Şimdi Ara

TP - Link Hakkında herşey burada !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetle hemen hemen dial uptan beri haşır neşir olduğumdan dolayı bir çok modemi test etme şansım oldu. Bugün sizlere senelerdir kullandığım Tp Link'i anlatacağım.
    Tp link'le ilk tanışmam 2009 yılında oldu. Ondan önceki modemim olan pikatel sorunlar çıkardığından dolayı yeni modem arayışına girmiş ve tp link almıştım. İlk aldığım tp link modem 8817'ydi.

Bu modemin piyasada oldukça fazla versiyonu vardı , siyah olanı , internet yerine act yazanı ve arayüzü bile başka olanı. Bendeki 5.0 versiyonuydu. Tp link ürününü aldıktan sonra kuruluma geçmek istediğimde şu arayüz bizi karşılıyor.

Temsili resim

Tp link arayüzü her zaman sorun teşkil ediyordu , zira istediğiniz her an giremiyordunuz. Cihazı ilk kullanmaya başladığımdan bir süre sonra modem kafayı yeme noktasına kadar geldi. Arayüzü iki saatte açıyordu , bağlantıyı koparıyordu. Ancak ilk 5 - 8 ay çok rahat kullanmıştım.

Yaklaşık bir sene bu şekilde idare ettikten sonra yeni modem arayışına girdim. Yine tp link almayı düşünüyordum ancak çekincelerim vardı. Arayüz sorunu diğer modemlerde de var mı diye düşündüm. Bu çekinceyle farklı bir modem aldım ancak o modem çok çok kötü çıktı ve 6 ay bile dayanmadı.

2012 yazına geldiğimizde tp link yeni bir kablosuz modem çıkarmıştı , 8151N. Forumda @sis651 tavsiyesi ile bu modemi aldım. Modemi bulmak o kadar kolay değildi , vatan satmıyordu , gold'un 2 şubesinde ürün yoktu. En sonunda Gold'un İstanbul Kadıköy şubesinde ürünü buldum. Ücreti ödedikten sonra depoda 10 dakika ürünü aradılar.

Aslında tp link'in tek eksisi , piyasada yeteri kadar yer bulamaması. Neyse modemi aldım eve getirip kurdum , 5db kablosuzu ile bütün evde çekiyordu , ancak bununda arayüzü bir kaç ay sonra diğer tp link gibi takılmaya başladı. Yaklaşık 1 senedir kullandığım 8151N'den memnunum ancak arayüze bazen ulaşamama sıkıntısı insanın canını yine sıkıyor.

Tp link'in eksileri
    Arayüze ulaşma sıkıntısı , arayüzün takılması
    Piyasada yeteri kadar yer bulamaması

tp linkin artıları
    hızlı senk.
    Kaliteli dış kasa
    Isınmaması.

• Sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Ayrıca forumumuzda tp link türkiye var oda cevaplayabilir
  • Bende uzun zamandır TP-Link W8901G kullanıyorum ve çok memnunum, bahsettiğiniz arayüz sıkıntısını hiç yaşamadım, bir kez bile kopmadı, ısınma sorunu hiç yok, kapsama alanı ve çekim gücü oldukça iyi, yine aynı markanın 300mbps usb wifi adaptörünü uydu cihazımda kullanıyorum oda mükemmel bir cihaz ve şimdi 300mbps yeni bir modem aldım yanında menzil genişleticisiyle beraber, ağ ürünlerinde TP-Linkten şaşmam

• Aynen çok fazla açık dursada ısınmıyor , bu arada bendeki 8151 eski kasa , yeni kasası süper , şu resimdeki senin modemin mi ? Eski kasamı yeni kasa mı ?
  • Üstteki resim 54Mbps eski modemim ve şuan hala onu kullanıyorum fakat TV ve diğer medya cihazlarıma HD video aktarımını daha hızlı yapmak için alttaki resimde gördüğün W8968 300Mbps modemi aldım yanında prize takılan menzil genişleticiyle beraber, kargo bekliyorum, akşama elimde olur.
  • anladım hocam , gelince inceleme yayınlar mısınız bölümde ?
  • Cihaz geldi kurdum, henüz çok ayrıntılı inceleme imkanım olmadı fakat ilk izlenimimi aktarayım.
    Modem eskisine nazaran biraz daha küçük ve çok daha hafif, ayrıca çok şık bir görünümü var.
    Kurulumu yine çok kolay bir şekilde gerçekleştirdim, menzil genişleticiyide tanımladım, bu cihaz kablosuz erişimi olmayan cihazlara erişim sağlamak için çok pratik bir çözüm oldu.
    Modem eskisine göre daha fazla ısınıyor fakat sıkıntı yaratacak bir durum yok.
    İnternet hızım 8mbps olmasına rağmen eski modemle youtube gibi video paylaşım sitelerinden HD video izlerken çok takılmalar oluyordu, bu modemle hiç takılma olmadan çok akıcı bir şekilde HD videoları tam ekran yapıp izleyebildim.
    Modemin USB portuna sabit disk takıp salonumda bulunan wifi media player ile hemen bağlantı kurdum fakat Full HD videolarda umduğum performansı alamadım! Videolar oynatırken çok fazla takılma oluyor, yani 300mbps olunca bunu yaşamam diye düşünmüştüm ama olmadı! Belkide media playerin wifi alıcısı 150mbps olduğu için böyle oldu bilemiyorum.
    Video dosyalarının kbps değeri nekadar yüksekse takılmalar okadar çok oluyor! Mesela Canon Full HD fotoğraf makinemle çektiğim videoları MKV formatına çeviriyorum, bu videoları oynatırken hiç takılma olmuyor.
    Modemin arayüzü İngilizce ve eskisinden farklı ve çok detaylı, çok fazla detay ayar var birçoğunu bilmiyorum ve kullanacağımıda sanmıyorum.
    Henüz FTP server kurup denemedim fakat USB portunda aktarım hızında bir sınırlamaya neden olup darboğaz yaratacağını düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende Tplink W8951ND kablosuz modem var. Ben dizüstümden modem vasıtasıyla internete giriyorum. Şimdi şöyle bir şey yapmak istiyorum: Dizüstümün gördüğü ağlardan bir tanesinin sinyal gücü çok düşük. Bunun çin usb wireless adaptörler var ama merak ettiğim böyle bir cihaz almak yerine modemimi bu amaçla kullanabilir miyim?
  • W8968 modeli nasıldır? Tavsiye eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

W8968 modeli nasıldır? Tavsiye eder misiniz?

Gayet iyi bir modem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

W8968 modeli nasıldır? Tavsiye eder misiniz?

Gayet iyi bir modem.

Bugün akrabama aldık. Bağladık. Yalnız bu modemde ZyXEL HW660'ya göre daha yüksek zayıflama değerleri görünüyor. En az 6-9 db fark var. Yani çok fazla. 1 mbps kadarda daha düşük hızda Dsl bağlantısı kuruyor. Yalnız aşırı fazla özelliğe sahip bir model. Wps, Nas, 3g, print server olayına daha girmedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Eylül 2013; 19:38:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.