Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.750
Cevap
72
Favori
78.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tp-link'ê geri bildirim yap ve yazılım geliştirmesi veya düzeltmesi iste. bakalım ne diyecekler. yurt içine değil, yurt dışına gönder direkt. yurt içine gönderirsen masada kalır. kimsenin uğraşacağını sanmıyorum. valla görevini yapamıyor deyip, ayıplı mal olarak şikayette bulunup, iade girişimi yapmaya kadar gidebilirsin. bugün üzerime biraz sinir var. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri  TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 

• Evin en uzak ucu olan salonundaki GPON'a bir X50 bağladım (fiber oraya geldiği için evin ortasına alamıyorum). Hemen yanındaki mutfağa 1 cihaz koydum, araları 5-6 metre. Asansör boşluğu var arada sadece. Diğerini de araya 1 oda atlayıp direkt odaya (bedroom yazan) koydum. Odalar uzunlamasına. Şu şekilde:

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

Ne yazık ki en uzak cihaza bağlı olduğum zaman 90-95 civarı hız alabiliyorum. Aradaki x50'nin de uydu olarak çalışmasını beklerdim ama düşündüğüm gibi olmadı. Arada mutfakta başka bir X50 olmasına rağmen sinyali zayıf olan ve fiziksel olarak en uzaktaki living room'daki cihaza bağlanıyor. Ayarlardan da aradaki şu cihaza bağlan gibi bir seçenek göremedim, bu işleri otomatik yapmışlar.

Ortadaki x50'yi set Main Deco yapınca internet kesildi. Anladığım kadarıyla internete direkt çıkan cihaz Main Deco olmak zorunda.

Mevcutta TL-WPA7517 Wi-Fi Kit var, X50'i üzülerek iade edip eskisini kullanmaya devam edeceğim gibi duruyor.

• kalpakci kullanıcısına yanıt
    Ben de x50 kullanıyorum. İstediğiniz decoyu istediğiniz decoya bağlayabiliyorsunuz. Herhangi bir deconun ayarlarına girdiğinizde tercih edilen deco seçeneği mevcut.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Cihazın IP'sinden web arayüzüne ulaştım. Reboot gibi çok temel bir kaç ayar vardı. Main Deco aynı cihaz olmasına rağmen arayüzde daha çok ayar vardı. Bahsettiğiniz ayarlar Deco App'te mi?

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Aynen hocam geri bildirim yapıp bu şekilde kullanmaktan başka bir yol yok gibi duruyor, Eğer kablo karmaşası gibi bir durum dışında.

Evet app üzerinden. Web tarafında hiçbir şey sunmuyorlar decolarda. Görselde attığınız sayfadan en uzaktaki decoya girin. Bağlantı tercihlerini seçin, orada tercih edilen deco diye çıkıyor.

ilginç. app arayüzüne göre browser üzerinden giriş yapıldığında daha az özellikler mi kullanıma sunuluyor diyorsun?

Tp-link decolarda o şekilde bir politika izlemiş. Decolara normal bir router gibi değil de tak çalıştır gibi davranıyor (tabi ana decoyu yine kurmak lazım). Web tarafı bomboş, tüm özellikler app tarafında.

Deco app kullanırken de dikkat etmek gerek. Delete network dediğinde kurulu ne kadar cihaz varsa hepsi fabrika ayarına dönüyor. Bir taraftan aşırı pratik. Kurulum da inanılmaz basit olmuş. Beni çok şaşırtan bu kurulum oldu. Main Deco'yu Turk Telekom için ayarladıktan sonra diğer cihazları fişe takıp 3-4 dk bekledim. Ek cihazların kurulumu, fişe takmaktan ibaretmiş, kurulum kolaylığını başka seviyeye taşımış Tp-link.

• Wifi ile 900 mbps civarında hız alan var mı acaba?Deco x50 falan veriyor mu bu hızları.Bende mercusys halo h50g var 5ghz 1300 mbps hız verdiği yazıyor ancak wifi ile 660 üzerine çıkamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 30 Mayıs 2023; 10:12:5 >
  • FletneR_ F kullanıcısına yanıt
    Ne yazdığı pek mühim değil wi-fi 5 ile 600 üzerinde hız almak pek mümkün değil artık

Izlediğim testlerde x90 falan veriyor 800 ila 900 hızları ama fiyatlar malum uçuk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Evime 3 modüllü Deco mesh sistemi alacağım. Deco x50 mi, x60 mi sizce?

NOT: x20, M veya E serisi bir ürün düşünmüyorum. Sadece bu ikisi arasında bir seçim yapacağım.

Bu çok yararlı bir bilgi aslında ilk mesaja sabitlenmesi iyi olurdu.

• A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleritp-link
    Compare Product: Deco X60 (2-pack) vs Deco X50 (3-pack)
    https://www.tp-link.com/en/compare/?typeId=5700&productIds=50251,52514

mumimo ve anten sayısı farklılığı ile bant genişliği dikkatimi çekti. diğer özellik farklılıkları ilgimi çekmedi açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 1 Haziran 2023; 23:20:17 >
    Yanlış bilmiyorsam x50, x60’tan sonra üretilmeye başlanmıştı. En büyük farkı 3 adet ethernet portu olması. Onun dışında ufak donanımsal farklar var. X60 4 antenli, x50 2 antenli (v3 3 atenli) yazıyor.

• Akşam mediamarketten 3lü x60 aldım. 😅

Ethernet ile 1’den fazla cihaz bağlamayacaksanız mantıklı. Ben de ev küçük olmasına rağmen 3’lü x50 almıştım. Evin hiçbir yerinde sinyal sıkıntısı çekmiyorum artık. X60’ta yayın sayısı daha fazla olduğu için her cihazı rahat rahat yüksek hızda besler görünüyor. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Ethernet ile sadece philips hue bridge modülünü bağladım. Başka bağlayacağım bir şey yok. Alt kata 2 Deco , üst kata 1 Deco bağladım. Müthiş bir şeymiş bu mesh teknolojisi. 200 mbps bağlantım var. Alt katta balkon da dahil her yer 200u tam veriyor. Üst kat 150-180 arasını sağladı (ki 1 oda hariç bağlantı yoktu üst katta.) şimdi üst kat terasta bile 150 görebildim. Ping de yine alt katta değişmedi. Ana decoda 6, ikinci decoda 6 - 8 arası (balkonda 8 oluyor) ve üst katta 8-10-11 civarı. Sanırım ömür boyu problemlerim bitti 🙂✌🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 1 Haziran 2023; 23:57:49 >

sitede stok göremedim. demek ki son ürünü sen aldın.. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 

İzmit MediaMarkt fiziksel mağazasından aldım. Online değil. Ve stok çoktu açıkçası. Rahat 8-10 tane vardı.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.