadaş bu ne amerikan hayranlığıdır. her ülkenin kendi gerçekleri vardır. burada insanlar yüksek, konforlu, şık otomobiller istiyor. rav4 bunlardan sadece yüksek kısmını sağlıyor. tiguan, qq,3008, xtrail, crv, tucson bu işi çok ta güzel yapıyor. xtrail ve crv'nin otomatik dizeli artık yok ve bu sebeple satışları bıçak gibi kesti. tiguan'ın eskiden beri yok ancak diğerlerine göre göreceli olarak daha az yaktığı ve vw kalitesine sahip olduğu için benzinli olmasına rağmen diğerleriyle rekabet edebiliyor. rav4 çok ta çirkin. eski modelleri güzeldi ve o zamanlar ciplerin hepsi büyük motorlu, benzinliydi, bu sebeple rav4 burada da satıyordu ama artık satamaz.

kafalarınızı buna yoracağınıza burakın toyota için ağlaşmayı, zaten çok zengin bir firma, kendinize güzel bir suv seçip geçin.
    vw kalitesi derken

• Kanada/Amerika'da yaşasaydım RAV4 kesinlikle alacağım araç olurdu. Son modeli çok güzel
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.