Şimdi Ara

>>> TOYOTA VERSO <<< (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
24
Favori
133.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baştanberi size anlattığım şey sizin anlattıklarınızı teyid ediyor. Eğer tıkırtı hissi ayarla kayboldu ise şöyle olabilir;

Rot ayarını yapmak için rot kollarındaki uzun somunları gevşetip tekerlekleri birbirine paralel hale getiriyorlar ve tekrar sıkıyorlar. Verso ön takımını henüz inceleyemediğim için net yazmamakla birlikte şunu söyleyebilirim;

Sonuçta bir yerde var olan hafif bir boşluk, ayar yapılırken farkında olmadan müdahale edilerek alınmış. Bende sizin gibi en ufak bir boşluğu hissederim.

Gözünüz aydın diyorum.
  • Arkadaslar,

İstanbul-Afyon arasi Verso 1.6 valvematic yakit bilgilerini paylasiyorum:

Aracta 2 kisi ve 35kg.bagaj ile;
    İstanbul-İzmit arasi 90km/h hizi gecmeden en cok 1-1.5cm gaza basarak kullanimda
    5.6Lt/100km sarfettim.

Daha sonra baktimki yol uzadikca uzuyor, Bilecik' e gelene kadar max. 120km/h hizla 6.2Lt/100km elde ettim.

Yine baktimki yol bitmiyor gaza daha da asilmaya karar verdim ve 140-160km/h hizlarda Afyon'a vardigimda yakit ortalamasi kademe kademe artarak 6.8Lt/100km degere kadar cikti.

Donuste ne olur bilmiyorum.

Ancak sunu soyleyebilirim;

Toyota'nin katalog degeri birebir dogru cikti.
    Eger 90km sabit hizi gecmez ve pedala asilmazsaniz gercekten 5.7 uzun yol degerini 100 km menzil boyunca tutturabiliyorsunuz.
    Bu degerler anlik degil yani.

Bu degerin katalog ile birebir tuttugunu gorunce, icimde Toyota'ya yalan soylemedigi ve kandirmadigi icin coskulu tesekkur duygusu yukseldi o an.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Arkadaslar,

İstanbul-Afyon arasi Verso 1.6 valvematic yakit bilgilerini paylasiyorum:

Aracta 2 kisi ve 35kg.bagaj ile;
    İstanbul-İzmit arasi 90km/h hizi gecmeden en cok 1-1.5cm gaza basarak kullanimda
    5.6Lt/100km sarfettim.

Daha sonra baktimki yol uzadikca uzuyor, Bilecik' e gelene kadar max. 120km/h hizla 6.2Lt/100km elde ettim.

Yine baktimki yol bitmiyor gaza daha da asilmaya karar verdim ve 140-160km/h hizlarda Afyon'a vardigimda yakit ortalamasi kademe kademe artarak 6.8Lt/100km degere kadar cikti.

Donuste ne olur bilmiyorum.

Ancak sunu soyleyebilirim;

Toyota'nin katalog degeri birebir dogru cikti.
    Eger 90km sabit hizi gecmez ve pedala asilmazsaniz gercekten 5.7 uzun yol degerini 100 km menzil boyunca tutturabiliyorsunuz.
    Bu degerler anlik degil yani.

Bu degerin katalog ile birebir tuttugunu gorunce, icimde Toyota'ya yalan soylemedigi ve kandirmadigi icin coskulu tesekkur duygusu yukseldi o an.

Kısa mesafede daha dikkatli bir kullanımla dahada aşağıda değerler gördüğümü söylesem siz mesela 40 km lik bir yolda 5.3 gibi...

• Kısa mesafeli ve düz yolda ben 4.6 larda da gidebildim. Önemli olan inişli yokuşlu uzun yolda fabrika verisinin tutturulabilmesi.

10.000 bakımını yaptırdım sağolsunlar 360 TL den 290 TL'ye indirim yaptılar. Verso debriyaj setlerinin bazılarında olan kronik uğultu sorunu sebebiyle debriyaj seti garantiden değişti.

Garanti uzatma yaptırsammı diye düşünüyorum. Aracın standart garantisi 3 yıl, eğer uzatırsam 5 yıl olacak. Eğer yaptırmayı düşünürsem araç 18 aylık olana kadar uzatılabiliyormuş ve şuan itibariyle 550.-TL ödemem gerekli.

Değermi diye düşünüyorum.
  • sayın dhakanuysal ben aksaray kayseri curuz kontrol sabit 100 km hızla gittim 7.6 tuturabildim siz nasıl 5.3 veya 5.6 tuturabiliyorsunuz bende cok dikatli ve nazik kulanırım aracı ama su ana kadar sehir ici ve dısı birlesik 3000 km yoptım 48lt 650 km 50 yine 650 km yapabildim 5 veya 6 kez ölcüm yaptım
  • ha benim arac daha 3000 km de ondan olabilirmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmedcan

sayın dhakanuysal ben aksaray kayseri curuz kontrol sabit 100 km hızla gittim 7.6 tuturabildim siz nasıl 5.3 veya 5.6 tuturabiliyorsunuz bende cok dikatli ve nazik kulanırım aracı ama su ana kadar sehir ici ve dısı birlesik 3000 km yoptım 48lt 650 km 50 yine 650 km yapabildim 5 veya 6 kez ölcüm yaptım

Kaymak asfaltlı otobanda...
    gaza dokunarak, yokuşlarda zorlamadan...
    klima açmadan...
    araçta 2 kişi ve 50kg bagaj ile...
    çok inişli yokuşlu olmayan yollarda...
    max. 90km/h gitmek kaydı ile...

5 koltuklu araçla bu sarfiyat (yani fabrika verisi) rahatlıkla yakalanabiliyor.
    C.c. normalden daha fazla yaktırabilir, çünki hızı korumak adına sürekli gaz veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 28 Mayıs 2012; 0:49:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmedcan

ha benim arac daha 3000 km de ondan olabilirmi acaba

3000km ile 10000 km arasında sarfiyatımda fark olmadı. Hatta sıfır araç iken 1000km'ye kadar dahi fark olmadı diyebilirim.
  • sayın verso kullanıcıları aranızda Automix Toyota Verso araca özel perde 2009-2011 ürününü kullanan deneyen yada nasıl olduğu hakkında bilgisi olan varmı almayı düşünüyorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper 77 -- 29 Mayıs 2012; 18:46:08 >
  • İstanbul'da bazı Toyota çıkmacılarını gezdim. Aracım Comfort Extra olduğundan maalesef bayiden alırken bagaj perdesi yoktu. Serviste 900 TL olan bu ürünü sadece bir çıkmacıda bulabildim ve fiyatı 250 TL ye bıraktı.

Yine aynı çıkmacı da orjinal Verso 6. ve 7. koltuklarını buldum. Aracım 5 kişilik ve ruhsatta da yazılı. Bu koltukları takarsam muayene ve trafik kontrollerinde sorun olurmu diye düşünüyorum, fiyatı 700 TL.

Siz ne dersiniz?
  • quote:

İstanbul'da bazı Toyota çıkmacılarını gezdim. Aracım Comfort Extra olduğundan maalesef bayiden alırken bagaj perdesi yoktu. Serviste 900 TL olan bu ürünü sadece bir çıkmacıda bulabildim ve fiyatı 250 TL ye bıraktı.

Yine aynı çıkmacı da orjinal Verso 6. ve 7. koltuklarını buldum. Aracım 5 kişilik ve ruhsatta da yazılı. Bu koltukları takarsam muayene ve trafik kontrollerinde sorun olurmu diye düşünüyorum, fiyatı 700 TL.

Siz ne dersiniz?

2004 model verso aracım da 7 koltuklu ve ruhsatta 5 koltuk yazıyor. Muayenede bir sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarper 77

sayın verso kullanıcıları aranızda Automix Toyota Verso araca özel perde 2009-2011 ürününü kullanan deneyen yada nasıl olduğu hakkında bilgisi olan varmı almayı düşünüyorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.

Automix Toyota Verso perdeyi bilmiyorum ama geçen ay şu siteden aracıma BOD perde aldım.

http://www.otoperde.com/urun/bod-verso-2004-2010-perde/q?urunid=93&modelid=173

Kargo dahil 110 lira ödedim. Aracıma birebir uydu. Çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: thorondor06

quote:

sayın verso kullanıcıları aranızda Automix Toyota Verso araca özel perde 2009-2011 ürününü kullanan deneyen yada nasıl olduğu hakkında bilgisi olan varmı almayı düşünüyorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.

Automix Toyota Verso perdeyi bilmiyorum ama geçen ay şu siteden aracıma BOD perde aldım.

2004-2010 yazıyor sitede benim aracım 2011 sanırım olmaz.

• quote:

quote:

İstanbul'da bazı Toyota çıkmacılarını gezdim. Aracım Comfort Extra olduğundan maalesef bayiden alırken bagaj perdesi yoktu. Serviste 900 TL olan bu ürünü sadece bir çıkmacıda bulabildim ve fiyatı 250 TL ye bıraktı.

Siz ne dersiniz?

2004 model verso aracım da 7 koltuklu ve ruhsatta 5 koltuk yazıyor. Muayenede bir sıkıntı yaşamadım.

Araç siz aldığınızda mı böyleydi yoksa sonradan sizde eklettinizmi 2 koltuğu eğer böyle ise maliyeti ne oldu ve nerede yaptırdınız ve güvenlimi sağlammı herşeyden önce.

• quote:

quote:

quote:

Sitede arama yaparsanız birçok modele uygun olarak sattıklarını görebilirsiniz. 2011 verso:

http://www.otoperde.com/model/verso-2011/q?model=172

• quote:

quote:

quote:

Siz ne dersiniz?

Araç siz aldığınızda mı böyleydi yoksa sonradan sizde eklettinizmi 2 koltuğu eğer böyle ise maliyeti ne oldu ve nerede yaptırdınız ve güvenlimi sağlammı herşeyden önce.

Aracı 9 ay önce aldım, aldığımda bu şekildeydi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sitede arama yaparsanız birçok modele uygun olarak sattıklarını görebilirsiniz. 2011 verso:

http://www.otoperde.com/model/verso-2011/q?model=172

Yazdıktan sonra fark ettim bende kusura bakmayın varmış 2011 içinde teşekkür ederim ilginize.

• Merhaba Hakan Bey,

Dün başka bir tot balansçıya baktırdım. Önceki, doğru ayarlama yapmış ama çıktısını hatalı değer ile vermiş. Aracın ön ve arka rot ayarları hepsi doğru.
    Daha önce bahsettiğim tıkırtı vs hissi tamamen kayboldu. Araç şimdi gerçekten süper oldu. Bir eksiğim var. Dünkü usta ön sol lastiğin telinin kopuk olduğunu ve balans vs tutmayacağını, değiştirmek gerektiğini söyledi. Michelen lastik. Geçenki şiddetli yağmurda yumruktan az daha büyükçe bir taşın üzerinden geçmiştim ön sol lastikle. Sanırım o zaman olmuş. O lastiği arkaya aldım.
    Önümüzdeki sonbahar aylarında kış lastiği almayı düşünüyordum. Acaba şimdiden kış lastiği alıp arkaya taktırsam mı? Önde orjinal normal lastik ve arkada kışlık lastik... yaz mevsimi için uygun olur mu sizce?

Servislerin bir rot ayarına bakmadan, şikayetimi normal kabul etmelerine, bunca zamandır şikayetimi gideremediklerine üzülüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalettinx

Merhaba Hakan Bey,

Dün başka bir tot balansçıya baktırdım. Önceki, doğru ayarlama yapmış ama çıktısını hatalı değer ile vermiş. Aracın ön ve arka rot ayarları hepsi doğru.
    Daha önce bahsettiğim tıkırtı vs hissi tamamen kayboldu. Araç şimdi gerçekten süper oldu. Bir eksiğim var. Dünkü usta ön sol lastiğin telinin kopuk olduğunu ve balans vs tutmayacağını, değiştirmek gerektiğini söyledi. Michelen lastik. Geçenki şiddetli yağmurda yumruktan az daha büyükçe bir taşın üzerinden geçmiştim ön sol lastikle. Sanırım o zaman olmuş. O lastiği arkaya aldım.
    Önümüzdeki sonbahar aylarında kış lastiği almayı düşünüyordum. Acaba şimdiden kış lastiği alıp arkaya taktırsam mı? Önde orjinal normal lastik ve arkada kışlık lastik... yaz mevsimi için uygun olur mu sizce?

Servislerin bir rot ayarına bakmadan, şikayetimi normal kabul etmelerine, bunca zamandır şikayetimi gideremediklerine üzülüyorum.

Merhaba,

Gözünüz aydın, sorunun çözüldüğüne sevindim.

Lastik konusunda şunu söyleyebilirim;

İstanbul'da yaşadığım için hiç kış lastiği kullanmadım ve gerekte duymadım. Adı üzerinde kışlastiği, sadece kışın kullanılabilecek yapıda üretilmiştir. Dişleri farklı, normal lastiğe göre daha sert. Bu lastiğin yol sesini ve yakıt sarfiyatını arttırması sözkonusu olabilir. Hiç kullanmadığım için bu sadece bir tahmin.
    Forumda kış lastiği üzerine araştırıp incelemekte fayda var.

• Diş kalınlığı fazla olacağından fazla ses yapar.Birde yazın sıcaklığında lastik ömrü kısalır.Kış lastiği aracın rot ayarını bozan bir lastik aslında.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.