Premium ne oluyor arkadaşlar? Tp-link premium Zyxel premium Arcadyan premium Gold premium falanı da var mı bu modemlerin? |
TP-Link VX18 Wi-Fi 6 AX1800 Premium VDSL Modem Nasıldır? (2. sayfa)
-
-
Türk Telekom, WiFi 6 destekleyen bütün modellerinde kullanıyor bu kelimeyi. Yazılımı kısıtlanmış ama kötünün iyisi ISS modemi demek istiyorlar sanırım. Bundan iyisi Cem Yılmaz'da: Diamond Elite Platinum Plus
-
Evet arcadyanda 2.4GHz'de ax var. Telefonunuz modeme 5GHz'de ac ile bağlanmış wifi 6 özelliği olmayabilir, modeli nedir?
-
İkisinde de ax yazıyor nasıl ac ile bağlanmış? -
Mi 8 lite telefonumda wifi 6 desteği yok.
-
Peki bu modemde 2.4 GHz AX var mı?https://www.tp-link.com/tr/home-networking/dsl-modem-router/archer-vx1800v/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avengers.90 -- 22 Ekim 2023; 16:33:6 > -
Böyle bir modemde kesin vardır.
-
Asus AC51 modemim var. 5ghz sıkıntılı kendi kendine kapanıyor o yüzden değiştirmek istiyorum. Bu modemi ben de almayı düşünüyorum fakat ortada adam akıllı bilgi yok. Kneetic extra ve hopper'da da aynı işlemci var. Konuda Zyxel DX3200'den bahsedilmiş. Onunla ilgili de net bir bilgi yok. Mesela MU-MIMO, Beamforming, OFDMA var mı? O yüzden Kneetic hopper'a daha yakınım şuan.
-
Zyxel DX3200 ben kullanıyorum.Memnunum.Ne kutusunda nede kullanma klavuzunda dediğiniz özellikler yok. MU-MIMO, Beamforming, OFDMA herhangi bir testle veya arayüzde bu özellikleri nasıl anlarız?Anlaşılıyorsa bakabilirim. Bir arkadaşın modeme ulaşması ile aşağıdaki bilgilere mevcut.
Özellikler:
CPU: Broadcom BCM963178 - 1.5GHz x 3 cores
(Chip ID: BCM63177_A2, ARM Cortex A7 Triple Core: 1500MHz)
RAM: 256 MB
ROM: 128 MB
WIFI:
2.4 GHz: BCM43227 802.11 b/g/n 2.4 GHz, 300 Mbps
5 GHz: BCM63178 802.11 a/n/ac/ax 5 GHz, 1500 Mbps
USB: 1 Adet 2.0
PORT: Gigabit 3xLAN, Gigabit 1xLAN/WAN
EBAT: 70 (G) x 169 (D) x 61 (Y) mm
GÜÇ: 12V 1.5A Max 18W
https://dosya.co/8sb7kpifbb7w/zyxel-11ax-broadcom-dx3200.pdf.html
-
Hocam açıkçası konuya pek hakim değilim. Yeni modem arayışı ile karşıma çıkan tabirler bunlar, sadece teorik olarak ne işe yaradıklarını biliyorum. Ama yaptığım kısa bir araştırma ile evde MU-MIMO, Beamforming, OFDMA gibi özellikleri test etmek pek mümkün değil gibi gözüküyor.
Zyxel VMG3625-T50B modemde MU-MIMO, Beamforming var olduğu söylenmiş.
www.zyxel.comVMG3625-T50B İle Hızınıza Hız Katın | Zyxel Networkshttps://www.zyxel.com/tr/tr/newsroom/press-releases/vmg3625-t50b-ile-hiziniza-hiz-katin -
Bende dediğiniz özelliklerin günlük olarak ne işe yaradığını modemi alıp test edince bakıyorum.Normal ev kullanıcısıyım.Oyun oynamıyorum. Günlük youtube dizi, film izleniyor.3625 den dx3200 e geçtim.3625 wifi çekimi gayet iyi idi.Hattımda kopma vs yaşamadım.Memnundum.Bu modem üst model, donanımı daha güçlü ve hızlı.Qos ve adguard dns daha iyi çalışıyor.Daha iyisini bulana kadar kullanacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 25 Ekim 2023; 19:21:38 > -
VX1800v modemde WİFİ telefonda ve bilgisayarda iyi çekmiyor. Ne yapabilirim? -
Düzeldi mi sorununuz. -
Hayır daha düzelmedi. Teknik desteğe yazdım sorunu düzeltmeleri için yeni yazılım talep ettim bakalım gelecek mi? -
-
VDSL 50 - 100 mbps hızları için fiyat / performans uygun pahalı olmayan ucuzun kalitelisi veya yetecek kadar olanı, kalitelisi modem önerisi verebilir misiniz?
2. El garantili uygun fiyata fiyat / performans bir model nereden, nasıl bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.. -
Elimde var dm den yazdım -
var ama 2,4 performansını ben beğenmedim. bendeki adaptör en fazla 400 veriyor, desteklediği de zaten bu. modemle aynı odada olmak lazım. bir duvarda bu seviye 270'te takılı kalıyor. 5gh'i 80 mhz'de, diğer n standartlarındaki modemlerle aynı performansta. ama 2,4 ax'i bence zayıf. qos ayarlarında da sadece upload için değer girişi yapılabiliyor ama işe yaramıyor. en azından ben çalıştıramadım. 100 ms'de takılı kaldı. iptv çalışmasında sıkıntı yok. wifi kopma felan da yok. modem açıkken ilk seferinde usb diski modeme takınca, modem donma yaptı. restart yapınca normale döndü. turktelekom vdsl ayar göremedim. other olarak ayarladım. zaten vdsl2 destekliyor. bir ara içini açıp bakmayı düşünüyorum. 2.4 ghz için tp-link'e eleştiri yapmayı düşünüyorum. easymesh için de deneme yaparım bir iki güne. bildiğin standar vdsl modem. yemişim ax'ini denebilecek bir model. arayüzünde tr dil de yok. görünen o ki; tp-link'in vdsl için kral modeli hala vr2800. buna yakın olanı da zannederim 2100 modeli olsa gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 4 Ağustos 2024; 4:52:45 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X