Şimdi Ara

TP-Link TL-MR3420 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
202
Cevap
3
Favori
44.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TPlink'i Turkcell vınn ile kullanıyordum ama adamlarla papaz olup iptal ettirdim.. şimdi vodafon'dan aldığım modemi tanımıyor :/
    Vodafone/bin klasöründe .bin dosyası hiç yok.. Fakat Driver/Huawei klasörü içinde K3806 diye bir klasör var. Bu mudur modemin modeli? Uyumluluk listesinde görünmüyor. Gerçi o klasörde de bir .bin dosyası yok, ne iş anlamadım :/

Yok mudur yardım edebilecek birisi? Çok makbule geçecek gerçekten..
  • K3770miş.. ama hala bin dosyasını bulamadım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinamira -- 9 Nisan 2012; 9:56:49 >
  • Yardımlar için sağolun, çok makbule geçti. :/

K3770 modem için bin dosyası test aşamasında olduğundan üretici firma henüz yayınlamamış ama yurt dışından bi eleman kendisi yapmış bin dosyasını. Şu linkten indirilebilir:

http://www.mediafire.com/?7062cdibh1jxtud

Hallettim sorunu..
  • arkadaşlar cihazdaki çekim problemin asıl nedeni cihazın wifi sinyalinin açık olması. malum frekans olarak baz istasyonu frekansları
    ve wifi birbirine yakın. o yüzden en azından 1-2 metrelik usb uzatmalar kullanarak modemi routerden
    uzaklaştırmak birçok problemi çözer. hatta en güzeli 5 metrelik usb repeater uzatmalarla modemi cama yakın yerlere
    koymak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 9 Nisan 2012; 14:03:34 >
  • Herkese merhaba;

TL-MR3220 modelini daha yeni aldım fakat ilk denemede daha kurulum aşamasında sorunlarla karşılaştım.
    win 7 dizüstü'nde denedim.

Kısaca şöyle özetliyeyim;
    MF190 USB modemi MR3220'ye taktım,
    önce kablosuzdan bağlandım ama 192.168.1.1 modem arayüzü açılmadı
    daha sonra lan kablosunu takıp denedim gene açılmadı
    sonra usb modemi pc'ye taktım ve internet varken denedim modem arayüzüne girdi fakat bu sefer de usb modem pc'de kalınca modemdeki ayarlarını yapamadım. biraz saçma gibi oldu ama nerede esksiklik var bulamadım valla.

şimdi bu MR3220 nternet olmadan neden modem arayüzüne girilmiyor bir de avea için ayarları bilen var mı, bu konularda çok acil yardımlarınızı bekliyorum...
  • uşaklar yok mu yardım elini uzatacak bir hayırsever...
  • bence tp-link müşteri hizmetlerini ara ve uzaktan kurulum yaptır.
    malesef biraz network bilgisi gerektiriyor manuel ip atama
    v.s. gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

bence tp-link müşteri hizmetlerini ara ve uzaktan kurulum yaptır.
    v.s. gibi.

öneriniz için teşekkürler... biraz daha uğraşayım bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatcamgoz

Arkadaslar ben tp-link 3420 kullaniyorum. Yaklasik 3-4 aydir cihazi kullaniyorum. Son versiyonlarini yukledim ve turkcell winn ile birlikte sanirim e176 modeli calistiriyorum. Yalniz cihazda soyle bi sorun vardi; telfonumla veya bilgisayarimla internete baglandiktan sonra yaklasik 3-5 dk sonra modem tikaniyodu ve hic bi tepki vermiyordu. İnternete baglandigim cihazin wi-fi si i ac kapa yaptiktan sonra baglanabiliyordum. Tp-link e mail attim bu durumu ve gelen mail su sekildeydi. Qss i kapatin wifi kanalini manuel olarak secin ve wifi yayin ayarlarini 11.8 b/g ayrini(rakamlari yanlis yazmis olabilirim) bu ayari sadece 11.8 b ye aldim. Simdi cihazda hic kopma yasamadan baglaniyorum. Sikinti yasayan arkadaslar bu yontemi uygulayarak hatalari giderebilirler.
    Saygilarimla...

Vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim...

• Arkadaşlar ben de TP-Link TL-MR3420 routeri aldım. Benim 3g'm yok ben kabloluyu kablosuz yapmak için aldım. Ancak kurulumunu bir türlü yapamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Aşağıda size hangi aşamaları yaptığımı anlatacam eksiklerimi yanlışlarımı düzeltebilir misiniz?

İlk önce 192.168.1.1 den girdim quick setupu tıkladım next yaptım dınamik olan kurulumu gerçekleştirdim.
    Daha sonra ip adresini değiştirilmesini öngören yazılar okudum ve ip uzantısının son ikisini değiştirdim 2.1 olarak yaptım.
    Yine sıkıntı gitmedi. bağlantı var ancak net yok !
    Sonra modemden gelen kabluyu port çıkışına bağlanmasını gerektini söyleyen yazıyı okudum. onu da yaptım ancak netice yine aynı.

Yani arkadaşlar kısaca benim yaşadığım bu problem nasıl çözülebilir ?
  • Arkadaşlar selamlar,

Bu alette 3G VINN'ı KABLOLU yapabiliyor muyuz? Ben bunu Smart TVye kablo ile bağlayabiliyor muyum yani?
    Acil cevap lütfen..

teşekkür
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRuK19-34

Arkadaşlar ben de TP-Link TL-MR3420 routeri aldım. Benim 3g'm yok ben kabloluyu kablosuz yapmak için aldım. Ancak kurulumunu bir türlü yapamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Aşağıda size hangi aşamaları yaptığımı anlatacam eksiklerimi yanlışlarımı düzeltebilir misiniz?

İlk önce 192.168.1.1 den girdim quick setupu tıkladım next yaptım dınamik olan kurulumu gerçekleştirdim.
    Daha sonra ip adresini değiştirilmesini öngören yazılar okudum ve ip uzantısının son ikisini değiştirdim 2.1 olarak yaptım.
    Sonra modemden gelen kabluyu port çıkışına bağlanmasını gerektini söyleyen yazıyı okudum. onu da yaptım ancak netice yine aynı.

öncelikle modeminin ip adresini öğren.
    modemin örn. 192.168.2.1 olsun.
    mr3420 nin arayüzüne gir. lan ip adresini 192.168.2.250 yap
    dhcp kapat kablosuz ayarlarını yap. yayına başla.
    modemi kablo ile mr3420 ye bağla bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakuar

Arkadaşlar selamlar,

Bu alette 3G VINN'ı KABLOLU yapabiliyor muyuz? Ben bunu Smart TVye kablo ile bağlayabiliyor muyum yani?
    Acil cevap lütfen..

teşekkür

merhaba;
    evet 3g'yi hem kablolu hem kablosuz olarak kullanabiliyoruz. ben 3220 modelini kulanıyorum, kablosuzda bir problem yok.
    kabloluda samsung plazma 51d550 tv'nin allshare özelliğini kullanmak için bağlamıştım, allshare sayesinde pcdeki media içeriğini rahatlıkla oynatabiliyorum fakat her nedense pc'ye allshare programını yüklediğimde internet çok yavaşlıyor şimdilik çözümünü bulamadım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssenyurt

quote:

bence tp-link müşteri hizmetlerini ara ve uzaktan kurulum yaptır.
    v.s. gibi.

öneriniz için teşekkürler... biraz daha uğraşayım bakalım

cevap vermekte geciktim kusura bakmayın.

sorunun nedeni, daha önce avea taraftar modemi direk pc ye takarak kullanıyordum kendi programıyla birlikte. internet explorer'in ayarlarına baktım varsayılan modem olarak görünüyordu avea taraftar. sonra internet ayarlarını sıfırladım avea modemi pcden kaldırdım daha sonra tekrar mr3220 nin arayüzüne girmeye çalıştım ve sorun çözülmüştü.

aslında pek anlam veremedim ama durum bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakuar

Arkadaşlar selamlar,

Acil cevap lütfen..

teşekkür

evet bu cihaza 3g modemi bağlıyorsun hem 4 port kablo hemde wifi bağlantı şansın oluyor 3g modem üzerinden.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar ben de TP-Link TL-MR3420 routeri aldım. Benim 3g'm yok ben kabloluyu kablosuz yapmak için aldım. Ancak kurulumunu bir türlü yapamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Aşağıda size hangi aşamaları yaptığımı anlatacam eksiklerimi yanlışlarımı düzeltebilir misiniz?

teşekkür ederim sorunu sonunda halletmeyi başardım.

• tekrar yazayım atlanılmasın. 3g yada edge ile problem yaşayan varsa bu cihazla 5 metre usb uzatma kablosu alın ve 3g modemi cihazdan uzağa koyun malum wifi sinyali bozuyor çekim gücünü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim sorunu sonunda halletmeyi başardım.

rica ederim.

• quote:

tekrar yazayım atlanılmasın. 3g yada edge ile problem yaşayan varsa bu cihazla 5 metre usb uzatma kablosu alın ve 3g modemi cihazdan uzağa koyun malum wifi sinyali bozuyor çekim gücünü.

Utkan Bey, bende 3220 var. bir ay oldu alalı. Huawei K3565 model Vodafone vodem bağladım.
    Cihazı bilgisayara takmaya gerek kalmıyor. Direk kurulum yapabiliyorsunuz. Ben ilk taktığım an itibarı ile çalışmaya başladı sorunsuz olarak. Hiç sıkıntı yaşatmadı, Ta ki düne kadar.

Dün bağlantı koptu :( Ne yaptıysam tekrar bağlantı sağlayamıyorum. Vodemi bilgisayara bağlıyorum sorunsuz çalışıyor yani vodem de bir sorun yok.
    Şimdi sizin 5mt kablo önerinizi deneyeceğim. Ama mantık olarak 1 aydır nasıl çalışıyordu da şimdi birdenbire çalışmamaya başladı????

Anlayamadım ama deneyeceğim. Acaba cihaz mı bozuldu. Biraz fazla ısınıyor cihaz bu arada belirteyim.

3220 nin 3420 den farkı tek antenli olması

• vodafone sebeke kaynaklı bir sıkıntıda olabilir belki cekim felan zayıflamıstır.
    Onerdigim yontemi deneyin bakalım umarım faydası olur.
    Cok cok asırı ısınıyorsa belkıde cıhaz bozulmustur. Garantıye gonderirsin degistirirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 30 Mayıs 2012; 14:53:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.