Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: plato. Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.988
Cevap
78
Favori
86.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
56. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben menzilinden çok memnunum, belki iki tane olduğu içindir. 140 MT evin en uç noktasında bile min. 680 - 750 goruyorum. Evde wifi 7 cihaz yok. Olunca alacağım cihaz net be85

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szr_trace -- 22 Mart 2025; 23:52:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaiserx K kullanıcısına yanıt

Hocam merhabalar, EX20V sizin ağınızı kısıtlar. Gpon cihazına BE65 cihazın birini ana router olarak takıp diğerini çocuk odasına koyarsanız daha çok verim alırsınız. EX20V aradan çıkarma durumunuz yoksa, wifi özelliğini kapatabilirsiniz. BE65'lerin wifi hızı çok daha yüksek ve ağınızda ikinci bir wifi cihazı olmasına gerek yok, tek bir deco wifi ağı en stabili olacaktır. Hatta iki deco arasına ethernet kablosu çekme ihtimali varsa 190m2'nin tamamında yüksek hız elde edersiniz, aradaki duvar yapısına göre az bir miktar wifi hızında düşüş sağlayabilir.

• Uçtaki decodan bağlanıp wifiden hız testi yapıyorum başka cihazdan aynı deconun wifisine bağlanıp wifimandan pingi takip ediyorum, hız testi sırasında pinglerin aşırı yükseldiğini görüyorum bu normal mi?

• karaniler kullanıcısına yanıt

Hangi cihazı kullanıyorsunuz?

İki deco arası çekim gücü normalde nasıl?

Access point modunda mı kullanıyorsunuz? Roaming (Hızlı dolaşımı) kapatmayı denediniz mi?

QOS kapatmayı denediniz mi? Herhangi bir cihaza veya uygulamaya öncelik verdiyseniz kapatmayı denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beker3761 -- 23 Mart 2025; 0:25:29 >
  • beker3761 kullanıcısına yanıt

px50 cihazını kullanıyorum, deco uygulamasında çekim gücü kuvvetli yazıyor ve 3 çizgiden 2 çizgi çekiyor. Access point modunda kullanıyorum. Roaming'i kapattım ama decoyu tekrardan başlatmadım. Hiç bir cihaza öncelik vermedim.

Deco cihazları birbirine yaklaştırmayı ve mümkünse decolar arası kablolu bağlantı yaparak ping sorununun devam edip etmediğini gözlemleyebilirsiniz. Ana deco ile uçtaki deco yer değişimi yapmayı deneyebilirsiniz.

Access point modunda kullanıyorsunuz, ağınızda dhcp açık halde ip ataması yapmaya çalışan modem/router varsa dhcp kapatın, sadece ana cihaz ip ataması yapsın. Ana router ile decoların local ipleri farklı ise (192.168.0.1 ve 192.168.1.1 şeklinde) access point modunda sorun çıkarabiliyor, tüm cihazların aynı ip diziliminde olması stabil bağlantı sağlar. (Ana cihaz 192.168.1.1, decolar 192.168.1.x şeklinde)

Test yaparken mümkünse evde 2.4Ghz/5Ghz bandında yayın yapan tüm aletleri(wifi alıcılar, gamepad v.s.) kapatın.

Uçtaki deco cihazına bağlanan pc, telefon v.s. ağ bağlantı ayarlarından ipv6 seçeneğini kapatmayı deneyin. (Deco M5 modelinde ping sorununa yol açıyordu.)

Geriye pek fazla seçenek kalmıyor, halen düzelmezse kullandığınız yazılım sürümü sorunlu olabilir, brick olmadan önceki sürüme dönmek mümkün ise ayarlarınızı yedekleyip önceki sürüme dönmeyi deneyebilirsiniz veya fabrika ayarlarına dönerek tekrar kurulum yapmayı da deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beker3761 -- 23 Mart 2025; 3:15:18 >

• Speedtest üzerinden test yapıyorsanız üç farklı değer gösteriyor, soldaki "11" olan internet bağlantınızın boştaki ping değeri, ortadaki "51" olan yük altında download ping değeri, sağdaki "15" olan yük altında upload ping değeri. Ortadaki ve sağdaki ping değerleri sizi yanıltmasın, önemli olan soldaki statik halde internetinizin ping değeri. Hız testi ping gönderme, veri gönderme/alma v.s. işlemlerle hesaplandığı için 2. ve 3. ping sürelerinin yükselmesi normaldir.

Örnek:

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beker3761 -- 23 Mart 2025; 5:16:15 >

• X50-DSL hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    DHCP kapattım, iki decoyu ne yazık ki kablolu baglayamiyorum mesafe çok uzak. Ama modemle ana Deco arasında test yaptım, modeme bağlı pcden hız testi yaptım bu arada Superonline 1gbit fiber hız alıyorum, testi yaparken ana decoya bağlı telefondan yine wifimanden pingleri kontrol ettim. Bu sefer download sırasında pinglerde çok az bir yükselme oldu ama upload sırasında 3-4 katına çıktı ping. Download sırasında olmadığı için ana modemle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Yani uctaki decoda 300mbit hızına ulaştığımda pingler 200-300ms seviyelerine çıkıyor. Beamforming ve hızlı dolaşım kapali olmasına rağmen.

Edit: normal hali ve 300-500mbit hız alırken TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaniler -- 23 Mart 2025; 14:53:0 >

Wifimandan kontrol ediyorum. Ama düz speedtest üzerinden yaptığımda bile 150-250 ping değerine ulaşıyor Deco üzerinden. Ana modemde böyle bir sorun oluşmuyor.

• Ana modem ayarlarınızda da bir problem olabilir. Access point modunda veri almaya çalışan decolara veri iletiminde sorun oluşuyor, uçtaki deconun çekim gücü yetmiyor sanırım sinyal düştükçe de ping artıyor.

Son olarak eğer imkan varsa ana modemi devreden çıkararak, GPon'dan direk ana decoya oradan da uçtaki decoya bağlantı kurmayı denemek olacaktır. (Mesh, beamforming, v.s. tüm özellikler açık şekilde)

Bunların hiçbiri mümkün değilse ana modem ve uçtaki deco arasında mesafe çok uzun ise, sizin gibi kablo çekmenin mümkün olmadığı ve mesh sistemin çekim kapasitesinin yetmeyeceği kadar cihazlar arası mesafe olan evlere Deco PX50 gibi powerline&mesh özelliklerinin ikisini birden destekleyen cihazlara bakılmasını önerebilirim.

Hocam zaten px50 kullanıyorum, decoyu modem olarak kullanmıştım ama test yapmak aklıma gelmemişti. Fakat TV+ IPTV servisi devre dışı olduğu için tekrardan Turkcell modemine dönmüştüm.

X50 diye okumuşum. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri  Px50'niz varsa mesh olarak kullanmak yerine access point modunda neden kullanıyorsunuz, elektrik hattı üzerinden aynı hızda interneti uç odaya kadar aktarır zaten. Turkcell modemin wifi kapatıp, kablo üzerinden decoya bağladığınızda sorunsuz kullanmanız gerekiyor elektrik hattınızda sorun yoksa tabi.

• Arkadaşlar mercusys x80 aldım 3 lü paket. Aralarındaki bağlantı da sorun yaşıyorum. Üçünü taktım ama yakın olana değilde uzak olana bağlanıyor. Bu seferde hız düşüyor. Nasıl çözebilirim acaba

Hocam zaten mesh olarak kullanıyorum, modemden ana decoya kabloyla bağlı ve diğer decolara ondan kablolu ve kablosuz internet dağıtıyor. Erişim noktası olarak kullanmazsam direkt modem olarak kullanmam gerekir bu sefer de IPTV özelliği gidiyor TV+'ın.

• Direkt gpondan decoya bağlayıp modem gibi kullandım değişen bir şey olmadı. Uçtaki modem aynı sekilde yüklenmede yüksek ping yapıyor, ana decoda böyle bir problem yok.

Ana decoyla uçtaki decoyu yer değiştirdiniz mi donanım arızası da olabilir uçtaki cihazda.

Hocam çok teşekkür ederim ilgiliniz için.

teknik bilgim çok kısıtlı olmasına rağmen eğer bir sorun olmayacaksa ıss routerini tamamen çöpe atabilirim. Ama bu decoları nasıl router gibi kullanabilirim onu bilmiyorum. Decolar arası kablo bağlantısı işi zor gibi evde kablo dolaşımı istemiyorum. Çalışma odamda yüksek hız olsun yeter ıss routerine en uzak noktadaki yatak odasında bile Wi-Fi sinyali alıyorum bu yüzden yeterli olacak diye düşünüyorum

Değiştirdim değişen bir şey olmadı

• kaiserx K kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam, modemi çöpe atmayın kenarda dursun lazım olur birgün. Servis sağlayıcının cihazı olmadan, eğer lazım olursa uzaktan teknik destek alamazsınız.TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 

Temiz kurulum için Deco cihazlarınızı resetleyin, Deco cihazını ethernet kablosu ile direk Gpon cihazına bağlayın.

Tether uygulaması ile Decoya bağlanın.

Kurulum aşamasında "PPPoe" bağlantı türünü seçin.

IPTV/VLAN ayarını açık hale getirin

Mode ayarlarından servis sağlayıcınızı seçin.

VLAD ID : 35 olarak ayarlayın.

Servis sağlayıcınızın size verdiği "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" kısımlarını doldurun. (Ana modemin arayüzünden görünüyorsa bakabilirsiniz veya servis sağlayıcınızdan isteyebilirsiniz.)

Wifi ve diğer ayarlarınızı yapıp kurulumu tamamlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beker3761 -- 23 Mart 2025; 23:23:18 >

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.