Şimdi Ara

Tp Link ANT2412D Anten ve WN8200ND Usb Adaptör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12 dbi dış mekan omni anten ile WN8200ND yüksek çıkış güçlü wireless adaptörü alsam çalıştırabilirmiyim?
    yoksa daha güçlü çıkış gücüne sahip profesyonel cihazlar almam mı lazım?

DN: 12 dbi ANT2412D 2 adet anten toplamda 24 dBi değer saglıyor. 120 lira, 60 lira da 8200nd toplamda bu sistem 180 tl ye mal olmakta.

• Anten olarak Omni anten tavsiye etmem hele o paraya hiç değmez. Uzak mesafeler için yönünü ayarlayarak Grid yada Panel anten daha mantıklı olur. Tp-linkin panel antenleri var.

Adaptör olarakta ben 7200nd yi kullanıyorum memnunum hiç sorun çıkarmadı 8200nd daha yeni bi model dahada iyi olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fLyNeC

Anten olarak Omni anten tavsiye etmem hele o paraya hiç değmez. Uzak mesafeler için yönünü ayarlayarak Grid yada Panel anten daha mantıklı olur. Tp-linkin panel antenleri var.

Adaptör olarakta ben 7200nd yi kullanıyorum memnunum hiç sorun çıkarmadı 8200nd daha yeni bi model dahada iyi olduğunu düşünüyorum.

8200nd nin cıkıs gücünü bulamadım. yüksek cıkıs güclü diye tanıtıldıgına göre 500 mwatt tan yüksektir diye düşünüyorum.

sorum şu: sizce 8200nd, 2 adet 12 dbi omni anteni çalıştırmak için yeterli olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4477

quote:

Orijinalden alıntı: fLyNeC

Anten olarak Omni anten tavsiye etmem hele o paraya hiç değmez. Uzak mesafeler için yönünü ayarlayarak Grid yada Panel anten daha mantıklı olur. Tp-linkin panel antenleri var.

8200nd nin cıkıs gücünü bulamadım. yüksek cıkıs güclü diye tanıtıldıgına göre 500 mwatt tan yüksektir diye düşünüyorum.

sorum şu: sizce 8200nd, 2 adet 12 dbi omni anteni çalıştırmak için yeterli olurmu?

Dün tp-linke 8200nd nin çıkış gücünü sormak için mail attım bende merak ediyorum. Ama en düşük 500mw dir tahminim. Bahsettiğin şekilde her iki antenede yeterli olurmu o konuda yeterli bilgiye sahip değilim.

• 8200nd 27 dbm yani 500mw çıkış gücündedir.
    ilk izlenimlerim çok stabil bağlantı kuruyor. alış hassasiyeti ve hızı çok çok iyi.

bu arada 8200nd ye 2 tane 12 dbi omni takınca kazancınız 24 dbi olmaz.
    bu cihazdaki 2 antenin amacı 300n hızına ulaşmak ve mimo kullanımıdır.

zaten anten + anten = 2 x kazanc olmaz.

uzak ağlarda mimo yada 300n ihtiyacınız olmayacağına göre 8200nd ye tek bir "alfa 15 dbi omni"
    yada tplink 24 dbi grid takmanız daha mantıklı olur.

ayrıca düşük çıkış güçlü cihazlar yüksek kazançlı antenlere olmaz safsatası tamamen şehir efsanesidir.

antenler pasif elemanlardır amaçları kazanç sağlamaktır. frekans aynı olduktan sonra her anten her donanıma kazanç sağlar.
    tek şart antenin taşıyabileceği maksimum yükü donanımın geçmemesi gerekir.
    örn. tp-link 24 dbi grid maks 50 watt destekler. siz buna 100 watt çıkış gücünde bir donanım bağlarsanız
    ya anten erir. ya donanım zarar görür v.s. v.s.

• utkanizmit hocam,
    250mt uzaktaki bir arkadaşımın benim internetim kullanmasını istiyorum. Ne almalıyız acaba? Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.