Şimdi Ara

Tp link router gigabit wan port adsl farki ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar eve net baglaticam 300 mbps download hizi. Yeni bi alt yapi gelmis kablo falan cekicekler eve. modem alicam internet saglayici firma tplink archer c2 oneriyo 750 mbps destekli uzerinde gigabit wan port var. Bendede tplinkin tdw8961nd modeli var 300 mbps destekli oda.ama uzerinde adsl port var. Simdi sorum su adsl portla gigabit wan portun arasinda ne gibi farklar var. Bu farklar Benim hizimi ne durumda etkiler. Sadece internet icin soruyorum bu soruyu server kurma veya dosya aktarimiyla isim yok.

Beni aydinlatin ey romalilar. Keyifli forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TP-Link ADSL2+ modemdir ve en fazla alınabilecek hız 24 mbps'dir. Üzerinde yazan 300mbps wifi özelliği için olan hız ve konumuzla ilgisi yok. ADSL2+ telefon hattı üzerinden RJ-11 tipi jack ile verilir ama size verilecek olan RJ-45 tipi jack. Yani kısacası w8961nd'yi yeni internetinizle kullanamazsınız.
  • DocZ kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkur ederim. Ozaman archer c2 modeminide istiyorum saglayici firmadan. Bu arada kullandigimiz aygitlarinda wifi alici tipi ve hiz limitleri varmi? Mesela 300 mbps download hizi olan internet paketim var modemim verilen hizi destekleyen turden ama android cihazda hiz testi yapiyorum ve hizimin 54 mbps oldugunu goruyorum.bu mumkunmu?

• Archer C2 aslında bir modem değil router ama herkes modem diyor bu tür cihazlara Modemlerdeki gibi telefon kablosu girip wifi ve ethernet olarak çıkmıyor. Ethernet giriyor (WAN) wifi ve ethernet (LAN) olarak çıkıyor. Hem modem özellikli hem de router özellikli çok fonksiyonlu cihazlar da var.

Kullandığınız aygıtların da wifi hız limitleri var. Her zaman bağlantınızdaki en yavaş olan kanalın hızında olan hızı alırsınız. 300mbps lik wifi modemden de 54 mbps almanızın nedeni cihazın en yüksek 54mbps ("802.11g" standardı deniliyor) wifi standardını desteklemesinden kaynaklanıyor. Örneğin bu router cihazı AC750 destekli ve 733mbps wi-fi hız sağlayabiliyor ama alıcı cihazın da bu hızı alabilecek kapasitede olması lazım (AC750 veya üzeri) yoksa wifi alıcının kapasitesi ne ise o hızı alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 2 Ocak 2017; 16:26:18 >

O zaman burdan su sonucu cikarabiliriz 300 mbps pakette secsem 100 mbps lik pakette secsem telefon tablet hep 54 mbps hiza sahip olcak. Ozaman sunuda diyebilirmiyiz "elimizdeki akilli cihazlari degistirmedigimiz surecede modem veya routerin baglanti destek hizi isterse 100000 mbps olsun sonuc hep ayni olacakti.r" peki masaustu pcyi ethernetle routera baglasam?

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle. Üstelik wifi 'de bir de enterferans durumu varsa alabileceğiniz hız daha da düşüyor.

Ethernet kablosunun da hız sınırları var. Bunlar CAT5 tipi ethernet kablosu için 100mbps, CAT5e ethernet kablosu için 1000mbps (Gigabit ethernet deniliyor) ve CAT6 tipi ethernet kablosu için 10000mbps (10 Gigabit) şeklinde. Bilgisayarınızdaki ağ kartının da gigabit etherneti desteklemesi gerekiyor (Router zaten destekli). 300mbps'den tam verimi alabilmek için bilgisayarı modeme CAT5e veya CAT6 kabloyla bağlamanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 2 Ocak 2017; 23:7:20 >
    Sorulari yanitladiginiz icin cok tesekkur ederim. Iyi geceler keyifli forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.