SIKÇA SORULAN SORULAR
------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Reg bir Gri İnternet Teknolojileri A.Ş. markasıdır. Şirket Bilgileri: Şirket Unvanı: Gri İnternet Teknolojileri A.Ş. Adres: ODTÜ ASO Teknopark No:3/46 Sincan/ANKARA Vergi Dairesi & Vergi No: Sincan Vergi Dairesi - 4110898013 Çağrı Merkezi/Telefon: 0850 840 40 60 E-posta: destek@reg.com.tr Mersis No: 0411089801300001 KEP: gri@hs01.kep.tr |
TRABİS AÇILIYOR! Tamamen Belgesiz com.tr ,net.tr, org.tr İçin Ön Sipariş & Backorder Başladı
-
-
Trabis ne ya? Sitesi yok birsey yok
Devamlı trabis açılıyor mesajları geliyordu aylardir geçen gün METU 'dan backorder yapma durumu vardı geceleyin uygun değil çıktı sonra benzerini ( veya net.tr olanını)alacaktım offline oldu sistem... Backorder yaparkende mi ilk gelen alıyor ve ve şimdi hangi site bakacak bunu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 12 Eylül 2022; 8:1:56 > -
Bu işten pek anlamıyorsun galiba. Trabis'in sitesi var. https://www.trabis.gov.tr/ Fakat herhalde sen alan adını Trabis'in sitesinden alan adı alınıyor zannediyorsun.
Ayrıca Backorder .tr uzantılı alan adı için yaklaşık 1 yıldır açık. Ön sipariş verebiliyorsun .tr uzantılı satış yapan firmalardan. Backorder yaparken ilk gelen alır diye birşey yok. Backorder'den önce davranırsan alırsın. Çoğunun elinde patlayacak backorder zaten.
-
Mesajı yazdıktan sonra trabis com tr diye arama yaptım zaten ve gov.tr sitesi çıktı . Mesajı ekleme yapmakla uğraşamadım... Zaten orda .tr uzantı alınamadığını gördüm
Fakat metunic sayfası önsiparisi backorder'la aynı göstermiş ama konuyu açan firma backorder ve önsiparişin farklı olduğunu anlatmış ve her firma 1 adet önsipariş aldığını anlatmış.Metunic sayfası insanı yanlış yönlendiriyor veya yine .tr domaini metunic ekibi onay veriyorsa metunic'den önsipariş verilmemiş .tr domainin şansı pek yok
-
Metunic'den gece mesaj gelmiş ücret iade olacak diye. Baktım isimtescil tarafından tescil edilmiş. Alan kişinin ismi de torpilli olabileceğini çağrıştırıyor
Hadi kaptırılan site adını da vereyim bagimsizgazete.com.tr diğerlerinden com.tr olanlarından fazla ümidim yok 1 harf değiştirerek ön sipariş verdiklerim vardı bakalım onlar ne olacak -
bu domain için torpil döneceğini hiç sanmıyorum. Ayrıca genel olarak büyük bir torpil döneceğini sanmıyorum. Önceden belgeli süreçte marka başvurusu ile bu domain ~500₺ karşılığında alınabiliyordu. çok çok kıymetli domainlere zaten bu yolla almışlardır değil mi? -
Trabis bugün veya dün itibariyle kafasına estiği bazı domainlerin DNS adreslerini "reserved.nic.tr" den "reserved.trabis.tr" olarak değiştirmiş.
Bu demek oluyor ki eğer TR uzantılı bir alan adınız varsa Trabis istediği gibi yönlendirme veya el koyma yapabiliyor. Zaten kuruluş amaçlarının başında bu işlev geliyordu. Son derece mide bulandırıcı bir durum arkadaşlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X