Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
75
Favori
89.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sağlolun hocam deniyeceğim.1 ve 2 yi indirdim.

Deco X60(EU)_V3_1.2.8 Build 20240522 indirmeye çalışırken

x60_w6000_x73_x5000_xm73_xm73-outdoor_en_1.2.8_Build_20240522_Rel._33652_US_EU_JP_B4_SE_up bu iniyor. Diğer 2ci yazılımıda indirirken böyle oluyor, bunlar farklı bir cihazın yazılımı.

Benim cihazın üzerindeki yazılım 17.11.2021 tarihli X60(3.0) 1.0.8 Yapı 20211117  yazılımı bundan başlayarak sıra ile kaç yazılım çıktı ise bulup indirip yüklemeyi deniyeceğim.

En son çare Tp link mh lerine ulaşacağım uzaktan bağlantı ile ulaşıp güncelleme yapmalarını isteyeceğim.

Yurtdışında da güncelleme sorunu yaşamışlar.1 kişi sizin dediğiniz şekilde çözmüş diğer 2 cihazını güncelleyememiş.Onlarıda tp link mh lerine ulaşıp uzaktan bağlantı ile güncelleme yapmışlar.

https://community.tp-link.com/us/home/forum/topic/241682

Re:Deco X60 aygıt yazılımını güncellemiyor

@Tony Girdiniz için tekrar teşekkürler. TP-Link'teki müşteri desteğiyle bir bilet oluşturdum ve kısa süre sonra ikinci kademe teknik temsilciye yönlendirildim. Kendisine bir Team Viewer istemcisi aracılığıyla ağıma yerel erişim izni verdim ve Windows PC'me uzaktan bağlanıp aygıt yazılımı yükseltme araçları ve tanılama komutları çalıştırabildi. Üniteler çalışır durumda olsa da aygıt yazılımlarının donmuş olduğu ve servise göndermem gerektiği sonucuna vardı. İkinci kademe destek temsilcisinin teknik zekası ve TP-Link'in sağlayabildiği çevrimiçi araçlar beni hoş bir şekilde şaşırttı. RMA sürecini başlattım, bu nedenle yakında yedek üniteler olacak.

https://www.reddit.com/r/TpLink/comments/1bgelkz/deco_x60v30us_firmware_updating_issue

Şöyle çalıştı: Manuel olarak indirdim ve ilk güncellemeden son güncellemeye kadar kademeli olarak güncellemem gerekti. 

https://www.tp-link.com/us/support/download/deco-x60/v3/#Firmware

Aynı sorun bizde de var...

Deco uygulaması üzerinden denedim, her şey yolunda görünüyor, indir, kur, yeniden başlat, tamamlandığını doğrula ama hala 1.0.7'de..

Web arayüzüyle denedim, aynı sonuç. Web arayüzüyle dosyayı manuel olarak indirip ekledim, aynı sonuç.

Her seferinde tüm süreç tamamlanıyor ama gerçekten yeniden başlatılıyormuş gibi görünmüyor, hatta yeniden başlatıldığını söylüyor.

Dizüstü bilgisayar aracılığıyla yönlendiriciye doğrudan ethernet bağlantısı denedim ama bağlanamıyorum, nedenini bilmiyorum.

Bunu nasıl yaptığınıza dair daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Mart 2025; 5:52:39 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Aslında kendi sitesi ve sayfası hatta hata mesajında yazılımın desteklediği modeller arasında da x60 var ama enteresan olmuş. Siz türkçe siteden deneyin olmazsa. Birde forumda aynı cihazı kullanıp 2021'den sonra gelen güncelleme dosyalarını arşivleyen varsa kesin çözüm olur sizin için. Ya da tplinke mail atarak dosyaları talep etmeyi deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beker3761 -- 19 Mart 2025; 5:56:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deco x60 v3 ün eski yazılımları elinde olan arkadaş varmı?

Aşağıdaki linkte 2023 yılına ait 2 sürüm gözüküyor ancak dosyaların güvenliğinden emin değilim, virüs taraması yapmadan denemeyin.

https://archive.org/search?query=Deco+x60+v3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beker3761 -- 19 Mart 2025; 6:15:23 >

farklı browser deneyebilirsin. opera, firefox, edge, chrome, maxthon browser.. eklenti var ise tarayıcında geçici olarak kapat. router'da güvenlik duvarı var ise geçici kapatabilirsin. aynı şekilde yazılım kullanıyorsan pc'de, sadece firmware güncelleme için geçici kapatabilirsin. bütün firmware'leri tek tek yüklemen gerekmez. öyle bir zaruriyet olsa, web sitesinde ve yükleme dosyasında uyarı olarak özellikle belirtilir, yüklenme esnasında ise önce şu versiyonu yükleyin şeklinde uyarı verilirdi. bir de yükleme tamamlandıktan sonra ne kadar bekliyorsun? bir süre bekle bakalım ne olacak. acele ediyorsun belki de.

• beker3761 kullanıcısına yanıt

Sonunda güncelledim hocam.

X60 ı ont ye bağladım.Kullanıcı adı ve şifremi girdim .İnternet geldi. Önce netten bulup indiridğim Deco_X60_V3_1.2.1_20230509 yükledim. Daha sonra sizin verdiğiniz deco sitesinden indirdiğim 1.3.0 Build 20240830 Rel. 50008 sorunsuz güncelledi. Mobil uygulamada ve webde güncelle dediğimde zaman güncel diyor.

işin ilginci yeni yazılımda 160 mhz seçeneği seçeneği çıkıyor.Seçtiğimde ayarlıyor ama arayüzde

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

uyarı nedeniyle 160 mhz ye geçemiyor.Bu uyarı tam olarak ne anlama geliyor. Sizce 160 mhz gece 02-05 arası aktif olurmu?

• Radar tespiti hakkında bir fikrim yok hocam ilk kez duydum. Gece değişimi gözlemlerseniz belki bir fikir yürüyebiliriz ancak V3 donanımda 160Mhz yok diye biliyorum, acaba son yazılım üst modellerle birlikte ortak üretilmiş olabilir mi? V3, V4, V4.x için ortak yazılım gibi...

Olabilir hocam.X60 da 160 mhz olmaması çok garip. 160 mhz için ek büyük bir donanıma ihtiyaç olacağını zannetmiyorum.Eski yazılımda 160 mhz varmıydı çok dikkat etmedim.Bazı mesh cihazlarında üst modellerde 2.4 ve 5 ghz ayırma vb ilave özellikler ekleniyor. Sadecev 80 mhz vardı gibi hatırlıyorum.Banada son yazılımda 160 mhz eklenmiş gibi geliyor.Radarla ilgili benimde bilgim yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • community.tp-link.com
    Deco has temporarily switched your Wi-FI channel width to 80 MHz due to detected radar signals. - Home Network Community
    https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/609180

Burada açıklamışlar 160Mhz kanal aralığı 48 den 64 e kadar çıkıyor. 52 ve 64 arası da radar cihazlarının kullandığı kanala denk geliyor. Muhtemelen bölgenizde aktif çalışan radar var bu kanal araliğında.

X60 kanalı otomatik ayarlıyor diğer cihazlar gibi seçemiyorsunuz.Otomatik kısmınıda iptal etmek istedim ona da izin vermedi.Gece izin verir ve 160 mhz çalışırda 2.ci x60 veya x50 alıp mesh deniyeceğim.

Binada çoğunluk fiber kullanıyor.Alt kat üst kat wifi yoğunluğu epey fazla bazen wifiler oturma odasında benim 2.routerin wifisini geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Mart 2025; 19:19:52 >

Kullandığım TP-Link routerda "client isolation" özelliği var hem 5Ghz için hem 2.4Ghz için. Bu özellik sayesinde kablosuz ağımı izole ederek, yan dairelerde bulunan güçlü wifi cihazlar, 2.4Ghz frekansını kullanan mouse, klavye, gamepad v.s. her türlü kablosuz cihazın kablosuz bağlantı çakışmasını engelliyor. Maalesef deco cihazlarda ayar seçeneği çok kısıtlı belki web arayüzünde buna müsaade ediyordur.

Kullandığınız tp link routerin modelini paylaşırsanız memnun olurum.Güzel bir özelliği varmış hocam

Archer C50 V4 biz halen vdsl mahkumuyuz TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri Ancak mahallemizde fiber var bende eşe dosta yardım ediyorum sorunsuz kurulum için.

Şuan max verimle kullaniyorum cihazı, fibere geçmeden mesh sisteme yönelmiycem. Fiber bağlanınca direk Gpondan decoya ordan salona bir deco yerleştirip sigorta panelinden üst kata çektiğim ethernetten üst kattaki decoya bağlantı sağlayacak bir sistem kuracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beker3761 -- 19 Mart 2025; 21:41:32 >

Siz hangi decoları düşünüyorsunuz?Keenetic hopper ile wifi 5 vivayı mesh yaptım. Mesh güzel çalışıyordu.Ama viva wifi 5 ve ac1300 olduğu için hız düşüktü.Keenetic ax3000 wifi 6 lı 2 tane router olsa mesh daha stabil olacağını düşünüyorum. Ama pahalı. Keenetic cihazlarda mesh bana göre decoya göre daha iyi çalışıyor. Alternatif olarak yarı fiyatına 2 tane xiamio ax3000t de olabilir.

İlginç bir şey oldu hocam.Deco x60 otomatik olarak 160 mhz ye geçti.

Pc bağlantı hızı 1733/1733 mbps oldu.Yan oda da notebook kablosuz testi 927 mbps çıktı.

3'lü Deco BE25 ile kurulum yapıcam hocam, tecrübelerime dayanarak konuşuyorum farklı firmalara ait cihazları birbirleriyle match etmek her zaman sıkıntı çıkarıyor.

Local ip'si 192.168.1.0 olan bir markanın cihazı ile 192.168.0.1 şeklinde olan bir cihazı bağladığınızda birinden birinin dhcp sunucusunu kapatmazsanız ağa bağlanan cihazlar ip ataması sırasında sorun çıkarıyor.

Örneğin alt kat Asus ana router ve üst kat Tp-link router kablolu bağlı access point modunda kullanırken hep sorun yaşadım.

Samsung marka telefon kullanıyorum Windows Telefon Bağlantısı ve Samsung Flow uygulama bağlantısı sağlarken aynı ağda bile bilgisayarı bulamıyor, bulsa zamanla bağlantı kopuyor v.s.

Ağdaki tüm cihazların sağlıklı bir bağlantı kurması ve telefon pc arasındaki kablosuz bağlantı uygulamalarının sorunsuz çalışması için tek wifi ağı, tek marka cihaz kullanmak en sorunsuz bağlantı şekli.

Bu nedenle Gpondan direk Deco BE25'e (Deco BE65 olabilir bütçeye göre) oradan salonda sigorta tablosu yanına duvara monte Deco BE25 oradan üst kata çıkan ethernet kablosu ile dubleks üst katına yine Deco BE25 şeklinde. Biraz pahalı olacak ama ileriye dönük bir yatırım. Hem wifi 7 destekli hem de fiber hızlarını 2.5 Gigabite çıkana kadar uzun süre boyunca kullanılabilecek bir alt yapı olacak.

Pc bağlantı hızı internet hızınızı değil, deco cihazdan bilgisayara ulaşan hızı gösteriyor. İnternet hız testinde de 927 Mbps hıza ulaşmışsınız bu da zaten önceki mesajlarda yazdığımız gibi kağıt üzerinde 160Mhz hızları gözükse de gerçekte 80Mhz hızlarına ulaşıyorsunuz. Yani fiber hızları yükselse de siz 1 Gigabit üzerine çıkamıyorsunuz. Bunun için en az X50 cihazı gerekiyor.

Pc bağlantı hızı internet hızınızı değil, bunu biliyorum ama pc nin wifi kartının tam hızına ulaştımı wifi testi alabileceğim en yüksek hıza çıkıyor.Bungüne kadar elimde test edecek cihaz olmadığı için kabloluda en fazla 930 mbps kablosuzda ise iphone 13 ile 800 mbps görebilmiştim.927 mbps benim alabileceğim en yüksek hız buda bana yetiyor.

1000 mbps fiber kullananlar, ont gelen hızı 1000 mbps ye sınırladığı için %10 kayıpla en fazla kablolu kablosuz 930-940 mbps alınabiliyor.

Sfp ile ont yi aradan çıkarıp 1000 mbps abonelikte 1300 mbps hız alanlar var. Ama sfp şu an için pahalı ve benim için gereksiz.

X50 de alsam en fazla bu hızları alabilirim.

x60 ın yanına 2.ci bir x50 alıp mesh yapmayı düşünüyorum.

Aynen hocam bende bundan bahsediyorum 1000 mbps fiber hızları size yettiği sürece uzun seneler boyu bu şekilde kullanabilirsiniz. Ancak fiber hızlar 2.5 gigabitlere ulaştığında X60 ile kablolu veya kablosuz bu hızlara ulaşamazsınız çünkü hem 2.5 gigabit portları yok hem de gerçek anlamda 160MHz desteklemiyor. X50'de ise bu özellikler var. Siz bu setupla senelerce kullanırsınız kim bilir ne zaman fiber hızlar yükseltilecek? İkinci cihaz olarak X50 almak ileride hızlar yükseldiğinde ana cihaz yapmanıza olanak tanır, o zamanda X60'ı elden çıkarır yada 2. cihaz yapabilirsiniz.

1000 mbps den memnunum. devam edip etmeyeceğim taahhüt sonunda kampanya ve teklif fiyatına bağlı hocam.

Bana 200 mbps de fazlasıyla yeter.Aslında kampanyalara bakarken süperonline çalışanı bir arkadaşı aradım. Kota doldurmak için bayinin sadece 1000 mbps+ tv+ plus cihaz kampanyası varmış, bu hızı görmek için aldım.

Duruma göre 2.el 2 li x50 AX3000 veya ax5400 denk gelirse onu alır x60 ı satabilirım.

Bazen 2.ci i routeri takınca hız düşüyordu.2,4 ghz yi kapatarak biraz olsun önliyebildim. Stabil kablolu ve kablosuz hız almada ana routerin güçlü ve 2.ci router ise onunla uyumu çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Mart 2025; 23:36:19 >
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.