Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.750
Cevap
72
Favori
78.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

px50 deco Türkiye satışıyla ilgili bir gelişme oldu mu? Technopat satışa çıktı diye geçen hafta haber yapmış:

https://www.technopat.net/2023/05/31/gigabit-powerline-gigabit-mesh-deco-px50/

Amazon'a baktım sadece sa'da görünüyor 2'li fiyatı 7500 civarı.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

Anladığım kadarıyla PX50'nin en önemli farkı cihazların G.hn teknolojisiyle kendi aralarında 1.5 Gbps teorik hızla elektrik hattından konuşması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 7 Haziran 2023; 16:26:33 >

• decoyu kurduktan sonra modemın kablosuz yayınını kapatmamızmı gerekiyor? bu şekilde 2 tane ssid gözüküor aynı internet icin kablosuzu kapatırsak decoda gider diye korkuyorum bilgisayarda ethernet girişi yok kabloyla baglayıp modemden acamam tekrar

• A L F O N S O kullanıcısına yanıt
    Eğer dekonun yaydığı a her tarafa yetiyorsa modemin kablosuz ağını kapatırsanız daha iyi olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • A L F O N S O kullanıcısına yanıt
    Aynı evde iki farklı yayın sinyal gücünü düşürüyor. Modemden kablosuzu kapattığınızda ethernetten internet dağıtımını kesmiyor bu arada. Pcyi kablo ile decoya da bağlayabilirsiniz ayrıca.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Merhabalar

bende de halo50g mevcut. dediğiniz gibi ana modem olarak kullandım. ancak 500 megabit gelen internet hızım 350 ye düştü neyden kaynaklı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iscooooooo kullanıcısına yanıt
    Alıcı 5ghz mi?

• bilgisayardan hız testi yaptım. ana halo50g den pc ye kablo

qos ile alakalı olmasın? qoa özelliğini kapatıp dene bir de. veya bu ayarını kontrol et.

• yok hocam kapalı.

2 adet halo50g aldım. birisi modemden gelen kabloyla bağlı. diğerinide internetin az olduğu yere koydum.

internetin az olduğu yerde olan halo50g max 250 megabit veriyor. dedim herhalde mesafede sıkıntı var. sonra dip dibe koydum cihazları gene 250 veriyor :D çözemedim gitti

Sanırım ikinci halo ana hızın maksimum yarısını veriyor.Benim ana halo kablosuzda 660 mbit veriyor diğeri 330.Ama 330 veren haloya kabloyla bağlanınca 600 civarı çıkıyor hız yine değişik yani.

• FletneR_ F kullanıcısına yanıt

İade ettim zaten cihazı. Ac2350 var bende mesela router.

Wifiden gelen 5ghz hızı tam vermiyor o da ayrı bir dert başıma

Kablolu şekilde sorun yok ancak telekomun vermiş olduğu modemin 5ghz sine bağlanınca 560 megabit hızı 250 sini verebiliyor. Geçmiyor anlamadım takılı kaldı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: iscooooooo

İade ettim zaten cihazı. Ac2350 var bende mesela router.

Wifiden gelen 5ghz hızı tam vermiyor o da ayrı bir dert başıma

Kablolu şekilde sorun yok ancak telekomun vermiş olduğu modemin 5ghz sine bağlanınca 560 megabit hızı 250 sini verebiliyor. Geçmiyor anlamadım takılı kaldı :)

Halo H50G kullanıyorum. Birisi modemin yanında diğeri koridorda.

Bugün Kablonet 100 mbps'ten Superonline 500 mbps'e geçtim. Ana halo 480 mbps hız verirken, koridordaki Halo 260 mbps'i geçmiyor. Ben de modemle alakalı sandım. Şimdi sizin yazdıklarınızı görünce anladım ki hızı yarıya falan düşürüyor. Kablonet kullanırken her ikisi de stabil 100 mbps veriyordu.

Bunun bir çözümü yok mudur arkadaşlar ? TP Link Decolarda da mı böyle ? Sırf bu küçük diye bunu aldım, pişman oldum resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KediTartaklayanBodyciFare -- 14 Haziran 2023; 20:45:27 >

• KediTartaklayanBodyciFare K kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Önceden stabil her iki cihazdan da aynı hızı almanızın sebebi 100 megabitlik hız kullanmanız Yani bu hız her iki cihaz içinde Muhtemelen epey basit geliyor

Ama kablosuzda 500 MB gerçekten sağlam hızlar

Birinci ve ikinci ünite arasında da kablosuz bir bağlantı olduğu için 2 üniteye kadar hız epey zayıflıyor muhtemelen

Ama yukarıdaki arkadaş yan yana olsa bile ikinci üniteden yarı yarıya hız kaybı oluyor demiş o konuda bir şey diyemiyorum Belki farklı bir mantığı vardır

Deco m4 var bende iki ünite arasında 4 duvar mesafe var ilik üniteden 480 500 hız alırken 2 üniteden maksimum 170 gördüm

Paket 500'lük

2 ünite arasında bir duvar olduğu durumda ise ikinci üniteden 350 gördüm

Ben Deco x50 kullanıyorum. Cihazın hızı ax3000 olarak geçiyor. İkinci decodan da 500’e çok yakın hızlar alıyorum.

• receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,

O zaman bu cihazların genelinde mi böyle ? TP Link ve Mercusys aynı firmanın olduğu için mantıkta her ikisinde de bu şekilde işliyor sanırım.

Deco'da alsam yine bir şey farketmeyecek anladığım kadarıyla. Sizde de durum çok farklı değil çünkü.

Bi de arada bir sürü duvar olsa içim yanmayacak tek duvar anca var ve mesafe modemle en fazla 4 metre.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bunu alırken x50 modeli yoktu. Olsaydı kesinlikle ondan alırdım.

Bu durum belki de şundan oluyordur. Wifi 5’te cihazlar ile router arasında iletişim sırayla sağlanıyor, 6’da aynı anda çoklu iletişim kurulabiliyor deniliyor. Belki mesh cihazları wifi 5 ise iletişim muhabbetinden dolayı hız yarıya düşüyor olabilir. Tahminim sadece.

Ben sanırım halo h80x alıcam çünkü bir türlü bu sorunu aşamadım.Ancak onda da böyle bir sorun yaşar mıyım bilmiyorum.Ya da halo yerine tplink deco x50 veya x60 mı tercih etmeli?Bana ilk ünitenin yanında 900 ve üzeri kablosuzda hız verecek cihaz lazım.Tp link yeni deco çıkarmış ancak yurtdışı fiyatı bile 1000 dolar üzerinde ancak özellikler baya iyi.

Mercusys Halo H80X(3-pack), AX3000 Mbps Tüm Ev Mesh Wi-Fi 6 Sistemi : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Deco BE85 | BE22000 Üç Bantlı Tüm Ev Mesh Wi-Fi 7 Sistemi | TP-Link Türkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 14 Haziran 2023; 21:51:55 >

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz wifi 5 diye geçiyor ancak şöyle bi ibare de var. Ürün çift bant 1900 mbps destekli yani 2.4 GHz+ 5 GHz toplamı 1900'e kadar.

Kaldı ki modemin WiFi da kapattım.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.