Arkadaşlar Merhaba. Başımda çok büyük bir sorun var. Karşı binada oturan komşumun Wireless internetini ortak aldık ama ben hiç bağlanamıyorum rahatsız olmaya başladım. şimdiye kadar 100 tl masraf ettim ama sonuç alamadım. Elektronikten anlarım ama hayal kırıklığı içindeyim. Resimde bulunduğum kaosun şemasını çizmeye çalıştım. Şimdi sizden ricam yazı ile değilde resimli anlatırsanız daha iyi anlayacağım bir çözüm. Elimdeki cihazlar ve yapmak istediklerim: Dreambox (klon) cihaz ile paylaşımlı yayın izlemek istiyorum. (Daha cihazı almadım ama karalıyım. Evin istediğim noktasında Wifi ile nette gezmek istiyorum. 1 adet Komşumda Zyxel 660 v2 Wirelles İnternet modem. 1 Adet Tp-Link Tl-Wa601G Accsess Point LC Netbook
Forumda okuduğum nette gördüğüm gerşeyi yaptım ama internete TP-link aracılığı ile ulaşamadım Asıl sorununmda bu eğer ulaşabilirsem RC46 ile DVB uydu alıcısına bağlayacağım. Yaptıklarımı sırası ile anlatayım. 1. Zyxel den şifreyi kaldırdım. net ayarlarını yaptım. direkt netbook ile googleye girdim.(Kaldırılmaz isede pek şey değişmiyor.) (Her defasında şifrelemeyi de değiştim olmadı özellikle WEP yaptım ama yine olmadı..) 2. Tplink e erişmek için sabit IP ile 192.168.1.254 ile arayüze girdim. AP e 192.168.1.7 verdim, Wifi adına dokunmadan 6. kanalı seçitim çünkü modemde 6. kanalda. 54mbps te bıraktım, WModeden Clienti seçip Surveyden bizim modemi seçtim, DHCP ayarlarını Disablle yaptım. tabi her seferinde save yaptığımda Tp-link yeniden baplandı. 3. Googleye girdiğimde yine hüsranlardaydım... ama dikkatimi çeken birşey oldu. TP-linke Lan ile bağlandığımda 192.168.1.1. yaptığımda Zyxel in arayüzüne ulaşabiliyorum ama nete girmiyor.
Bunların tamamını Cient- Repeater- Universal Rpeater- Accsess Point ile denedim çözüm alamadım. Birde Lan kablo ile veya wireless ile otomatik IP almıyor illa elle vermen gerekiyor. Acaba neden böyle...
Bağlantı Şeklini ve ayarlamaları bu siteden aldım... lütfen bana çözümmmmmmm kafayı yiyecem....
Şimdiden yardımlara teşekkür ederim...
yazım hatalarım var stresten ne yaptığımı bilmiyorum sabahakadar uyumayıp bununla uğraştım.
Arkadaşlar ben sorunu hallettim. olaki birinin başına gelir sıkıntı çekmeden yapsın diye buraya yazıyorum. öncelikle modemi değiştirdim airties rt205 kullandım. Modemdeki ayarlar... modemi normal bir şekilde wireless şifresiz bir şekilde kurdum. MESH denilen bölüme Access pointin mac adresini kaydettim. modemin kanalını 6. kanal yaptım. statik routingden access pointin IP adresini girdim. bağlantıyıda internet k.adı ve şifremi girdiğim vc1 i seçtim ve kaydettim.
Access pointteki ayarlar.. wireless mode seçeneğini Bridge point to point i seçip boşluğa RT205 in mac adresini yazıp, with AP mode sekmesini işaretleyip kaydettim. access pointin kanalını 6. kanal seçip 54mbps seçtim kaydettim. DHCP yi disable yaptım.
her iki cihazı kapatıp tekrar açtım.
PC min wirelless inden Access pointi seçip bağlandım. birde baktımki internet gelmiş.....:))))
en son olarak her iki cihazın şifre isim ayarlarını yapıp kaydettiktensonra restart yaptım. şu anda access point üzerinden evin en ucra köşesinden yazıyorum. Hepinize teşekkürler... saygılar....