Şimdi Ara

TP-Link TL-MR3420 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
3
Favori
44.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ev içerisi kullanımda iki anten olması tek olmasına göre çok büyük bi avantaj sağlar mı yani tek anten de ev içerinde her yerde sorunsuz çalışır herhalde hız konusuna gelince zaten bağlandığımız 3g modemlerin hızı ne ki yani bu ikisi arasında fiyat farkına değer mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efekan_02

ev içerisi kullanımda iki anten olması tek olmasına göre çok büyük bi avantaj sağlar mı yani tek anten de ev içerinde her yerde sorunsuz çalışır herhalde hız konusuna gelince zaten bağlandığımız 3g modemlerin hızı ne ki yani bu ikisi arasında fiyat farkına değer mi ?

wifide eğer mimo kullanılmayacaksa ki internet için hiçbir işe yaramaz. çift anten verim düşürmekten başka bir işe yaramaz.
    tek anten olması daha iyi.
    ayrıca bi araştır eğer türkiyeye geldiyse şu ürünü al bence.http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3020

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 4 Ocak 2012; 22:18:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: efekan_02

ev içerisi kullanımda iki anten olması tek olmasına göre çok büyük bi avantaj sağlar mı yani tek anten de ev içerinde her yerde sorunsuz çalışır herhalde hız konusuna gelince zaten bağlandığımız 3g modemlerin hızı ne ki yani bu ikisi arasında fiyat farkına değer mi ?

wifide eğer mimo kullanılmayacaksa ki internet için hiçbir işe yaramaz. çift anten verim düşürmekten başka bir işe yaramaz.
    tek anten olması daha iyi.
    ayrıca bi araştır eğer türkiyeye geldiyse şu ürünü al bence.http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3020

arkadaşlar türkcel zte mf190 vını bir türlü modeme tanıtamadım.tl mr3420 bin dosyası büncelemesimi istiyor hala anlayamadım.derdi
    nedir.tplinkin sayfasındaki
    http://www.tp-link.com/tr/support/download/?model=TL-MR3420
    bu dosyaları 3nüde indirip denedim hata kodu veriyor.bilen arkadaşlardan yardım istiyorumm.
    mf 190 güncel bin dosyasımı istiyorr?

• quote:

Orijinalden alıntı: osmandemirbas

arkadaşlar türkcel zte mf190 vını bir türlü modeme tanıtamadım.tl mr3420 bin dosyası büncelemesimi istiyor hala anlayamadım.derdi
    bu dosyaları 3nüde indirip denedim hata kodu veriyor.bilen arkadaşlardan yardım istiyorumm.

Başka bir vınn çalıştırabildiniz mi?

Modemi tanıtsanız bile ayarları manuel girmeniz gerekebiliyor

e176g e177 de durum bu şekilde (internet yazan yeri MGB yapmak gerekiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 5 Ocak 2012; 21:09:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

Başka bir vınn çalıştırabildiniz mi?

Modemi tanıtsanız bile ayarları manuel girmeniz gerekebiliyor

e176g e177 de durum bu şekilde (internet yazan yeri MGB yapmak gerekiyor)

modemi nihayet tanıttım.ağ kuruldu
    ama şimdidide internet kulanılamıyorr..

• anten full gözüküyor ama internet erişimi yok diyor
    birde ünlem işareti.
    3 g modem bilgisayrda çalışıyor ve internete giriyorum
  • quote:

anten full gözüküyor ama internet erişimi yok diyor
    birde ünlem işareti.

Akşam msn veya teamviewer ile yardımcı olabilirim. isterseniz: PM gönderin

Bu arada pc üzerinde vınn takılıyken pin kodu kaldırdınız mı Takınca otomatik çalıştır aktive ettiniz mi?

Ve 3420 arayüzüne girebiliyorsanız statusta bağlanıp bağlanmadığınızı görürsünüz

Ünlemli sinyal cihaza bağlandığınız, 3g ye bağlanamadınız anlamına geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 6 Ocak 2012; 16:09:32 >
  • quote:

quote:

anten full gözüküyor ama internet erişimi yok diyor
    birde ünlem işareti.

Akşam msn veya teamviewer ile yardımcı olabilirim. isterseniz: PM gönderin

Bu arada pc üzerinde vınn takılıyken pin kodu kaldırdınız mı Takınca otomatik çalıştır aktive ettiniz mi?

Ve 3420 arayüzüne girebiliyorsanız statusta bağlanıp bağlanmadığınızı görürsünüz

Ünlemli sinyal cihaza bağlandığınız, 3g ye bağlanamadınız anlamına geliyor.

pm gönderemiyorum çünkü telefonumu bir türlü kayıt ettiremedim forma.
    numaramı değiştirdim ,sonrada yeniden kod gönder dedim ama hakkınız bitti mesajı alıyorumm.
    statüs de şu 3g yazan yeri söylüyorsunuz sanırım.
    modemin modeli bazen orda gözüküyor (zte mf 190)
    yeşil gösterge paneli %38 bazen %32 yi gösteriyor sonra tekrar boş gri bir alana dönüşüyor.
    geliyor gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandemirbas -- 6 Ocak 2012; 22:16:12 >

• quote:

numaramı değiştirdim ,sonrada yeniden kod gönder dedim ama hakkınız bitti mesajı alıyorumm.
    yeşil gösterge paneli %38 bazen %32 yi gösteriyor sonra tekrar boş gri bir alana dönüşüyor.
    geliyor gidiyor.

3G den EDGE e sık düşüyor musunuz vınn pcye takılıyken?

Edge e düşüyorsa eğer sık olarak, 3420de bağlantı kopabiliyor ve otomatik tekrar bağlanmada çok sorun oluyor, ben bu sorunu anten yaparak geçebildim (yukarıdaki mesajlarımda var)
  • merhabalar,

dün ürün tarafıma ulaştı ve ilk iş olarak admin şifresini değiştirerek kablosuz ağa wpa2 aes key eklemek oldu.

Ardından ttnet uçan internetin mf627 3g modemini taktım ve bu modem uyumluluk listesinde olmasına rağmen "unknown modem" olarak kaldı ve benden modem ayarı yapabilmem için bin dosyasını istiyordu. internette bu modeme ait bin dosyası sanırım mevcut değil daha sonra aşağıda linkini verdiğim sayfadaki işlemleri yaptım.

UYARI:TÜM SORUMLULUK KENDİNİZE AİTTİR İŞLEMİ YAPIP YAPMAMAK YİNE KENDİ İNİSİYATİFİNİZDEDİR.

Modem usb den bilgisayara takılı iken "bilgisayarım" penceresinde görünen modem cdrom una sağ tıklayıp "çıkar" seçtim task barda "aygıt kaldırıldı" uyarısı verdi ve aygıt yöneticisinden modem özelliklerine girip "gelişmiş" sekmesinden "ek başlatma komutu" satırına "AT+ZCDRUN=8" yazdım ve tamam tıklayıp çıktım. sonra windows "dialup bağlantıdan" modemin oluşturmuş olduğu dialup bağlantı simgesinden "bağlan" ı tıkladım ve bağlantı hatası verdi, sonrasında tekrardan "ek başlatma komutu" satırına "AT+ZOPRT=5" komutunu yazarak az önceki işlemi tekrar ettim ve modem tekrardan hata verdi.

Bu işlemler sırasında beni tedirgin eden olay ise modemi usbden çıkarıp tekrar bilgisayara taktığımda modemi sanki daha önce tanıtmamışım gibi ilk kurulum ekranı gelmesi ve modemi bulamaması oldu fakat sim kartı çıkartarak modemi usbden taktığımda modemi görüyor ve ttnet modem programından "sim yok" uyarısı veriyordu. Bu durum karşısında bulduğum yöntem ise gayet basit, enbaşta yaptıgım gibi "bilgisayarım" penceresindeki modem cd romu üzerine sağ tıklayıp "çıkar" seçtim ve "aygıt kaldırıldı" uyarısı çıkıp modemi otomatik olarak görmesini sağlamaktı bu kodları uygulayınca modeme zarar veren herhangi birşey olmadığını farkettim sadece modem iki mod a giriyordu ve modemi bilgisayardan kullanmamız gerektiğinde usbden bağlayınca ttnet yazılımının modemi görmesi için cdrom simgesine "çıkart" sağ tıklamamız yeterli.

Sonrasında modemi pc nin usb portundan çıkartıp mr3420 nin usb portuna taktım ve router 3g modemi gördü sinyal seviyesi %80 lerde. router içindeki ayarlardan kullanıcı adı ve şifre ayarlarına dokunmadım "avea" yı seçip otomatikte bıraktım , sürekli 3g bağlanacak şekilde yapılandırdım ve her ihtimale karşı "max idle time" ı "0" olarak değiştirip kaydettim. Şu an bu yazıyı router üzerinden internet bağlantısı ile yazıyorum.

3g/2g geçisinde routerde internet bağlantısı 1-2 dakika kadar kopuyor pc ile router arasındaki kablosuz bağlantıda sıkıntı olmuyor, routerde mimo özelliği oldugundan pc deki kablosuz adaptörünüz de mimo uyumlu ise geniş kapsama alanı ve diğer pcler arasında yüksek hızlı ağ kurabiliyorsunuz. Ben 3g modemi bilgisayardan routere takmadan önce bağlantı ayarlarından sadece edge ile bağlanı seçtim ve o şekilde routere taktım; internete çıkışta kopmalar yaşamıyorum, modem routere takılı iken 3g den bağlanıyorsa kendi üzerindeki led mavi yanıyor, edge kullanıyorsa yeşil yanıyor bağlantı yoksa kırmızı yanıyor.

Bu sabah beni yanıltan başka bir durum ise modemin üzerinde yeşil ışık yanmasına ve router arayüsünden sinyal seviyesi %70 lerde olmasına rağmen bir türlü internete bağlanmamasıydı, aklıma modemin yeterli 3g sinyalini alamıyor olma ihtimali geldi ve routerin dolayısı ile de modemin yerini değiştirdim ve sorunsuz bağlandı, bağlantıda problem yaşayan arkadaşlarda kaliteli usb uzatıcı kablolar ile modemlerinin yerini değiştirebilirler.

kullandığım komutların meali
    AT+ZOPRT=5 modemi sürekli online moda sokar
    AT+ZCDRUN=8 autorun ı kapatır
    modemi eski haline getirmek için AT+ZCDRUN=9 kullanılır.

UYARI:TÜM SORUMLULUK KENDİNİZE AİTTİR İŞLEMİ YAPIP YAPMAMAK YİNE KENDİ İNİSİYATİFİNİZDEDİR.

yararlandığım kaynak

• quote:

Orijinalden alıntı: Skorp

yararlandığım kaynak

Bu komutlar diğer operatörlerin cihazlarındada kullanılabilir mi?

Siz sürekli 2g ayarı yaptıktan sonra modem kendiliğinden 3g bağlantı sağlayabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 7 Ocak 2012; 17:13:38 >

• quote:

quote:

yararlandığım kaynak

Bu komutlar diğer operatörlerin cihazlarındada kullanılabilir mi?

Siz sürekli 2g ayarı yaptıktan sonra modem kendiliğinden 3g bağlantı sağlayabiliyor mu?

Komutları başka modemlerde denemedim fakat modem aygıtları için genel komutlar olabileceğini düşünüyorum,
    modemi bilgisayarın usb portuna takıp kendi programı üzerinden sürekli 2g kullan ayarı yaptıktan sonra bu bilgiyi bilgisayar, modemin içindeki konfigürasyon dosyasına yazıyor ve routerde takılıyken sadece 2G (edge) olarak bağlanıyor ve bunu bilgisayara aktarıyor.

• quote:

Komutları başka modemlerde denemedim fakat modem aygıtları için genel komutlar olabileceğini düşünüyorum,
    modemi bilgisayarın usb portuna takıp kendi programı üzerinden sürekli 2g kullan ayarı yaptıktan sonra bu bilgiyi bilgisayar, modemin içindeki konfigürasyon dosyasına yazıyor ve routerde takılıyken sadece 2G (edge) olarak bağlanıyor ve bunu bilgisayara aktarıyor.

Peki bu durumda internete girebiliyor musunuz

Ben vınn pc ye takılıyken edge e düştüğümde DH sayfalarını bile açamıyordum.

Şu an cihaza hiç bir ayar yapmadan çanak anten ve uzatma kablosu ile sorunsuz bağlanıyorum.

Bağlantı çok nadiren kopuyor ve en geç 1 dk sonra tekrar bağlantı sağlanıyor.
  • quote:

quote:

Peki bu durumda internete girebiliyor musunuz

Ben vınn pc ye takılıyken edge e düştüğümde DH sayfalarını bile açamıyordum.

Şu an cihaza hiç bir ayar yapmadan çanak anten ve uzatma kablosu ile sorunsuz bağlanıyorum.

Bağlantı çok nadiren kopuyor ve en geç 1 dk sonra tekrar bağlantı sağlanıyor.

evet, 15:36 daki yazdığım mesaj ve sonrası dahil tplink üzerinden yazıyorum ve edge hızı ise web sayfaları için pek yabana atılacak bir hız değil ( edge sebeke konumuna bağlı yaklaşık olarak 200küsür kbps a kadar hız sağlar), isterseniz sizin 3g modemi bilgisayara takıp ayarlı değilse sadece edge kullan seçeneğine getirerek bulunduğunuz konumdaki edge verimini test edebilirsiniz.

• quote:

quote:

geliyor gidiyor.

3G den EDGE e sık düşüyor musunuz vınn pcye takılıyken?

Edge e düşüyorsa eğer sık olarak, 3420de bağlantı kopabiliyor ve otomatik tekrar bağlanmada çok sorun oluyor, ben bu sorunu anten yaparak geçebildim (yukarıdaki mesajlarımda var)

vınn pc de çalışırken sorunsuz 3g ile internete bağlanoyor ve kullanıyorumm.modemin bilgisayarın dibinde olması sorunteşkil edermi.
    tp linki bilgisayrdan uzaklaştırmak sorunu çözermi?aslında ekran görüntülerini prt sc ettim jpg olarak size göstermek istiyordum.
    ama foruma da ekleyemedim.bir yere üye olmamı istediler.olduk.orasıda problem çıkarıyor.görüntü yükleniyor sonra hata mesajı geliyorr.

şu yukardaki arkadaşın söylerdi ği uzatma kablosu olayı nedir acaba bizimkinide çözermi?

• güncel bin dosyalarıyla alakalı olabilirmi? sorun.benim modemin modeli zte mf 190 türkcell vınn
    en güncel bin dosyası adresini bana link olarak verebilirmisizniz.
  • quote:

evet, 15:36 daki yazdığım mesaj ve sonrası dahil tplink üzerinden yazıyorum ve edge hızı ise web sayfaları için pek yabana atılacak bir hız değil ( edge sebeke konumuna bağlı yaklaşık olarak 200küsür kbps a kadar hız sağlar), isterseniz sizin 3g modemi bilgisayara takıp ayarlı değilse sadece edge kullan seçeneğine getirerek bulunduğunuz konumdaki edge verimini test edebilirsiniz.

Haklısınız benim bulunduğum yerdeki edge hızı düşük olabilir

Tatildeyken 3g olmayan bir yerde sadece edge ile bağlanıyordum sorun yoktu ama şu anda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 8 Ocak 2012; 17:42:33 >
  • Sanırım modem router da takılı iken lokasyon seçiyor, routerin yerini değiştirdim, sinyal %90larda fakat modem 3g/2g agına baglanamıyor, çok kısa bir süre için bağlansa da interneti router ile yayamıyor ve sonrasında da kopup tekrar identifying, unplugged connecting gibi modlar arasında döngü yapıyor tam anlamadım bu işin sebebini.
  • quote:

Sanırım modem router da takılı iken lokasyon seçiyor, routerin yerini değiştirdim, sinyal %90larda fakat modem 3g/2g agına baglanamıyor, çok kısa bir süre için bağlansa da interneti router ile yayamıyor ve sonrasında da kopup tekrar identifying, unplugged connecting gibi modlar arasında döngü yapıyor tam anlamadım bu işin sebebini.

Modem cihazda mı :Uzatma kablosu ile cama yakın bir yerde mİ?
  • quote:

quote:

Sanırım modem router da takılı iken lokasyon seçiyor, routerin yerini değiştirdim, sinyal %90larda fakat modem 3g/2g agına baglanamıyor, çok kısa bir süre için bağlansa da interneti router ile yayamıyor ve sonrasında da kopup tekrar identifying, unplugged connecting gibi modlar arasında döngü yapıyor tam anlamadım bu işin sebebini.

Modem cihazda mı :Uzatma kablosu ile cama yakın bir yerde mİ?

Modem bir onceki mesajima kadar mr3420 router e direkt olarak bagliydi simdi yaklasik bir metrelik uzatma kablosu ile yukariya kaldirinca yeni yerindeki baglanmada ve interneti dagitmadaki problemi sonlandi. Aklima routerin 2g3g sinyaline olumsuz etkisi olma ihtimali de gelmiyor degil fakat emin olamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.