Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
72
Favori
78.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şöyle hocam, Benim üst katta ne yaptıysam wifi bağlantısı alamamıştım, farklı farklı ürünler aldım denedim olmadı en son bu Deco P9 Denilen wifi mesh sistemi aldım ikili paket halinde.

Bu ürünlerden birini Modeme bağlayıp ana wifi dağıtıcı olarak tanıttım diğerini ise üst katta sadece prize takıp tanıttım, Bu ürün elektrik hattı üzerinden wifi sinyali taşıyormuş, Alt yapım 84Mbps kadar hız destekliyor ben çoğu zaman üst katta 70-75 arası hızları alabiliyorum şimdi.

Bu yüzden Hero Dsl modemin wifisini kullanamıyorum, Eğer daha uygun fiyatlı modeller var ise geçerim belki diye düşündüm.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

Nasıl bir duvar vb engeliniz var bilemedim. Ama rastlanabiliyor bu tip durumlara ve bunları sadece kablo usulü çözümler ile aşabiliyorsunuz.

Perde beton ve kalın duvarlar maalesef yan oda için bile sıkıntı olabiliyor.

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Geldi mi halo h80 performansı nasıl acaba?

• FletneR_ F kullanıcısına yanıt
    Şehir dışında yım gelmiş. Cumartesi kurcalama ya başlarım inşallah.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Bende bilemiyorum hocam, Mesh sistemi kurdum ayrı olarak hem extra aldım hem koridorlara takayım diye prize takılan dağıtıcıdan almıştım arada köprü olur uzak kalırsa diye, Hiç bir şekilde verim alamadım neredeyse çekmeyecek seviyedeydi.

Kablo ile şart ama dışarıdan verilse olmaz içeriden kırıp dökmek lazım uzun iş, En son bu Elektirik hattı olayını deneyeyim dedim oldu bununla.

Lakin tv ile netflx, Amazon filan hiç bir sıkıntı yok ama youtube ile 4K video açmakta zorlanıyor çoğu zaman yetmiyor, Aslında iyice test etmek lazım sanırım o anlarda ne kadar hız alıyor o mekan.

• Halo H80X kullanmaya başladım. Ana ünite yi modeme kablo ile bağlayıp yönlendirme li kurulum yaptım. Bağlantı oldu internet yok. Uygulama ayarlarinda yönlendirme yerine erişim noktası seçtim İnternet geldi. Diğer 2 mesh ünitesine de sırasıyla teker teker fişe taktım otomatikman kablosuz mesh oldular. Arka odayı modemden kablo çekmiştim. 2. Haloyu kablolu mesh olur umuduyla bağladım kırmızı LED hata sına düştü sistem. Kabloyu sökünce normal çalışmaya başladı. Sanırım kablo ile mesh olmuyor. (İlk mesh tecrübem) kablo ile 1 gigabit olacağına kablosuz 2 gigabit osun diye kendimi kandırdım 😁
    Uygulamadan firmware guncellesi denetlenmesi başarısız oluyor. Web sayfasından yerel dosya ile guncelleme oluyor. Firmware yazılımı bakayım dedim v1 v2 diye donanım versiyon var mış. Bendeki V1 imiş manuel yükledim yenice. Menülerde değişen bişi olmadı.
    Ana wifi Ağ adını 2 ayrı 2.4 ve 5 olarak ayiramiyorsunuz. İstenirse 2.4 ve 5gh leri ayri ayrı acip kapatabiliyor sunuz. Misafir agi ekleme var aynı işlemleri de bunda yapabiliyorsun. Zaten ayırmanın bir anlamı yokmuş tecrübe ettim. Evde tuya akıllı ev donanımları var ve sadece 2.4 de çalışıyor. Sıkıntısız şekilde baglandilar. Ağ optimizasyon 13. Band da karar kıldı sanırım. Fakat sıkıntı yok güzel çalışıyor. Wan lan ayrımını nasıl yapıyor bilmiyorum.
    Evde Ftth-ethernet mevcut. Malsef Max hızım 92 mbit i geçmiyor. Turknet kullanıyorum. Bu kısım turknet ile alakalı. Nperf 92 mbit, speedtest yaklaşık 50 Mbit hız testi çıkıyor.
    Ana modem Telekom Tplink archer c5v wifi leri kapalı. Modem vestiyer dolabın yan tarafına monteli. Halo duvara monte aparatı olmadığından direk kullanmadım.
    Arka odada mi 4a router i kablolu alıp access point olaraktan kullanıyordum. Bu ucu ucuna kişisel garaja monte ettiğim tuya wifi garaj kapı kontrolünü sağlıyor du. Bu mesh sistemi bu garaj noktasına bağlantı kurmaya başarısız oldu. Başka bir. Yöntemle hallettim. Yani wifi kuvveti sanırım mi router 4a dan az düşük. Şimdilik bu kadar.
    En önemli kısım hanım artık mutfakta telefonla ilgilenirken ne biçim internet çekmiyor olayı bitri. Kısaca şimdilik memnunuz.
    Wifi 6 laptop artık daha hızlı İnternet baglisiniz mesajida çıktı bunda ekleyeyim...
    Ana modem konumu:

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

Modemden 2 üniteye kablo çekerseniz hata verir fakat modemin yanındaki ana decodan 2 üniteye kablo çekerseniz sorunsuz olur diye düşünüyorum

• merhaba, tplink deco uygulamasında ücretli olan kısımlarda bir değişiklik olmadı değil mi, daha önce m4 falan kullanmıştım ücret uygulaması başlayınca kullanmayı bırakmıştım.

• Mercury H80x de manuel kanal seçimi yapamıyorum?. örneğin 2.4GHz 6. Kanalda yayın yapmasını istiyorum. Seçenek yok. Deco da bu kısıtlama varmı?

Konumlandırmalar olmaması gereken her yerde...

Ayna önü
    Mikrodalga üstü/yakını
    TV arkası/yanı

Wifinizden memnun olduğunuzun daha fazlasını memnun olabilirsiniz de.

Diğer konular icinse muhtemelen tapolojik kurulum hataları mevcut.

• mercusysddns keeneticdns gibi cgnat arkasına ulaşabiliyor mu?

• Merhaba,

Şu anda hali hazırda Tp-Link AX20 ile beraber odamda RE600X Range Extender kullanmaktayım. Odamdaki PC, Range Extender üzerinde bulunan ethernet ile bağlı. Alabildiğim maksimum hız 250-270 arasında değişiyor. Modem ile Range Extender arasında 8 metre filan var, tether uygulamasında da mükemmel konumda diye belirtiyor.

Odamda tam hızı alabilmek için aklımda normalde M4 vardı ama Wifi 6 olsun diye Deco X20 modeline geçiş yapiyim diyorum, sizce bu 8 metrelik mesafede -arada sadece 1 duvar var- 500mbps hızı biraz kayıp ile alabilir miyim?

Deneyimi olup paylaşan olursa sevinirim.

Teşekkürler,

• tplink deco telefon uygulamasında özellikler için ücret isteniyordu değişklik var mı acaba? zamanlama vs.

• TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

TP-Link Deco PX50(3-Pack), AX3000 + G1500 Tüm Ev Powerline Mesh WiFi 6 Sistemi Amazon satıcı olarak satışa çıkmış. Yurt dışı sitelerde 2'li paketi bu fiyata satılıyor genelde. Hepsiburada da kendi satıyor 10638 TL.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri
    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleriamazon
    TP-Link Deco PX50(3-Pack), AX3000 + G1500 Tüm Ev Powerline Mesh WiFi 6 Sistemi
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BQTYHKF2

• kalpakci kullanıcısına yanıt

Ben Deco P9 kullanıyorum şuan pek sorun yok ama ilk zamanlar wifi sinyali yakaladığı zaman çok düşük bi hız olsa dahi ona bağlanıyordu, Elektrik hattı üzerinden bağlandığında sağlıklı stabil bir bağlantı sunuyor ama, Acaba yeni modellerde seçenek olarak sunuyormu bunları, Sadece powerline vey wifi gibi seçme olanağı olsa daha iyi olacaktır bu sistem.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

3'lü paket x50'yi bu yüzden iade ettim, özellik olarak AI-Driven Mesh diyordu hatta. Uzak deco, ortadaki yüksek sinyalli deco yerine daha uzaktaki main deco'ya bağlanıyordu. Büyük ihtimak ping'i düşürmek için böyle bağlanıyor ama sonuçta download hızı düşük oluyordu.

X50’de istediğiniz decoyu istediğiniz decoya bağlama özelliği var. Daha önce belirtmiştim bu konuda. Keşke iade etmeden deneseydiniz, öyle iade etseydiniz. Ya da denediniz, olmadı da öyle mi iade ettiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Evet daha önce yazdınız. Denemeden iade ettim diye hatırlıyorum. Elektrik gitmesi gibi durumlarda istediğimiz deco'ya mı bağlı açılıyor yoksa en iyi sinyal durumuna göre o an mı karar veriyordu?

O seçeneği hiç aktif etmediğim için bilmiyorum nasıl davrandığını. Ama sabit cihazlar için şu decoya bağlan seçeneğini kullanıyorum. Onda da şöyle oluyor. Elektrik geldikten sonra ilk hangi deco açıldıysa cihaz ona bağlanıyor. Asıl bağlanması gereken cihaz da devreye girdikten kısa bir süre sonra o cihaza aktarılıyor diye hatırlıyorum, tam emin olamamakla birlikte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercusys halo için cep telefonu uygulamasında, ebeveyn denetimi, zaman sınırlama gibi özellikleri kullanıyor musunuz, bu özellikler ücretli mi?

@mehmet_alp

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.