|
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (4. sayfa)
-
-
Hocam ev dubleks, kardeşimin bilgisayarı da Router cihazdan oldukça uzakta. Bu sebeple wifi bağlantısı çok kötü. Doğal olarak o kadar mesafeye ethernet kablosu çekmek istemiyorum. Router ın yanına koysak bu cihazı mesafeden dolayı yine bağlantı iyi olmayabilir. Bize lazım olan şey güçlü bir wifi si olan (m4 gibi) cihazı onun bilgisayarının yakınına kurmak ve oradan bağlantı almasını sağlamak.
M4 cihazı ise mutlaka ethernet kablosuna ihtiyaç duyuyormuş bağlantıyı kablosuz olarak yayabilmek için. Yani tekli modelinde bu zorunluymuş. Doğal olarak bize repeater tarzında bir cihaz gerekiyor çünkü ikilisini almak istemem. Hali hazırdaki Router cihazdan son derece memnunum ama wifi si o kadar geniş alana yayılmıyor. Aslında yayılıyor ama hız tatmin edici düzeyde olmayabiliyor zaman zaman. Repeater cihazı uygun bir yere koyarsak sorunsuz bir şekilde kullanabilir diye düşünüyorum.
Önerileriniz varsa mutlaka araştırmak isterim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Aralık 2022; 21:30:20 >
-
Hocam modem ile router wifi üzerinden bağlanmıyor mu?
WPS ile bağlanır diye düşünüyorum. Bu sayede routeri sağ taraftaki odalara yaklaştırabilirsiniz. Modemde salon tarafına yeterli olur.
-
Hocam senin için İki seçenek var
Ya düzgün kaliteli bir repeater bulman gerekiyor
Alınabilecek cihazlar 300 ile 600 aralığında
Ya da ikili M4 alıp kesin olarak sorunu çözersin
Ben olsam Eğer maddi olarak bir sıkıntı çekmeyeceksen kesinlikle M4 seçeneğini seçerdim
Benim de verdikleri ZTE cihaz ile bir derdim yoktu
Ama evin bazı kısımlarında iş epey sıkıntıydı
Tp-link r300 Menzil arttırıcı vardı genel olarak çalışmasından memnundum Lakin evin çekmeyen kısmına geçince ayarlardan modemden kopup Menzil artırıcıya bağlanmak veya modem dibine gelince tam tersini yapmak çok can sıkıyordu özellikle görüntülü konuşma falan varsa yandın
Şu an ise bir aydan uzun süredir Evde kimse şurada internet çekmiyor az çekiyor demede
Evin dışından bile 5 ila 10 metre kadar kapsama alanına aldı cihaz çevreyi -
Hocam bence sizin sistem-kullanıcı topluluğu kesinlikle mesh istiyor.
-
Sanırım Ekspress Hocama diyecektiniz -
Yeğenim yakın zamanda Telekom kampanyasından TpLink TL HC220-G5 2 adet mesh cihazını 1344 TL ye aldı. Yeni çıkan bir modelmiş. Telekom elemanı öve öve bitirememiş. Gayet memnunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 23 Aralık 2022; 14:36:57 > -
Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumun için :)
-
Hocam sanırım bana yazdınız, inşallah hocam şu an araştırma evresindeyim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tcebeci1Yeğenim yakın zamanda Telekom kampanyasından TpLink TL HC220-G5 2 adet mesh cihazını 1344 TL ye aldı. Yeni çıkan bir modelmiş. Telekom elemanı öve öve bitirememiş. Gayet memnunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Aralık 2022; 21:39:36 > -
Arıza kaydı için ekip geldi eve. Modeme birkaç işlem yaptı. En fazla 350 mbit gördü. Diğer yerlerde de bu şekilde hız alındığını söyledi. Ben buradaki arkadaştan örnek verdim ama onu pek önemsemedi :) Aslında evimde kaliteli bir ethernet girişli bilgisayar olsa kablolu testteki durumunu net görebilsem iyi olacak. Çünkü gelen görevli kablolu olarak 500'ü görürsün dedi ama cihaz olmadığı için bir şey diyemedim. Paketi 200'e düşürmek de bir çare. Faturada yaklaşık 80 lira fark edecek. Tabi 200 ile 300-350 arasında da ciddi bir hız farkı var. En çok da 200 alırsam alabileceğim performansı merak ediyorum. 200 lük pakette kablosuz 200 alırsam en azından verdiğim paranın hakkını alıyorum hissi oluşacak :) -
Merhaba
Yanlış bilmiyorsam Telekom'da üst paketlerden aşağı düşük hız paketlerine geçiş yaparken cayma bedeli çıkıyor diyev biliyorum
Ah bir elinizde kablolu Test için düzgün bir cihaz olsa
Öyle ya da böyle o sorunu çözdürürdünüz de
Kablolu test imkanı olmadığı için pek bir şey de iddia edemiyorsunuz haliyle ekipler pek Dikkate almaz Kablosuzu -
Bende bugün itibariyle deco m4 aldım gelince paylaşırım -
Hayırlı olsun hocam -
Eyvallah tasarımı çok güzel -
Kaçlı paket aldınız kaç TL'ye hocam -
Hocam 2li paket 1597 lira ya amazon dan aldım -
Cihaz geldi 2duvar öte de evin dip yerinde sonuçlar -
-
Tek deco ile güzel sonuçlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X