< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agent_22 -- 8 Ağustos 2014; 12:35:59 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agent_22 -- 8 Ağustos 2014; 12:35:59 > |
Şimdi gelelim mobil cihazların Menzil Genişletici üzerinden internete bağlanamaması sorununa bunu da çözdüm.
Menzil Genişletici de DHCP off yada auto seçili ise mobil cihazlar menzil genişletici üzerinden bağlandığında modemin DHCP si üzerinden IP alıyorlar ancak bu şekilde bağlandığında IP alıyor DNS alamıyor. DNS almadığı için networke bağlısınız ancak internete giremiyorsunuz. Ancak anlam veremediğim bir şekilde windows PC ler Menzil genişletici üzerinden IP aldığında DNS alıyor ve nete çıkabiliyor. Bunun nedenini anlayabilmiş değilim android gibi işletim sistemleri DHCP ile düzgün konuşamıyor sanırım. Çözüm 1 : Mobil cihaz üzerinden wi-fi yapılandırmasını elle yapın (modem IP niz 192.168.1.1 olarak varsayıyorum) Andorid cihazınızın wifi ayarlarına girip bağlandığınız SSID üzerinde parmağınızı basılı tutun, şebekeyi düzenle seçeneğini seçin gelişmiş seçenekleri göster deyip IP ayarlarında DHCP yazıyor onu statik yapın ve aşağıdaki bilgileri girin IP adres : 192.168.1.200 Ağ geçidi : 192.168.1.1 Ağ önek uzunluğu : 24 DNS1: 8.8.8.8 DNS2 : 4.4.4.4 Not: yalnızca bir cihaz kullanıyorsanız ve çok gelen gideniniz olup wi-fi ağınızı kullanmıyorsa bu ayarı cihazınız üzerinde bir defa yaparak hızlıca kullanmaya başlayabilirsiniz. Çözüm 2 : iki DHCP kullanarak sorunu çözebiliriz. Birden fazla cihaz kullanan arkadaşların bu yöntemi kullanmasını tavsiye ediyorum. (modem IP niz 192.168.1.1 olarak varsayıyorum) modem üzerinden DHCP ayarlarına giriyoruz. DHCP IP başlangıcını 192.168.1.10 yapın son IP yi 192.168.1.99 yapın. bu işlemden sonra modem DHCP si artık 1.10 ile 1.99 aralığında IP dağıtacaktır. Daha sonra Menzil Genişletici nin arayüzüne giriyoruz ve Network kısmından LAN'a tıklıyoruz. açılan sayfadan aşağıdaki ayarları yapıyoruz Type : Statik IP Adres : 192.168.1.253 Subnet : 255.255.255.0 Gateway : 192.168.1.1 Bu işlemi kaydedip cihazı yeniden başlattıktan sonra adres çubuğuna 192.168.1.253 yazarak Menzil Genişletici nin arayüzüne tekrar bağlanıyoruz. Network kısmında DHCP Settings sayfasına giriyoruz bu kısımda aşağıdaki ayarların yapılması gerekli, DHCP Server : on Start IP Adres : 192.168.1.100 End IP Adres : 192.168.1.199 Adres Lease Time : 2880 Default Gateway : 192.168.1.1 Default domain : boş bırakılacak Primary DNS : 8.8.8.8 Secondary DNS : 4.4.4.4 Bu işlemden sonra Menzil Genişletici DHCP si 1.100 ile 1.199 arasında IP dağıtacaktır. Bu ayarı kaydettikten sonra cihazı yeniden başlatıyoruz ve işlem tamamlanmış oluyor. Yapılan işlemin mantığı nedir? Menzil Genişletici üzerinden sinyal alan cihazlar 1.100 ile 1.199 arasında IP alacak şekilde ayarladık. Hatırlarsanız modem üzerinden yaptığımız değişiklik nedeni ile modemden IP alan cihazlarda 1.10 ile 1.99 arasında IP alacak böylece cihazlarda IP çakışması olmadan sorunsuz bir şekilde bağlanacaklar. Menzil Genişletici üzerine DNS leri girdiğimizden dolayı menzil genişletici üzerinden bağlanan mobil cihazlarda buradaki DNS bilgilerini kullanacak. Böylece sorun çözülmüş olacaktır. Herkese sorunsuz mutlu bir gün diliyorum :9 |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agent_22 -- 8 Ağustos 2014; 12:29:27 > |
|
|