Şimdi Ara

TP-Link AC1200 VC220-G3u KÖPRÜ (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Modemi evimin üst katındaki odada bulunan (acces point ve router köprü) özellikli modemimle birleştirmek istiyorum fakat bir türlü yapamıyorum. Tp linkin youtubeda ki videosunuda izledim fakat ana modemdeki internette gidiyor.

1-BİR ÇARESİ VAR MIDIR YOKSA TÜRK TELEKOM BUNU ENGELLİYOR MU ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElChapo34 -- 7 Nisan 2021; 13:57:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TP-Link AC1200 VC220-G3u'yu Köprü Modunda Kullanma

TP-Link AC1200 VC220-G3u, hem kablolu hem de kablosuz ağları genişletmene olanak tanıyan çok yönlü bir cihazdır. Bu cihazı köprü (bridge) modunda kullanarak, iki ayrı ağ segmentini birbirine bağlayabilir ve aralarındaki iletişimi sağlayabilirsin.

Köprü Modu Ayarları:

• TP-Link VC220-G3u Access Point'i yapılandırma sayfasına erişmek için tarayıcında 192.168.0.1 adresini yaz.
    • Kablosuz sekmesine git ve Köprü Modu seçeneğini etkinleştir.
    • Köprüleyeceğin kablosuz ağın SSID ve parolasını gir.
    • Ayarları kaydet ve cihaz yeniden başlatılacak.

Kullanım Örnekleri:

• İki bina arasında kablosuz bağlantı: İki ayrı binayı kablosuz olarak birbirine bağlamak ve aralarında internet bağlantısı paylaşmak için TP-Link AC1200 köprü modunu kullanabilirsin.
    • Kablosuz sinyal genişletme: Evinde veya ofisinde kablosuz sinyalini daha geniş bir alana yaymak için bu cihazı bir kablosuz tekrarlayıcı olarak yapılandırabilirsin.
    • Kablolu cihazları kablosuz ağa bağlama: Kablolu bağlantısı olmayan cihazları, TP-Link AC1200 köprü modunu kullanarak kablosuz ağa bağlayabilirsin.

Önemli Notlar:

• Köprü modunda çalışırken, cihaz bir kablosuz istemci olarak hareket eder ve kendi kablosuz ağını yayınlamaz.
    • Köprülediğin iki ağ segmentinin aynı alt ağda olduğundan emin olmalısın.
    • Kablosuz köprüleme, kablosuz sinyalin kalitesine bağlı olarak etkilenebilir.

TP-Link AC1200 VC220-G3u köprü modunu düzgün bir şekilde yapılandırarak, evinde veya iş yerinde esnek ve etkili kablosuz ağ çözümleri oluşturabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Siz yapamamışsınızdır. Üst kattaki cihazın yerel ağ ayarlarında DHPC ayarlarında köprü modunu açın. Köprü ip adresi olarak da ana modemin ip adresini girin. Ayrıca üst kattakinin kendi ip adresini de 192.168.4.1 falan yapın aşağıdaki ile kesişmesin.

• Merhaba ben bunun çözümünü buldum. DHCP kapattıktan sonra yerel ıp adresi 1.0.0.1 yaptım lan 1 porta taktım ama kolay kurulumda köprü moduna almayın.Çalışma modunuda asla değişmeyin.Bu işlemleri explorerden yapın.
  • Çok teşekkürler Deneyeceğim, Haberdar ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: BilgiDemeti

Merhaba ben bunun çözümünü buldum. DHCP kapattıktan sonra yerel ıp adresi 1.0.0.1 yaptım lan 1 porta taktım ama kolay kurulumda köprü moduna almayın.Çalışma modunuda asla değişmeyin.Bu işlemleri explorerden yapın.

malesef burda işe yaramadı arkadaşlar :(

• ElChapo34 kullanıcısına yanıt

internetin geldiği modemi değil diğer modem/routeri bridge moda almanız gerekiyor

• SORUN ÇÖZÜLDÜ!
    Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Sizin adımlarınızı deneyerek bulduğum sonuç.

1- Ana modemden kesinlikle DHCP’yi KAPATMAYIN! yada KÖPRÜ MODUNA ALMAYIN!
    2- uzaktaki odanızın yani 2. modeminizin arayüzüne girerek DHCP KAPATIN ve ip adresini 192.168.1.4 diye değilştirin ve ana modemde porta takılı olan ethernet kablosunu 2. Modeminize takın. Bende ki sorun böyle çözüldü
  • ElChapo34 kullanıcısına yanıt

Merhaba. Sırasıyla aşağıda ki adımları yaptım ama olmadı;

1- Genel Ağ > Çalışma Modu kısmında 'Kablosuz Ethernet Yönlendirici' seçtim.

2- Genel Ağ > Wan Bağlantıları kısmında 'DSL-ETHERNET' kısmında Düzenle tıklayıp bağlantı türünü köprü yaptım.

3- Köprü modemin Dhcp'sini kapattım, ip adresini 192.168.1.4 yaptım.

4- Ethernet kablosunun bir ucunu, ana modemin 1. portuna diğer ucunu köprü modemin wan/4. portuna taktım.

Sırasıyla bunları uyguladığım halde hala sorun çözülmedi. Tarayıcıya 192.168.1.4 adresini girdiğim halde modem arayüzü gelmiyor. İnternette vermiyor. Sorun ne olabilir acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.