Şimdi Ara

tr serverı icin ibretlik hikaye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir zamanlar çabuk sinirlenen ve ağzına gelen kötü sözleri karşısında bulunan kişiye hemen söyleyen bir çocuk vardı. babası ne kadar öğüt verse de oğlunun bu kötü huyundan vazgeçmesini sağlayamıyordu.
    günün birinde aklına bir fikir geldi. oğlunu çağırdı ve ona, "bak evladım evin arkasına iki tane tahta pano koydum. her kötülük işlediğinde o tahta panolardan sağdakine gidip bir çivi çakacaksın; soldaki boş kalacak, tamam mı?" dedi.

babasının ne yapmak istediğini anlamamasına karşın çocuk o günden sonra söylediği her kötü söz, kırdığı her kalp için tahtaya bir çivi çaktı. birinci gün otuzyedi çivi çakmıştı, ikinci gün biraz daha az, üçüncü gün daha da az.
    çivi çakmak zor olduğu için öfkesini yeniyor, daha az hata yapıyordu. nihayet öyle bir gün geldi ki, o gün hiç çivi çakmak zorunda kalmadı. bunun üzerine babası ona, "aferin oğlum, dedi. şimdi de, öfkeni yendiğin, kötü söz söylemektense dilini ısırdığın her olay için bir çivi çıkaracaksın.

çocuk babasının bu söylediğini de yaptı. artık oldukça sabırlı biri olmuş, kendisine taş atanlara karanfil verir duruma gelmişti. böyle davrandığı her olay için bir çivi çıkardı tahtadan

öyle ki, artık tahtada çivi kalmamıştı. babası oğluyla birlikte tahta panoların bulunduğu yere geldi ve oğluna, "şimdi bu iki tahtayı bir karşılaştır bakalım," dedi. "aralarında bir fark var mı

hiç çivi çakılmamış olan tahta dümdüz, pürüzsüz idi. oysa çivileri sökülmüş
    olan tahtada hâlâ çivilerin bıraktığı delikler ve izler vardı. babası oğluna son öğüdü verdi

"bir insana ta yüreğinin derinliklerine kadar işleyen bir acı tattirirsak; daha sonraki özürlerimiz ve pişmanlıklarımız, bu acı' yi dindiremez."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ha ?
  • k.bakmada bu tür hikayeler beni pek etkilemiyor. bu oyunda millet türlü türlü trollük yapıyor. ve sırf onların kendi zevkleri için yaptıgı trollükler bizim zamanımızı çalıp bizi sinir ediyor boş yere 30-40 dakikamız boşa gidiyor.

kimsede ahlak dersi vermesin boşuna. bunların çokda güzel kalbini kırarım küfürümüde ederim. en azından ben rahatlamış olurum
  • Aqladim qnq

• Oyunda gorustugum adami bidaha nerede gorucegimde ozur dileyecegim falanda problem ?

• Rly

• Bence çivileri sökmek çıkarmaktan daha zor ben gene söverdim. En azından içim boşalırdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.