Şimdi Ara

Toyota Yaris 2014 - 1.33 Cool Skypack Multidrive S (Benzinli - Otomatik) + Konfor Paket

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
14.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Allah'ın izniyle araba almayı düşünüyorum fakat günlerdir kafamı kurcalayan bir sorunum vardı acaba WV POLO mu yoksa Toyota Yaris mi diye düşünüyordum sonunda 2 markanın da aracını gidip kontrol ettim ve kararım Yaris almam yönünde oldu.Otomobil konusunda pek bir bilgim yok eminim burada tecrübeli ve kazancını şöförlük ile sağlayan insanlarda vardır sizlerden istediğim bana başlıkta da belirttiğim model Yaris hakkında bilgi vermeniz.

Size şöyle açıklama yapıyım mesela,

1.TOYOTA marka olarak nasıl bir markadır ?
    2.Yaris nasıl bir araçtır ?
    3.Aracın iyi ve kötü yanları nelerdir ? (Yakıt,kalkış,güç,vs)

Düşündüğüm renk ve iç kısmı resimde belirttiğim gibi bana yardımcı olursanız çok sevinirim tüm yorumlara şimdiden saygı duyuyorum ve teşekkür ediyorum.
     Toyota Yaris 2014 - 1.33 Cool Skypack Multidrive S (Benzinli - Otomatik) + Konfor Paket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeryucel -- 24 Eylül 2014; 18:06:23 >

• Ağustos ayında makyajsız halini (otomatik fun special) 45000tl'ye almıştım.Tip olarak bana göre polo biraz daha güzel ama tercihimi yinede Yaris'ten yana kullandım.Tabi birazda dsg şanzımandan çekindim.Aracı bir aydır kullandığım için araçla ilgili çok fazla tecrübem yok ama bu süre içinde özellikle cvt şanzımanın performansından mennun kaldım.Ben ellerinde sadece beyaz olduğu için tercih seçeneğim yoktu,siyah çok havalı duruyor,tabi siyah rengini aldın mı ilerde bazı sıkıntılarına da katlanmak zorunda kalacaksın.Bence asıl mesele bu sınıftaki bir araca 55000tl verilir mi?45000tl'nin bile çok olduğunu düşünüyorum,2.el fiyatları şişince gaza gelip sıfır aldık.Sen fiyat olarak Auris'e yaklaşmışsın.59000tl'ye Auris 1.6 touch otomatik alabilirsin.Sıkı bir pazarlıkla fiyat 57000tl'ye yaklaşır.Kısacası Yaris güzel bir araba ama o paralara ister Toyota'dan ister diğer firmalardan bir üst sınıftan güzel arabalar alabilirsin.

• Biz de aynı ikilemde kalıp 2 hava yastıklı poloyu bi kenara bırakıp 7 hava yastığının standart olduğu cam tavanlı bi cool yaris aldık. Çok memnunuz. Poloyla işim olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence o sınıfta fiesta 1.0 ecoboost + powershift daha iyi. Ona da bakın.
  • Uzak durum hocam bu paralara bu aractan. Bende 2013 fun multidrive var. Ben memnun degilim aractan ama memnun olanda var. Bu benim kendi gorusum. Dedigin para cok bu arabaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.33 fun'dan memnunum. memnun olmayanların nedenini merak ettim.
  • arkadaşlar 2014 yaris 1.3 otomatik benzinli almayı dusunuyorum.arabanın çekişi özellikle yokuşta nasıldır? kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
  • Yokuşlarda durduğunuz zaman yeniden hareket etmek istediğinizde geri kaçırıyor, bir de hızını pek belli etmiyor (en çok takıldığım nokta), yokuşta çekiş gücü orta ne çok iyi ne de çok kötü. Özellikle yokuş için alınabilecek bir araba değil ama tam bir şehir içi arabası.

• Bilhassa şehir içinde Kullanılacak araç için Yokuş Kalkış desteğinin olması gerekirdi. Arka frenlerde disk olsaymış daha iyi olurdu.

• doğrusu eşim için 1,5 yıllık sevgili cliomu değiştirmek adına seçenekler arasında sizinle aynı ikilemde kaldım. okuldan bir arkadaşımda polo bluemotion vardı ve hyundai i20 honda jazz düşünüyordum. arabalar hakkında çok fikri olan bir adam değilim, işin açığı otomatik ve tasarruflu bir araç benim her türlü işimi görürdü. Yaris i ise küçük kasasından dolayı düşünmüyordum. ta ki toyota bayiine girene deneme sürüşü yapana ve olanaklarını duyana kadar. jazz 2015'ten önce çıkmayacakmış dendi. biz deneme sürüşünde cool multidrive kullandık. fun ile arasında donanım açısından kol dayama, arka kamera ve bluetooth bağlantısı farkı var, yoksa her şeyi aynıydı. işin açığı çok da fazla düşünmeden fun modeline tav olduk. bunda cool ile arasındaki 4000 tl lik fark da etkliydi. yukarıdaki donanımların fiyatı bu.

memnun muyum? 35 gün oldu ve 1,33 motor gerçekten yakıyor benzini. sanırım 0 km olması da bunda etkili.dedim ya çok anlamam. bir de benim clio 1.2 16 valf benzin konsunda gayet cimriydi. şua ana kadar , 990 km oldu ve tam 400 tl lik yakıt aldım 1 ayda. haydi bilemedin bir 50 km daha götürsün.

aracın üzerinde çok fazla düşünmeden baktığım bir diğer durum ise yokuşta geri kaçırma olayı. bu bana aracı pazarlama esnasında söylenmedi. işin açığı acemilikle de "nasıl olsa kaçırmaz, tam otomatik sonuçta" diye düşünerek aklıma bile gelmedi. bu sebeple satıcıya yanlış beyan verdiler diyerek de üzerlerine gitmedim. benim hatam yani. ha, eğer geri kaçırma olayı olduğunu bilseydim sanırım almazdım. benim için sorun olmazdı ama eşim için sorun olurdu. fakat eşim araç kullanmayı hiç bilmemesine rağmen gayet rahat kullanıyor.o da şimdi sorun olmadığını aracı yokuşta kaldırırken hiç bir zorluk yaşamadığını söylüyor.

benim için şimdilik iki handikap bu, ama bu araçların trigeri yok, bakım masrafları biraz daha düşüyor, bir de toyota, tamam binecez ama yeri gelince elimizden de rahatlıkla çıkarabilelim. bu anlamda ikinci elinde de sorun yok (benim için önemli abi). üstelik standart güvenliği çok iyi.
    vites geçişleri ben otomatik vites deneyimi fazla olan bir adam değilim fakat ben bunda da bir sorun görmedim.
    polo vw sonuçta ama işin açığı bu araba bana tam olarak her şeyi ile 50000 tl ye patladı. ve polo 60000'e kadar da çıkıyordu. üstelik çok iyi şartlarda clio yu da değerinden takasa verdim. uygun bir ödeme planı ile de iyi bir indirim aldım. kırımızısı çok güzel ama inci beyazı tercih ettik, beyaz da gerçekten ok yakışıyor. opak renk metalik renk fiyat farkı da yok üstelik.
    velhasılı son 35 günde beni %100 olmasa da gayet memnun etti.

• biz de çok memnunuz. en sevdiğim yanları skypack cam tavan, çok yumuşak naif süspansiyonları ve kullanım kolaylığı.

• Jant sensörüne dikkat edin. Dikkatsiz lastikçi bugün 239 tl ' ye mal oldu. Kış lastiği icin 4 adet Bridgestone lastik aldım tanesi 140 tl den toyota bayiinde 180 civariydi. Konaklama da bedava ikisinde de ancak. Jantta sensör olduğunu söylediğim halde kırmış eleman. Lastik başına 40 tl kar ettiğimi düşünürken simdi zarara girdim. Tabi can sıkıntısına paha biçilemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: bachus

Jant sensörüne dikkat edin. Dikkatsiz lastikçi bugün 239 tl ' ye mal oldu. Kış lastiği icin 4 adet Bridgestone lastik aldım tanesi 140 tl den toyota bayiinde 180 civariydi. Konaklama da bedava ikisinde de ancak. Jantta sensör olduğunu söylediğim halde kırmış eleman. Lastik başına 40 tl kar ettiğimi düşünürken simdi zarara girdim. Tabi can sıkıntısına paha biçilemez.

geçmiş olsun. ben de geçenlerde inşk lastik, patlak şüohesi ile lastikçiye gitmiştim, acaba bendeki semaöre de bir şey olmuş mudur siye aklıma takıldı şimdi.

siz nasıl anladınız? kırıldığını, kendi mi söyledi eleman.

tekrar geçmiş olsun, çok büyük bi sorun değil ama can sıkıyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

quote:

Orijinalden alıntı: bachus

Jant sensörüne dikkat edin. Dikkatsiz lastikçi bugün 239 tl ' ye mal oldu. Kış lastiği icin 4 adet Bridgestone lastik aldım tanesi 140 tl den toyota bayiinde 180 civariydi. Konaklama da bedava ikisinde de ancak. Jantta sensör olduğunu söylediğim halde kırmış eleman. Lastik başına 40 tl kar ettiğimi düşünürken simdi zarara girdim. Tabi can sıkıntısına paha biçilemez.

geçmiş olsun. ben de geçenlerde inşk lastik, patlak şüohesi ile lastikçiye gitmiştim, acaba bendeki semaöre de bir şey olmuş mudur siye aklıma takıldı şimdi.

siz nasıl anladınız? kırıldığını, kendi mi söyledi eleman.

tekrar geçmiş olsun, çok büyük bi sorun değil ama can sıkıyor işte.

Toyota servisine gittim 1000 km bakımı için orada söylediler. Uyarı lambasinin sonmedigini ifade etmiştim meğer cevap buymus. Bir de ilgili lastikçi den zararinizi alabilitsiniz dediler ama daha vaktim olup da ugrayamadim. Umarım sizin başınıza da aynı şey gelmez.

• Jantta sensor ne işe yarıyor acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LithuM

Jantta sensor ne işe yarıyor acaba ?

Ahahaha. Çok iyi. Bize masraf cikartmasinin haricinde lastik basıncını gösteriyor heralde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.