Şimdi Ara

TR'de 40k maaş mı Almanya da 4k € mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

4 bin Euro kötü mu hocam?

• Cefa çekmeye değecek gibi değil sanki Almanya ya yerleş falan filan
  • Hunyadi Matyas kullanıcısına yanıt

Doğu avrupa ülkeleri artık ucuz değil bize.Konut fiyatları aslında Bulgaristanda euro bazında Türkiyeden pahalı.İnşaat işçiliği ve malzeme bizde uygun fiyatlı. Bulgarda aldığınız 1 villa/daire yerine türkiyede 2 3 tane lüks olanından alıyorsunuz. Araba ikinci elde uygun, genel doğu avrupa ikinci elde uygun.Ama en ucuz ikinci el ve 0 otomobil İngilterede var.

Türkiye bir şekilde remote çalışıp,gelirinizi döviz olarak alıyorsanız yaşamı güzel bir ülke.Şu anda değil tabi,stabilitesini yitirdi dengeler şaşrı ama ilerde tekrar oturur.Avrupa türkiyenin tamamen çöküşüne asla izin vermez,eski uygun zamanlarına bir şekilde döndürür.

• Almanyadaki maaşları görünce burdaki doktarların bile rezil bir yaşam kalitesi oldupunu görüyoruz. https://almanyadayiz.com/almanyada-insaat-iscisi-maaslari-2023// en basit işçi bile 50 bin tl kazanıyor.

Burda 20 sene okuyup doktor olacağına gider orda işçi olurum diyen çok kişi var

• Net Almanya 4k

• Şu şartlarda bile Almanya geçiyor.
  • seyelap S kullanıcısına yanıt

Aslında tam değil.Almanyada sistem biraz farklı. yüksek maaş alanları yüksek vergiyle cezalandırıp onlardan aldıklarını yardım adında düşük maaşlı iş kollarında çalışan kişilere ufaktan aktararıyorlar.Aslında nasıl bizde büyük şirketler pek vergi vermiyorsa,almanyada da çok farklı değil.İşin vergi yükü orta sınıfta.Bunlar kasıtlı maaşların çok düşük bırakıldığı işçi sınıfını finanse ediyor. Gelirler işçi sınıfında asgari ücret noktasına çekilmiş durumda ki nerdeyse vergi pek ödemedikleri için bu bantlarda adamlar okuyupta 2500 alacağıma daha az okuyup 2000 alırım üstünü devlet yardımlarıyla tamamlarım diyor.

Örnek kendimden vereyim size, işe girip 1800 euro kazanacağıma 2 yetişkin 2 çocuk bir aile olarak almanyada çalışmayıp, eşimle kendimize 500 euro,çocuk başına 400 euro alıp üzerine bir de makul miktardaki kiramı ve faturalarımı devlete ödetebiliyorum. Üzerine kreş parasını,sağlık sigortasını daha bir sürü şeyi devlete yüklüyorum.Zaten 1 ay çalışsam şu saydığım şeyleri karşılayamıyorum o maaşa. Adam işte bu yüzden gidip çalışmıyor.Eksik paralarını da kaçak göcek işlerle tamamlıyor.Olmaz demeyin.Devletten geçinip senelerce markette kayıtsız çalışıp bir asgari maaşı vergisiz cebine koyan arkadaşlarım var.Tek yaptığınız arada bir işçi bulma kurumuna uğramak.Hele kendinize sağlık sorunu uydurursanız yakanızdan düşüyorlar

Haa devlet ikide bir iş bul diye yakamda mı,onun da yöntemi var.Kendinize makul mesaili haftada 15 20 saat lik,düşük maaşlı bir iş buluyorsunuz.Bu sefer yine 4 kişilik bir aile olarak geçinmeniz gereken rakkamlardan az kazandığınız için üstünü tamamlamak için,kira,yiyecek masrafları,okul ,kreş,faturalar, gibi çeşitli yardımlara başvurup üstünü tamamlatıyorsunuz.

İşte bu yüzden Almanyada maaşlar sistematik olarak düştü.İş veren de az para verip,üstünü devlet versin tadında ilerliyor.Zaten donanımlı ALman vatandaşı orta sınıf ve yüksek kazançlı meslekler almanyadan amerika ingiltere avusturya arap emirlikleri gibi haklarını alacakları o kadar vergi vermeyecekleri göçmeni evde yatanı paralarıyla finanse etmeyecekleri ülkelere kaçıyor.

Aslında almanya dahil pek çok avrupa ülkesinde çalışmak zorunda değilsiniz,devlet size yardım eder.Ama anayasal olarak en korunduğunuz yerlerden biri almanya.Çünkü Anayasasında ilk madde hiç bir vatandaşın insanlık onurunu zedeleyecek şartlarda yaşayamaz,devlet bunun garantisini verir maddesi var.İşte bu yüzden ne olursa olsun o devlet size bakıyor.Suistimale açık bir sistemi var evet.

Merak eden Hartz 4, Arbeitlosengeld  ve yeni geçen bürgergeld yardımlarını incelesin. 4 kişilik evde yatan aile, karı koca çalışan emekçi aileden daha çok para alıyor. Tuhaf gerçekleşmemesi gereken bir tezat var ortada...Heh işte bu almanyada maaşların ne kadar düştüğünü anlatır. Hani biz karı koca çalışsak da 30 bin lira olan fakirlik sınırında para kazanamıyoruz ya türkiyede :)) Sorun türkiye pahalı değil maaşlar az.Almanyada tek fark yardımlar var.

Bak mesela almanya seni darlıyor iş bul da iş bul diye.Avusturya da iş yok gençlere.Devlet yeterince iş imkanı yaratamadığını kabul etmiş durumda bu yüzden yardımları veriyor ve sormuyorda işe gir de gir diye...Sen orda al parayı,yakamdan düş diyor.

Almancı arkadaşlar vardır.Buyursun yalan söylediğimi ,aslında o işin çok farklı olduğunu anlatsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 10 Mart 2023; 4:36:18 >

• Türkiye'de 40K hızla değer kaybeder. Bu sebeple Almanya'da 4K daha iyi.

• Ev araba olduğu için şuan türkiye düzenini bozmak şart değil bence . 40 bin tl maaşla ufak ufak birikimler yapıp maaşındaki düzenli artışla yine bir şeyler yapılabilir. Ben burda çalışma düzeni hangisi rahatsa onu seçerdim
  • Almanya MSI Vector GP76 3080 laptop: 2400euro yani 13-14 gün çalışarak alabilirim

Turkiye MSI Vector GP76 3080 laptop: 60000 lira yani 33 gün çalışarak alabilirm yani bir laptop bile alım gücümde %50 zarardayım. Bunu ömrüme yayarsam Almanyada

30 yıl yaşayıp 30 yıllık ömür geçirirken Türkiyede 30 yıl yaşayıp 15yıllık ömür geçireceğim. Ben şuan iyi değil biliyorum ama mühendis olarak 25bin alıyorum şuan almanyada 2.5 3k euro iş bulursam direk giderim.

• evli adamsın ileride cocuğuna bırakacağın en büyük miras eu pasaportu olucak

• Kendimi yerinize koyduğumda dil pasaport vize sorununuz yoksa eğer düşünmeden Türkiye'deki arabayı satıp evi kiraya verip ver elini Almanya derdim. Eşiniz sizle gelemiyor ise siz önden gidin eşinizi de sonra yanınıza aldırırsınız. Bununla ilgili mevzuatı bilmiyorum detaylı araştırırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.