Şimdi Ara

>>> TOYOTA VERSO <<< (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
24
Favori
133.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugure

Hakan bey merhabalar. tüm sayfaları okudum. anladığım kadarıyla siz de benim gibi verso hastası olmuşsunuz. benim araç 2005 elegant 1.8 mmt 92.000km. 2 çocukla bagaj ağzına kadar dolu yolculuklar çok yaptım. genişliği, konforu, sürüşü, herşeyiyle çok memnunum.fakat geçenlerde teyp arıza verdi. (6lı cd chancer li) bir iki yere sorduğumda sistem entegresi değişecek denildi ve 300tl civarı ücret istendi. ben de tanıdık bir elektonikçiye baktırdım o da anladığım kadarıyla teyp tamircilerine sormuş, onlarda aynı şeyi söylemişler. ayrıca tamir edilse bile arızayı yineleyebilir falan demişler. Önceki sayfalarda bu konuda detaylı bilgi vermişsiniz.

Bu konudaki düşüncelerim şöyle

- Aracın orjinalini bozmayı hiç sevmiyorum. o yüzden tam garanti verilemeyen bir tamir için 300 tl tamir ücreti vermek yerine yeni teyp almak fikri çok çekici gelmedi. bunların fiyatları da düzgün bişey olsun derseniz 1500 lirayı buluyor, ayrıca forumlarda bu cihazların tam uymadığı, cızırtı yaptığı gibi bir sürü sıkıntı mevcut.

- çıkma bir teyp almak da cazip gelmedi çünkü onun da ne olduğunu bilme şansım yok.

- bu tamiri sizin dediğiniz gibi uygun fiyata yaptırabileceğim bir yer varmı acaba ?

görüşlerinizi bildiriseniz sevinirim.

Ben görüşlerimde mümkün olduğunca objektif olmaya çalışırım. Ancak Verso ile ilgili kanâatlerimden bu aracın hastası olduğum gibi bir sonuç çıkıyorsa, diğer memnun olduğum araçlarıma haksızlık olur diye düşünüyorum. Verso'da öne çıkan memnuniyet sebeplerim;
    1- benzinli bir araç olmasına rağmen az yakıyor olması,
    2- motorun sessizliği,
    3- normal hacme sahip olmasına rağmen çok ferah olması ve 7 kişi binilebilmesi.
    4- Toyota sorunsuzluğu,
    5- Servisin araca sahip çıkıyor olması.

Teyp konusunda:
    İstanbul'da iseniz; Kadırga'da muhtelif televizyon ve teyp tamircileri vardır. Birçok esnaf yapamadıklarını buraya götürür. Bir deneyin derim. Ayrıca hiçbir teybin arızalı elektronik malzemesinin değişim maliyeti 5 - 10 TL'yi geçmez, gerisi esnafın aldığı farktır. Teybin entegresinin üzerindeki yazıyı okuyun. Karaköy'de Selanik Pasajı, Karaköy Pasajı, Abet Han, Balıklı Han gibi yerlere sorun bulursanız birtek değişimi kalır. Bunuda entegre sökebilecek aleti olan bir tamirciye uygun fiyata değiştirtebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 31 Aralık 2012; 20:41:09 >

• maalesef ankaradayım ama bu dediğiniz yöntemi burada yapanlar da vardır mutlaka. onlardan bir araştıracağım. teşekkürler
  • hakan bey cevap icin tesekkurler istanbul medeniyet sehri ama medenilerden cok bedevi zihniyetli adamlar mevcut.uyanikligi cakalligi ben de yaparim marifet degil ama oyle sananlar baskasinin sirtina cikiyor. diger konuya ottak olmak isterim acaba 2011 1.6 premium aracima orjinal navigasyonu ne kadara mal ederim yurt disi dahil.taktiran tecrubeli arkadaslar var mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

quote:

Orijinalden alıntı: ugure

Hakan bey merhabalar. tüm sayfaları okudum. anladığım kadarıyla siz de benim gibi verso hastası olmuşsunuz. benim araç 2005 elegant 1.8 mmt 92.000km. 2 çocukla bagaj ağzına kadar dolu yolculuklar çok yaptım. genişliği, konforu, sürüşü, herşeyiyle çok memnunum.fakat geçenlerde teyp arıza verdi. (6lı cd chancer li) bir iki yere sorduğumda sistem entegresi değişecek denildi ve 300tl civarı ücret istendi. ben de tanıdık bir elektonikçiye baktırdım o da anladığım kadarıyla teyp tamircilerine sormuş, onlarda aynı şeyi söylemişler. ayrıca tamir edilse bile arızayı yineleyebilir falan demişler. Önceki sayfalarda bu konuda detaylı bilgi vermişsiniz.

Bu konudaki düşüncelerim şöyle

- Aracın orjinalini bozmayı hiç sevmiyorum. o yüzden tam garanti verilemeyen bir tamir için 300 tl tamir ücreti vermek yerine yeni teyp almak fikri çok çekici gelmedi. bunların fiyatları da düzgün bişey olsun derseniz 1500 lirayı buluyor, ayrıca forumlarda bu cihazların tam uymadığı, cızırtı yaptığı gibi bir sürü sıkıntı mevcut.

- çıkma bir teyp almak da cazip gelmedi çünkü onun da ne olduğunu bilme şansım yok.

- bu tamiri sizin dediğiniz gibi uygun fiyata yaptırabileceğim bir yer varmı acaba ?

görüşlerinizi bildiriseniz sevinirim.

Ben görüşlerimde mümkün olduğunca objektif olmaya çalışırım. Ancak Verso ile ilgili kanâatlerimden bu aracın hastası olduğum gibi bir sonuç çıkıyorsa, diğer memnun olduğum araçlarıma haksızlık olur diye düşünüyorum. Verso'da öne çıkan memnuniyet sebeplerim;
    1- benzinli bir araç olmasına rağmen az yakıyor olması,
    2- motorun sessizliği,
    3- normal hacme sahip olmasına rağmen çok ferah olması ve 7 kişi binilebilmesi.
    4- Toyota sorunsuzluğu,
    5- Servisin araca sahip çıkıyor olması.

Teyp konusunda:
    İstanbul'da iseniz; Kadırga'da muhtelif televizyon ve teyp tamircileri vardır. Birçok esnaf yapamadıklarını buraya götürür. Bir deneyin derim. Ayrıca hiçbir teybin arızalı elektronik malzemesinin değişim maliyeti 5 - 10 TL'yi geçmez, gerisi esnafın aldığı farktır. Teybin entegresinin üzerindeki yazıyı okuyun. Karaköy'de Selanik Pasajı, Karaköy Pasajı, Abet Han, Balıklı Han gibi yerlere sorun bulursanız birtek değişimi kalır. Bunuda entegre sökebilecek aleti olan bir tamirciye uygun fiyata değiştirtebilirsiniz.

Size % 100 katılıyorum her konuda ancak geçenlerde VSC system check arızası verdi gösterge panelinde işareti yandı kapatayım dedim yinede sesli ve görsel ikaz verdi ve arabaya ertesi gün götürürüm dedim servise servis zaten olay olunca arayınca sorun olmaz gelene kadar diyince. Sonra ertesi gün sabah sorunun ortadan kalktığını fark ettim şimdi bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Gitmedim servise de en yakın servis bana 135 km mesafede bu beni biraz üzdü toyota sorunsuzluğu konusunda siz hiç yaşadınızmı yada duydunuzmu böyle bir şeyi

• Ben herhangi bir sorun yaşamadım. Şurası çok önemli; 2009 dan itibaren üretilen orta sınıf araçlarda ECU (beyin) kullanımı yaygınlaştı. Ancak biz ECU'lu araçlarımızın akü kutupbaşını dahi çıkartmamamız gerektiğini, çıkarttığımızda beyin değerlerinin silineceğini, servise gidip yükleme yapmamız gerektiğini bilmeyebiliriz. Ancak yeni araçlar elektriksel donanım yönünden maalesef eskisi gibi basit değiller. Bu sebeple, motor yıkatmak, sudan geçmek, teyp taktırmak, yada ilave donanım taktırtmak (park sensörü v.s olabilir) gibi dışarıdan müdahalelerde mutlaka elektriksel bir sorun yaşama ihtimali olacaktır. Beyin olan araçlarda kablo demetleri üzerindeki nem, elektriksel parazitler, kablo bağlantılarının herhangi birinde arklaşma yapma gibi hususlar önemli bir sorun teşkil edebilir.

Yaşadığınız sorunun kaynağı bunlardan biri olabileceği gibi, fabrikasyon soketlerdeki bir geçici temassızlıkta olabilir. Genellikle hepimiz araçlarımızın full donanımlı olmasını arzu ederiz. Ancak şu unutulmamalıdır ki;

'Ne kadar elektronik, o kadar sorun.'

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet28

hakan bey cevap icin tesekkurler istanbul medeniyet sehri ama medenilerden cok bedevi zihniyetli adamlar mevcut.uyanikligi cakalligi ben de yaparim marifet degil ama oyle sananlar baskasinin sirtina cikiyor. diger konuya ottak olmak isterim acaba 2011 1.6 premium aracima orjinal navigasyonu ne kadara mal ederim yurt disi dahil.taktiran tecrubeli arkadaslar var mi

Çin'de 350 usd'ye satılanlar olduğu gibi Sahibinden'de de satılanlar var. Aratırsanız rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak ben orjinalinden alacağınız kaliteyi diğerinde bulamayacağınızı düşünüyorum. Sebebi; VW aracıma Zenec (orjinal doğuş tavsiyesidir) multimedya cihazı taktırdım. Yaklaşık 4000 TL lik bir cihaz olmasına rağmen maalesef memnun değilim. Verso'nun orjinal bluetooot'u daha sorunsuz, daha hızlı devreye giriyor, daha fonksiyonel.

• hakan bey aracım premium yoüzden zaten bluetooth özell,ği var uygun fiyatlı orjinal ürünün çıkmasını buabilir miyim diye düşündüm.yani premium navi olan aracın navigasyonlarından...servislerde sıfırı elbette pahalıdır.bendeki keyfe keder bir durum...
    madem paylaşım içindeyiz problemsiz kazasız siyah renkte 1.6 premium lpg+benzinli 2011 model 37.000 km.de aracımın şuanki piyasa değeri gördüğüm kadarı ile.45.000-49.000 tl aralığında geziniyor.ben aracımı en az 3 yıl daha kullanmayı düşünüyorum.şu anki konjonktüre göre aracım sizce 2015 yılı sonuna doğru 40.000 tl.nin altına iner mi.tabi Allah başka kaza bela vermez ise inşallah... malum toyota tercih sebebimizden biri de değerini fazla kaybetmemesi...
  • quote:

hakan bey aracım premium yoüzden zaten bluetooth özell,ği var uygun fiyatlı orjinal ürünün çıkmasını buabilir miyim diye düşündüm.yani premium navi olan aracın navigasyonlarından...servislerde sıfırı elbette pahalıdır.bendeki keyfe keder bir durum...
    madem paylaşım içindeyiz problemsiz kazasız siyah renkte 1.6 premium lpg+benzinli 2011 model 37.000 km.de aracımın şuanki piyasa değeri gördüğüm kadarı ile.45.000-49.000 tl aralığında geziniyor.ben aracımı en az 3 yıl daha kullanmayı düşünüyorum.şu anki konjonktüre göre aracım sizce 2015 yılı sonuna doğru 40.000 tl.nin altına iner mi.tabi Allah başka kaza bela vermez ise inşallah... malum toyota tercih sebebimizden biri de değerini fazla kaybetmemesi...

Toyota'nın değerini en az kaybeden aracı Corolla'dır. Bunun sebebi; TR'de 20 yıllık bir maziye sahip olması dolayısıyla halk kitlelerine kendini altın gibi kabul ettirebilmesidir.
    Verso MPV olduğundan, her nekadar Toyota olsa da diğer MPV araçlar gibi piyasada az talep gören bir sınıftadır. Diğer dizel akranlarının hepsinin leşi çıkacağından, Verso'nun 2015 yılında size benzinli olması dolayısıyla diri kalması ve sorun yaşatmaması gibi bir avantajı olabilir.

Fiyat konusuna gelince; Eğer sıfır fiyatları 70-80 ler civarına çıkarsa, sizin aracınız rahatlıkla 45-50 arası edecektir. Ancak şunu baştan kabul etmeli ki; Artık TR'de Avrupa gibi oldu. Arabayı aldığınız gün %15 zarardasınız.

• buna sevindim hakan bey.verso hastasiyim ve toyota markasinin deger kaybetmemesi bizi mutlu ediyor.insallah degerinde satariz sifirina goz koyariz ve belki takas indirimin de bile makul fiyatlar aliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 versom var direksiyonu sola yarım tur cevirdiğimde ses geliyor servis çalışma boşlugu diyor .fikri olan var mı
  • benim direksiyon da hiç düz durmuyor hafif sağa dönük kalıyor hep servis önemli bir şey değil diyerek beni postaladı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdtuna

2011 versom var direksiyonu sola yarım tur cevirdiğimde ses geliyor servis çalışma boşlugu diyor .fikri olan var mı

Direksiyonda ötme, direksiyon kutusundaki yağın basıncını sağlayan hidrolik pompasinin zorlanmasi ile olur. Tüm araçlarda direksiyon tam sol yada sağ yapilip dibe dayandiğinda bir ses duyulur. Bu normaldir, ara pozisyonda ses yapması anormaldir ve bir problemin habercisidir. Çalışma boşluğu ses yapmaz, direksiyonda hassasiyeti kaybettirir. Dibe dayadığınızdaki gibi bir ses ise bence mutlaka iyi bir servise baktırın.
  • quote:

benim direksiyon da hiç düz durmuyor hafif sağa dönük kalıyor hep servis önemli bir şey değil diyerek beni postaladı...

Bende aldiğimda sola kaçıktı, 1000km kontrolünde düzelttirdim.
    Toyota'nin genel yaklaşımı bu tür basit sorunları aninda çözmek eğilimindedir.

Bence sorun sizin gittiğiniz servisin duyarsızlığından kaynaklı.
  • bu hafta içi servise gideceğim çünkü arabamda rolantide ses duyulmazdı çalıştığını anlamazdım ama şimdi titremeli bir ses geliyor lpg den kaynaklı değil çünkü benzinde de aynısını yapıyor igttiğimde kesin lpg li olduğundan diyecekler pat diye...
    bagaj kapağını taç açtıktan sonra kapatırken kırt diye bir ses geliyor tok bir ses..
    kapıdan mı yada torpido kapağından mı bilmem araç giderken ordan da tıkırdama geliyor
    tavan spoilerinden de belli hıza çıkınca rüzgar sesi geliyor

bu sorunlar için gittiğimde garanti kapsamında olduğu için yüzüme bakmadan geçiştirirler mi acaba yoksa zaten bu hizmetten dolayı belli bir ücret aldıkları için özenle iş görürler mi?
  • Arkadaşlar, benim 1.6 valvematic Verso soğuk havalara rağmen 7.4 lt yakıyor.

Sizdeki durum nedir?

Soğuklarda başka problem yaşıyormusunuz?
  • quote:

Arkadaşlar, benim 1.6 valvematic Verso soğuk havalara rağmen 7.4 lt yakıyor.

Sizdeki durum nedir?

hakan hocam bu veri iyimi kotümü 7.4 normalmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmedcan

quote:

Arkadaşlar, benim 1.6 valvematic Verso soğuk havalara rağmen 7.4 lt yakıyor.

Sizdeki durum nedir?

hakan hocam bu veri iyimi kotümü 7.4 normalmi?

Bu deger normalde bu araclarin yazin yakalayabilecegi degerdir.
    Kisin normali 8 civaridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Benim Verso'nun yakıt ortalaması her zaman 8,5 üzerinde. Kimi zaman 8,6, kimi zaman 8,9 vs oluyor.
    Kar lastiği ve soğuk havanın olumsuz etkisi, benim biraz dikkatsiz kullanımım ve trafik vs ortalamyı yükseltiyor sanırım.
    Maslak, TEM hergün gidiş geliş, Boğazda yokuşlu yolların bolluğu vs... Bu ortalama normal sanıyorum.
  • merhaba arkadaşlar, bende 2006 model 1,6 civic vtec es var aracım 90 bin km,de satıp yerine 2010-2011 verso premium almayı düşünüyorum tabii lpg li düşünüyorum, yoksa ben taktıracağım.sahibindene baktım 34 bin tl ye de var 50.bin tl ye de var,aracımda sorun yok, sadece geniş bir aile aracı bakıyorum, civic gibi seri olmadığını da tahmin ediyorum. fakat kullanan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.Çevremdeki kimse önermiyor, hantal olduğundan bahsediyor,civic i ararsın diyorlar.cevap verirseniz sevinirim.
  • hocam ben daha önce iki aracıda kullanan biri olarak diyorum ki iki aracı kıyaslamak yanlış olur çünkü sınıfları farklı.her iki aracında artıları ve eksileri var.yakıt olarak verso cıvıc e yaklaşamaz ama konfor ve kullanışlılık olarak verso daha iyidir.ama versodan memnun kalırsınız nede olsa o bir toyota ve size fazla sorun cıkarmaz
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.