Şimdi Ara

TP-LINK Archer VR200 modem nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda adsl kullanmaktayım ancak ilerde vdsl gelir diye bu modemi aldım.
    Daha kargoya verildi.Kötü ise açmadan iade ederim.Pek araştırmaya fırsatım olmadı nasıl modemdir kullanan duyan gören var mı?İnternette pek fazla bilgi yok.
    130 metrekare evde 6-7 cihaza wireless ile dağıtım yapmayı düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-vr200-750mbps-wireless-ac-dual-band-gigabit-adsl-vdsl2-modem-router-p-BD804582

• Forum ölmüş.Yarın elime ulaşırsa ilk tecrübelerimi yazarım.
  • Cihazın VDSL tarafında Lantiq chipset kullanılıyor. Yaygın görüş Broadcom chipsetlerle daha iyi VDSL performansı alındığı yönünde. TP-Link Archer serisinin daha üst modellerinde Broadcom VDSL chipset kullanıyor. WiFi tarafı da vasat. 802.11ac tek stream 433Mbps. 802.11ac router almışken iki stream 867Mbps tercih ederdim.

Archer serisinden VR600 daha iyi bir tercih olur. Biraz eski ama VDSL stabilitesiyle bilinen Broadcom BCM63268 içeriyor.
    802.11ac ve Gigabit ethernet olmasa da olur, benim için VDSL tarafı önemli diyenler için Broadcom chipsetli TD-W9970 daha uygun fiyatlı bir seçenek. Bunda daha yeni bir Broadcom VDSL chipset (BCM63381) var. WiFi tarafı zayıf.
  • TYFTP T kullanıcısına yanıt
    Cihazı aldım,5 dk sürmedi kurulumu.
    5 ghz bandını hiç kullanmayacağım için direk kapattım.Adsl kullandığım ve ağda dosya paylaşmadığım için 8 mbps bile yeterli bana.
    Çekim gücü evin içinde hatta evime 50 mt filan uzaklığı olan caminin bahçesinde wireless bağlanıyor.Çok memnun kaldım.Umarım sıkıntı çıkarmaz.
    Aldığım gibi sitesindeki son yazılımı attım arayüz türkçe oldu.
    Kısacası bana 160 liraya geldi,bundan daha iyi modem bulabileceğimi zannetmiyorum.

Modemi araştıran olursa aklına takılan bir şey olursa konudan veya pm den ulaşabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx_750ti

5 ghz bandını hiç kullanmayacağım için direk kapattım.Adsl kullandığım ve ağda dosya paylaşmadığım için 8 mbps bile yeterli bana.
    Çekim gücü evin içinde hatta evime 50 mt filan uzaklığı olan caminin bahçesinde wireless bağlanıyor.Çok memnun kaldım.Umarım sıkıntı çıkarmaz.
    Kısacası bana 160 liraya geldi,bundan daha iyi modem bulabileceğimi zannetmiyorum.

Modemi araştıran olursa aklına takılan bir şey olursa konudan veya pm den ulaşabilir.

Memnun musunuz hocam kullandığınız süre içerisinde?
  • zinedine_zidane kullanıcısına yanıt
    Baya zaman oldu.Asus dsl-n12e den sonra oldukça memnunum bir eksikliğini hissediyorum.Keşke torrent de olsa.Birde fiyatı 250 lira olmuş ben 160 liraya almıştım.Açıkcası 250 lira verirmiydim orasını düşünmek lazım.
  • Ben de sipariş verdim, geldi, henüz kutusunu açmadım. (Vdsl hattımı bağlayacağım 2 gün sonra.) Öyle farklı yorumlar ve değerlendirmeler okuyorum ki forumlarda, ürün iyi mi kötü mü kafamız karışıyor. Kağıt üstünde ihtiyacım olan özelliklerin tümünü karşılayacak görünüyor (dualband olması, fiber destekli olması, usb portlarının olması, vpn özelliği, vps tuşu, wifi açma-kapama tuşu...) Kağıt üzerinde dolu dolu görünüyor da, gerçekte ne kadar sağlıklı işliyor...

1. Usb portlarına flash disk veya hdd bağlamada, format tanıma sorunu var mıdır? (Ntfs tanıyor mu?)

2. Usb'ye bağlanan disklere (flash veya hdd) laptop veya cep telefonu ile rahatça kablosuz bağlanabiliyor mu? Hatta cep telefonuyla wifi alanı dışında uzaktan bağlantısı (dosyalara erişmek, dosya aktarımı vs) ne kadar sağlıklıdır? Deneme imkanınız oldu mu acaba?

3. Vpn olayı kolay mı, sağlıklı işliyor mu? (Evde 2 cep telefonu, 1 laptop, 1 tablet var. Haliyle her cihazdan ayrı ayrı vpn işleriyle uğraşmak zorlu ve gereksiz. Wifi ortamında tek merkezden vpn kullanabilmek oldukça kolaylaştırıcı bir özellik...)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-Link Archer AX72 Router
    dün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: R7_240

Ben de sipariş verdim, geldi, henüz kutusunu açmadım. (Vdsl hattımı bağlayacağım 2 gün sonra.) Öyle farklı yorumlar ve değerlendirmeler okuyorum ki forumlarda, ürün iyi mi kötü mü kafamız karışıyor. Kağıt üstünde ihtiyacım olan özelliklerin tümünü karşılayacak görünüyor (dualband olması, fiber destekli olması, usb portlarının olması, vpn özelliği, vps tuşu, wifi açma-kapama tuşu...) Kağıt üzerinde dolu dolu görünüyor da, gerçekte ne kadar sağlıklı işliyor...

1. Usb portlarına flash disk veya hdd bağlamada, format tanıma sorunu var mıdır? (Ntfs tanıyor mu?)

2. Usb'ye bağlanan disklere (flash veya hdd) laptop veya cep telefonu ile rahatça kablosuz bağlanabiliyor mu? Hatta cep telefonuyla wifi alanı dışında uzaktan bağlantısı (dosyalara erişmek, dosya aktarımı vs) ne kadar sağlıklıdır? Deneme imkanınız oldu mu acaba?

3. Vpn olayı kolay mı, sağlıklı işliyor mu? (Evde 2 cep telefonu, 1 laptop, 1 tablet var. Haliyle her cihazdan ayrı ayrı vpn işleriyle uğraşmak zorlu ve gereksiz. Wifi ortamında tek merkezden vpn kullanabilmek oldukça kolaylaştırıcı bir özellik...)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.