taze bir deco X50 sahibi olarak izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. öncelikle yıllardır repeater, güçlendirici, 15 antenli modem, araya kablo at, vs diye ne gereksiz eziyetler çekmişim. pahalı bir ürün ama hakkını veriyor. evim brüt 170m2 tek kat apartman dairesi (eski bina). Internet 100 Mbps TT fiber. Eski yapıda TT'nin ZTE modemi + kablo ile bağlı bir adet Xiaomi AC1200 repeater vardı. 2 yan cephede de bitişik apartman var. Evin her hangi bir noktasında en az 10-15 farklı SSID görüyorum. TT modemi sağolsun, bu gözler 5GHz'de bile çakışma gördü
ayrıca 1 aylık deneme süreli parental control paketi açtım. üzerinde tanımlı olan uygulamaları bloklamayı başardı. benim için yotube bloklasın, netflix açsın vs yeterli. web filtering özelliği de var ama onu daha beceremedim. vakit olunca kurcalayacağım. çok verim alamazsam 1 ayın sonunda kapatırım. şu an yıllık 420TL'ymiş. bunun dışında şunları kurcaladım: - printer'ım 5GHz desteklemediği için sadece 2.4'ten bağlansın diye ayarladım (bu arada printer WPA3 desteklemediği için WPA2'yi açık bırakmak zorunda kaldım. bu tip terminal kaynaklı kısıtlar can sıkıcı) - printer ve TV'nin yeri sabit olduğu için bunlarda tek bir AP seçip roaming'i kapattım. bu arada 5 yıllık samsung TV artan WiFi performansı ile yeniden doğmuş gibi oldu. şimdi çok daha hızlı çalışıyor. - guest WiFi yarattım. kimse bağlı olmayınca 10 dk içinde kendiliğinden kapanıyor. download hızını 30Mbps olarak limitledim. - deco'ları her gece kendi kendini resetlesin diye de ayarladım. şimdilik deco'larla mutluyuz. |
Bildirim