|
TP-Link Archer T4U WiFi USB Adaptör Yenilendi
-
-
Amazondan bir adet intel ax200 desktop kit sipariş ettim, kullandığım laptopta ise ax201 modeli mevcut.
Akabinde o gelene kadar ve de elimde yedekte bir cihaz bulunması açısından, TP-LINK-T4U Plus modelini satınaldım (dün elime ulaştı ve performansından memnun kaldım,) ancak başta plus modelinn kaba saba görünmtüsü yüzünden konuda ki modeli almayı düşünmüştüm fakat V3 modelinin kutu içeriğinden konumlandırmaya da yardımcı olan 1 metre usb 3.0 kablosunn çıkartılmış olduğunu öğrendim, hareketli (açılıp kapanan) bir anten eklenmiş ve beraberinde hâliyle görünümü eski modeline göre şıklaşmış v.s.
Ancak genel olrk y.dışı kaynaklardaki kullanıcı şikayetleri de dâhil ve tplink destek kayıtlarından da öğrendiğim kadarıyla Realtek 8812bu kullanan bu modellerde (buna T4U plus ta dahil,) DFS destekli kanallar kullanamıyor, yani bu cihazlar 5Ghz. de 36,40,44,48 kanalları dışında hiç bir kanalla bağlantı kuramıyor, ilk başta kanalı görüyor ama bu ağa bağlanılamıyor hatası veriyor daha sonra kanalı tamamen göremez hâle geliyor, evde bahsettiğim ax201 li laptop ve diğer tüm telefonlar, bütün dfs kanallarına (kanal 165 te dahil) bağlanabiliyorkeni tp-link in bu cihazları yukarıda bahsettiğim sadece 4 kanalla bağlantı kurabiliyor olması bnm için can sıkıcı bir konu, keza çevrede kanal kirliliği yaşandığında hiç bir yere kaçamazsınız, 2.4ghz de bile 13 kanalla bağlantı yapılabiliyorken ve 5Ghz de kaçabileceğimiz 25 ten fazla kanal varken neden 4 kanalla sınırlandırılmış merak ettim.
Tp-link TR/EU/US destek bölümlerinde bunnla âlâkalı birsürü konuya denk geldim, çözüm olrk daha eski veya farklı sürücüler önerilmiş ancak hiç biri çözüm oluşturmamış&oluşturmuyor, çözüme ulaşan 1-2 kişi farklı windows sürümü (Win7/8.1 gibi) ile eski sürücü kullanarak bağlanabildiğini yazmış ama günümüzde ne işe yarar mâlum.
Kısaca bence sorun sadece sürücü ise Tp-link in bu konuya el atması gerekiyor, başka bir durum ise de bunu belirtmesi gerek, ve esselam.
Yukarıda bahsettiklerimi cihazı almayı düşünenler için hem bilgilendirme hemde bir inceleme olrk belirtmek istedim, yani birçok kişi destek forumlarındaki gibi ben bu cihazı aldım 5ghz i görmüyor diyebilir, modem&router ınız eğer 36.40.44.48 kanalları dışında bir kanaldan yayın yapıyorsa cihazın 5Ghz kanalını görmüyor oluşunn sebebi budur.
T4U Plus (T4U ile aynı chipset ve özellikler de, +olrk 1 metre usb 3.0 uzatma kablosu ve daha güçlü antenlere sahip olduğu iddiası var) modeli dün elime ulaştı ve performansından memnun kaldım demiştim, cihaz dosya akatarımı konusunda gayet stabil hareket ediyor, 1 duvar ardından 48~50mb/s arası hızlarda stabil yürüyor, yani 200-300mbit hâtta 400mbit e kadar internet paketi kullananlara, kablosuz olrk bu hızları rahatlıkla verebilir gibi görünüyor.
Dün yaptığım internet testinde ise tepkisi şu şekilde (o esnâda 43 sekme açıkmış fakat hateketsizdirler, biri müziğin çaldığı sekme .) Sevgiler. @TP-Link Türkiye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 7 Temmuz 2021; 19:12:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X