|
TP-Link VX18 Wi-Fi 6 AX1800 Premium VDSL Modem Nasıldır? (3. sayfa)
-
-
dil çok sorun değil ya. kısımlar belli zaten, her biri ne işe yarıyor anlaşılıyor. bu arada re-450 ile easymesh denemesi yaptım. öncelikle her iki cihazda da easymesh'in aktif hale getirilmesi gerekiyor. sonrasına dsl modem üzerinden ekleme yapılıyor. re-450'de sadece wps tuşuna basılıyor. ben yakın mesafede easymesh ekleme yaptım. 5ghz üzerinden mesh oldu ve re-450'de 2.4ghz 'in ledi sönük kaldı. re-450'yi uzağa taşıyınca bu sefer 2.4 üzerinden mesh bağlantısı gerçekleşirken, ledi yandı ama bu sefer de 5'in ledi söndü. modem ayarlarında hızlı geçişi, 2,4 ve 5 ghz için de aktif hale getirdim ve samsung a35 ile deneme yaptım. evin bir ucunda 5ghz kopma noktasına gelmesine rağmen modemden re-450'ye bir türlü geçiş olmadı. tek ağ ve çift ağ olarak da farklı denemeler yaptım ama bu 802.11r hızlı geçiş özelliğinin çalışırlığı konusunda emin olamadım. çok zayıf sinyalde bile telefon modeme sıkı sıkı sarıldı ve bırakmadı. cepte yakın ağları tara özelliği de açıktı. başka da bir ayar göremedim bu hızlı geçiş için. bu arada "WPA3-Kişisel ve WPA2-Kurumsal" şfrelemeyi, easymesh desteklemiyor. cihazı resetledikten sonra kurulum takip edilirse, yerel isp'ler listeleniyor. bu kurulum atlanırsa eğer, dsl ayarlarında yerel isp'lerin listelenmediği görülüyor. mesh olayında, re-450 zaman ayarlarını modemden almadı ve elle yapılandırmam gerekti. özet geçersem eğer, bu easymesh işlemini bu iki cihaz örneklemesinde pek kullanıcı dostu görmedim. re-450'yi pc'ye bağlayıp, easymesh'i aktif hale getirmek gerekiyor. default olarak bu ayarın açık olması gerekirdi. sonuç olarak eth ve wifi kopma yapmadan çalışıyor ama bu örneklemeye not verirsek eğer, 10 üzerinden en fazla 7 veririm. böyle bir ağ oluşturmayı aklından geçiren varsa unutsun.
-
Hocam memnun musun? TT genel müdürlüğünde bu modem var. Foruma girip bilgi alayım dedim bu konu çıktı karşıma
-
Onun yerine Tp-link Archer VX1800v modem aldım -
quote:
Orijinalden alıntı: Alpha CentauriHocam memnun musun? TT genel müdürlüğünde bu modem var. Foruma girip bilgi alayım dedim bu konu çıktı karşıma
bir youtuber var. cep telefonları için inceleme videolarından bazıları için "xxxx neden alınmaz" şeklinde başlıklar kullanıyor. ben de bu archer "vx1800v v1 neden alınmaz" konusu açsam mı acaba.. bu başlığın bu model için gideri var yani. başka bir ürüne yönelin.
-
Kopma sorunu oluyordu son güncellemeden sonra olmuyor artık -
Aldım hocam
Tp-link vx 231 modeli ax 1800
-
Bunlara güncelleme gelmiyor ama -
Hocam bilmediğimden sormak istiyorum
Bu modemi tak çalıştır taktım çalışıyor ama sanırım sadece 2.4ghz den bağlanıyor
2.4ghz ve 5ghz'in ayrı ayrı wi-fi ye bağlanırken görünmesi için ne yapmam gerekiyor?
-
Modem arayüzü Türkçe mi? -
Modem arayüzüne girmedim
Kabloları taktım çalıştı
-
Modem arayüzünden WİFİ ayarlarındaki akıllı bağlantıyı kapat 2.4GHz ve 5GHz olarak ayrılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X