Şimdi Ara

Toz Torbasız süpürgeler hakkında !!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
16.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ali282

vaybe hararetli olmuş tartışma...

vesselam bende bir tane alacam..ve torbalıdan yana kullanacam seçimimi.sulu ve torbasız sağlıksız kanımca...

ve bütçesi az olan biri için en iyi seçim mielenin en ucuz modelini almaktır. saygılar..

ben nilfisk extreme x300 kullanıyorum. daha 1 ay oldu gerçi ama iiy ki bunu almışım. evde halı bırakmadı .9
  • liste fiyatı 700 tl olan ama 450 liraya kampanyalı olanhttp://www.evaletlerim.com/Z-8810-UltraOne-Elektrikli-Supurge-EYLUL-AYI-BOYUNCA,PR-539.html modelini tavsiye ediyorum.
  • clenmax dplus 1900 tl dediler...

evde philips performer var zaten...

1 dplus pahallımı daha ucuza olurmu..
    2. torbalı performerla kıyaslayınca ne artısı olcak..
    3. dövücüsü olan daha uygun fiyatlı kaliteli sulu sistem varmı önerebileceğiniz
    saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Kimsenin ürününü kınamak, kötülemek gibi bir amacım yok ama, bu jet motoru dedikleri motor tek fanlı by pass sistemli motor. Sanırım İtalyan Ametek marka kullanıyorlarmış. Bir de bu separatörün emiş gücünü düşürdüğü kanısındayım. Çünkü fanın önüne yerleştirilmiş sık delikli plastik parçadan hava akışı nasıl kuvvetli olacak ki?

Zaten emiş gücü çok az bu süpürgelerin. Aslında en büyük artıları elektrikle çalışan turbo fırçaya sahip olmaları. Fırça emiş gücünden ve sürtünmeden etkilenmeksizin halıyı dövüp tozu kaldırdığından emiş gücüne fazla bir iş kalmıyor. Bir de seperatör tozu ayrıştrmada iyi çalışıyor, yine de mükemmel ve kusursuz değil elbette. Arnica'nın sulu sistem süpürgesinden çok da farkı yok diyebilirim.

Bu iki özellik için gidip bir elektrikli süpürgeye 2500TL gibi astronomik bir ücret ödenmez bence.

Fakir de G-ROBOTER diye benzer bir ürün çıkarmış. Fiyatı 1600TL idi hepsiburada.com'da. Bu süpürgelerin en fazla değeri 600TL civardır bence, daha fazla verilmez.

arkadaşım dogru ve mantıklı sorular sormuşsunuz ve taşkafadan mantıklı bir açıklama gelmemiş açıkcası..

şu soruyu tekrar soracam...

toz torbalı philip9170 in hepa filtresi ile
    clenmax hepa filtresini mukayese edince

eger toz torbalının hepa filtresi daha geç kirleniyor ise,,,,,,
    sonuç olarak şunu demek daha mantıklı olmazmı torbalı bile olsa filtreye az toz geliyorsa, dışarıda az toz çıkıyodur demek hayta olmaz sanırım..
    yada hepa filtreye fazla toz geliyorsa , daha fazla tozda havaya geçiyordur demek. gene dogru olacaktır..

o halde sulu sistemin tek artısı turbo dövücüleri ... bu düvücüler sayesinde::
    halı yıkamadan gelen tertemiz bir halıyı dahi süpürseniz: turbo dövücüler: halının tüzeyinden koparacagı parçaları suya bırakarak, size o sıfır tertemiz halının kirliymiş gibi göstermesi aslında yanıltıcı değilmi, yani fırcalar sürüldüğü yüzeyden parçalar almak tadır kanımca...
    suda görülende aslında süpürdüğünüz yüzeydeki dokunun parçacıklarıdır çoguu.. buda sizi tertemiz bir halıda dahi kirli bir su oluşmasına neden olacaktır..

• quote:

Bunlar Avrupa'da pazar payı en büyük ve en tecrübeli firmalar. Elektrikli süpürgede öncü firma sulu sistemi başarılı bulmuyorsa dönüp sorgulamak lazım. Yani bu fahiş fiyatlarla satılan temizlik robotu olarak adlandırılmış elektrikli süpürgeler çok daha az satılıyor.

Toz torbalı süpürgeler de, sulu sistem süpürgeler de hepa filtreye ihtiyaç duyuyor mu? Duyuyor. Olay bu kadar basit.

Her toz torbalı süpürge aynı değil. Hepa filtresini Cleanmax'a kıyasla çok daha geç kirleten süpürgeler var. Demek ki filtrelemede Aura'dan daha başarılılar!

Suya çarptırma ve separatör o kadar gelişmiş olsa hepa filtreye ihtiyaç da duymazlardı.

Ha bu arada kendi süpürgem adına konuşayım. Benim süpürgemde torba gözenekleri tıkanmadan torba zaten doluyor ve atıp değiştiriyorum. Dolayısıyla emiş gücü kaybını farkedilecek ölçüde yaşamıyorum. Bunlar sulu sistem süpürgelerin boş reklam cümleleri.

asıl soru şu : mite lar: hepa filtreden gecebilecek kadar küçükmü?????
    yoksa tozlar ile aynı boyutlardamı????

hepa 13 yada hepa 14 filtrenin hangi boyutlardaki partikülleri geçirdiğini bilen var mı????
    mite ların boyutlarını bilen var mı??

diğer bir konuda yeni yıkanmış bir halıyı , turbofırçalı clenmax ile tekrar yıkarsanız.. bir ton kir çıkıyor göreceksiniz..
    aslında çıkanlar kir değil kanımca:: turbo fırçanın, halının yüzeyinden kopardığıgı yün pamuk elyaf liflerine ait toz ve parçacıklar olduğu kanaatindeyim...

• biraz daha araştırdım:::::

hastanelerde yogum bakımlarda ve amelyathanelerde neden hepa filtreler kullanılıyor????

eger sulu sistem daha randumanlı olsa idi, dışardan aldığı havayı sulu sistemle temizlerlerdi.. ayrı bir ünitesi olurdu, belli bir su miktarı olurdu, içerisinde bir şamandıra ve atık su gider kısmı koyardınız sürekli su tazelenirdi otamatik olarak,, hem daha ucuz olurdu ,

oysaki amelyathane havalandırmaları hem çok pahalllıdır. hemde esas olan hepa filtre esaslı sistemlerdir.. hemde bakımları pahallıdır.

yeni ögrendiklerim: hepa filtreler 0.3 mikrom boyutundan büyük partikülleri tutarlar...
    akarlar 5-55 mikrondur.

sulu sistemde %99.9 oranınta toz seperasyonu yapamayacagı açıktır.. ancak sulu sistemlerede hepa filtre ilavesi mevcuttur...

fikir kanaat: ancak sulu sistemlerde 0.3 mikrondan küçük parikülleride tutma şansı var...
    ancak daha büyük partiküllerde hepa filtrenin seperasyon yetenegi çok daha güçlü olduğu açık olarak gözlenlenebilmektedir..
    0.3 mikrondan küçük neler havaya karışabilir ?, bunları sulu sistem hangi oranda sepera edebilir ...

sulu sistemin artısı ancak burada ortaya çıkabilir..
    ancak dünyada yaygın olarak kullanılan letirikli süpürge firmalarının sulu sistem üretmemelerini de göz ardı etmemek lazım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 19 Aralık 2011; 19:52:06 >

• kafanızı çalıştırın beyler.

Hava emiş veya üfeleme sistemlerinde ne kadar fazla filtre sistemi varsa o kadar fazla toz tutar.
    sulu, turbulans kanallı, labirentli, hepa vsvs. eğer torba yoksa dışarı atılan toz miktarı daha fazla olur. Belki emiş daha fazla olur ancak. Halının gözeneklerinde kendi halinde olan tozları emip, süpürgeden odanın her yanına dağıtırsınız...
  • ARKADAŞLAR SULU SÜPÜRGELERİN TEK HANDİKAPI SESİ FAZLADIR. BEN EŞİM BEKARKEN ALMIŞTI 1998 DE VE HALA ASLA ÇEKİMİNDE NE BİR EKSİLME VAR NE BİRŞEY VAR. EV ÇOK KİRLİYSE SUYU N RENGİ DEĞİŞİNCE ÇOK DA ÇAMUR OLMASINI BEKLEMEDEN YENİ SU İLE DEĞİŞİP KULLANIRSINIZ. SEPERATÖR DÖVÜCÜYÜ KULLANMADANDA ÇOK ,İYİ TEMİZLİYOR ZATEN... AURA CLEANMAX GİBİ ÜRÜNLERİN FİYATININ PAHALI OLŞU KAR MARJLARININ NYÜKSEK OLUŞU AYRICA HALI YOIKAMA ÖZELLİĞİNDEDİRLER...

neyse çok sesli konuştum galiba şimdide kavga etmeden kulanan inmsanların yorumunu dinleyin. ben dediğim gibi ihlas sulu sistem var 14 yıl oldu. değiştir meyi düşünsem yine aynı ürünün yenisini alırım ama uygun bulursdam alıcam zaten
    birde PHİLİPS 9222 marathon galiba bu arkadaşımdan bana tamire geldi ben bu arada tamirden anlayan sağlık alanında çalışan biriyim. inanamadım çok sessiz çekiş gücüde çok başarılı.yeni modelleri phiilips 9225 daha da iyi. ama fiyatları en ucuz 650-900 arasında bulursunuz....

bu arada lg VK9820SCNY kompressör ve buhar destekli olan modeli ilgimi çekti bence alacak arkadaşlar düşünebilir.bence bayide deneyip uygun satan bir yer varsa netten alınabilir.bunun da fiyatı 650-1200 arasında ...ama 500 e düşse ben hemen alıcam diyebilirim.

umarım kavga çıkartmadan birbirinizi itham etmedende birilerine yardımcı olmuşumdur...bu arada sermayenin yeşili kızılı millisi olmaz.hepimiz bu ülke içinde bu ülke için çalışıyoruz...saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: legenwaitforitDARY

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Evet bazılarına zor gelir..Her süpürme , temizlik sonrası çamur şeklinde suyu dökülecek. Beklerse çok pis koku yapar. İçerisinde her türlü böcek ölüsü, mute, insan derisi, kepek, kıl, toz , pislik olarak her şey var.....

Su filtreli süpürgelerin ömrü çok kısadır iyisinden almazsanız eger sonucu koca bir hüsran olabilir. İlla 'Ben su filtreli almak istiyorum'' diyorsanız eger; Rainbow veya Thomas alınmalı. Ama emin olun ömrü çok uzun olmayacaktır. Kısa bir süre sonra kağıt parçasını bile çekemeyecek hale gelicek. Lütfen bu yorumları gözardı etmeyin.Ben size Dyson aldırırsam bi komisyon veya prim almicam sadece dost ve tecrübe tavsiyesi.

su filterli ihlas sulu sistem kullanıyorum alış tarihim 11-10-1998 ...bilmem anlatabildimmi? ben seğiştirmez isem sanırım 2025 yılına kadarda çalışır.çekimi performansı aynı değişen tek parça su haznesi o da 2 kez inşaaat pisliği beton parçaları filan çektirdim o da hazneyi baya çizdi ondan dolayı....

tek handikapı büyük ve sesli olması ama temizlemesine kimse bişey diyemez...ancak yaşayan bilir.satıcısından değil kullanıcısından dinleyin tavsiyeleri dostlar...ben sağlıkçıyım radyoloji teknikeriyim hastanelere hergün binlerce astımlı geliyor...o partiküller hangi süpürgeyle alırsanız alın ama evlerinizi tozdan mite dan arındırın derim o kadar. bu markalar babamın malı değiller sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdoger2

quote:

quote:

Evet bazılarına zor gelir..Her süpürme , temizlik sonrası çamur şeklinde suyu dökülecek. Beklerse çok pis koku yapar. İçerisinde her türlü böcek ölüsü, mute, insan derisi, kepek, kıl, toz , pislik olarak her şey var.....

Su filtreli süpürgelerin ömrü çok kısadır iyisinden almazsanız eger sonucu koca bir hüsran olabilir. İlla 'Ben su filtreli almak istiyorum'' diyorsanız eger; Rainbow veya Thomas alınmalı. Ama emin olun ömrü çok uzun olmayacaktır. Kısa bir süre sonra kağıt parçasını bile çekemeyecek hale gelicek. Lütfen bu yorumları gözardı etmeyin.Ben size Dyson aldırırsam bi komisyon veya prim almicam sadece dost ve tecrübe tavsiyesi.

su filterli ihlas sulu sistem kullanıyorum alış tarihim 11-10-1998 ...bilmem anlatabildimmi? ben seğiştirmez isem sanırım 2025 yılına kadarda çalışır.çekimi performansı aynı değişen tek parça su haznesi o da 2 kez inşaaat pisliği beton parçaları filan çektirdim o da hazneyi baya çizdi ondan dolayı....

tek handikapı büyük ve sesli olması ama temizlemesine kimse bişey diyemez...ancak yaşayan bilir.satıcısından değil kullanıcısından dinleyin tavsiyeleri dostlar...ben sağlıkçıyım radyoloji teknikeriyim hastanelere hergün binlerce astımlı geliyor...o partiküller hangi süpürgeyle alırsanız alın ama evlerinizi tozdan mite dan arındırın derim o kadar. bu markalar babamın malı değiller sonuçta

peki hastaneler, oteller, okullar vs gibi yerler neden sulu sistem süpürge kullanmıyor da hepsi toz torbalıları kullanıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

quote:

quote:

peki hastaneler, oteller, okullar vs gibi yerler neden sulu sistem süpürge kullanmıyor da hepsi toz torbalıları kullanıyor?

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarper 77

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Kardeş ben sulu süpürge olayından lg buharlı makinaya geçtim bu suluların kötülüğü anlamına gelmez sadece tercihim uygun fiyatlı bulmam birde sesinin gerçekten çok az oluşu başka sebebi yok. aldığım marka lg vk9820 scny sanırım normal satış fiyatı 1200-1400 arasında bayilerde bulamadım görerek almak istedim neyse istanbulda büyük bir markette açık buldum denedim ve tatmin edici buldum. aldım ve o kadar iyi yapmışımki sani puch diye bir parçası var sadece havayla 3000 devir ufak yumrularla döven bir parcça var ve yan tarafındada şefffaf haznesi var tertemiz dediğin halı koltuk tuttuğunuzda öyle dövüp o toz zerrelerini topluyorki mükemmel hatta buharlı başlığı da çok iyi ön taraftan süpürüyor arkadan buhar veriyor dezenfekte ediyor en azından aynı yeri toz bezi ile tekrar dönmek zorunda değilsiniz tek seferde hem süpürüp hem siliyor....ama piyasada sadece netten bulabilirsiniz yaklaşık 20 gündür kullanıyorum tek dezavantajı motoru çok sıcak üflüyor kış için avantaj yaz için klima açmak gerekebilir...ama onun dışında parça kalitesi dahil işçilik dahil çekim gücü dahil 10 üzerinden 15 alır o derece güzel.ben dyson ile aralarında kaldım ama çok iyi seçim yapmışım kendimi kutluyorum

ama sulu sistemleri de kötülemiyorum yıllarca kullandım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mhas

quote:

2 Yıla yakın ev elektroniği tecrübem var.. Toz torbasız bişey istiyorsan ''Hepa 13'' yani 'yıkanabilen hepa filtre' özelliği olmasına dikkat etmelisin. Paran varsa 5 yıl garantili Dyson al derim çünkü emiş gücü düşmeyen tek makine Dyson'dır. Motorgücü sormak yerine Airwatt yani emiş gücü sor. İdeal emiş gücü rakamı 300 ve ve üzeridir. Ama direkt olarak bir model ver bana dersen eğer ''LG 702 HT'' en çok sattığımız %100 memnuniyet garantisi veren ekonomik bir üründür.

FİKRİNİZİ ALMAK İSTİYORUM:emiş gücü yüksek süpürge almak istiyorum.torbasızlara yönlendiriliyorum.ama,bunların toz haznesini boşaltırken,etrafın tozlanacağını düşünüyorum.dcyson ı denediğimde de,emiş gücünü düşük buldum.miele 2200 watt medicair modeline bakıyorum.birde benim aradığım,makinadan dışarı çıkan havadan,toz sızdırmaması.izlediğim videolarda,mielenin bu yönden iyi sonuç verdiğini gördüm.sizin önerdiğiniz,LG 702 HT emiş gücü ve sızdırmazlığı nedir?miele ile kıyaslayabilirmisiniz?

Miele isterse altın kaplama ürün çıkarsın sakın düşünme.. Bu tip ürünlerde kalite ve altyapı çok önemlidir. Örneğin Lg bir tek vidasını bile Çin'de yaptırmaz herşey Kore ürünü.

Yoruma bak
    Miele tüm üretimini Almanya-Gütersloh şehrinde gerçekleştirir.

• LG'nin sayısız Çin'de üretilen modeli var, arkadaş neyin kafasını yaşıyor acaba :)

Ben 2. el Miele S4210 aldım ve çok memnun kaldım. Filtrelemesi oldukça iyi.
  • quote:

quote:

Buradan geçerken uğradım..Toz torbalı ve toz torbasız süpürgeler hiç bir zaman ortamı tozdan arındırmıyor..Süpürge çalışırken 500 tane hepa yine 500 tane mepa filtre takın ortama çok az bile olsa toz yayılıyor...Torbasızlar ise aldıkları tozları yakıp havaya veriyorlar....EVİNDE ASTIMLI VE ALLERJİK HASTASI OLAN LAR ve bebeği olanlar bunlardan uzak dursunlar..Devir su filtreli ,suya tozu çeken süpürgelerin deviri...Stok eritme gayretlerine düşenlere inanmayınız...Binlerce süpürge ellerinde kaldı...Allayıp pullayıp satma derdine düştüler...Özeti budur....Saygılarımla..

Tıpkı Aura Cleanmax'ın hepa filtresinde toz biriktirip ortama yaydığı gibi mi :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ali282

vaybe hararetli olmuş tartışma...

vesselam bende bir tane alacam..ve torbalıdan yana kullanacam seçimimi.sulu ve torbasız sağlıksız kanımca...

ve bütçesi az olan biri için en iyi seçim mielenin en ucuz modelini almaktır. saygılar..

ben nilfisk extreme x300 kullanıyorum. daha 1 ay oldu gerçi ama iiy ki bunu almışım. evde halı bırakmadı .9

Merhaba,

Nilfisk Extreme serisi elektrikli süpürge kullanan DH üyeleri için SüpürgeMarket firmasından tedarik edebileceğiniz ürünleri aşağıda paylaşıyorum;

- Toz Torbası
    - Hepa Filtresi
    - Hortumu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.