Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: matmma , matmma Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
1.522
Cevap
65
Favori
64.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yamali53

Merhaba arkadaşlar deco m4 cihazı modeme ila ca6 rj45 ile mi bağlamakmı gerekiyor? modemin wifi si ile deco4 arada kablo olmadan çalışmazmı?

modemin de tp-link mi?

onemesh özelliği var ise bir tane onemesh özellikli extender al ve modemine kablosuz bağla. buna bağladıktan sonra bir adet deco'yu da bu extender'a kablo ile bağlayabilirsin. diğer docoları da daha sonra bu decoya kablosuz bağlayabilirsin. modemden sonra kablo çekme sorunu var ise bu şekilde sorunu aşabilirsin diye düşündüm.

deco da onemesh veya easymesh gibi farklı bir teknoloji. mesh için 1.deco ünitesini bir router'a kablo ile bağlamak zorundasın.

bu arada modeme bağlayacağın extender'ı, en iyi şekilde konumlandırmaya çalış ki hız kaybın az olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 30 Nisan 2023; 9:4:8 >

• Sayin tp link yetkilileri px50 deco mesh cihazi turkiyeye ne zaman gelecek gelsin artik. Mart dediniz mayis oldu halen cihaz gorunmuyor satista.
  • Merhaba arkadaşlar, Keenetic Hero Dsl yanına iki adet daha aynı marka mesh kurulumu için cihaz almıştım, Extra ve Buddy 4 modellerini, Lakin bir türlü üst katta herhangi bir bağlantı alamadım, Bu ve diğer konuda @mcgoktug arkadaşımız sayesinde powerline cihazlara bakmaya başlayıp vakit kaybetmeden Deco P9 modelini aldım.

Sonuç olarak 10Dk kadar kısa bir sürede çok kolay bir şekilde bağlantıları kurdum, Üst katta hiç bağlantı olmayan odada ilk yaptığım testte 50mbps hız aldım, 4K videoları tv ile herhangi bir bekleme takılma olmadan izleyebiliyorum, Aynı katta ise arada iki duvar varken en uç köşede yaptığım testte ise aldığım hız 70mbps ortalama oldu'ki wifi ile bu çok iyi bir değer.

Altyapım en fazla 84mbps hız verebiliyor zaten çoğunlukla 75-78mbps araları alıyorum sorunsuz olduğu zamanlarda veya hız düşmesi olmadığı zamanlarda, İlk izlenim olarak bir oh çekerek sonunda vaat ettiklerini veren bir cihaz dedim 

Bu arada şuan Hero Dsl wifi ağı açık bunu kapatmam daha iyi olacak sanırım.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

Evet şu andaki modemin wi-fi'sini kapatırsınız daha iyi olur

Keenetic'in wifi sinyalini kapatmak sinyal karmaşasını engeller, tek mesh üzerinden sorunsuz kullanırsınız. Diğer tüm ağ işlerini (DNS, Qos, trafik sınıflandırma vb.) keenetic'ten yapın. DECO yalnızca interneti dağıtsın yoksa sorun yaşarsınız.

Powerline için en ideal kullanım; üçlü priz yerine direkt olarak prize bağlanmalı ve mümkünse bağlanılan prizler aynı sigorta kutusuna bağlı olmalı. Elektrik hattına yüklenen Fritöz, saç kurutma makinası gibi cihazlar çalıştığında da nadiren de olsa hız dalgalanmaları yaşarsanız endişe etmeyin.

Güle güle kullanın.  

• Ana cihaz modeme bağlı olması gerektiği için 3'lü prizde beraber takılı durumdalar hocam, Diğer ise üst katta tekli prizde şuan için herşey istediğim gibi görünüyor.

Evet kapattım bende ilk kurulumda açık bırakmıştım, Lakin tüm eve güzel bir şekilde dağıtıyor interneti ana cihazıda dediğiniz gibi ana işleri yapmak için kullanacağım artık.

@receep 32

Modem ile aynı prizde olunca bazen CRC hatalarına sebebiyet verebiliyor. (Dual MIMO bağlantı için kullandığı teknolojiden ötürü) Sorun yaşarsanız başka bir prize alıp uzun bir ethernet kablosu ile yine modeme bağlayabilirsiniz.

tpPLC windows yazılımını kurarak Deco cihazların powerline hattında aralarında kaç Mbps bağlantı kurduğunu takip edebilir ve trafik için (oyun, internet, video gibi) seçim yapabilirsiniz.

Sizdeki cihazlar destekliyor mu emin değilim, o ayarlar arasında dual mimo bağlantı kurmaları için "Lower PLC-to-VDSL interference Mode" var. Onu sakın kapatmayı denemeyin. Bir daha açılmayabiliyor. Fabrika ayarlarına döndürmek de işe yaramıyor. Kör flash'lama ile firmware update yapmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 3 Mayıs 2023; 20:17:5 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

Eğer bir sorun hissedersem dediğin gibi yerini değiştiririm artık hocam, Bağlantı ile ilgili bir sorun olmaz ise çok fazla karıştırmam.

Hocam ürünü nereden ne kadara aldınız
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

Trendyol üzerinden aldım hocam son 1 ürün yazıyordu ondan dolayı aldım 2100TL'na, En uygun bu fiyattaydı gördüğüm kadarı ile.

• Bu arada arkadaşlar, Deco'yu hangi modda kullanmam daha iyi olur, Şuan Wifi dağıtıcı modunda ama birde erişim noktası modu var.

Ayrı olarak birde üst katta bazen elektrik simgesi gidip yerine wifi simgesi geliyor o zaman baya bi yavaşlıyor internet sürekli olarak hattan beslenme ayarıda yok kurcaladığım kadarı ile, Sizce ne yapmalıyım.

• Merhabalar bende deneyimlerimi paylaşmak isterim. Yaklaşık 6 aydır M4 modelini kullanıyorum, ilk önce 2'li paketi almıştım ancak sonrasında 3. cihazı da ekleme ihtiyacı duydum. Ev 2 katlı ve 230 metrekare civarında, ilk olarak evin artık her yerinde WiFi bağlantısı var ve %100 hız olmasa da her noktada yeterli seviyede bağlantı sunuyor yani önceden yaşadığım bağlantı kesintileri yaşamıyorum. Önceden yine benzer noktalarda wifi ap lerim vardı ancak Mesh gibi uyumlu çalışmıyorlardı. Hız konusunda beklediğim performansın üstünde çıktı diğer cihazlara göre menzil ve 5Ghz konusunda bana daha başarılı geldi evin her noktasında 5GHz bağlantı sağlayabiliyorum. Hız testleri ve cihazların konumunu göstermek için de basit bir kesit çizdim. üst kattaki 2 cihazım cat6 kablo ile birbirlerine bağlı ve alt kattaki cihaz 2. decoya wifi ile bağlı. Ürünün bence tek eksiği şu olabilir wifi ile bağlanacağı cihazı seçmemize olanak sağlanabilirdi. Alt kattaki cihazım bazen ana decoya da bağlanıyor ve arada daha çok duvar ve merdiven olduğu için o zaman hız biraz daha düşük oluyor ama 2. decoya bağlandığında performans olarak çok başarılı. Bu durum nadirende olsa yaşanıyor.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 7 Mayıs 2023; 14:25:34 >

• kadir1003 kullanıcısına yanıt

Sorun yaşamanız normal çünkü interneti komşunuza kullandırmıyorsanız evinizdeki cihazların hem sayısı fazla hem yerleri yanlış.

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Hangi sorun için bahsettiniz anlayamadım?

diyor ki; kullandığın cihazlar birbirine yakın olarak konumlandırılmış. bu sebepten dolayı da bağlanmaman gereken bir cihaza bağlanıyorsun ve bu durum da senin kablosuz performansın bazen düşüyor. (yaşadığın soruna atıf yapılmış)

aslında bu durumun farklı sebepleri de olabilir. kullanıcı ve ağ bağlntı noktaları için ayrı incelemeler yapılabilir. mesela erişim noktası olan cihazın biri, bir sebepten etkilenip ağ yayınını kısa süreli olarak kaybediyor olsa, ağ sinyali zayıf olan diğer bir erişim cihazına bağlanman kaçınılmaz olur. (tüm cihazların birbirine yakın ise bu olur) sonrasına cihazın daha kuvvetli yayına geçmeyi desteklemiyorsa eğer, bağlantın da sonrasında sürekli o şekilde kalır. client yani cep veya bilgisayar ile bağlanan cihazların özelliklerine de bakmak gerekebilir. cihazlar, birbirine olan mesafeleri yakın olsa bile engellerden dolayı performansı, uzak olan diğer cihaza göre daha düşük olabilir. detayına bakman gerekiyor. sinyal gücü ve sinyal kalitelerini ayrı ayrı değerlendir.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Aslında ben alt kattaki deconun hangi decoya bağlanacağını seçebilsek iyi olurdu demiştim, Decoya bağlı cihazlar zaten otomatik olarak geçiş yapıyor o yönde bir sorun yaşamıyorum. Alt kattaki deconun bağlantı için konumunun iki decoyada orta sayılabilecek bir noktada olması bunun nedeni farkındayım, ancak deconun sinyal alması için yanlış konumu benim dağıtım yapmasını istediğim iyi bir konumda.

Decoların birbirine bağlanması konusundan komşu ile paylaşma ve cihaz fazlalığı gibi bir nedene nasıl bağlandı onu merak etmiştim :)

Ben Deco X50 kullanıyorum. Uygulamada deco ünitesinin içine girince bağlantı tercihinin içinde tercih edilen deco diye çıkıyor bende, varsayılanı otomatik. Siz de bir kontrol edin bence. Cihaz fazlalığının sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Benim toplamda 22-26 cihaz sürekli bağlı decolara. Herhangi bir problem yaşamıyorum.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Bende genelde 6-7 cihaz aynı anda aktif oluyor, yok uygulamayı çok kontrol ettim ama öyle bir ayarla karşılaşmadım demek ki donanımsal bir ayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir1003

Aslında ben alt kattaki deconun hangi decoya bağlanacağını seçebilsek iyi olurdu demiştim, Decoya bağlı cihazlar zaten otomatik olarak geçiş yapıyor o yönde bir sorun yaşamıyorum. Alt kattaki deconun bağlantı için konumunun iki decoyada orta sayılabilecek bir noktada olması bunun nedeni farkındayım, ancak deconun sinyal alması için yanlış konumu benim dağıtım yapmasını istediğim iyi bir konumda.

Decoların birbirine bağlanması konusundan komşu ile paylaşma ve cihaz fazlalığı gibi bir nedene nasıl bağlandı onu merak etmiştim :)

öncelikle mevcut mesh ağını gösteren çizim yanlış demeyelim de eksik. alt kattaki deco sen istesen de istemesen de zaten ana decoya, mesh özelliği nedeniyle kablosuz olarak bağlanıyor. komşu ve paylaşım konusunda ise alt katı komşu olarak düşünebilirsin.  

üçüncü decoyu alt kata koyduğunda, alt kat en sağ ve en sol odalarda wifi kullanımında ve bu odalardan birbirlerine geçişte de yine üst kattaki decolar daha etkili olacak görünüyor. alt kattaki decoya ihtiyaç olabilir ama bu dezavantaj da yaratabilir. aslında kuş bakışı da çizseydin güzel olurdu. şunu deseydin daha güzel olurdu. deco, kendisine bağlanan cihaza daha iyi wan hızı verebilme imkanına sahip olduğunda, cihazı otomatik olarak diğer decoya bağlayacak. en azından bu amaca yönelik bir parametre girişi olsaydı diyebilirdin. ama bence buna da gerek yok. mesh sisteminin zaten bunu yapıyor olması gerekir diye düşünüyorum. zaten envai çeşit modeller var. versiyonları da keza öyle. bütün deco modelleri de birbiriyle uyumlu deniyor. (nasıl oluyor ise) yani decoya bağlı olan bir cihaz decoyu bırakmak istemiyor olsa bile deconun bu cihazı dışlayıp, diğer decoya otomatik olarak aktarabiliyor olması lazım. bunu bütün modellerin de yapıyor olması lazım.

Cihazlar evin en kenarında konumlu, antenlerden çıkan sinyallerin ciddi bir kısmı evin dışına gidiyor.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.